{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.853 visninger | Oprettet:

Amstaff.. {{forumTopicSubject}}

Jeg har en amstaff-hvalp på 11 uger der er meget (og jeg mener virkelig meget) dominant. Jeg er flyttet ud til min far som har 2 voksne foxterrierere (en han og en tæve) og Kiki vil absolut ikke lægge sig for dem. (altså hun lægger sig ikke på ryggen og viser at hun er underdanig) mit spørgsmål er om de selv skal finde ud af det, eller om man kan lære hvalpen at den er sidst i rangordenen?? Håber i fårstår mit spørgsmål, men jeg ved ikke lige hvordan jeg ellers skal forklare det..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Amstaff..
  • #1   31. jan 2006 Fårstår=forstår... smiley

  • #2   31. jan 2006 Hvorfor sal hvalpen lære at den er sidst i rangordenen? Det kan jo sagtens ske at sevom hvalpen kun er 11 uger, at den simpelthen er den mentalt stærkeste og derfor vil kæmpe for sin plads i hierakieret.
    Tror det sidste man skal gøre i denne situation er at blande sig. Lad dem selv finde ud af det... Det er mit råd. En Am Staff er en hund med en meget stærk personlighed og vil derfor gerne være højt oppe i hierakieret.


  • #3   31. jan 2006 sal=skal


  • #4   31. jan 2006 Præcis Louise :O) Men synes nu stadig at man godt må holde lidt øje med det. Min Bella vil gerne parre Freja når hun virkelig skal vise hende hvem der bestemmer, men der sætter jeg grænsen. Det er ok at Bella viser at hun er den stærke, men der skal også være plads til Freja.

  • #5   31. jan 2006 Det er selvfølgelig rigtigt, men min fars hanhund har "hakket" hende en så hun fik hul i øret, og hun er stadig "ligeglad" med at hun burde være den der er højest i rangordenen. Ved godt at amstaffen har en stærk personlighed, og netop derfor spørger jeg allerede nu om man bør blande sig, så jeg ikke ender op med en problem hund der ikke kan tolerere andre hunde.
    men skal måske nok bare lade dem klare det selv.. det ser bare så vildt ud syntes jeg.. smiley


  • #6   31. jan 2006 Ja det kan fandme se voldsomt ud, men mange gange er lyden den værste. Vores 2 er nogen rigtige "snakkere" :O) De skriger nærmest nogen gange, så det lyder megert voldsommere en det ser ud. Bella var også en strid banan da hun var hvalp. Til den første hundetræning sad hun, i deres frikvarter, og kiggede på de andre hvalpe der løb rundt efyer hinanden. Hun udså sig den der løb bagerst og dermed svagest i hendes øjne , og så blev den ellers jagtet den stakkels hvalp. Men det blev selvfølgelig stoppet. Men kunne hun komme afsted med at moppe de andre, så gjorde hun det!

  • #7   31. jan 2006 Ja lyden er klart det værste.. Kiki er virkelig også strid, for når hun ikke kan klare de to voksne hunde, så nedlægger hun lige katten og så stiger selvtilliden.. Det ser så sjovt ud, hun lusker rundt for at finde katten og når den så er flygtet fordi den er blevet overrumplet så drøner hun rundt og ser vildt selvsikker ud.

  • #8   31. jan 2006 Maria: Ja, det kan være meget voldsomt. Og som Trine siger, også lyde endnu værre!!! Jeg tror også jeg selv ville skride ind hvis de begynder at bide "hul" i hinanden, men det bedste ville være at lade dem være.

    For at lave en sammenligning. Jeg har haft med heste at gøre i mange år, og disse er et flokdyr med rangorden nøjagtig ligesom med hundene. Heste slås også om at finde deres plads i "systemet", og sparker og bider så de får rigtig mange sår og mærker. I tilfældet med hestene kan det slet ikke lade sig gøre at blande sig, og her går der oftes et par dage, og så har flokken fundet sin plads.

    Jeg er sikker på de nok skal finde ud af det inden længe, bare giv det lidt tid...


  • #9   31. jan 2006 MAria: Synes du skal sørger for at din hvalp kommer i god kontakt med andre "overlegne" men rolige hunde så den kan blive "sat på plads på hundsk". Også så den forstår at selv om den er den "stærke" i hjemmet er det ikke sikkert den er det over alt...

    Ved ikke om du forstår hvad jeg mener heh :oS


  • #10   31. jan 2006 Maria: Det er det jeg elsker ved Am staffen. Deres dejlige personlighed *Gg*

  • #11   31. jan 2006 Jo det gør jeg og det er netop også det jeg selv tænker på, for det kan jo ende galt hvis hun bare tror at hun kan styre hele verden.. Men hvor finder jeg sådanne hunde??? På Fyn???


  • #12   31. jan 2006 Hvor meget skal en amstaff tæve på 11 uger egentlig veje?? Hun vejede godt 3 kg da jeg fik hende og hun vejer knap 6 kg nu...

  • #13   31. jan 2006 Sørg for at socialisere ham med hunde der ikke angriber ham, men bare sætter ham på plads. Hvis din hund ender med at blive angrebet af en anden pga. hunden ikke kan tolerere at en hvalp dominere på den måde, så ender det med din hund bliver endnu voldsommere fordi den vil være voldsommere end hunden der overfaldt hende... det var det der skete med min hund og han kan ikke tåle synet af hunde der minder om hunden der angreb! Og efter det skete kunne jeg ikke længere slippe ham løs fordi han fór i hovedet på andre hanhunde. Hunde kan åbenbart få traumer?

  • #14   31. jan 2006 Hmm, bella vejede 6 kg da vi fik hende hjem 8 uger gammel, så det er nok ikke den optimale sammenligning :O)

  • #15   31. jan 2006 Hey...Min emma var også meget smart i starten og jeg MENER smart...Men efter hun blev sat på plads af den ene af mine gdér, var/er hun ikke så smart mere...De finder selv ud af hvem der bestemmer...Men det kan godt virke lidt voldsomt i starten, men det er hurtigt overstået...Mikkel

  • #16   31. jan 2006 gdér= Grand Danois

  • #17   31. jan 2006 liegh vejede 5,5 som 8 uger, hun er gledet fint ind i min flok af små hunde, de spiser og leger sammen, kun hvis en af de andre knurrer af hende, eller bider af hende svarer hun igen. så går jeg ind og siger stop, her er jeg føren, og jeg bestemmer og ingen af mine hunde får lov at slås.

  • #18   31. jan 2006 Hun har lagt sig en gang, og det var over for en staffordshire bullterrier, så jeg har tænkt på om det er fordi foxterrierene næsten er lige så små som hun selv er, at hun ikke har respekt for dem??? Men endnu engang, hvor finder jeg større hunde der kan sætte hende på plads?? Kender ikke selv nogen..

  • #19   31. jan 2006 det har ikke noget med størrelsen at gøre, men med hvilken rang og udstråling en anden hund har, jeg har set store hvalpe lægge sig for en lille voksen.

  • #20   31. jan 2006 god ide med det fynstræf, så kommer i jo ud med mange andre, så er det nemmere for dig at bedømme og få en mund til mund snak

  • #21   1. feb 2006 hej maria

    jeg synes du skal ringe til thomas og snakke med ham i stedet for det gjorde vi med angel fordi hun var lige sådan.
    Og han var en kanon hjælp med alt vi spurgte om..
    Han kan hjælpe dig meget hend af vejen så mit råd er at ringe til ham i stedet for det her....

    Men du skal lige huske på at Baby har i sine gener at være en aktiv tæve og lidt dominerende. ligesom elvis..
    vi havde det samme med angel.. man skal bare sørge for at de bliver socialiseret med andre hunde og mennesker det er kanon vigtigt....
    Men vi vidste inden vi fik angel at hun ville være sådan og det var det vivar helt vilde med at hun har så meget krudt i røven.. hehe
    Vi har haft utrolig glæde af at kunne ringe og snakke med thomas om det. han er altid til rådighed når det er hans hvalpe det gælder =0)

    Mvh lonnie


  • #22   1. feb 2006 P.s. vi kan altid mødes og så kan de to tæver lege sammen hvis i har lyst en dag...

  • #23   1. feb 2006 Maria, prøv at læse bogen som du fik af Thomas, den hjalp mig meget over Angel's problem.

    Mvh
    Martin


  • #24   1. feb 2006 Hej martin og lonnie.. har prøvet at ringe til thomas, men han tager ikke sin telefon så sherry har sikkert født...
    Jeg kunne da rigtig godt tænke mig at mødes en dag, det kunne være sjovt...
    Jeg er også helt vild med at hun har lidt temperament, men hun skal jo gerne være en hund alle mennesker kan være sammen med smiley
    Men mange tak for jeres svar..
    mvh maria


  • #25   1. feb 2006 oki ja så har hun sku nok født.. ej hvor jeg glæder mig til at se billeder af hvalpene og høre hvor mange der er kommet....
    håber du finder ud af noget... med tøzen.. de er jo dejlige i sind hunde der fra hehe...
    det kunne nemlig være rigtig fedt at mødes og lufte hund.. vi får jo snart en hvalp hjem som kun er 3 uger yngre end kiki.....

    Mvh lonnie


  • #26   9. jun 2009 <i>. jeg bor på fyn :o) og har en sød tøz som elsker at lege :o) hvor på fyn er du fra? kender alt det med at dominats ... :o))

Kommentér på:
Amstaff..

Annonce