{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.346 visninger | Oprettet:

Oh de navne. {{forumTopicSubject}}

Med et kuld der lige er landet og et andet på vej lige om lidt, så har jeg fundet den gamle Word-fil med gode navne ideer frem igen..

I der har opdræt, hvor mener overvejer i navnevalget til kuldet ?

I der er køber, hvor meget betyder navnet på hunden for jer?

Mit dilemma står lidt i om jeg skal vælge at gå med navne på dansk, eller mere typiske navne på engelsk.

Jeg ønsker selvsagt de her to kuld minder bare lidt om hinanden navnemæssigt uden at være sammenfaldende. B og c kuld. Der er hvalpe fra begge kuld som forventes at skulle udenlands til andre opdrættere.

Mit A-kuld havde kuld-navnet “A Bit”
B kuldet får formentlig kuldnavnet “Back Again” og C kuldet “Come Along”

Så hvad er fedest typemæssigt?
Waginns Back Again Half Past Never
Waginns Back Again Blide Badutspringer Briza

Godt nytår herfra


Kommentarer på:  Oh de navne.
 • #1   31. dec 2022 Personligt er jeg ikke til de der virkelig lange stamtavle navne.

  Jeg syntes det er fint, hvis noget i navnet kan bruges som kaldenavn(helst let at sige og to-stavelses navn), hvis hvalpekøberen ønsker det.

  Så udfra af det du skriver, så ville jeg bruge:
  Waginns Back Again Briza og droppe alt det andet fyld. Så kan kaldenavnet være Briza.

  Men som med så meget andet så er det jo et temperament spørgsmål hvad man er til.


 • #2   31. dec 2022 Enig med #1

  Eller for min skyld kennel navn + kaldenavn ( evt med kuld nr forbogstav)

  Alt det andet gejl i midten er unødvendigt


 • #3   31. dec 2022 About - ingen tvivl det er meget hvad man er til smiley
  Jeg ELSKER de lange navne. Men også at der netop i det lange navn er et decideret muligt kaldenavn.
  Ingen tvivl var der ikke spurgt på hundene fra udlandet så var jeg gået med dansk. Langt, sjovt og med kaldenavn.
  Men jeg kan også godt se det er pludselig ikke bare et navn, men mit varemærke jeg sender ud.


 • #4   31. dec 2022 Jeg er enig med #1 og #2

  Helt personligt er jeg også mere fan af engelske navne fremfor danske.


 • #5   31. dec 2022 Har en med lagt navn (hvor jeg ikke kan bruge noget i navnet til kalde navn) og haft to med korte men har valgt ikke at bruge dem pga det ene hedder min mor og det andet passede ikke ind til hvad vores hunde hedder. Så for mig er det lige gyldigt hvad de hedder på stamtavlen.

 • #6   31. dec 2022 Jeg synes, du skal gå med: Waginns Back Again and beutiful Blide Bløde Bomstærke Bedårende Bananspisende Blomsterelskende Badutspringer Briza. Basta. smiley

  Eller - noget meget meget kortere smiley Waginns Briza ville JEG vælge, fordi jeg ikke er til de der alenlange navne.

  PS. Waginns er tilbage halv over aldrig. Giver det mening på engelsk? Jeg er bare nysgerrig smiley


 • #7   31. dec 2022 Jeg anvender temanavne og i de senere kuld, gerne noget der refererer til hanhunden i en eller anden form. Har brugt overvejende korte navne.

  1. kuld Lamborghini modeller, fordi mors kaldenavn var Ghini
  2. kuld italienske cykelmærker, bare fordi "drengene" i familien er cykelgale

  3. kuld. Cholkolademærker, far er fra belgien, så valget stod mellem øl eller chokolade, og da der netop var lavet et whippet øl-kuld et andet sted blev det chokolade

  4. kuld. Far har kaldenavnet Ludvig, så det blev personer fra Holbergs skuespil.
  5. kuld. Bianchi cykel modeller med et Twist, fordi mor er Bianchi, far Twist, så Tilla hedder eksempelvis "Aria Twist"

  6. kuld. Far hedder Oscar, så temaet blev Oscar vindende film

  7. kuld. Arter af smykkesten fundet i Sverige og her knytter sig en særlig historie. Far Mulen er svensk opdrættet og midt under parringen kommer ejers lille datter på 4 år ud med en fin sten med lidt glimmer i, giver mig den i hånden og siger, at det er en lykkesten, så den skal jeg passe godt på. Da jeg tidligere har været selvstændig og handlet med hel og halvædelsten var det oplagt med et stenkuld smiley

  Jeg prøver at undgå de helt lange navne selv om der ind imellem smutter lidt flere bogstaver med, flere hvalpe bærer fortsat deres stambogsnavn som kaldemavn smiley


 • #8   31. dec 2022 Jeg har altid gået efter at navnet eller en del af det kan bruges som kaldenavn. Eller måske mere nøjagtigt, at jeg selv ville bruge navnet eller en del af det, hvis jeg beholdte den pågældende hvalp. Det synes jeg, er mere vigtigt end længden på navnet, men de fleste af mine har nu været ret korte.

  Uanset, hvad man vælger af navne, kan køberne have en hel anden smag, og vælge i en helt anden retning. Jeg har dog altid været glad, når køberne har valgt at bruge det navn, jeg har givet hvalpene. Hos mig har det været ca. halvdelen af hvalpene, hvor en del af stamtavlenavnet også er blevet brugt.
  En del købere har jo så bestemt et navn på forhånd, og så er det ganske lige gyldigt, hvad stamtavlenavnet er.

  Jeg har også normalt brugt navnet eller dele/let omskrivning af navnet på de hunde, jeg har købt. Kun den allerførste blev totalt ændret fra Drot til Sandy.


 • #9   31. dec 2022 Hvad er egentlig grunden til, at man giver hvalpene lange navne, der ikke nødvendigvis giver nogen mening? Jeg spørger af et ærligt hjerte, for jeg forstår det simpelthen ikke, og jeg tænker, at der MÅ være en grund smiley

 • #10   31. dec 2022 Enig med dem der ikke er vild med de lange navne.
  Jeg kender flere, som ikke ved hvad deres hunde hedder når man spørger dem, hvor hunden kommer fra.

  Til gengæld er jeg lige som Kirsten tilhænger af tema navne.

  Jeg er også mest til danske navne. Vi er i Danmark, hunden er dansk, og det må navnet gerne afspejle. Jeg ville ikke give engelske navne kun fordi hvalpen kommer til udlandet.
  Hvis du køber en hvalp i England, så tager opdrætter garanteret hellere ikke hensyn til at hvalpen kommer til Danmark og derfor giver den et dansk navn.

  Jeg synes at det er fint, hvis stamtavlenavnet kan bruges i hverdagen, hvis ikke, så får den bare et nyt kaldenavn, det betyder ikke så meget. Men synes at det betyder en del, at hvalpekøberne kan fortælle hvad hunden hedder, og hvor den kommer fra når man spørger dem. • #11   31. dec 2022 Er også spændt på forklaringen på # 9
  Selv synes jeg at det er irriterende med de lange navne, fordi der som regel ikke er plads når man skal udfylde papirer.
  I dag er det så ikke mere det store problem, da meget efterhånden er elektronisk.


 • #12   31. dec 2022 Som køber er jeg fuldstændig ligeglad med, hvad min hund hedder på stamtavlen, jeg kan jo kalde den lige præcis hvad jeg vil.

  Men jeg synes at det man sender ud, gerne må afspejle en selv. Dvs. hvis du er til de lange navne, så skal dine hvalpe have lange navne, hvis du er mest til danske navne, så skal dine hvalpe have danske navne.
  Så kan det godt være, at udlændinge får lidt svært ved, at fortælle andre hvad deres hund hedder på stamtavlen, men så kan de da måske få lidt sjov ud af, at forsøge at udtale det og oversætte det, og hunden kommer jo trods alt fra Danmark. smiley


 • #13   31. dec 2022 Mine hvalpe er opkaldt efter biler smiley HJ er mekaniker så vi syntes det kunne være sjovt;) vi startede med bilnavne med A og er nu nået til H til det næste kuld;)
  Fra F kuldet har vi fx Holtevejen’s Miss Ford Focus, kaldenavn Focus smiley fra E kuldet Holtevejen’s Mr Emme Lotus, kaldenavn Lotus smiley


 • #14   31. dec 2022 Jeg spørger gerne hvalpekøberne, om de har et navn, de gerne vil kalde deres hvalp. Hvis det kan lade sig gøre, får hvalpen dette navn sammen med kennelnavnet - dvs hvis forbogstavet passer. Hvis ikke, får jeg det TIL at passe smiley
  Kenias fars kommende ejer vidste fx, at hendes hund skulle hedde Balder. Han er fra mit G-kuld. Stambogsnavnet blev Catalejmas G'Balder smiley
  Fra samme kuld var en tævehvalp, som familien ville kalde Mille. Hun fik så stambogsnavnet Catalejmas Gamille.


 • #15   31. dec 2022 Alt med måde, når det kommer til lange navne - max. 3 i alt inkl. kennelnavnet i mine øjne. Men om det er danske eller engelske, tyske eller hvad det nu er er mig ligegyldig.

  Min avler giver medindflydelse, hvis det passer ind i hendes kuld-bogstav og er rimeligt i forhold til hendes mening eller med mulighed for at tilpasse... Ønskenavnet Frida blev til D'Frida etc. smiley

  Så jeg ville gå med:
  Waginns Back Again Briza eller endnu bedre Waginns beautiful Briza.


 • #16   31. dec 2022 D'Frida og G'Balder smiley

 • #17   31. dec 2022 Jeg er vandt til fra gnaver-verdenen at der er et navnetema, hvor man så kan bede om et navn indenfor det tema..

  Der er/var der heller ikke en dato for hvornår stamtavlen SKULLE være færdig, da mange var hjemmelavet smiley

  Der er dog flere og flere der selv navngiver, da de skal i et register..

  Jeg var heldig at kunne vælge Valdemar til min fedthalemus, da de sagde de gerne brugte "gammeldags" navne til ungerne.

  Han fik det navn på stamtavlen sammen med opdrætter navnet Så alt i alt Mulles Valdemar smiley

  Jeg vil meget gerne selv vælge navnet også til stamtavle hvis det er muligt smiley

  Jeg bruger tit og ofte stamtavle navnet (uden opdrætter navnet) når jeg omtaler dyret smiley

  Hvis det ikke er muligt er det ikke sådan at jeg så ikke vil have dyret smiley


 • #18   31. dec 2022 Dejligt at læse lidt af jeres tanker her om smiley

  Hvorfor de lange navne.. Jeg tror bare jeg synes det er sjovt at lege med ordspil - også generelt… der er selvfølgelig bogstaver hvor det er lettere end andre.. C-kuld med et finurligt dansk navn skal nok sætte hovedet på prøve..

  Inddrage hannen.. ja. Så skulle man ud i noget med magnolia sorter for B-kuldet. men det ville igen være sværer med C-kuldet. Fordi han hedder Samawi we will rock you.. og kaldes Freddy..

  Bodil - jeg kender flere der har det der med bilerne med.. Jeg har faktisk overvejet tilsvarende bare med pastatyper… måske bare en hvalp i hvert kuld…


 • #19   31. dec 2022 Da jeg opdrættede tamrotter havde jeg til mit B kuld et "Børnefilm" tema, og den ene fik så det meget lange navn Ratster Zoos A Trip To The Zoo

  godt der ikke var noget register dengang smiley

  i daglig tale blev han kaldt Trippy


 • #20   31. dec 2022 Det bliver ikke det klassiske Waginns “engelsk tillægsord” kaldenavn.
  Det er for kedeligt i min verden.. smiley Men ingen tvivl om det er let og giver det et navn også skal kunne - genkendelighed i opdrætter, genkendelighed i kuld og et godt kaldenavn til hvalpen.


 • #21   31. dec 2022 Mine hvalpe er ofte så forskellige i farverne, at det logistisk ikke kan lade sig gøre, at køberne får medindflydelse, de skal stambogsføres, før det bestemmes, hvilken hvalp, der flytter hvor hen.

  Til gengæld er det aldrig nødvendigt at mærke hvalpene, de er så nemme at skelne


  profilbillede
 • #22   31. dec 2022 Jeg har selv brugt det Ginne kalder kedelige stamtavle navne til mine to kuld og det fortsætter jeg med. Så de har Kennelnavn, et engelsk tillægsord og så et temanavn, som kan bruges som kaldenavn.
  Det er overskueligt for andre at holde styr på og i min verden er less is more. For mig giver det ikke mening med en masse ordvulapyk, som ingen alligevel kan huske.

  Så jeg har et Amazing kuld og et Badass kuld.

  Ved første kuld var temaet Romerske kejser og Romerske gudinder, da Asti, som moren hedder, også er en by i Italien, som er grundlagt af Romerne.
  Ved anden kuld var temaet aboriginal navne(indfødte i Australien), da min race er Australsk.

  Jeg vil helst finde navne som både er et temanavn med en god betydning og som der ikke er særlig mange der hedder, hvis overhovedet nogle.
  Alle mine hvalpe har fået et stamtavlenavn, som jeg selv ville kalde hunden, hvis jeg selv beholdte den. Men jeg kan ikke tvinge mine hvalpekøbere til at bruge stamtavlenavnet, som kaldenavn, selvom jeg gerne ser det.

  Min racer kan få hvalpe i forskellige farver, oftest sort og chokolade, og da hvalpene først bliver fordelt når de er 7 uger gamle, så kan jeg ikke bruge det navn hvalpekøberne eventuelle allerede har besluttet sig for da jeg ikke ved hvilken hvalp de skal have når de skal stambogsføres.

  Flere i min race bruger A, B, C kuld mv. så alle hvalpe fra et kuld hedder noget med A og dernæst B osv.

  Jeg sætter stor pris på at andre opdrættere gør det nemt se at hvilke hunde der kommer fra hvilke kuld via stamtavle navnet, da det bare gør det meget lettere når man kigger efter egnet hanhunde og tjekker flere generationer bagud.


 • #23   31. dec 2022 Jeg er ikke så meget for at lade køber bestemme navnet, fordi jeg navngiver hvalpene tidligt og bruger navnene, og på det tidspunkt ved vi som regel ikke, hvilken hvalp køber skal have. Jeg har gjort det et par gange for folk, jeg har kendt i forvejen, eller som skulle løbe 2. hvalp hos mig, men jeg synes det, har været lidt irriterende, og det har ikke været navne, jeg var specielt glad for. Jeg kan godt se, at det er lettere, hvis man giver hvalpene farvede halsbånd på, og omtaler dem med farveangivelse, men det er så bare ikke sådan, jeg har haft lyst at gøre det.

  Tema navne er virkelig blevet udbredt, og sikkert sjovt for opdrætter. For mig, der gerne vil følge med i andre opdræt, synes jeg det kan være forvirrende, for der er hunde, jeg ikke efterfølgende kan placere i et kuld, fordi der er brugt et tema, jeg ikke har noget særlig kendskab til. Så som udeforstående men interesseret synes jeg startbogstaver er nemmere at følge med i.


 • #24   31. dec 2022 Lene - Jeg kan sagtens følge dig i, at det kan være forvirrende. Vi har heldigvis en ret fin international database, hvor langt hovedparten af alle whippets kan findes, så det betyder ikke så meget.

  Her er det også nemt at lave fiktive parringer og gemme interessante hanhunde, hvis man opgraderer sit medlemsskab, det koster et par hundrede om året og de er givet godt ud. Mit forhåbentligt kommende kuld kommer til at se sådan her ud.

  https://whippet.breedarchive.com/animal/testmating?sire_uuid=6c71fcf6-7e2e-4944-b047-eb6d4b7fb305&dam_uuid=12e87a31-b4d6-4cb8-84ec-59b968a0f470


 • #25   31. dec 2022 Kirsten, fremtidens affald?. smiley
  Ikke sende dem til kontainerpladsen, så lad mig få dem i stedet for. smiley


  profilbillede
 • #26   31. dec 2022 Anni - Sikke en oversættelse smiley

  Jeg håber de bliver til lidt mere end affald smiley


 • #27   31. dec 2022 Jeg er ligeglad med navnet på bogen, men må sige at jeg har valgt en hvalp fra på navnet, så helt ligeglad er jeg ikke smiley

  Lunas er så fin en symbolik, vi har har begge mistet vores far og hendes navn er "In my Daddy's Eyes" Hun valgte mig og kendte ikke hendes stambogsnavn, da jeg sagde ja til hende. Kendte godt til navnene, men ikke hvilken tæve havde hvilket i hendes kuld.


 • #28   31. dec 2022 For mig betyder det ikke så meget, hvad hunden hedder. Jeg bruger det sjældent alligevel. Jeg går ikke og kalder min hund Skovsø. smiley Eller som vores Max der hed Refreshing and Ready. smiley

  Om det er et kort eller langt navn er vel op til opdrætter. smiley

  Mine katte har som regel korte navne, men jeg er heller ikke særlig fantasifuld. smiley


 • Cookie
  Cookie Online Tilmeldt:
  okt 2022

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 270
  #29   31. dec 2022 Vores kuld har fået sang navne i alfabetisk orden. Kun en gang har jeg givet medbestemmelse og det sker ALDRIG igen. Frygtelig grimt navn fik hunden og så splittede de den ad så den nåede kun at blive 20 mdr.
  Jeg har dog altid tænkt at noget af navnet skulle kunne bruges som kaldenavn.
  Addicted to Love = Dicte
  Bohemian Rhapsody = Boheme
  Chantilly Lace = Tilly
  Får vi et E kuld så bliver det måske filmtitler istedet for sange, da racen i så fald skiftes.
  Eller også fortsætter vi bare med sange.
  Jeg kunne godt selv bruge en Eye of the Tiger, Easy Money, Eternal Flame eller Express Yourself smiley


 • #30   31. dec 2022 Min opdrætter spurgte om jeg havde et navn og dét havde jeg i den grad smiley
  22-årige Andrea havde siden folkeskolen drømt om en lille sort hund som skulle hedde Coco Chanel. Opdrætters kommentar: "Det er et I-kuld." Nå., det havde jeg ikke meget at sige til..:)
  Men efter lidt tid fik jeg en ny sms med forslag: I'm Coco Chanel, og jeg synes det var en god løsning dengang, og har været glad for navnet til div. stævner, hvor det bliver råbt op. Synes det lyder ret stærkt smiley

  Så jeg kan egentlig godt lide de lidt lange navne, helst på engelsk, så er det nemmest at finde et kaldenavn i det oprindelige. Og hvis hunden skal udenlands tænker jeg da det er oplagt med noget som kan udtales af alle. Det må være ret nedern at stå med en hund som dommer slet ikke kan udtale navnet på, eller man måske heller aldrig selv lærer at udtale rigtigt... og måske endda glemmer betydningen af.


 • #31   31. dec 2022 Er det nu, jeg skal sige, at jeg har en kat, der hedder Black Dagger's Angel Baby O'the Sea? smiley

 • #32   1. jan Jeg plejer egentlig at være for at hvalpekøber kan vælge navn og få på - men når der er to kuld og hvalpene første fordeles i 6-7 uge, så er det ikke muligt.

 • #33   2. jan Ved flere af de hvalpe jeg har købt har opdrætter sagt at hvis jeg havde et navn jeg gerne ville have på stamtavlen så skulle jeg sige til. Kravet har blot været at forbogstavet var det kuldet skulle starte med. Jeg har så altid haft bestilt inden kuldet var født og det er racer hvor der ikke er den store variation i farverne smiley Jeg kan godt lide at kaldenavn og stambogsnavn har en eller anden sammenhæng, men nogen gange kan det bare ikke lade sig gøre og pyt skidt med det smiley

 • #34   10. jan Så blev de små poter registreret. smiley
  Og jeg er lykkelig for min navngivning.

  Waginns Back Again Bastian Bogorm Bux
  Waginns Back Again Bellis Badutspringer i Blomst
  Waginns Back Again Bellami Bomalada Bow Bow

  Waginns Come Along Calla Curie svanser ChaChaCha
  Waginns Come Along Cikorie Crepecute Charmetrold
  Waginns Come Along Cosmos Cool Cyberspaceinvader
  Waginns Come Along Conrad Cirkushund til scenen


 • #35   10. jan Dejligt at du er lykkelig smiley

  men stakkels dem, der skal læse de navne op på en eventuel udstiling smiley smiley smiley


 • #36   10. jan Isabelle - det forventer jeg næppe der sker smiley

 • #37   10. jan Crazy navne smiley Jeg elsker dem! smiley

  Er der egentlig nogen retningslinjer for hvordan navnene kan være? Er der et maks antal for navne efter opdrætternavnet fx?


 • #38   10. jan A-S: Nej. Jeg har kennelnavn så det kommer forrest. Waginns. Der ud over så gælder det at man maks må have 50 anslag i navnet totalt inkl. kennelnavn.

  HAr man ikke kennelnavn må hunden kun hedde et navn uden mellemrum mm.

  Jeg køre det sådan: kennelnavn, kuld navn (alfabetisk orden), kaldenavn (alfabetisk orden) og fryns..


 • #39   10. jan Okay, 50 anslag er også en bid da smiley

 • #40   10. jan Jeg bliver lige pludselig så glad for, at Honey "bare" hedder Brødsgaards Honey Honey ?? Det kan jeg altid huske ?

 • #41   10. jan Men det er 7 imponerende flotte navne smiley

 • #42   11. jan Fede navne. Og jeg kan godt se det morsomme i, at sådan et navn skal læses op af dommeren. smiley

 • #43   11. jan Det minder mig sådan om det her klip smiley

  https://youtu.be/3ELTfS_wM74


 • #44   11. jan Tak for et godt grin Anne smiley

 • #45   13. jan Helt ærligt, en avler der brugte de navne ville få mig til at rende skrigende væk. Jeg synes at det er totalt åndsvagt - men det siger jo selvfølgelig bare noget om min humoristiske sans, mest den manglende…..
  Men bare du hygger dig, så er alt jo godt. smiley


 • #46   13. jan Kirsten, ville du virkelige vælge en god opdrætter fra pga navne? smiley Ville alternativet så være ingen hund eller en ringere opdrætter (hvis der ikke var andre opdrættere, der var lige så gode)?

  Min schæfers opdrætter kører virkelig gakkede navne - Fucking Snot, Krudtugle, Jordskælv, Jabadabadu, Jubelidiot, Krapyl m.m. Der dukker af og til tosser op på deres fb, som synes det er “synd” for hundene smiley Hundene ved jo ikke hvad vi mennesker tænker om navnene, og hundens humør går næppe i stykker af at blive kaldt Snot smiley

  At man personligt ikke er til en bestemt slags navne, er jo en smagssag. Men at vælge en opdrætter fra pga navne, er altså virkelig fjollet smiley


 • #47   13. jan Anne, faktisk så tænker jeg ikke at jeg ville have den passende kemi til at samarbejde med en avler, der var ude i det navnekaos.

  Var jeg en dybt seriøs avler eller samme hundesportsudøver, der søgte de helt specifikke linjer, så var det sikkert noget andet. Men jeg er ude i markedet omkring gode familiehunde, velsocialiserede og med et godt samarbejde med avler, og der sætter jeg kemi, tryghed og samarbejdet øverst - og i valget der er jeg aldrig stødt på avlere med hang til navnekaos. Måske det bare heller ikke er så udbredt i min race, typisk sætter man der kennelnavnet sammen med to navne, og tit har vi godt indflydelse som købere.

  Men selvfølgelig ville jeg ikke vælge en hund fra pga. navnet, det ville bare ikke være en avler som jeg ville rette min opmærksomhed imod.


 • #48   13. jan Det forstår jeg overhovedet ikke Kirsten, det er da så uendelig ligegyldigt smiley

 • #49   13. jan Har du familiehund, kan stamnavnet da være så uvigtigt som noget, da man kan kalde sin hund, lige det man vil. Jeg har endnu tilgode at kalde min hund det, der har stået på stamtavlen. Det vigtigste er vel i bund hunden.

 • #50   13. jan Jeg har som sagt valgt en fra pga navnet (double better bitch) det magtede jeg ikke skulle råbes op smiley Hun var ellers min drømmefarve, men raceren havde faktisk slet ikke tid til mig. Det var lille Luna som valgte mig, så jeg endte med en zobel igen.

  Kemi mellem opdrætter og ejer er super vigtigt, MEN kemi mellem hvalp og ejer er endnu vigtigere. Så hvis Luna hed "double better bitch" på stambogen, så var det jo hende valgte var endt på alligevel uanset navnet smiley


 • #51   13. jan Altså - Nimbus og hele hans kuld fik nogle ret fjollede navne, som de havde fundet på for sjov, men som kom til at holde fast. Det kan jeg sagtens leve med.

  Når jeg er ude til konkurrence oplever jeg tit, at jeg bliver kaldt frem på racen frem for navnet. Specielt hvis jeg stiller med én af huskyerne - så jeg er fuldkommen ligeglad med, hvad de hedder på stamtavlen smiley


 • #52   13. jan Inden for kaninhop er der også gået sport i lange navne. Mange steder kører et tema på kuldet, det kan være film, ja alt, harry potter var ret populært.

  Hvis opråber til stævnet ikke kan udtale navnet, bliver det bare til
  næste på banen er hanne med 'kanin'

  Jeg vil så gerne have en der hedder Ramalamadingdong, men det er ikke lykkedes endnu


 • #53   13. jan Hvis ikke man som opdrætter har lov til at vælge de navne, man selv synes om, fordi man vil tækkes andres synsninger.. Så er vi da ude i noget der er skævt.

  Jeg vælger om mine tæver skal indgå i avl, jeg vælger han med omhu, jeg vælger hvordan mine hvalpe skal vokse op og opleve verden. OG jeg vælger navnet til stambogen.
  Hele den process står jeg gerne på mål for.

  Så kan købere vælge om de vil handle med mig smiley Jeg afviser ikke købere på deres navn. Og jeg bestemmer ikke over hvalpen når den først er flyttet. Så kan folk kalde den hvad de har aller mest lyst til i hele verden.


 • #54   13. jan Jeg synes faktisk det er nogle søde navne jeg har givet de små poder.

  Bellami, Bellis, Bastian, Cikorie, Cosmos, Conrad og Calla.
  Det er da skønne og søde navne til små hvide totter smiley


 • #55   13. jan Kirsten, jeg tror måske at mange opdrættere også ville vælge dig fra, hvis navnet er det primære i dit hvalpekøb. Så det er vel et ikke-problem.

  Jeg er vild med navnene, Ginne. Bortset fra alt det der er FØR deres navne. Men det ville da være det absolut sidste jeg nogensinde ville tillægge vægt, hvis jeg skulle købe hvalp smiley


 • #56   13. jan Jeg ville aldrig nogensinde vælge en opdrætter fra pga. navnene i stambogen, lige som jeg heller aldrig ville vælge en hvalpekøber fra, som har planer om at give en hvalp herfra et kaldenavn, som jeg finder forfærdeligt smiley

  Pt. arbejder jeg kraftigt på at overbevise familien om, at den hvalp vi skal beholde efter Daisy, hvis hun altså er drægtig, skal hedde Bellis, smiley Jeg synes ikke den kan hedde andet, familien er ikke enig smiley


 • #57   13. jan Kirsten - Bellis er et super flot navn - og med mor Daisy det giver da SÅ meget mening!

 • #58   13. jan Bastian har fået øjnene op for den store verden i dag smiley

  profilbillede
 • #59   13. jan Anne, det kan jeg leve med, også selvom det nu ikke er mit primære. smiley

  Jeg har en fornemmelse af, at den type avler der begiver sig ud i den slags ordekvilibrisme omkring navnene, det er bare ikke den type menneske som jeg rent mentalt harmonerer bedst med. Og tillid, en god mavefornemmelse og en eller anden form for samme anskuelse af hundehold etc. har nok bare været basis for mit valg af avlere gennem årene, når jeg har købt hvalp.

  Og så har jeg alligevel fået de mest fantastiske hunde, og det får vi jo allesammen, gør vi ikke…..  Sådan set lidt i bagspejlet……


 • #60   14. jan "Og jeg bestemmer ikke over hvalpen når den først er flyttet."

  Altså jeg overvejede da, om jeg kunne gribe ind, da "man" gav smukke Aslan (en af Kelas brødre) kaldenavnet Basse smiley
  Men jeg levede med det og holdt i øvrigt meget af hans skønne familie smiley smiley


  profilbillede
Kommentér på:
Oh de navne.

Annonce