{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
965 visninger | Oprettet:

Raceren vs blandingshund. {{forumTopicSubject}}

Lige inden jeg starter på mit spørgsmål vil jeg lige pointere at jeg ikke aner noget om dette, men at jeg blot undrer mig! Så pleace vær sød ved mig smiley

Jeg ser ofte i debatter herinde at folk går meget ind for raverene hunde og at der skal være stamtavle på. Dette er bedst for avlsforbundene o.s.v. Man skal avle videre på de rigtige gener og sådan.
De gange jeg har været ved doktor dyr med min Tiger (blanding) har han sagt at han er en god, flot sammensat hund der er yderst sund og rask. Og han siger også at ofte er det blandinger der bliver ældst og sjældent er syge.
Han mener at det er fordi avlsforbundene ikke lukker ret mange forskellige typer ind af samme race og derfor bliver der meget der minder om indavl.
Kan det virkelig passe?
Jeg må indrømme at jeg ville gerne have haft en raceren schefer, men pga de problemer de tit har med HD turde jeg ikke.


Kommentarer på:  Raceren vs blandingshund.
 • #1   31. mar 2006 raverene= racerene

 • #2   31. mar 2006 Nemlig Kisser M. blandingshunde er dejlige, der er bare for mange af dem, pga. folk ikke tænker sig om men som du siger de syntes bare det kunne være sødt med hvalpe - det dur ikke med folk der har den holdning.

 • #3   31. mar 2006 det har også noget at gøre med garanti. hvis du køber et kryds hos en bonde et sted er det scært at kræve nogen form for garanti selv om man faktisk har det. Og erstatning ved fx. sygdom, forkert bid og hvad ved jeg.
  men jeg er nu utrolig glad for vores blanding, men vi har også fået papireer med på ham (ikke bog). og vedvem hans forældre er og vi har en købs kontrakt hvori der er givet samme garanti som hos en ægte....det er den folk tit glemmer og den kan være god at have. en anden ting er at priserne på blandings hunde er for lav, den lave pris er med med til at der kommer mange på internat, og mange bliver aflivet forde folk bare kan køre ud og købe en hund en sommer søndag for det kunne være hyggeligt og ikke sætter ig ordenligt ind i hvad det kræver at holde hund. Det tænker de over hvis de skal ud og gi 10.000 for en hund.


 • #4   31. mar 2006 Jeg kan godt se det med at de skal være dyrere sådan at det ikke er alle der bare løber ud og køber en hund, med hvad med hensyn til sygdomme?

 • #5   31. mar 2006 Når du laver en hvalp efter f.eks racerene og sygdomsfri forældre, skulle du gerne ende op med en sygdomsfri hvalp.
  Mange sygdomme er racerelaterede og ved udstilling bliver de ofte godt bedømt for udseendet. Derfor må der avles på dem og det er det der er noget skidt.
  Hvis bare dommerne dømte de ekstreme racer ned, ville de ikke kunne få papirer på hvalpene.
  Men blandinger er fine hunde. De er lavet af racerene hunde. En bastard er en hvalp efter blandingsforældre. Der er forskel.


 • #6   31. mar 2006 Har intet imod blandinger - kender mange super-dejlige af slagsen :o)
  Men.....det kan være meget svært at forudsige, hvordan en blanding komer til at se ud som voksen og hvilke egenskaber og temperament den får - man kan ikke bare gå ud fra, at den kommer til at ligne en blanding af forældrene.
  Er forældrene, bedsteforælre o.sv. også blandinger, bli´r det endnu sværere.
  Nogle racer bør slet ikke blandes, da deres egenskaber og temperament er så forskelligt, at man kan ende med en sprængfarlig cocktail.
  Med hensyn til sygdomme bliver det endnu mere uforudsigeligt med blandinger og man må se på begge/alle de blandede racers potientielle sygdomme/skavanker.
  At blandingshunde skulle være mere sunde og leve længere er noget udokumenteret sludder, men bunder sikkert i, at man ikke rigtigt laver statistikkker over alle de forskellige blandinger.

  Mange, der har anskaffet sig en billig eller gratis blandingshund er måske også mindre tilbøjelige til at ofre penge hos dyrlægen. Dette gælder selvf. ikke alle - kender mange, der vil ofre alt for deres elskede blanding.


 • #7   31. mar 2006 hvad angår sygdom, er det vigtigt at kende hundens falilie, så man kan se der ikke er nogen af dem der er disp. for sygdomme. Og det kan jo tit være svært med blandings hunde.

 • #8   31. mar 2006
  *Christel & Klaus *
  Den er god nok den der med at blandingshunde tit er sundere og lever længere, men det skylles udelukende dårlige og uansvarlige avlere der avler på hunde der er disp for sygdom.


 • #9   31. mar 2006 thomas > hvor findes dokumentation for det - men det er en af mange myter, der trives i bedste velgående.....
  Med hesyn til ekstrem avl, så kan vi kun være enige - der er heldigvis kommet langt større fokus på den slags de sennere år, men der er lang vej endnu.....


 • #10   31. mar 2006 Resultatet på avl på store racer der blandes kan ses på landets internater. Der sidder et hav af shæfer,labrador,rotweiler blandinger. De er ikke til at styre, åbenbart. Ved 1-2 årsalderen ender de der.

 • #11   31. mar 2006 Jeg var selv ude for lidt det samme med vores Tiger.
  Egentligt var vi ude efter en border collie eller lab. Eller gerne en blanding af disse to, men da jeg så at Tiger sad 8 mdr gammel og manglede et nyt hjem fordi ejerne have tage munden for fuld var vi bare nød til at tage ham med hjem. Har dog heller aldrig fortrudt det. Han er jo vores lille baby.
  Det jeg dog godt kunne tænke mig ved at have en med papirer, så man kan gå til skuer og sådan.


 • #12   31. mar 2006 hold da op hvor er i kloge...... mange fordomme, omkring det med en blandings hund... er ved at være total træt af dem....

 • #13   31. mar 2006 Synes forommene her er rettet mod racerene hunde....

 • #14   31. mar 2006 ups...fordomme... • #15   31. mar 2006
  Denne debat er blevet vendt nogle gange herinde.

  Jeg kan godt se sagen fra begge sider. Det er selvfølgelig fornuftigt at købe racerene hunde med fine stamtavler. Du ved langt hen ad vejen hvad det er du køber.
  Men selvom man køber en hund med fin stamtavle fra sygdomsfrie forældrer, er det sørme ikke ens betydende med at din nye lille hvalp går igennem hele livet uden sygdomme.. Den holder altså ikke. Man kan aldrig købe sig fri for riskoen - hverken med med racerene eller 'huller i hækken'.

  Jeg elsker hunde - punktum.
  Jo, jeg ser da efter hundens udseene når jeg falder for den, men om den kommer fra en fin kennel med perfekt stamtavle.... det er så ligemeget. Det er hundens sind og udseene jeg altid har og vil falde for. Passer den til mig og min familie - så er det den der skal med hjem smiley

  Så Janni F, jeg har også oplevet og hørt om at blandings hunde kan være mere sunde og leve længere.. Men den er nok svær at bevise...


 • #16   31. mar 2006 Katrine K: Jeg forsøger heller ikke at bevise noget. Sybtes bare det er spændende at høre hvad der danner folks holdning

 • #17   31. mar 2006 Nej det ved jeg godt Janni F, tror du misforstod mit indlæg..

  Jeg er enig i det du startede tråden med smiley


 • #18   31. mar 2006 ok Katrine smiley

Kommentér på:
Raceren vs blandingshund.

Annonce