4.150 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 25 Svar

Det tredie krydderi Det tredie krydderi

Hejsa

Futte har en dårlig vane.. hun spiser sin egen afføring.
Vi har prøvet tabletter fra dyrlægen, klofyl tabletter og ananas.. uden held.

Nu går vi med hende ud i haven hver gang hun skal ud, så vi kan nå at samle op, inden hun spiser det. Det er dog lidt træls i længden, at vi skal stå ude i haven og glo på hende hele tiden.

Nu vil vi prøve det tredie krydderi, men ved ikke, hvor meget hun skal have om dagen før de virker. Er der nogen, der har erfaring med det?

På forhånd tak smiley


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Samle kommode 400 kr.
  • Skifte cover til lampe i loft 500 kr.
  • Utæt afløb i køkken 1.500 kr.
  • Sæt en loftslampe op i udtaget 400 kr.
  • Cykelkæde 475 kr.
  • Tømrer til reparation og ophængning af badeværelses skab 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Det tredie krydderi
  • #1   30. dec 2008 Hej Jannie...
    Hvis i skynder jeg at samle dens afførring op, før den æder det.
    Så viser i også interesse for dens afførring, og så bliver problemet faktisk værre..
    Prøv at afled den...
    Kast et specielt stykke legetøj, der normalt ikke ligger fremme.. Og saml lorten op, uden at den lige ligger mærke til det!!


  • #2   30. dec 2008 Hun er slet ikke interesseret i afføringen, når vi står klar til at samle op. Hun går bare væk, når hun er færdig. Ellers har du ret i, at vi ikke skal "slås" om, hvem der får bæ'en først, da det så bliver mere spændende for hende:)))

  • #3   30. dec 2008 Bare et par drys over hundens mad hver dag til vanen er brudt :o)

  • #4   30. dec 2008 Sanne M:
    Okay.. kan man ikke komme til at overdosere? Er det slet ikke farligt at give en hund det krydderi?


  • #5   30. dec 2008 Så vidt jeg ved er det 3. krydderi ikke andet end en smagsforstærker kaldet mononatriumglutamat. Jeg kender ikke til at dette skulle kunne være farligt for hunden?

    Men et par drys skulle være rigeligt :o)

    Alt kan være skadeligt i for store mængder.
    Jeg giver min hund et par drys hvidløgspulver over hendes mad et par gange i ugen. Hvidløg i for store mængder er giftigt for hunde hvorimod det i små mængder er sundt. Sådan er det med så meget :o)

    Som man siger. Alting med måde :o)

    Held og lykke med at få brudt den nasty vane.

    Hvis ikke dette virker så prøv at give jeres hund vitamintilskud.
    Kia stoppede med at æde sin egen aff. dagen efter at hun blev startet op i vitamintilskud.
    Hun var startet med at spise sin aff. i forbindelse med foderskift ...


  • #6   30. dec 2008 Okay.. mange tak for hjælpen:)

    Alle siger bare, at det bare er en dårlig vane, og at det ikke har noget at gøre med, at hunden mangler noget (vitaminer osv). Da vi barfede Futte spiste hun ikke sin afføring. Da vi gik tilbage til tørfoder begyndte hun igen. Fik at vide, at grunden er, at der er smagsforstærkere i fuldfoder, og at det derfor stadig kan smage "godt" når det kommer ud i den anden ende.

    Bvdr!!

    Godt nytår:)


  • #7   30. dec 2008 Hovsa. Har lige fundet nedenstående ang. det 3. krydderi og dets virkning på mennesker hvis det overdoseres. Ved ikke om hunde reagerer på samme måde. Men meningen er jo heller ikke at overdosere :o)

    Mærkning
    Glutaminsyre og mononatriumglutamat har E-numrene E 620 og E 621. Andre glutamater har E-numrene E 622-E 625. De skal mærkes med kategorien smagsforstærker og E-nummer eller navn, fx "Smagsforstærker: E 620" eller "Smagsforstærker: Glutaminsyre".

    Hvis fødevaren indeholder hydrolyseret vegetabilsk protein = mononatriumglutamat eller gærekstrakt, skal det stå i ingredienslisten.

    Karakteristiske symptomer
    Hovedpine, en brændende fornemmelse på halsen, trykken for brystet, kvalme og svedudbrud er symptomer, der er beskrevet efter indtagelse af større mængder glutamat


  • #8   30. dec 2008 Jannie: På tørkost optager hundene ikke maden i samme grad som med BARF %vist.

    Derfor vil maden alt efter kvaliteten af tørfoderet være mere eller mindre fordøjet. Hvis ikke det er ordentlig fordøjet kan hundene nogle gange vælge at give det endnu en tur gennem systemet for at optage det hele.

    Ligesom når de kaster op og hugger opkastet i sig igen ... BVADR !!

    Men jah det er en klam vane det med at de spiser aff. men ret naturlig adfærd for vores små klammerter :o)

    Naturlig adfærd og "dårlig vane"
    Det ligger faktisk i hundens natur at have interesse for fordærvede fødeemner. Tænk bare på de lækre kødben og tyggepinde, som mange hunde (til ejerens store irritation) omhyggeligt begraver i haven, og som hunden først efter mange dage eller uger i jorden graver op og fortærer med stor vellyst. En væltet skraldespand kan også byde på delikatesser, ligesom uglegylp eller en frisk hestepære spises i hast. Lækkert!

    I nogle sammenhænge er det endog hensigtsmæssigt for hunde at spise afføring. Mens tæven har små digende hvalpe, stimulerer hun dem til at have afføring, ved at slikke dem på maven og omkring endetarmsåbningen, og spiser i den forbindelse hvalpenes afføring. Muligvis fordi "hulen" skal holdes ren og fordi andre rovdyr (i naturen) ikke skal får unødig fært af hvalpenes tilstedeværelse. Når hvalpene, i tre ugers alderen, begynder at bevæge sig uden for hulen, hvor de også begynder at besørge, ophører denne adfærd imidlertid.

    Mangler hunden noget?
    Vi har spurgt flere dyrlæger som samstemmende siger, at det er en skrøne, at hunde spiser afføring fordi de mangler specifikke næringsstoffer i maden. Hvis hunden får et godt fuldfoder tilpasset hundens alder og energiforbrug, så skulle den være dækket ind. Der kan være fysiske årsager til adfærden, som f.eks. en dårligt fungerende bugspytkirtel, men det er sjældent tilfældet.

    Vi kan altså konstatere at der i de fleste tilfælde er tale om naturlig adfærd, som vi mennesker finder meget utiltalende. Da adfærden også kan indebære en øget risiko for bl.a. parasitære sygdomme, anbefales det at vi forsøger at begrænse adfærden.

    Er hunden sulten eller keder den sig?
    Adfærden ses nogle gange hos understimulerede hunde, der går i hundegård hvor afføringen er tilgængelig. Man gætter på, at adfærden i den situation hænger sammen med kedsomhed.

    Nogle hunde har stor ædelyst og disse hunde kan med fordel fordres med et fiberrigt foder, da det giver en større grad af mæthedsfornemmelse. Tal med dyrlægen om hvilket foder, der passer til netop din hund.

    Det er en god idé at give hunden flere, mindre portioner foder hver dag. Det kan få hunden til at føle sig mere mæt. Og hvis en del af foderet bruges til træning eller anden aktivering får den også noget at tænke på i løbet af dagen. Hundens daglige aktivitetsniveau - eller mangel herpå - samt mængden og brugen af foder, skal derfor også tages med i problemløsningsplanen.

    Få styr på den uønskede adfærd
    Jo yngre hunden er, jo nemmere er det at ændre hundens adfærdsmønstre, og det gælder også denne adfærd. Her følger nogle råd som virker, hvis du er konsekvent og følger dem omhyggeligt.

    Opdel hundens madration og giv hunden mad flere gange om dagen. Sørg for at du fodrer din hund den rigtige mængde i forhold til alder og aktivitet. Det vil bevirke at den er mindre sulten og måske mister interessen for at se sig om efter andet spiseligt.
    Lad hunden arbejde for føden. Husk på at kedsomhed også kan være årsagen til den uønskede adfærd. Lad hunden søge efter en del af dens tørfoder på græsplænen eller indenfor. Eller du kan komme maden i en bustercube eller aktiveringsbold. Brug også en del af foderet til den daglige træning. Det vil gøre hunden mæt og mentalt træt. Mange hunde har stor glæde af at "arbejde for føden" på denne måde.
    Det uønskede adfærdsmønster skal brydes. Første skridt på vejen, er at forhindre hunden i at æde afføring i en periode. Dvs. at du skal sørge for at fjerne hundens afføring straks den har besørget - hver gang den besørger.
    Hold øje med hunden, når du lufter den. Hvis du ikke kan afbryde hunden med en "nej!", når den viser interesse for afføring, så hold den i line når du lufter den. Du skal kunne gribe hurtigt ind, og hunden må ikke få succes med at spise afføring. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt i en periode at anvende en mundkurv.
    En aluminiums dåse med lidt småsten i bunden, kan bruges til at afbryde adfærden på afstand. Dåsen skal kastes på en måde så den forskrækker og afbryder hunden før den har tænderne i afføringen. Målet er altså, at hunden forbinder synet og lugten af afføringen, med forskrækkelsen. (Bemærk, at hvis hunden har ædt afføringen, så hjælper det ikke at skælde ud). Metoden må naturligvis ikke misbruges. Straks hunden afbryder sit forehavende skal det roses og belønnes.
    Tal eventuelt også med din dyrlæge om tilsætte lidt jern eller monosodium glutaminat til hundens foder. Det kan få afføringen (fra dette foder) til at virke mindre attraktiv, set med hundens øjne. Bemærk, at dette alene ændrer ikke hundens adfærd. Det er i langt højere grad et spørgsmål om at samle op efter hunden, være opmærksom på hundens adfærd, aflede/irettesætte og rose på de rigtige tidspunkter og sørge for at hunden ikke keder sig.

    God træning!

    (link fjernet)


  • #9   30. dec 2008 Også et godt nytår til dig :o)

  • #10   30. dec 2008 Hvorfor ikke bare gå tur med hunden, så den kan gøre hvad den skal på turen og ikke i haven.

  • #11   30. dec 2008 Det var dog en plat kommentar.

    Futte får skam de gåture hun skal have.. hun vil bare kun skide/tisse i haven. Hun nægter at gøre det på gåturene.


  • #12   30. dec 2008 Jannie: Det skal nok komme :o)

    Kia vil også helst besørge hjemme i haven.
    Men nu hun snart er 2 år er hun også begyndt at gøre det på gåture i skoven etc. særligt nu hvor hun er begyndt at være bevidst om dufmarkering etc.



  • #13   30. dec 2008 Sanne:
    Det er da dejligt at høre, at "selvtilliden" måske kommer med tiden. Futte har været meget nervøs for gåture, da hun var hvalp.. aner ikke hvorfor. Nu vil hun rigtig gerne gå tur, men tør stadig ikke at lave noget på turene:))

    Jeg har aldrig brugt det tredie krydderi i maden og har heller aldrig set nogen opskrifter med det. Som menneske skal man vist spise meget af det før man får en overdosis:) Vi prøver med et par drys på maden hver dag, og ser hvad der sker.


  • #14   30. dec 2008 Det bliver brugt meget i kinesisk mad og derfor er der en del der får de symptomer jeg beskrev ovenover efter besøg på kinesisk restaurant :o)

  • #15   30. dec 2008 Aha.. så ved jeg også det:)

  • #16   31. dec 2008 Og ingen kinesere æder deres eget ....

    Sorry - kunne ikke lade være.

    Det er normalt hvalpe ikke vil sk.. ude. Det ligger instinktivt i dem at de ikke skal sprede deres fært. Så Futte er helt normal.
    Held og lykke med krydderiet - det er da interessandt hvis det virker.
    Det kunne jo være det blev min tur enddag :o)


  • #17   31. dec 2008 Hæh he Karin :o)

    For at I ikke skal tro at det er noget jeg finder på så har jeg et link til det med kineserne og det 3. krydderi (altså ved intet om deres aff.vaner og ønsker heller ikke at vide det :o)) http://www.foedevareallergi.dk/Hvad_skal_du_undgaa/Tilsaetningsstoffer/Smagsforstaerkere/forside.htm


  • #18   31. dec 2008 Jeg tror bestemt ikke det er noget du finder på.
    Der er helt sikkert en masse vi med held kunne bruge af naturlige sager.
    Fx at hindbærblade skulle øge vitalitet osv

    Er dog skuffet over du er så uvidende i den der kineser ting haha


  • #19   31. dec 2008 Jeg vil ikke anbefale det: mononatriumglutaminat har været mistænkt for at være kræftfremkaldende, men der er ikke beviser. Ligeledes kan det give alvorlige skader hos nyfødte, så helt uskyldigt er det ikke, selvom der er blevet frigivet som tilsætning til fødevarer. Men der er der ogs så mange andre usunde stoffer der er - bl.a. nitrit.

    Tror bare du skalty til odragelse og ellers forhindre hunden i at komme til aføring, når du ikke er i nærheden.


  • #20   31. dec 2008 Jeg beklager dybt Karin, for min manglende viden på det område.
    Men er sikker på at jeg kan finde nogle spændende links hvis du insisterer og ellers kan jeg bruge mine kontakter inden for sundhedsvæsenet til at finde ud af alt om kinesertingen hæh he :o) Du siger bare til :o)


  • #21   31. dec 2008 Til? Naah - lever vist lykkeligt videre i uvidenhed haha

  • #22   31. dec 2008 Sanne M - Det ligner noget af det jeg altid har lært omkring mononatriumglutaminat. Kunne aldrig selv finde på at bruge det. Fik min mor til at smide 3. krydderi ned af hylden, da jeg gik i gym. Det er ikke bare overflødigt men meget potentielt skadeligt !



  • #23   31. dec 2008 Ej altså Miemiv.. nu havde jeg lige besluttet at prøve det tredie krydderi, men nu ved jeg da ikke om jeg tør:(

  • #24   31. dec 2008 Jannie:
    jeg ved godt det er trræls når hvalpen æder sin egen afføring.... Har selv prøvet det.... altså at have en hvalp der åd afføring...((0:
    Prøvede alverdens tricks, ananas, 3. krydderi, tabletter fra dyrlægen. Men det eneste der virkede var at fjerne høm'erne inden hvalpen kunne komme til dem.
    De fleste hvalpe vokser fra denne uvane igen.... Min stoppede da den var 5-6 mdr. gammel...!!


  • #25   1. jan 2009 Tibetansk:
    Futte er nu 11 mdr. og fatter stadig ikke at hun skal lade bæ'erne ligge.


Kommentér på:
Det tredie krydderi

Annonce