{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
853 visninger | Oprettet:

Hvalpe - EU pas {{forumTopicSubject}}

Nu har der efterhånden været adskillige advarsler her på siden omkring hvalpe, der sælges med EU pas.
Man påstår bla. at dansk opdrættede hvalpe IKKE sælges med EU pas - det er noget sludder.

Vores hvalpe udstyres med et EU pas sammen stambog og sundhedsattest. Stambogen er dansk og sundhedsattest og Eu pas er udstedt af vores danske dyrlæge.
Vores hvalpe er alle stueopdræt og vi ejer selv som min. moderen.
Der er lovkrav om EU pas, hvis hvalpen/hunden skal med til udlandet (ferie, weekend ophold, udstilling o.s.v.). Vi har derfor valgt som en service overfor vores hvalpekøbere at få lavet passet til hvalpene, når vi får dem sundhedstjekket, vaccineret og chippet.
Vi kunne vælge at lade køberne selv sørge for og betale for passet, men som sagt har vi valgt også at give denne ekstra ting med. Vi opdrætter ikke efter devisen : spar, hvor spares kan!

Konklusion : En dansk stueopdrættet hvalp kan altså godt være udstyret med et EU pas, det behøver der absolut ikke være noget fordækt i. Hvis passet er udstedt i Danmark af en dansk dyrlæge, er der ingen grund til, at alarklokker skal begynde at ringe :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe - EU pas
  • #1   25. mar 2006 Jeg mener helt klart, at man godt kan se og sortere i om der er tale om en alm. kennel eller en hundehandler.

    Jeg har heller ingen problemer med dem, som selv finder en kennel i udlandet og henter sin hvalp, men jeg har noget imod de udspekuleret bæster som fragter hvalpe herop og sælger dem flere tusind kr under danske priser. Her har man ingen mulighed for at se hvor de kommer fra og man aner ikke noget om, hvordan de er fragtet herop.....


  • #2   25. mar 2006 Godmorgen Pia og tak :o) Kan se, vi har problemer med at stave/ramme de rette taster her en tidlig Lørdag morgen :o)

    Og ja, du har ret, der behøver bestemt heller ikke være noget galt i at få hund fra østeuropa, der findes mange velrenommerede opdrættere, som sælger dejlige, sunde hunde og følger alle lov og etiske regler.

    Der kan bestemt være fordele i at hente hunde i udlandet. Vi har selv hentet 2 i sydtyskland og 1 i Holland hos anerkendte opdrættere, fordi vores race har brug for nyt blod. Vi besøgte opdrætterne, så deres hunde og papirer, talte med klubber og andre opdrættere, så vi var sikre på, at vi kunne stå inde for de pågældende opdrættere.


  • #3   25. mar 2006 Susie > Enig! Hundehandlere og hvalpefabrikker er noget fanden har skabt og kan slet ikke finde ord for, hvor modbydeligt, frastødende og kvalmende det er :o((

  • #4   25. mar 2006 Pomse MorVivi > var det ikke et EU pas?

  • #5   25. mar 2006 Pomse > nååhh...sådan...ikke altid helt nemt med det statsborgerskab :o)

  • #6   25. mar 2006 Pomse > ti hi...du må have ham på et dansk kursus, så han kan blive godt integreret :o)

  • #7   25. mar 2006 ILM :o))

  • #8   25. mar 2006 Hej Dorthe > Tak for dit indlæg og du har fuldstændig ret med hensyn til alle de stakkels hvalpe, der importeres her til landet, som er opdrættet og solgt af skruppelløse mennesker/hundehandlere/hvalpefabrikker til tilsvarende her i landet.

    Med hensyn til generalisering og fordomme er det som altid noget, man skal være varsom med og kan kun endnu engang opfordre til, at hvalpekøbere ser sig rigtigt godt for.
    - gør op med dig selv, om du virkeligt kan tilbyde en hund, det liv den fortjener i de næste 10-15 år, måske mere. Vær realistisk og overvuder ikke egne evner.
    - undersøg de forskellige racer og find den/dem, der passer til dit liv, temperament, aktivitetsniveau og hverdag
    - undersøg alt hvad du kan om racen, dens behov, egenskaber og sygdomme.
    - besøg flere opdrættere og gør det på tidspunkter, hvor disse ikke har hvalpe. Alle hvalpe er dejlige og får os alt for let til at glemme den sunde fornuft.
    - sørg for at se alle nødvendige papirer og attester.
    - sørg som min. for at se moderen til hvalpene - stol ikke på undskyldninger som, at hun ikke liiige er hjemme, at hun er hos dyrlægen, rekreation o.s.v.
    - stil alle mulige og umulige spørgsmål - en seriøs opdrætter vil kun sætte pris på din interesse og svarer gerne.
    - køb ALDRIG en hvalp af medlidenhed! Måske redder du denne ene hvalp, men du støtter uetisk hundehandel og dårligt dyrvelfærd og bidrager til at holde gang i forretningen.
    - sørg for, at du får udleveret alle nødvendige papirer sammen med hvalpen. Lyt ikke til undskyldninger om, at stambøger ikke er nået frem og vil blive eftersendt, at sundhedsattesten er glemt hos dyrlægen o.s.v.
    - vælg kun at købe hvalp hos en opdrætter, du føler tillid til. Spørg dig selv om du vil være tryg ved at returnere din hvalp til opdrætteren, hvis du pga. sygdom eller lign. må skille dig af med den igen.
    - hvis hvalpens forældre har stambog, men hvalpen ikke har, så spørg dig selv og opdrætteren Hvorfor? Måske kunne en eller begge forældre ikke avlsgodkendes pga. sygdomme eller de opfylder ikke racestandarden.
    Måske er den ene eller begge forældre ikke gamle nok til avl eller måske er de for tæt beslægtede.
    - hvis opdrætteren ikke vil anbefale andre opdrættere, så spørg igen dig selv og opdrætteren Hvorfor?
    - sørg for at få en købskontrakt og stil spørgsmåltegn ved manglede garantier eller forbehold i garantien.
    - se på alle opdrætterens hunde og hvalpe, ser de sunde og veltilpasse ud? Er de imødekommende og glade? Har de et temperament, som du synes om?
    Fokuser især på forældredyrene og spørg dig selv om det er den type hund, du gerne vil dele dit liv og hverdag med.


  • #9   25. mar 2006 I passet skal jo også stå resultatet af rabies vacc. Det kan vel ikke nås med en 8 ugers hvalp??

  • #10   25. mar 2006 Doggymom> vores hvalpe får også rabies vaccine og mærkat for vacciner + dato og dyrlægens underskrift og stempel ryger i passet. Dette er nok i forhold til rejse med hunden i de fleste lande. Der er dog undtagelser f.eks er der specielle regler omkring indrejse i f.eks Sverige, som bl.a kræver en blodprøve efter Rabies vaccinen, men for de fleste lande er det nok, at vaccinen er fortaget indenfor den forskrevne periode før indrejse.

  • #11   25. mar 2006 Pomse > vores dyrlæge har sagt god for at rabies vaccinere vores hvalpe i 8 ugers alderen, men de er selvf. også en hel del større end en lille lækker pomse-hvalp. De vejer som regel 8-9 kg ved vaccinen :o)

Kommentér på:
Hvalpe - EU pas

Annonce