{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
943 visninger | Oprettet:

Hunde venner {{forumTopicSubject}}

Så er jeg lige klar med et (par) spørgsmål igen :o)

- Hvor mange gange om ugen synes I at en hund bør lege med andre hunde??

- Skal det være faste legekammerater, eller har det godt af at møde nye hunde??

- Og bør en hund have en hunde-ven den ser regelmæssigt, sådan som vi mennesker har bestemte venner vi kan bedst med?

Tak....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hunde venner
  • #1   29. apr 2009 Uha, så skal der deles meninger.

    Jeg tror det afhænger af hunden.

    Min hund har stort behov for at lege, og vi forsøger gerne at mødes med nogle vi kender i weekenden, og lege med de hunde hun kan med efter træning. Så det er to faste legedage om ugen.

    Derudover leger vi med dem vi møder, hvis de gider og må.
    Jeg tror hunden har godt af faste venner, men også at det er sundt for den, især en unghund, at møde nye hunde og lege med.

    Vi har nogle bestemte vi mødes med, faktisk har vi mødtes med de samme to hunde de sidste 4 søndage, og det er nogle vi har mødtes med jævnligt.. Det er rart at se at hun kan genkende hundene, og at hun i øvrigt leger rigtig, rigtig godt med især den ene.
    Hunde leger på forskellige måder, så jeg tror det er godt hvis de kan få lov jævnligt at omgås nogle som de leger rigtig godt med smiley


  • #2   29. apr 2009 Sådan her foregår det hjemme hos os...

    - Vi har to faste hundevenner som vi ser ca. en gang om ugen til gåture og leg. Andre uger kan det være flere gange, hvis vi mødes med andre af vores venner med hund.

    - Jeg tror, Tego sætter pris på, at det er de samme hunde... Men han møder stadige nye hunde ugentligt, næsten daglige, på gåturene. det mener jeg stadig er vigtigt.



  • #3   29. apr 2009 Basse har 3 som han ser reglmæssigt :o)
    Min kærestes forældre har en lab og begge hans søstre har også lab :o)
    Så er han tit ovreog lege med naboens hanhund, og de hygger sig.
    - Jeg har den mening omkring det, at det er sundt for hunden at møde så mange som muligt - med mellemrum, altså, ikke en hund den eneste dag også en ny hund den anden.

    men basse er ude og lege med de hunde hver for sig ca. 3 gange om ugen.
    desværre er der ingen der har svaret på mine annoncer omkring legekammerater, for tror godt basse vil havde nogle nye legekammerater smiley


  • #4   29. apr 2009 Som Mia og Mikkel, holder vi heller ingen hundevenner... Det, der bliver kaldt hundevenner er alle de skønne mennesker, vi har lært at kende via vores hobby...

    Jeg synes ikke, der behøver at være nogen formel for, om og hvor ofte en hund skal lege med andre hunde.

    Personligt vil jeg dog mene, at hvis man vælger at ens hund skal lege med andre hunde, så er giver det mest mening at lade den lege med nogle kendte - jvf. flokstruktur. Det er ikke naturligt for hunde at være sammen med fremmede på daglig basis. IMO.


  • #6   29. apr 2009 Hos os har vi jo 3 hunde, så de får jo andre hunde hver dag og får også leget hver dag.
    Zero kan ikke lide andre hanhunde, og derfor har han kun de tæver der kommer i vores hjem ud over vores egne.
    Nova og Walle har (når Lars og Zero er på arbejde) en større vifte af faste venner. De kan godt præsenteres for nye hunde, men det er ikke som sådan noget vi dyrker som sådan. Vi kommer af og til i hundeskoven, men det er mere for at give den gas med de faste venner de har ikke for at møde nye.
    Til træning får de generelt ikke muliighed for at lege da vi er der for at arbejde.


  • #7   29. apr 2009 Carina A og Pletbjørnen, hvis I da bare ikke boede så langt væk, ville Nahla gerne have jeres søde hunde som legekammerater:o)

    Hun har nemlig ingen faste som sådan, hun leger med nogle hun kender af og til og ser en masse andre hunde hun hilser på.
    Men hun er meget mild overfor andre hunde og har et rigtig godt sprog. Så det er jo herligt!


  • #8   29. apr 2009 Mine har også en del faste hundevenner.. Dog er det sjældent Nynne gider lege, så bader hun eller sådan noget i stedet for..
    Chico leger tit med nye hunde som hun ikke har set før. Og hun er ihvertfald glad for at komme ud og lege med andre hunde.


  • #10   29. apr 2009 Vores hunde mødes med de hunde, der følger med, når vi er sammen med vores venner. Derudover møder de andre hunde, når vi er til træning. Jeg gør ikke noget specielt for, at de skal møde fremmede hunde og jeg stopper ikke på gaden for at lade dem hilse på andre hunde. Jeg kan godt lide at tage dem med i hundeskovene, men foretrækker at der ikke er ret mange hunde derinde, når vi er der.

    Efter min mening er det vigtigt, at hvalpe og unghunde møder en masse velsocialiserede og selvsikre hunde, som de kan lære noget af. De har ikke behov for at blive jordet og holdt nede af større unghunde, som skal prøve kræfter af. Jeg er meget kritisk med, hvilke hunde mine hvalpe bliver udsat for.
    Voksne hunde har det fint med nogle faste venner, så de ikke konstant skal forholde sig til nye hunde.


  • #11   29. apr 2009 Jeg er også helt sikker på at Basse ville nyde at lege med din løve - og forresten, hvor er hun dog smuk!! smiley
    Hvor er i fra?


  • #12   29. apr 2009 Carina A, ja det er sgu ærgeligt. Det har faktisk været lidt svært at finde en fast, for nogle af dem hun har leget med har været for voldsomme ved hende, synes jeg. Det har primært været hanhunde på ca. samme alder og fordi Nahla er så underdanig, bliver det lidt for vildt for hende. Omvendt har vi mødt mange ret små hunde, hvor hundene egentlig ku lege fint, men hvor jeg tror at ejerne af de små hunde, måske har synes hun er lidt for stor og klodset til deres lille hund :o) Og det er selvfølgelig også i orden.
    Men held og lykke med Caia og balou. Hun ser altså bare så nuttet ud, Caia :o)


  • #13   29. apr 2009 Pletbjørnen, Tak, tak, din ser også super sød ud :o)
    Vi er fra sønderjylland, bor tæt på Haderslev. Så der er alligevel et stykke over til jer :o)


  • #14   29. apr 2009 ja, det er der desværre :o)

  • #15   29. apr 2009 Vores har først og fremmest hinanden og os. Så har vi venner der har hund og som ofte er sammen med vores. Kia ser mange forskellige hunde nu hvor hun er lille, og ja de leger. Men hun er først og fremmest med for og finde ud af at der er mange forskellige racer , ligesom hun skal se mange forskellige menneske, traktorer cykler osv. Jeg er først og fremmest intereseret i hun bliver fortroligt med så mange ting som muligt og så vil jeg hellere hun ser en hund som en der må være der end som en legekamerat, ligesom menesker skal være der men ikke alle vil snakke.

  • #16   29. apr 2009 Min hund leger udelukkende med hunde som jeg ved han fungerer godt sammen med. Ofte bliver legen dog mere til en hyggesnak mellem ejerne og hundene udviser ik den store interesse for hinanden efter de lige har sagt hej.
    Det er dog ik nogle møder vi aftaler, så det er meget forskelligt hvor ofte min hund "leger" med andre hunde.
    Og så møder han sine "hundevenner" en gang om ugen til træning, men her er der ingen leg.
    Min hund hygger sig mere med bare, at gå en hyggelig tur med mig fremfor at skulle hilse på alle fremmede hunde vi møder.
    Jeg mener det er de færreste voksne hunde der har et reelt behov for, at snakke med alle de hunde de møder på deres vej. Jeg mener derimod nærmere, at det er deres ejers behov der bliver opfyldt.


  • #17   29. apr 2009 carina- Ejerens behov for, at deres hund skal snakke med alle.

  • #18   29. apr 2009 De hilser på de hunde der er i vores omgangskreds, som jeg stoler på. Ellers ingen... de får deres behov for kontakt dækket fint uden at hilse på alle mulige (og umulige) hunde.

    eller... jo Monique ville frygtelig gerne lege med alle 4-benede men det får hun nu ikke lov til.


  • #19   29. apr 2009 Carina- Så du mener ik man som hundeejer har et behov for at møde andre hundeejere.....Jamen så lad os bare være enige om at være uenige.

  • #20   29. apr 2009 De ejere møder jeg ellers mange af *ss* deres evindelige 'må fido ikke lige hilse'... NEJ det må han godt nok ikke dame!

    de fleste bliver pænt negative, men det må de om, både jeg og hunde overlever smiley


  • #21   29. apr 2009 Tanja- Ja det samme her:) Her plejer folk bare ik at spørge, og bliver så meget negative når jeg ber dem om at få deres kræ til sig. Jeg er også ret ligeglad, og kan ik se formålet med at nogle hunde skal hilse på alle de møder på deres vej,

  • #22   29. apr 2009 Jeg tror mange mener at ved det hunden er et flokdyr skal de lege med artsfælder, men når man tager en hund til sig er man selv og den nærmeste hundens flok. Så når hunden møder andre hunde er det hunde fra en anden flok den møder. Det kan gå galtnår endivider fra flere flokke mødes. Derfor vil jeg helst undgå hilsen og leg med hunde fra fremmede flokke.

  • #23   29. apr 2009 Jeg har 2 hunde der er vidt forskellige, Monique æææælsker alle 4-benede, Anna tolererer dem hvis de bare holder afstand.

    begge mine hunde skal (forsøge) at holde focus på mig, og så nytter det ikke at folk lader deres løse hunde passe sig selv eller gladeligt lade deres hund i snor komme helt op i fjæset på dem.

    jeg har mere end én gang måtte jage løse hunde væk og tale med store bogstaver til ejere... *suk*


  • #24   29. apr 2009 Tanja- Ja det sker også jævnligt, at jeg bliver nød til at "skræmme" fremmede hunde væk.


  • #26   29. apr 2009 Mine hunde har som sagt hinanden, og så dem i familien og omgangskredsen de regelmæssigt er sammen med.
    Andet bliver det ikke til af "socialt samvær med artsfæller"


Kommentér på:
Hunde venner

Annonce