{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.175 visninger | Oprettet:

Bella bliver blind ;-( {{forumTopicSubject}}

Vi var ved dyrehospitalet igår i Århus hvor der er en øjenspecialist som kiggede på Bella´s øjne. Jeg har længe haft mistanke om at der var noget galt, men dyrlægen kunne ikke se noget. Vi blev så henvist videre til en specialist som kunne fortælle at hendes nethinde er ved at forsvinde og at nogle af nerverne som skal sende billedet op til hjernen også er forsvundet.;-(
Der kan intet gøres og hun ender med at blive helt blind, det kan gå stærkt men kan også gå langsomt. Bella er ikke ret gammel og jeg mener ikke at en aktiv hund skal have et liv som blind , da hun så pludselig ingen ting kan mere. Hun bliver så ked af det når hun går ind i noget eller falder ned af rampen som fører ud til haven.
Jeg overvejer kraftigt en aflivning, men kan bare heller ikke få mig selv til det da hun jo egentlig er frisk nok. Men jeg har haft en hund før som blev blind og jeg syntes bestemt ikke det var sjovt for hverken hunden eller os.
Hvad skal jeg dog stille op. Elsker hende jo mega højt og vil hende bare det bedste.
Håber at høre fra nogen af jer herinde.
Knus den fortvivlede ejer


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bella bliver blind ;-(
  • #1   26. sep 2008 Jeg giver dig ret. En hund skal ikke være blind. det syntes jeg er synd. Jeg ville aflive når det blev et problem for hunden. Er det en arvelig sygdom? eller hvad er det for noget?

  • #2   26. sep 2008 Hvis jeg stod i dit sted, ville jeg nok vælge en aflivning..

    Hvad ville du sige til, at miste dit syn tand for tand og ende med intet at kunne se, og der ingen var til at forklare dig hvad der skete.
    Hun har jo prøvet at kunne se.

    Jeg har virkelig ondt af jer. Det der sker, er ikke altid fair.

    Mange tanker herfra



  • #3   26. sep 2008 Han snakkede om at det lignede meget den arvelige som kaldes PRA men han mente bestemt ikke at det var det da der var meget som ikke lignede den. Så han mente at då hun får et års tid siden havde haft betændelse i øjet at det kunne være kommet derfra. smiley eller det kan komme af en virus som man jo ikke lige kan se på hunde. smiley

  • #4   26. sep 2008 Ja jeg er også bare så ked, for det ville virkelig flå i mit hjerte at skulle få hende aflivet, men hun sover jo bare meget nu da hun ikke føler at hun kan ret meget, og hun går og er meget nedtrykt. Hendes syn er ikke helt væk endnu men hun kan se skygger.
    Men i sidste uge præsterede hun at løbe hen af vejkanten og pludselig lå der en bunke jord som normalt ikke ligger der, hun bankede lige ind i den. Hun prøvede hverken på at undvie den eller hoppe over, men løb lige ind i den, Dyrlægen sagde at hun har meget sværere ved at bedømme noget når hun har fart på. Og hun er jo aktiv og det er ikke nemt og sige til hende at hun skal tage den med ro.


  • #5   26. sep 2008 Synet er ofte ikke så vigtigt for en hund som for et menneske (selvom man sikkert kan undtage en del racer)
    Mange ældre hunde bliver ofte blinde uden at ejerne opdager det, indtil den dag de har flyttet en stol eller lign.
    Så ved en ældre hund, så ville det ikke være så stort et problem

    Men når det er en yngre hund med en masse energi, og lyst til at lege og udforske verden, så er det nok en anden sag...


  • #6   26. sep 2008 Jeg ville bestemt også vælge aflivning frem for hundens stress over, at den lige pludselig ikke kan se noget..

    Det må være en rigtig hård besked at få. s: Føler med jer.


  • #7   26. sep 2008 Min kæeste siger at så længe hun har det fint skal hun have lov at blive ved os, men jeg mener nu ikke helt det samme, Så jeg føler bare at jeg er ond når jeg siger at hun skal aflives. Men det er får hendes eget bedste. Ved godt der findes blinde hunde, som klare sig fint, men jeg syntes bare det er synd hvid hun skal leve i 10 år som blind. vil jeg ikke kunne bære.

  • #8   26. sep 2008 kærligheden til et dyr er størst når man har den mulighed at sige stop før de begynder at lide og have nedsat livsværdi.

    jeg er ikke i tvivl om at jeg ville give fred mens hun stadig har det godt og stadig har lidt livsværdi. hun har ikke mulighed for at sige stop, det har du.

    jeg valgte at give min kat gennem 7 år fred, da han havde nedsat nyrefunktion, jeg kunne se han fik det værre og værre, men var stadig glad og frisk. jeg kunne bare ikke nænne at lade det komme så vidt at han fik det rigtig slemt.


  • #9   26. sep 2008 Hvis ikke der er smerter forbundet med det ville jeg ikke overveje aflivning endnu...
    Istedet ville jeg nok løbende tage en vurdering af tilstanden og år man når dertil at det giver problemer i hundens hverdag ville aflivning nok komme på tale her.

    En blind hund kan jo bl.a. få agressionsproblemer o.l. fordi den ikke kan se det der sker omkring den, så jeg mener heller ikke et blindt liv er ok for en hund.


  • #10   26. sep 2008 Hun er blevet meget agressiv når jeg går tur med hende og hvis der kommer en anden hund. Hun tænder fuldstændig af og jeg kan næsten ikke holde hende, og jeg syntes bare at det er så pinligt da jeg ved at hun har kunne med alle hunde, men inden for det seneste 4 mdr, kan hun ikke tåle synet af nogen andre hunde, jeg er overrasket at det går så godt med liva som det gør. De har det bare super godt sammen. og hun har kun været her i 14 dage


  • #11   26. sep 2008 tak for alle svarene det gjorde mig lidt bedre

  • #12   26. sep 2008 Min gale hund var blind, det blev den da den var 1 år gammel. Desværre arveligt.

    Den var glad osv og vores dyrlæge opfordrede os til ikke at flytte rundt på møblerne, gå de samme ruter når vi gik tur osv, den lærte utroligt hurtigt, hvad der stos hvor. Både hosmine forældre og hos vores bdst forældre og i haven.

    Eneste problem vi havde var:

    Når min lillebror satte madrestr på gulvet ved siden af hans seng. Den jokkede hunden i og det giver pletter.

    Hvis en gren eller ligenede knækkede i haven så kunne han støde ind i det. (tror det skete 5 gange maks)

    Når vi mødte andre hunde, blev han sur, men masser af på plads træning løste det problem.

    Sidste problem vi havde var når han gøede at folk uden for haven, så kunne de altså godt være gået 20 meter uden hunden opdagede det, så han gøede så et forkert sted, Så ret sjovt ud.

    Han blev forresten 12 år gammel inden han døde af kræft.


  • #13   26. sep 2008 hej maria.
    Det syntes jeg er meget flot. Men jeg syntes bare ikke det er et liv for en hund at være blind. smiley men tager hatten af for det i gjorde.


  • #14   26. sep 2008 Maria, dengang tror jeg ikke man tænkte over det. Jeg var barn så har ikke været klar over hvad det betød.

    Men ja dyrlægen mente ikke der var grund til at aflive, når det ikke var en brugshund. En familiehnd kunne jo have et fint liv selv om den ikke kan se om mor har en rød eller blå bluse på. Altsåhunde bruger jo ikke synet på samme måde som os mennesker, de bruger vel i øjere grad næsen til at danne sig et overblik?

    Chaco var i hvert fald ikke i tvivl om præcist hvor lygtepælene stod, og når mor og far havde den med i skoven og de slap en løs, kunne en sagtens finde rundt uden skader.


  • #15   26. sep 2008 Maria -deligt med en historie hvor det gik godt.

    Men en del hunde ændrer adfærd hvis de bliver blinde. Det er i hvert fald mit indtryk ved dem jeg har set hvor det er gået i den retning (det har så været ældre hunde).


  • #16   26. sep 2008 Michelle, set i bakspejlet tror jeg da også Chaco var mere aggresiv end andre hunde som ham og mere reserveret.

    Men ja der er jo ikke nogen der siger en hund absolut skal lege med andre hunde. Som sagt Den var glad og frisk til det sidste.


  • #17   26. sep 2008 Maria -jeg tænker nu ikke kun i forhold til andre hunde, men osse børn og andre den måtte møde på vejen.

    Nu ved jeg self ikke hvordan i havde hund dengang, men generelt var hundene jo førhen ikke så meget med alle mulige steder osv førhen. Aktivering blev der heller ikke tænkt på i samme stil...

    Jeg er ikke i tvivl om at de hunde vi havde da jeg var lille, blev passet og plejet og som sådan havde det godt. Men jeg kan da godt se at Reiki får meget mere ud af livet og en større tilfredstillelse i at skulle lave noget hver dag, i forhold til hundene vi havde dengang.
    Så i dag ville jeg næppe vælge at have en blind hund. Selvom den som sådan kan have det ok med at trisse rundt i haven, så er det ikke et særligt indholdsrigt liv for en hund.


  • #18   26. sep 2008 Han var med alle steder henne, han spillede fodbold med os, hente endda legetøj, hvis der var lyd på det, jeg var barn som sagt så det var mest leg, min far løb med ham og trænede med ham.

    Men seriøst, tror faktisk at han fik meget ud af livet, vi træner med kvik, daglig, går til træning med ham, går spor med ham, leger med ham osv. Men det er godt nok meget lidt af det v laver med ham, han ikke kunne lave uden synet, tror sådan set vi kunne det samme med ham, hvis han var blind.


  • #19   26. sep 2008 http://www.dyrlaegevagten.dk/frame.cfm/cms/id=1031/sprog=1/grp=3/menu=13/

    Prøv at læse her.

    (link fjernet)

    og her.



  • #20   26. sep 2008 Jeg ville nok vælge at se hvordan hunden havde det med at være blind. Kommer det gradvist vænner den sig nemmere til det.

    Mange mennesker mener også man bør aflive en døv hund, men jeg havde en som levede et godt og langt liv uden de store problemer.


  • #21   26. sep 2008 Tinna -en døv hund ville jeg heller ikke nødvendigvis aflive. Men i de fleste tilfælde ville jeg nok, for osse her kan der ofte være adfærdsmæssige problemer.

    Men ja self skal man se på hunden. Jeg har nok bare ikke haft en hund endnu jeg kunne forestille mig have et godt liv som blind. Ikke hos mig i hvert fald, med de måde jeg lever på.


  • #22   26. sep 2008 Blev Lilly blind ville jeg nok være egoistisk nok til at lade hende leve - for så måtte jeg bare træne med hende og gøre hvad der kræves af mig for at jeg ikke skulle miste hende.
    Så længe hunden ikke lider under det.


  • #23   26. sep 2008 Tinna -Jeg har meget svært ved at forestille mig Reiki have et godt liv uden at kunne se.

    Han er en temmelig aktiv hund og kunne han ikke slippes og ræse rundt osv som vi plejer, samt træne i det omfang vi nu gør, komme ud til andre hunde osv, så tror jeg faktisk ikke han ville have det godt.


  • #24   26. sep 2008 Hvordan tror i jeres liv ville være, hvis i mistede lugtesansen?

    I bruger jo lugten ca. på samme måde som en hund bruger øjnene.

    Husk at mennesker er meet afhængige af øjnene det er hunde ikke på samme måde.


  • #25   26. sep 2008 Maria -det synes jeg nu ikke helt kan sammenlignes. Mennesker kan jo osse fint leve uden at kunne se, men vi kommer vel ikke udenom at det giver nogen begrænsninger.
    Og det gør det jo osse for hunde. Jeg kan opveje fordele og ulemper, men i sidste ende synes jeg begrænsningerne er for store for min hund.


  • #26   26. sep 2008 (link fjernet)

    NEtdyredoktor siger det er værre at have en døv hund end en blind hund.

    Det står der ikke direkte men ja ls selv og se i forhold til linkene fra før.


  • #27   26. sep 2008 Michelle, der er helt sikkert begrænsinger fo hunden.

    Men husk at hunden ser jo på ingen måde som os, de er meget mere afhængige af deres næse og ører.


  • #28   26. sep 2008 Michelle: Der er Lilly helt omvendt. Hun er ved at være gammel af sind selvom hun kun er 4 år. Hun gider ikke rigtig leg med andre hunde og hun kan alligevel kun slippes fri steder der er indelukket ellers stikker hun af.

    men kan godt forstå det med en hund som ikke trives med at være inaktiv.


  • #29   26. sep 2008 Maria -jep det er jeg helt med på. At de bruger næsen mere end øjnene altså...

    Men ikke desto mindre ville det at være blind give nogen begrænsninger som jeg ikke mener hverken jeg selv eller min hund kunne leve med.

    Er hunden gammel er dens aktivitetsniveau og behov self anderledes, og her er det langt fra sikkert jeg ville aflive så ænge hunden self ikke har smerter eller at det påvirker hunden i en retning der gør at det vil være nødvendigt.

    Men som han er nu -nej, så ville det være farvel.


  • #30   26. sep 2008 Tinna -jeg har haft en forsmag på det. Jeg kørte galt i starten af sommeren, og derfor måtte vi ligge på den lade side 2 uger.

    Reiki kan sagtens tåle et par dage uden de vilde aktiviteter, men 2 uger... Puha han var ikke til at holde ud.
    Han kom ud 3 gange om dagen. Korte ture undtagen de par dage hvor en af mine veninder gik en ordentlig tur. Derudover fik han maden i haven, men det var osse det han lavede i de to uger (+ at han self kunne gå i haven hvis han ville)

    Han gik og "duttede" mig med næsen hele tiden, hørte absolut ikke efter, trak vildt snoren år vi gik, gøede af alt der rørte sig og var generelt bare ulidelig.

    Skulle han leve uden et fornuftigt aktivitetsniveau ville en af os da ende med at dø af stress...


  • #31   26. sep 2008 Michelle, har svær ved at se et negative i problemet, da mine forældres hund jo fungerede godt.

    Du skriver din hund kun kom ud på korte ture et par gange om dagen.

    Jeg havde chaco med til stranden, i skoven og andre steder. Nogle dage gik han over 10 km også på nye ruter. Min far trænede med ham, især spor ved jeg.

    Så jeg håber du kan forstå, det er svært for mig at se at det virkeligt begrænser hunden på en måde der giver de en dårligere livskvalitet.


  • #32   26. sep 2008 Maria -jamen jeg mener det skam ikke som kritik af at i beholdte jeres hund dengang. Hvis den levede fint er det jo super.

    Reiki er for det første en islandsk fårehund. De bruger øjnene en del (f.eks er han bedre til foder-se en foder-søg *S*)
    Han er temmelig aktiv, og har brug for at kunne få strukket ud med jævne mellemrum -helst dagligt.

    Han bliver brugt til forskellig træning, og med tiden osse agility (det kan self droppes såfremt han blev blind eller af andre årsager ikke kunne løbe agility).

    Han er med hos hestene flere gange ugentlig, løber med på hestevognsture, og leger med de gamles hund, samt andre legekammerater han har... Legekammeraterne ville være noget af et tab at miste.

    Som sagt er det jo så en kombination af både mit og hans behov. For hvis jeg skal have hund er det vigtigt at den kan være med mig. Det gælder både i stalden (og her er synet altså vigtigt), til træning, på ture osv.

    Jeg har gigt, hvilket i sin tid var en af årsagerne til at jeg fik hund. Derfor er det meget vigtigt for mig at kunne slæbe hunden med på ture og komme ud og bevæge mig.
    Det indebærer ukendte steder osv, som vil være svært for en blind hund.

    Jeg har svært ved at se en blind hund fungere under de vilkår jeg kan tilbyde.

    De VIL være begrænset i sine udfoldelser, bl.a. kan den jo ikke aflæse andre hundes sprog = leg vil med de fleste hunde være vanskeligt, den vil have det svært på fremmede steder, træningen vil blive begrænset, aktivering vil på mange områder indsnævres osv


  • #33   26. sep 2008 Ja kan sagtens følge dig i dine overvejelser.

    Men syntes ikke blindhed er nok til at aflive en hund, den ka jo have et godt næsten normalt liv *SS*

    Kunne også se du var en af de få der ikke mente man skulle aflive med det samme. Så skal vi kke blive enige om at vi sådan set er enige *SS*


Kommentér på:
Bella bliver blind ;-(

Annonce