{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
822 visninger | Oprettet:

Hund som ikke har gået tur før, råd. {{forumTopicSubject}}

Det er ikke så pokkers tit at jeg opretter emner herinde. Men nu må det være tid til eventuelt at få nogle gode råd.

Det drejer sig om en hund, som er blandet af en masse racer. (jeg kan desværre ikke en huske alle racerne, men der er i hvert fald 4).
Det er en tæve. Hun er en god hund, men har haft det svært. Hun er omkring 4 år, og har kun været ude på en ordentlig luftetur da hun var 1 år.

Ejeren har haft slået hende. og hun kommer ALDRIG ud at gå tur, da ingen tilsyneladende har overskuddet til det.

Hun har et lille stykke indhegnet have, hvad jeg vil gætte på er omkring 27 kvadratmeter at løbe rundt på, og så må hun være overalt i huset. Hun bliver dog forkælet med "god mad" og en masse legetøj. Det er bare ikke godt nok.

Jeg oplevede her sidst at et af mine familiemedlemmer stak hovedet ned til hende, kun venligt ment. Men så knurrede Laban og viste tænder. Man skal heller ikke røre hende alle steder på kroppen, da hun så også enten viser tænder eller knurrer.

Mit indtryk af Laban er at hun er en meget utryg hund.

Jeg har derfor tilbudt ejeren at gå nogle ture med hende, MEN, jeg har ingen idé om hvordan Laban vil reagere hvis hun pludselig kommer ud i den store verden.

Hvis jeg kan komme til at lufte hende, hvad ville så være den bedste måde at gøre det på?
Burde jeg overhovedet gøre det?
Og hvad skal jeg være opmærksom på?

Jeg vil gerne gøre det bedste for hende, og jeg havde jo en idé om at det kunne være godt hvis hun kom lidt ud så hun kunne opleve verdenen og få brændt noget krudt af.. Men måske er det alt for overvældende for en "så gammel hund" som ikke er vant til at gå tur...?

Jeg har lidt svært ved at beskrive det hele, men i er meget velkomne til at spørge ind, så kan jeg fortælle hvad jeg ved.






Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund som ikke har gået tur før, råd.
  • #1   8. feb 2009 Jeg tror ikke, der vil være problemer med selve det, at gå tur med hende.. Det tror jeg vil være helt fint..
    Måske skal du bare lige holde øje, hvis i møder andre hunde, eller mennesker....


  • #2   8. feb 2009 Jeg tør ikke råde dig.... Lyder svært og det kan gå grueligt galt for både hund og mennesker.
    En prof. hundeadfærdsterapeut burde nok tages med på råd. Tror det bliver en lang og sej "kamp" at få hunden på rette spor i forhold til omverdenen....og mennesker!


  • #3   8. feb 2009 Hvis jeg endelig skal gå tur med hende, vil jeg selvfølgelig være meget opmærksom på mennesker og hunde.... Specielt da hun nok heller ikke fungerer med andre hunde..

  • #4   8. feb 2009 Hvis jeg var dig så ville jeg helt klart spørge en hunde adfærdsteraput til råds først...så du havde noget at arbejde med.....
    Lyder som en stor mundfuld...og mange usikre faktorer du sikkert vil støde ind i.

    Men synes bestemt at det er flot at du gerne vil prøve at gi' hunden et mere indholdsrigt liv..... Men den har jo faktisk aldrig været ude og møde verden før,,,og den vil næsten helt sikkert være meget utryg og reagerer derefter....

    Men et stort arbejde !!!!


  • #5   8. feb 2009 *no name, nu på viagra, for at få lidt potens *

    Ah, ,mange tak... det vidste jeg ikke, så prøver jeg at ringe derind en af dagene.


  • #6   8. feb 2009 sM,
    ellers kan du skrive til Line Kollerup fra Alpha hundeadfærdscenter..
    Hun har "brevkasse" i forumet på www.dogspace.dk .. Ved ikke om jeg må linke til den side??


  • #7   8. feb 2009 Jeg siger mange tak for rådene smiley

  • #8   9. feb 2009 jeg villle ingen betænkligheder have ved at gå med hunden så længe den ikke har vist agresiv adfærd derhjemme og hunden har en størrelse hvor jeg som jeg ved kan holdes hvis der skulle blive problemer.
    højst sandsynlig vil den nærmere være bange/utryk de første gange og søge beskythed ved dig, så find et roligt sted hvor i kan hygge jer sammen.
    god tur og godt der er nogen der gør noget i stedet for bare at se til og harmes.


  • #9   9. feb 2009 Hov ja - husk at slappe af og nyd turen selv, hunden mærker med det samme hvis du er nervøs så bliver den den det også, så tag den med som om det var den naturligste ting i verden og ikke for meget pyller, find et godt sted hvor i kan sidde og hygge med nogle hundeguf på et tidspunkt.

  • #10   9. feb 2009 Hvad i himlens navn har det kvindemenneske hund for? tar' hatten af for dig at du vil gå med den. det er sku prisværdigt.

  • #11   9. feb 2009 Hov ja, jeg synes i øvrigt også det er helt fantastisk at du vil hjælpe den stakkels hund til det bedre liv!
    Det er rigtig flot af dig smiley


  • #12   9. feb 2009 Mange tak, jeg kan desværre ikke gøre så meget andet end at lufte hende.. og nu har jeg fået lov af ejeren og det hele.. så jeg må bare kaste mig ud i det.

    Og ja Rikke T, jeg skal nok sørge for at slappe af og være helt rolig så det ikke går ud over hunden... Så skal jeg bare lige snakke med ejeren om hvad for nogle lækre hapsere jeg kan tage med til hende på turen smiley

    Desværre ser det ikke ud til at jeg kan gå med hende, med andet end et halsbånd... da hun vidst bliver sur over at få sele på :s Jeg ville nu ellers foretrække en sele..

    På den ene side har jeg det enormt dårligt med hvordan hunden er blevet behandlet, men på den anden siide, så ved jeg at ejeren har haft et meget meget hårdt liv, så jeg prøver også at se tingene fra et andet perspektiv.. Men et hårdt liv er selvfølgelig ingen undskyldning, det er jeg klar over...


Kommentér på:
Hund som ikke har gået tur før, råd.

Annonce