{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.009 visninger | Oprettet:

hjælp til spørgsmål- hurtigt! {{forumTopicSubject}}

Hej Alle!!

Når kort fortalt ¨så er jeg opvokset med Rhodesian Ridgeback. Min far og mor har nu en gammel han RR. Alle de hunde min mor og far har haft er købt med DKK tavle. Nu har min far så lige ringet og spurgt om jeg ikke kom forbi ham i morgen klokken ti, da en kammerat står med en lille RR på ca 12 uger (tror jeg) han har fået fra en familie, der havde køt denne RR som 8 uger, men den kunne ikke gå med deres Mastiff tæve. Nu har min fars kammerat så taget den til sig, men han har dårlige ben, så kan heller ikke have hunden. Ja så er det min far tror han skal lege redningsmand, og kan næsten godt høre på ham, han allerede har taget denne RR tæve til sig.

Nu skal jeg jo være der!! hvad skal jeg spørge nuværende ejer om, så jeg sikre min far bedst muligt. Ved ikke om den er med tavle, men det regner jeg ikke med, siden den ikke er registreret i DKK RR. Self. Sundhed, sinus test, forældredyr, tandsæt, tavle er spørgsmål jeg stiller, men er der andet jeg lige skal have med på "listen" over spørgsmål? nogle der har nogen gode adfærdsøvelser jeg eventuelt kan prøve på den lille.

Som tingene ser ud, regner jeg ikke med tavle, at se forældrerdyr eller andet jeg plejer, når man kigger på hund!
Det vil heller ikke hjælpe i bare siger han skal holde fingrene væk, for det har jeg prøvet at forklare ham. Og han er blevet så blød om hjertet over denne lille RR tæve, på 12 uger der er ude og skal finde sit 3 hjem. RR omplaceringen er heller ikke et issue, da den som sagt ikke er til at finde i DKK RR registrer over RR hvalpe. Derfor nok ikke med tavle!!

Hvad skal jeg spørge om, gøre?? Husk manden er ikke opdrætter men kun haft den en uge!!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hjælp til spørgsmål- hurtigt!
  • #1   20. jun 2009 Jeg tænker lidt på vacciner og sundhedsbog.
    Hvorfor den ikke har kunnet finde ud af det med Mastiffen eller hvad der gik galt der.
    Hvordan den er socialiseret


  • #2   20. jun 2009 Det med Mastiffen tror jeg desværre ikke vi får mulighed for at få den sande historie. Min far kender ikke ham der købte hvalpen til start, og det er ham der havde Mastiffen. Ville også meget gerne høre hvorfor den ikke kunne gå med denne, da RR jo kun er en hvalp. Så tror ikke helt på den del af historien.

    Vaccinationskort og sundhedsbog skal fremvises, eller vil jeg stærkt anbefale min far inden han siger ja, at nuværende ejer skal en tur forbi Dr.dyr og tæven skal testes for sinus og self. alm. sundhedstjek plus vacciner. Hmm er altså lidt fordomsfyldt selvom jeg self. også synes det er synd for denne lille RR tæve. Men fortrækker nu at han vil købe som altid, nemlig gennem DKK. Men han er ikke til at "snakke" med.


  • #3   20. jun 2009 Når nu din far jo allerede har bestemt sig, mere eller mindre, så spørg ind til:
    Vacciner, ormekur, sundhedstjek hos dyrlæge
    Socialisering
    _Hvilke forhold kommer den fra hos opdrætter
    - hvordan var forældredyrene
    -hos den nuværende ejer og dem der havde den de første par uger

    Kig på hvalpen og hvordan den møder jer.... er den nysgerrig, imødekommende, legesyg m.m.


  • #4   20. jun 2009 Hvem der har avlet den?
    evt. navn, adresse og tlf. nr.


  • #5   20. jun 2009 Self. vil jeg spørge om avler, opdrætter osv. men tror desværre ikke nuværende ejer ved det, han fik hvalpen for en øl nede på den lokale!!!

    Tænkte på nogle adfærds øvelser så som: Trille en stor bold til den og se reaktioner, røre den i mund, tage den ned af benene, løfte benene, kæle. Sætte mig med ryggen til den, snakke med lys behagelig stemme, og se hvornår nysgerrigheden vil tage over og om den vil søge mig.

    Men hvad mere?? som sagt plejer man jo at kunne få alle oplysninger gennem avler/opdrætter, tjekke gener/linjer gennem tavle og net. Men her er der af en eller anden grund, røget en RR i fedtefadet og det sker sjældent. Da det ikke er almindeligt en RR bliver givet væk eller bliver avlet uden tavle.

    Andre øvelser jeg kan gennemføre? Specielle ting jeg skal være obs på andet end sinus? Hmm synes dette er svært, er bange for min far skyder sig selv i foden ved at lade hjertet løbe af med ham, ved denne lille RR


  • #6   20. jun 2009 Joan H:

    Det er nu heller ikke tavlen der er min største bekymring, men at det nok ikke er muligt at snakke med opdrætter!!

    Kan skam godt se din Simba er for lækker :-))

    Nu skal min far hverken gå på udstilling, avle eller andet hvor en tavle vil være et stort plus. Men da RR godt kan være en sjov race at have mellem hænderne, vil jeg bare så godt vide at der ikke længere ude i generne findes en anden race!! håber at vil kunne se lidt på Ridgen!!

    Det kan også være jeg tager sorgerne på forskud og nuværende ejer ved mere end jeg tror, og mulighederne for at få info. er lettere tilgængelig end regnet :-)) ( håber jeg ) Men glæder mig til at se det lille pus smiley

    Ville bare gerne have råd til nogle adfærds øvelser, man eventuelt kunne prøve at gennemføre med den lille, så man kan få et indblik i dens sind allerede nu smiley den er nok ret nervøs, når det allerede er tredje hjem den skal hilse på. Så på det område ved jeg min far står sit ansvar nært, og den lille nye, hvis han tager den til sig, vil få den stimulering, træning, omsorg, kærlighed og ikke mindst tid til at lære sin nye familie at kende på en god, solid og tillidsbetonet måde. Og ved den vil blive hos ham og min mor til den dag den ikke lever længere.


  • #7   20. jun 2009 Joan H:

    Har prøvet at være inde på Simbas profil, men får ikke lov da jeg er på din filter-liste smiley


  • #8   20. jun 2009 Joan H:

    Kender slet ikke den her filter-liste, men kan forstille mig det er noget du har sat på, fordi jeg har sagt noget du ikke er enig i ? og så er det jo fair nok!

    men hvad jeg kan huske når jeg tænker mig om, så tror jeg vi to har snakket tavler før. Du har da tavle på Simba? bare ikke DKK...

    Men har du haft adfærdsproblemer med Simba? mener du også har fortalt du har haft RR før, faktisk hele dit liv? Har det været DKK Ridgebacks? Og har du haft problemer af andre slags?

    Er måske også bare for bekymret! synes bare det ville være så ærgeligt, hvis min far tager denne RR tæve til sig, og han senere må igennem en masse unødvendige ting grundet hunden har nedarvet en brist, der kan vise sig at udforme sig til et adfærdsmæssig problem. Nu kommer mit barn, nevø, niece der ofte og de er 1,5 - 3 - 5. Plus sundheden er vigtig såsom sinus, HD osv. der forkommer hos RR. Men ja lad os nu se imorgen smiley


Kommentér på:
hjælp til spørgsmål- hurtigt!

Annonce