4.870 visninger
|
Oprettet:
frosene kylling lår {{forumTopicSubject}}
nu er det sådan vi lioge har være på ferie og kom hjem igår.
sviger familien har efterladt 2 kg kylligt lår i fryseren efter de har passet hundene men vi spiser dem ikke må hundene godt få dem rå med ben og det hele???
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.634
De må gerne få kyllingeben, så længe de bare er RÅ. Det er først når de er varmebehandlede de udgør et problem..
Så giv du bare dem til hundene, de bliver SÅ glade..
Man sørg for at give en passende mængde så de ikke foræder sig.. medmindre det er store hunde..
jun 2007
Følger: 44 Følgere: 41 Hunde: 2 Emner: 100 Svar: 1.191
feb 2006
Følger: 24 Følgere: 21 Hunde: 4 Emner: 237 Svar: 1.098
feb 2006
Følger: 24 Følgere: 21 Hunde: 4 Emner: 237 Svar: 1.098
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
jan 2008
Følger: 7 Følgere: 6 Hunde: 2 Emner: 29 Svar: 903
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
maj 2005
Følger: 18 Følgere: 18 Hunde: 2 Emner: 267 Svar: 1.917
underligt nok, vil hun ikke have kaninen samme dag som jeg har slagtet den, hun vil bare ikek spise det, men når det er frossen, eller bare har været frossen, så er der ingen problem i det...
men som de andre siger, det skal være råt......
dec 2008
Følger: 20 Følgere: 55 Hunde: 2 Annoncer: 10 Emner: 224 Svar: 10.227
okt 2004
Følger: 34 Følgere: 597 Hunde: 2 Emner: 420 Svar: 4.900
maj 2005
Følger: 18 Følgere: 18 Hunde: 2 Emner: 267 Svar: 1.917
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.164
dec 2008
Følger: 20 Følgere: 55 Hunde: 2 Annoncer: 10 Emner: 224 Svar: 10.227
feb 2009
Følger: 31 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 9 Svar: 78
okt 2004
Følger: 26 Følgere: 26 Hunde: 2 Emner: 470 Svar: 8.275
Når det så er sagt, giver jeg min egen rå frossen kyllingelår 1 gang (ca. 450 g.) om ugen og hun elsker det.
Får hun en af de bakterier i sig, må jeg tage den derfra....
nov 2008
Følgere: 18 Hunde: 5 Emner: 214 Svar: 1.203
- jeg købte 3 kilo af det lækreste steak kød med sener ved slagteren, det var noget vovserne kunne lide, gav 25 kr for det, det vil jeg bestemt prøve igen.
okt 2004
Følger: 26 Følgere: 26 Hunde: 2 Emner: 470 Svar: 8.275
Men der kan altid ske uheld, de fleste uheld jeg har kendskab til er sket med rå svineben.
mar 2009
Følger: 26 Følgere: 23 Hunde: 3 Emner: 90 Svar: 1.303
Rå kylleben er ..hmmmm..nærmeste elastiske !!
- det er først, når de tilberedes, de "stivner" og derefter kan splintres ved spisning !!
okt 2004
Følger: 26 Følgere: 26 Hunde: 2 Emner: 470 Svar: 8.275
okt 2004
Følger: 26 Følgere: 26 Hunde: 2 Emner: 470 Svar: 8.275
Det er rimelig let at finde kyllinger til salg der er garanteret salmonella frie, det er straks svære med kamfylibaktor men du er ikke i tvivl om den har fået sådan en bacille - de får opkast og racer-mave og det koster et besøg hos dr. dyr.
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.634
jeg forstår godt at den med benene sidder fast I jer. Vi vil jo alle vores hunde det bedste.
Men RÅ ben gør ingen skade, og alle hunde kan bide dem over. Det skal være ekstremt uheldigt for at et ben knaser på en forkert måde, det kan nok godt ske, men skal virkelig være et freaky uheld.
Det er tilberedte ben fra alle mulige dyr du skal være opmærksom på, for de kan give problemer. Især tilberedte kyllingeben som jo er hule, men andre typer ben kan også udgøre en stor risiko når de er varmebehandlede.
Jeg forstår din tankegang, men der sker intet. Hvis det er, har jeg en video af min hund der æder en hel kylling? Hun klarer det fint
Jeg tillader mig at sætte dele af en dialog på en blog herinde - jeg håber det er okay.
Det er ang. salmonella.
Charlotte19. februar, 2008 kl. 10:02
Hej
Jeg har en (kræsen!) Cavalier King Charles, som jeg overvejer at fodre med barf. Jeg har dog en del forbehold over for metoden, udover at det lyder lidt dyrt. Jeg forstår ikke helt, hvorfor man kan fodre sin hund med f.eks rå kyllingevinger, når der nu er så mange små spidse ben deri - kan det virkelig ikke gå galt?
Desuden har jeg en meget kræsen hund, som ikke kan lide hverken rå ben, grøntsager eller frugt, men det må jo selvfølgelig komme an på en prøve.
Endelig er jeg lidt betænkelig hvad angår sygdomme fra kødet - får hunde f.eks aldrig Salmonella forgiftning el. lign?
Karina Christensen19. februar, 2008 kl. 22:24
Hej Charlotte :o)
At råfodre kan godt være lidt dyre end tørkost, afhængig af hvor meget man fodre sin hund, og hvor man køber det henne. Man kan f.eks. godt prøve at få en aftale med sin lokale slagter om at få billigt kød og knogler. For mit vedkommende giver jeg gerne dyrt foder til mine hunde, så er muligheden derfor at spare dyre dyrlægeregninger
Mht kyllingevinger, så er der intet problem i at give dem til hunden, så længe det er rå, det må endelig ikke tilberedes på nogen måde, da benene kan splintre, hvis de er blevet kogt eller stegt, det gælder alle slags knogler.
De situationer som jeg har hørt om hos dyrlægen, hvor en knogle har sat sig fast, der har det som regel været en hund som har fået tilberedt ben, eller ikke har været i stant til at kunne fordøje ben. Men da mavesyren på en hund, som er vant til at få råt kød er meget lav, så er maven istand til at fordøje knogler og råt kød
Der findes hunde som er meget kræsne og kun vil have deres tørkost, det er meget forskelligt hvor længe folk prøver at vænne sin hund til maden, der kan godt gå tid hos nogle. Det de fleste gør er at faste sin hund, man siger at en hund, som er sulten nok, skal nok få smag for det. Andre siger at de har prøvet at deres hund har nægtet at spise i en uge, men det må man prøve sig frem med, hvad der kan fungerer for ens hund Men have tålmoighed.
Jeg har endnu ikke hørt om hunde som har fået salmonella af at spise rå kød. Jeg har derimod erfaret at rigtig mange hunde er blevet sundere og gladere og blevet fri for andre sygdomme:)
En hunds mavesyre, når den spiser råt, er meget stærk koncentreret, derfor vil syren som regel dræbe alle slags bakterier i maven, også hvis der skulle være salmonella i kødet. En hund på råt kan bedre kapere virus og bakterier.
Jeg håber at det har været svar nok på dine spørgsmål, ellers er du meget velkommen til at skrive igen
.....
Hej Birgitta,
Hvordan hver især indretter sig i sit køkken og sin omgang med rå varer, hvad enten det er til dyr eller mennesker, må være op til den enkelte og dennes baggrund og lærdom fra egen familie, men jeg kan da kun opfordre folk til, at almindelige normer for husholdningshygiejne i ethvert dansk køkken følges!
F.eks almindelig ting, som at vaske kniven af efter brug af kød, holde kød væk fra grønsager osv, det er de samme forholdsregler, der gælder her.
Mennesker bliver ikke smittet med salmonella forgiftning fra en hund, hvis man overholder de almindelige hygiejne regner. Salmonella bliver dræbt på stedet i hundens mave, når den er vant til råt kød, netop fordi dens PH værdi i maven er ligeså lav som saltsyre. Der er ingen grund til at bekymre som om smittefare, fordi vi fodre hunde med råt kød.
Mvh Karina
.......
Karina Christensen27. august, 2008 kl. 14:57
Birgitta -
Jeg har fået et svar fra en forhandler i storkøbenhavn Lene Friis, som har sendt mailen rundt til andre, hvad angår bakterierne, for at høre om de har oplevet sygdomme - og hun har selv svaret med dette på din kommentar:
SVAR:
Alt vores kød kommer friskt fra slagteri. Slagtedyrene, som jo er beregnet til at ende på vores køkkenborde og herefter i vores maver, bliver lige inden slagtning kontrolleret af en dyrlæge, 3 minutter efter slagtning bliver indmad og indvolde kontrolleret, ”slag” (det ydre lagt kød) og hoved får udtaget prøver, som herefter sendes til Salmonella og BSE (Kreutzfeldt-Jakobs) kontrol.
Alt dette, fordi det er menneskemad, der slagtes! Og ikke på små hjemmeslagterier, men på bl.a. Danish Crown i Sønderborg.
Herefter køres vores kød direkte til Pansen Express, hvor det omgående kommes på køl, og herefter hakkes og pakkes og lynindfryses.
Selve produktionsgangen hos Pansen Express findes der fine officielle tegninger over, som kan rekvireres.
Brødrene Clausen, som ejer og driver Pansen Express, er begge udlært slagtere, og de ved, hvad de har med at gøre. De levere jo ikke kun til lille Danmark, for så var de døde af sult for længe siden, men også til hele Nordtyskland, hvor det er en helt naturlig ting at BARFE.
Så kort og godt:
RigtigHundemad’s produkter er reelt ”renere”, end det kød, du finder i delikatessen eller i køledisken i supermarkedet, da arbejdsgangen er meget kortere, og færre har haft mulighed for at røre ved eller ånde på vores hundemad i forhold til din flæskesteg eller hakkebøf.
Vi sælger kyllingehalsene, men resten af kyllingerne ligger altså i disken i supermarkedet, og hvorfor skulle halsene være inficeret med salmonella, hvis resten af kyllingen ikke er?
Dette tilsidesætter naturligvis ikke reglen om god køkkenhygiejne, når man håndterer råt kød!
- men som Steen siger i sit interview til Randers Amts Avis, så ville han ikke have betænkeligheder ved at servere RigtigHundemad for sine gæster, - dog har han ikke gjort det endnu!
Slutteligt:
Er der overhovedet nogen af jer, som har oplevet sygdomstilfælde blandt jer selv eller jeres kunder, som kunne relateres til RigtigHundemad? Eller andre BARF-leverandører i det hele taget? Jeg har barfet i 5 år nu med samtlige officielle leverandører, og jeg har ikke været i nærheden af noget der kunne ligne bakterierelateret sygdom – eller nogen sygdom, for den sags skyld!
..
Det er kun uddrag af en debat, og jeg har pillet mange indlæg fra, men hele teksten kan findes på denne side omkring kommentar nr. 76
(link fjernet)
dec 2008
Følger: 29 Følgere: 28 Hunde: 1 Emner: 384 Svar: 8.634
Det er altså ikke en præcis viden, men mere en teori..
okt 2004
Følger: 26 Følgere: 26 Hunde: 2 Emner: 470 Svar: 8.275
Så for mig ligger risikoen i kamfylibactor, en risiko jeg har i baghovedet når hun får råt!
frosene kylling lår