{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
799 visninger | Oprettet:

Sofie T
Sofie T
Tilmeldt:
1. sep 2023
Emner: 2

Nervøs hunhund og sterilisation {{forumTopicSubject}}

Kære alle.

Jeg har søgt diverse steder for at finde brugbar materiale og heldet har ikke været med mig, så nu tyr jeg til jer og jeres viden/erfaring.

Jeg har en nervøs hunhund, Nova, på 13 måneder, hvor vi nu har søgt rådgivning ved en adfærdsterapeut. I telefonen (hun skal se Nova i 'aktion' på tirsdag) anbefalede hun ikke at vi fik Nova sterilisteret, når hun udviste nervøs/usikker og til tider aggressiv adfærd, men at vi skulle vente til hun var omkring de tre år(hormoner og deslige skulle falde på plads).

Jeg tror at grunden til at Nova er så bange/nervøs er fordi hun brækkede sin albue(grundet dysplasi) da hun var 17 uger gammel og hun blev derfor ikke socialiseret. Der gik tre måneder før Nova igen kunne få lov til at være med i fysiske udfoldelser og være sammen med andre hunde i leg.
Og grunden til at jeg nu bliver i tvivl om, hvilke valg er det rigtige kommer her:
Nova er racen hvid schweizisk hyrdehund og vi har haft en tæveblanding før af hvid schweizisk hyrdehund og Berger Picard og hun var også noget af en krudtugle(!). Hende fik vi steriliseret og der kom ro på hende. Men Nova som er nervøs/usikker, hvad kan der ske hvis vi steriliserer hende til oktober? Vil hendes nervøse adfærd fæstne sig så selv træningen ikke vil kunne hjælpe hende??

Venlig hilsen
Sofie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nervøs hunhund og sterilisation
 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 31 Svar: 760
  #1   1. sep 2023 Når i nu har valgt en adfærdsterapeut, der anbefaler ikke at gøre det (jeg er meget enig) Så stil spørgsmålet til denne.

  Er sikker på, at vedkommende kan besvare spørgsmålene og sikkert også henvise til forskning omkring emnet smiley

  Pøj pøj med jeres tæve smiley


 • #2   1. sep 2023 Er der udelukket smerter ? Og hvorfor spiller en sterilisation så stor en rolle for jer? En sund hund, burde ikke være sådan der fordi den ikke er socialiseret i den periode.

 • #3   1. sep 2023 Jeg må tilstå at jeg ikke tror på at det er 3 måneders manglende socialisering fra 17 uger og frem der gør jeres hund nervøs. Det er næsten med statsgaranti fordi hun bare en et nervøst gemyt (genetik). Vær forberedt på at det ikke er noget hun kan 'kureres' for, men noget i kan få redskaber til at lære hende at tackle i de situationer, hvor det er problematisk.
  Jeg har godt nok mødt mange Hvide Schweisiske Hyrdehunde (og Hvide Schæfere) der var meget nervøse, ængstelige og usikre rundt omkring på træningspladserne siden de begyndte at dukke oo i DK.
  En sterilisering gør ikke nødvendigvis en hund 'rolig'. Med en hund med adfærdsissues ville jeg ikke pille ved hormonerne før den er færdifudviklet mentalt i ca 2.5 - 3 års alderen.
  Jeg har selv en Dobermann tæve der er blevet steriliseret da hun var ca 18 mdr (og det er der mange holdninger til - I know smiley ). Min hund lider ikke af nogen mentale issues. Hun var ikke nogen 'rolig' hund før sterilisation - og det er hun heldigvis heller ikke efter smiley


 • #5   2. sep 2023 Racen er udfordret på sindet i nogle linjer, så jeg tænker ikke sygdommen kan bære hele skylden.
  Er det helt udelukket at hun stadig har ondt?

  En sterilisation skal/kan ikke gøre tæver rolige. Den skal gøre dem uden hormonelle udsving. Ofte liver mange tæver op, fordi de har været negativt påvirket tidligere. Men sterilisation har ofte lige så mange bivirkninger som det kan have positive sider, så det skal gøres med omtanke.
  Fjernelse af hundens kønshormoner er aldrig god adfærdsbehandling. Jeg ville følge op med en kyndig adfærdsperson i stedet.


Kommentér på:
Nervøs hunhund og sterilisation

Annonce