{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.478 visninger | Oprettet:

råd og erfarninger for allergi (LANGT) {{forumTopicSubject}}






Så kom svaret , Lady er allergisk overfor korn-lager og støvmider.
Hun skal nu i behandling med noget krydsvaccine, men hvad er der af bivirkeringer ?Hvordan vil hun have det med vaccinen og hvordan foregår det.
Har prøvet at barfe men det kunne hun ikke tåle eller lide, hvad er det rigtige foder eller skal man klave maden selv.

hvad koster det cirka, (ikke fordi pengene vil være til hindring for behandlingen, dem skal jeg nok finde, er heldigvis forsikret)

Er det rigtig at behandle alllergien eller skal hun have fred,
tankerne hvirvler i mit hoved i øjeblikket

Kom med jeres råd og erfaringer, jeg har stort brug for råd

En ulykkelig hundeejer


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  råd og erfarninger for allergi (LANGT)
  • #1   16. okt 2009 Hej ulykkelige hundeejer.

    For snart 2 mrd. siden måtte vi sige farvel til vores elsket shæffertæve på 7 år pga. allergi. Tøsen var født med det og havde hele sit liv fået medicin mod dette, men for at gøre en lang historie kort startet vi for 1 år siden med at se på hendes foder og købte kalun (hakket komaver) til hende og de srøjter hun før fin hver 3 mrd. slap hun for da allergien forsvandt helt :o). et helt år fik hun ikke medicin, men desværre fik hun stress da min datter fik 2 hamster og allergien brød ud igen og trods en hård medicinkur blev det ikke beder så vi valgte at sige farvel og give hende fred. Af bivikninger oplevet vi at hun i perioder blev deprasiv og fældet meget, men der kan jo være ander ting der spillet ind som vi ikke så. Tøsen havde fået nok af det hele da vi sagde farvel og var en gamel dame som ikke havde kunne klare de skift i hendes liv som vi stod overfor bla. med flytning da hun i forvejen blev let stesset som du jo kan høre med hamsterne. spøger bare hvis der er mere du vil vide og vi vil prøve at besvar de spøgsmål du har.
    Mvh Kenneth og Shila..


  • #2   16. okt 2009 Hvis dyrlægen har konstateret allergi, er det meget at denne så ikke har rådet dig til det rigtige foder.
    Din hund kunne feks have stor gavn af Hils Z/D ultragen, som er et foder hvor aller protiener er spaltet, således at hunden ikke bruger og belaster sit imunforsvar ved at fordøje maden.

    Foderet kan kun købes hos dyrlægen,og du kan risikere at din hund slet ikke behøver vaccinerne mod allergi, da foderet på mange hunde har så god en effekt.


  • #3   17. okt 2009 Hejsa..
    Sys du skulle skifte til et foder uden korn, eks Orijen eller Acana..
    Min schæfer klør sig også, men har ikke fået hende testet endnu, men er for 3 uger siden begyndt og give hende hvidløgsdråber, da jeg havde læst om at det havde virket på nogle hunde med allergi, og de sidste par dage har hun faktisk ikke kløet sig, så om det er hvidløgen der har hjulpet eller hvad det er tør jeg ikke sige..


  • #4   17. okt 2009 Dyrlægen ringede her til aften med svaret, snakkede om foder mod allergi men kan ikke huske om han sagde noget om mærker, men snakkede også om at jeg kunne lave maden selv, selvom det var mere besværligt.

    Det eneste jeg tænker på aer, at gøre det bedste for hunden


  • #5   17. okt 2009 Der er vel lagermider i alt tørfoder?

  • #6   17. okt 2009 Der er ikke lagermider i Hills Z/D med garanti

  • #7   17. okt 2009 Hvis du vil gøre det bedste for din hund, syntes jeg du skal gå til dyrlægen og købe den mindste pose af allergi foderet, og så se i løbet af 3 uger hvordan det går.

  • #8   17. okt 2009 Gitte du kan ikke lave tørfoder der er 100% fri for lagermider, der er helt umuligt men foderet er lavet på en special måde så det ikke påvirker hunden som andet foder gør.. Vil dog sige at det INGEN virkning havde for min tæve og det havde barf heller ikke.

  • #9   17. okt 2009 Hills Z/D, Trainer Fitness (garanteret lagermidefrit ved levering) og rådt samt hjemmelavet kan anbefales. Jeg blander det hele ...

    Karin: Nej kun hvis det ikke opbevares med omtanke :o)
    Foderet skal opbevares lufttæt og laves på en måde så det er garanteret lagermidefrit når man modtager det. Så er det op til en selv at sørge for at det forbliver sådan ...

    Lagermideallergi er en indåndingsallergi så hvis man udover at sørge for at holde foderet rigtigt opbevaret kan man også hindre/lindre (skulle der være kommet lidt lagermider i) symptomerne ved at gøre foderet vådt (så indånder vovsen ikke lagermiderne og aff.) eller fryse det (samme effekt) ....

    Kia har levet i 1½ år nu med foderallergi inkl. lagermideallergi.
    Hun har kun 2-3 gange i år måttet have en enkelt dosis medicin for at stoppe et udbrud. Hvis hun bliver stresset får hun nemmere et udbrud ...

    Jeg har valgt selv at hypersensibilitere (staves?) Kia og det virker tilsyneladende ...

    Det ER dyrt at have allergihund men det vigtigste er jo at hunden trives.

    Det er også en balancegang. For kommer det dertil hvor Kias livskvalitet bliver påvirket af hendes sygdom eller behandl. og hun har mindre end 85% gode dage om året så bliver hun aflivet.

    Hun kan leve med allergien den skal ikke være hele hendes liv :o)

    Ingen hunde er ens så symptomerne varierer fra hund til hund. Man skal også tage hensyn til hvor hårdt hunden rammes af et udbrud og om dette er værdigt i længen?

    Kia rammes forholdsvist let med ørebetændelse i det ene øre ... dette giver stort ubehag og hun kløer til flodet flyder og ryster på hovedet, klynker og brummer. Hun får i disse tilfælde 6 mg Medrol og udbruddet stoppes og alle symptomer er væk i løbet af max 2 timer og det der har forårsaget udbruddet fjernes fra kosten/omgivelserne ...

    Kia har pga. hendes ikke så gode immunforsvar pga. allergien også en tendens til svamp i bagpoterne men bad ved stranden 1 - 2 gange om mdr. holder dette væk :o)

    Hvordan er din hunds symptomer?


  • #12   17. okt 2009 Jeg mistede desværre min schæfer for kort tid siden. Han led ekstremt af allergi. Min mor og jeg gik til adskillige specialister og prøvede alt foder. Adskillige prøver blev sendt til både Tyskland og USA. I starten holdt vi kløen nede med cortisone hver dag og i slemme tider penicillin oveni. Men han skiftede desværre sind og til sidst hjalp penicillin heller ikke. Dyrlægen mente han blev resistens til sidst. Derudover var cortisonen ikke med til at gøre det bedre. Han blev aflivet i en alder af 4 år. Dyrlægen mente ikke det var humant mere, da det ændrer deres psyke og deres generelle livsbehag. Hun havde klart ret, men svær beslutning, som sikkert skulle have været taget tidligere, men man er jo villig til at prøve alt.
    Dermed ikke ment, at din hund har det så slemt. Prøv hvad du har af muligheder, for at fjerne allergien. Men læg endelig mærke til skift i psyke og tænk på hundens bedste.


  • #13   17. okt 2009 Daisie: Jo lagermideallergi er atopi = indåndingsallergi http://www.dpil.dk/dpil2005/HTML/lagermider.htm ... Miderne og deres aff. indåndes. Derfor hjælper det ofte at gøre maden våd selv om symptomerne dog også kan komme hvis hunden reagerer på den gennem fordøjelseskanalen eller huden ...

  • #14   17. okt 2009 "Skade

    Midernes tilstedeværelse kan påvirke kornets kvalitet. Forekomst af mange mider får kornet til at lugte stikkende eller råddent, og nogle af arterne kan gnave kimen i kernerne. Derudover kan de nedsætte foderværdien og forårsage diarré hos husdyr.

    <b>Ved håndtering af korn, halm og hø, der er angrebet af mider, hvirvles miderne op i luften og kommer i kontakt med øjne, næse og lunger. Nogle mennesker udvikler arbejdsmiljøbetingede allergiske reaktioner, f.eks. rindende øjne og næse eller astma-anfald. Mennesker med generende lagermideallergi bør undgå at komme i kontakt med korn, halm, hø og foderstoffer eller også bruge åndedrætsværn. Nyere undersøgelser tyder på, at forekomst af lagermider i kornbaserede fødevarer også kan være medvirkende til udvikling af allergiske reaktioner i befolkningen generelt.</b>"


  • #16   17. okt 2009 Jamen - så er det vel Barf der skal på tale overfor en sensitiv hund?

  • #18   17. okt 2009 tak til alle jer der har givet gode råd og jeres erfaringer videre , jeg må prøve at tage en dag af gangen.

  • #19   17. okt 2009 Daisie: Deri er vi faktisk enige :o)

Kommentér på:
råd og erfarninger for allergi (LANGT)

Annonce