{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.363 visninger | Oprettet:

Grå stær {{forumTopicSubject}}

Zuco har fået grå stær. Da vi var ved dyrlægen til årligt tjek i december kunne han konstatere at han havde lidt begyndende grå stær på øjnene. Dengang kunne jeg ikke se det med mindre man lyste ham i øjnene. Dyrlægen sagde at han sandsynligvis med den smule han havde på det tidspunkt var blevet lidt natteblind.
Men jeg har lagt mærke til at det ene øje efterhånden er blevet mere og mere uklart (det er dog ikke helt hvidt endnu) og jeg er blevet i tvivl om om han faktisk kan se på det ene øje.

Jeg ved godt at en hund kan leve med synet på bare det ene øje eller nedsat syn på begge, men jeg blev lidt forskrækket. Han er jo kun 5½ år. Jeg blev lidt nysgerrig mht. til operation og undersøgte det lidt på nettet. Det koster omkring 11-12.000 for et øje og 16.000 for to.

Jeg har kun tænkt mig at få ham opereret, hvis han bliver for handicappet af det og hvis vores egen dyrlæge anbefaler det - det kan jo være at han har flere gode år endnu.

Det jeg vil spørge jer andre om er: De af jer der har sygeforsikring i Dyrekassen Danmark (under Nord forsikring, som nu er blevet en del af Concordia forsikring) og fået en hund opereret for grå stær, har i fået dækning fra forsikringen til noget af udgifter. der er jo en selvrisiko og de dækker kun 80% af de samlede udgifter, men i forsikringsbetingelserne kan jeg ikke rigtig blive klog på om grå stær er en af de øjenlidelser de dækker operation til. de skriver dog at øjenoperationer max dækkes med op til 6000,- ud af den årlige maksimale dækning på ca. 24.000.

Hvad har i andre af erfaringer? Jeg kan ikke vide hvor længe zuco kan leve med det og om det bliver værre i løbet af kort tid eller langsomt forværres. Så jeg vil gerne være lidt forberedt på hvor jeg står i forhold til at kunne få dækket en operation, da det jo ellers er rimelig dyrt.

Mvh. Sonja og Zuco.


Kommentarer på:  Grå stær
 • #1   26. feb 2010 Mon ikke det er som grå stær hos mennesker.. ?

  Ved godt det ikke var dit spørgsmål, men vil lige komme med lidt input.

  Min mor fik grå stær pga. et traume i øjet ( fik en pind i øjet)
  Dvs. kun det ene øje...
  Hvis det er tilfældet ved din hund, så kan den jo sagtens leve med et godt øje. Grå stær gør ikke ondt, som grøn stær gør ( tryk i øjet).

  De første symptomer var dobbeltsyn.
  Vær opmærksom på at din hund kan have svært ved at bedømme afstande og husk at give dig til kende overfor hunden når du nærmer dig. • #2   26. feb 2010 Jeg syntes helt klart du skal ringe og forhøre dit forsikringsselskab, det er meget forskelligt fra selskab til selskab. Hvis det ender med operation kan jeg varmt anbefale århus dyrhospital ved øjenspecialisten claus bundgård.....

 • #3   26. feb 2010 er du sikker på det er grå stær?
  En almindelig dyrlæge kan ikke se forskel på grå stær og senile linser.
  Min gamle jack russell terrier fik også diagnosen grå stær hos min egen dyrlæge. Så var jeg hos en øjendyrlæge med en anden hund, og fortalte så hvad der var blevet sagt om min gamle hund. Han øjenlyste hende og hun har ikke det mindste grå stær. men senile linser. Når folk ser hende siger de straks, åh stakkels hund hun har jo grå stær.
  Nej det har hun ikke og hun mister ikke synet ved senile linser.
  Hun er snart 14 år og kan stadig gribe en godbidd i luften


Kommentér på:
Grå stær

x