{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
610 visninger | Oprettet:

Hunde som Hajmadding...... {{forumTopicSubject}}

Hunde som hajmadding
Der er åbenbart ingen grænser for, hvor hjerteløst nogle mennesker mener, at man kan behandle dyr. Ekstra Bladet samt Se og Hør har bragt artikler fra den franske ø, Reunion, som ligger i det Indiske Ocean mellem Madagascar og Mauritius.
Her benytter man tilsyneladende levende hunde som hajmadding enten med en krog gennem snuden/munden eller sømmet fast til et bræt, hvorefter de trækkes efter fiskerbåden for at lokke hajerne til! Det betegnes som traditionelt fiskeri.
DKK har efterfølgende forsøgt at forhøre sig hos Dyrenes Beskyttelse og hos World Society for Protection of Aminals (WSPA), som ikke kendte til fænomenet.
Derefter har DKK fået kontakt med en dansk kvinde, som er bosat på Reunion, og som har kunnet fortælle mere om barbariet. Helle Messmann er medlem af en lokal dyreværnsorganisation og hun fortæller:
”Reunion er ikke nogen fransk koloni, men et oversøisk fransk departement på lige fod med resten af Frankrig. Det betyder, at befolkningen ikke er nødt til at gribe til uhyrligheder for at overleve, for de har det samme sociale sikkerhedsnet som i Frankrig.”
Både denne forening og andre dyreværnsaktive bl.a. Brigitte Bardot har samlet og sendt underskrifter. Det har nu resulteret i, at øens præfekt (amtmand) har udsendt et dekret, som forbyder fiskeri med levende dyr som madding.
Foreningen kan ikke sige noget om antallet af hunde, der mister livet på denne forfærdelige måde. For dyreværnsforeningerne ser kun disse dyr, hvis de er så heldige at undslippe og blive fundet af mere godhjertede mennesker i tide. Inden for de sidste måneder er der fundet tre sådanne hunde.
Indtil nu er de få fiskere, der er blevet taget på fersk gerning, sluppet for straf, da beviserne mod dem ikke var klare!! ”Det ændrer sig forhåbentlig efter præfektens dekret,” siger Helle Messmann.
Helle Messmann beder om, at vi danskere hjælper med at lægge pres på myndighederne. Det kan ske ved at gå ind på en fransk hjemmeside (fortvivl ikke, forklaring følger). Den hedder http://www.30millionsdamis.fr. På forsiden er der et billede af en hund med en fiskekrog i næsen. Ved siden af denne hund kan man klikke, så man enten kan se et videoklip fra øen eller man kan klikke på teksten ”Signez la pétition en ligne”. Herefter kommer man ind på et sted, hvor der nu er overskrift på fransk, engelsk og tysk. Hvis man trykker på ”Sign petition” , kan man sende sin protestunderskrift.
Helle Messmann fortæller videre, at ca. 70 hunde er blevet sendt til Frankrig. Men da der er ca. 150.000 herreløse hunde på øen, så er den løsning ikke ret perspektivrig.
I stedet er den lokale dyreværnsorganisation i september begyndt at tage rundt i de små skoleklasser og tale om problemet med, hvordan man behandler dyr. ”På den måde får vi forhåbentlig næste generation sensibiliseret, så de ikke gentager forældrenes manglende medfølelse med dyr,” fortæller Helle Messmann.
Den holdning svarer ganske til DKK’s opfattelse af, hvordan man bedst gør gavn for et stort antal dyr.
Denne lokale dyreværnsorganisation SAP kan hjælpes ved at sende en check til:
SPA Reunion
B.P. 971
97497 Saint Denis Cedex
Men husk at hjælpe Helle, hendes dyreværnskolleger og ikke mindst hundene med jeres underskrift på den franske hjemmeside.

Klik jer lige derind og så skriv under, for det er da helt forfærdeligt det her:-((


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hunde som Hajmadding......
Kommentér på:
Hunde som Hajmadding......

Annonce