{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.326 visninger | Oprettet:

Kræmmermarket og hunde.. {{forumTopicSubject}}

Hold da op hvor jeg undres idag jeg var på kræmmermarket og de havde lovet op til 25 grader
og der virkelig var varmt så var der virkelig mange der havde hunde med, for at trave rund der det også okey for hunde der kan tåle varmen, men.. nu var jeg selv afsted sidste år med min hund som efter nok en times tid eller lidt mere havde det for varmt og så kørte vi hjem..
men de hunde som ikke burde være med var bla. en lille bitte hvalp en pige gik og bar i sine hænder den var sikkert lige afhentet så lille var den, og jeg forstår ikke hvorfor den tages med i den varme, mon det er godt for den??
og så var der flere langhåret hunde der gik og savlede og dårligt gik pga varmen det syndes jeg var synd og egoistisk af ejerne.. havde ikke selv min med da det er for varmt til hende hun er mops..

men er det ikke mere synd at medbringe en hund der i flere timer der har det for varmt end at lade den blive hjemme hvor der er køligere og den kan slappe af.??

Der var selvføgelig også en del muskelhunde der, jeg så dem gå meget pænt og i fast snor for de fleste faktisk.. så også et par muskelhunde med mundkurve på dem der ikke var en rigtig kurv på men ud af noget fast stof syndes det flot de tager deres ansvar til sig og gør det- sikkert for at være på den sikre side eller noget, men så tænkte jeg på at de jo ikke kunne åbne munden og normalt når hunde ihvertfald dem jeg kender sveder så åbner de jo munden og tungen hænger ud det kan de da ikke i det stof kan de??

Nå men ihvertfaæd stor ros til dem der gik der med muskelhunde og holdt dem ind til sig selv i fast snor og dem med mundkurv på.. det dejligt også at se en masse der sørger for at vise de gode sider af det også det deligt især i denne tid med alle de negative debatter.

Så mange tak det kan jo være nogle af dem ser med her smiley


Husk lige at min tråd er skrevet i undren og glæde og ikke med nogen negativ mening slet ikke smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kræmmermarket og hunde..
  • #1   5. jun 2010 Det er efter min mening sindsygt, jeg kan slet ikke se hvorfor hundene skal udsættes for det... Idioter efter min mening...

  • #2   5. jun 2010 Jeg kan ikke forstå - ikke kun pga. vejret, men efter min mening får hunde absolut INGENTING ud af at komme med sådan nogle steder med masser af mennesker. Vi var på Roskilde Dyrskue idag og hold op, hvor hundene pustede og mange af dem ikke så ud til at nyde det specielt meget ..

    Så hellere gå en lang tur med hunden, inden man tager afsted, og så må den være alene ..


  • #3   5. jun 2010 Maria det også min tanke, gik selv en tur med tulle i det gode formiddags vejr inden vi tog afsted, det værste var at vi var der fra halv et og nogle timer frem og det er jo den varmeste tid og der var virkelig mange hunde med..

    Ja jeg syndes det tæt på dyrplageri med alle de dyr på roskilde dyrskue idag de må virkelig have lidt i denne varme for selv i teltene i skyggen der hvor vi var, var der varmt pyha..



  • #4   5. jun 2010 Jeg havde Luna med på Roskilde Dyreskue, for 5-6 år siden. Vi kom da de åbnede og gik inden der kom alt for mange mennesker. Vi var der vist en 3-4 timer... Og hun hyggede sig.

    Men jeg ville aldrig blive der hele dagen, medmindre vi kunne finde et sted at sidde alene og med skygge til Luna.. Men det er også lige så meget for min egen skyld, jeg duer ikke til mange mennesker..


  • #5   5. jun 2010 Det kommer meget an på omstændighederne...

    Jeg deltager f.ex hvert år på mange middelalder markeder rundt omkring i landet. Og selvom solen bager så har jeg stadig mine hunde med. De har naturligvis skygge det meste af tiden, men eftersom det jo er et marked og der ofte er optog gennem byen, så er mine hunde ind i mellem nødsaget til at gå en tur i den bagende sol... De er vant til det og virker egentlig ikke til at have noget i mod det, tværtimod virker det som om de hygger sig med opmærksomheden..

    Jeg mener det kommer meget an på hvad hunden er vant til... Naturligvis ville jeg ikke gå rundt med mine hunde i flere timer i bagende sol, vi har altid et fristed med skygge og vand hvor vi opholder os meget af tiden... men de er med hele dagen - ofte 2 dage i streg...


  • #6   5. jun 2010 jeg forstår det virkelig heller ikke, jeg var på Roskilde dyreskue igår og der var også et par stykker der havde hunde med, nu syntes jeg heldigvis ikke det var fordi man var ved at dø af varme igår men jeg forstår ikke hvorfor man absolut skal slæbe sin hund med et sted hen hvor der er så mange mennesker at man knap nok kan gå rundt selv og i så mange timer.

  • #8   5. jun 2010 Jeanette, det også helt fint, min tanke går på at de altså havde åben på sørby markedet fra 10.00 til i nat kl 2 vist og så er der proppet med mennesker vi gik så langsomt rundt at min knægt var vildt utålmodig til sidst også pga varmen og så var der så mange der havde hunde med hvor jeg kunne se de led under varmen jo.. men også hunde der gik uden at virke påvirket af det og det så helt fint, det var sjovt nok nogle korthåret hunde og muskelhunde der gik fint uden at se ud til at lide...
    havde de så kommet efter kl 15 hvor solens varme aftager lidt så havde det slet ikke være lige så slemt for dem tror jeg..

    men jeg tror heller ikke hunden får noget ud af at komme med på et kræmmermarket som sørbymarket der er proppet med mennesker, den skal bare følge sin ejer hele dagen og hverken lege eller noget andet bare gå vildt stille hele tiden.. for andet er der ikke mulighed for.. ingen steder var der vandskåle til hunde kun lige ved et par boder der solgte hundeting så jeg det.. så dem der ikke havde tænkt på at ta vand med til hunden havde lidt et problem syndes jeg.. pyha..



  • #9   5. jun 2010 ka ikke se noget problem i at have hunden med. havde der selv. og vi havde vand med på turen rundt. - og ja kald mig bare sindsyg;)

    efter min mening er man SINDSYG når man lader sin hund sidde oG koge i bilen mens man er på marked.


  • #11   5. jun 2010 Krumme: men du ser jo også på hvordan din hund har det..

    det gjorde de jo tydeligvis ikke dem der havde hunde der så halv døde ud nærmest fordi de kogte med den lange pels osv..

    det her var sørby market hvor der var proppet med mennesker.. og der er jo kun skygge når man står helt inde i de telte med varer.. ellers ikke..
    der er sol på alle "gangene" hvor man går..

    som jeg skrev længere oppe, er det helt iorden at have de hunde med der kan tåle det smiley
    men vel synd for dem der virkelig lider under varmen..

    så også en med sin muskelhund. ja jeg kender ikke alle racernes navne sorry- men de stod også og med vandflaske og hældte over hunden og det så den ud til at nyde smiley



  • #13   5. jun 2010 Ulla- jeg havde også min med der sidste år til hun fik det varmt netop for at lære hende at færdes blandt mange mennesker, men tog da hjem da hun fik det varmt, det gjorde de jo ikke dem der roligt gik rundt med hunde der kogte så det er ingen kritik af at have hunde med, men undren over dem der så er med som lider under varmen..

    og nej jeg syndes nu ikke man er idiot eller andet fordi man har hunde med slet ikke..

    syndes bare man burde se på hunden hvordan den har det og vudere efter hvordan den har det hvornår man tager hjem igen..



  • #14   5. jun 2010 Var også på marked idag. Rigtig mange hunde, især små.
    Jeg forstår ikke hvorfor hunden bare SKAL hæfles med.
    Det er varmt og støvet, de små risikere at blive trådt på, de skal gå i de tætte forhold i lang tid, synes slet ikke det er et sted at tage hunden med hen, ligemeget hvor meget den ser ud til at nyde det, bare fordi man kan, behøver man jo ikke. Der er da så mange andre steder man kan socialisere ens hund udover et tætpakket varmt kræmmermarked.


  • #16   5. jun 2010 synes det er op til folk selv hva de gør, bare de kan stå indenfor det ;O)

  • #18   5. jun 2010 altså de større hunde ses jo og tror jeg ikke bliver væk i mængden , men en lille chi hvalp var der også og ejeren gik længere foran end den og jeg fik helt ondt af den, og blev bekymret for at nogle ville få sparket til den eller trådt på den for i så store folkemængder ser men ikke så bitte små hunde man ser ofte lige ud og fokusere på varene osv.. og ejeren kunne jo ikke se når den gik bagved hende..
    men jeg er nok bare pyldret, ved det ikke undres ihvertfald bare da jeg gik der om jeg tænkte forkert..
    er jo min første hund jeg har og ved jo ikke af erfaring hvordan det er med andre hunde, varmen osv..


  • #19   5. jun 2010 Jeg kommer desværre ikke til Roskilde Dyreskue i år, men skulle jeg derind havde jeg taget mine hunde med.
    - Det afhænger rigtig meget af hvordan man som hundejer tackler situationen, og ja, det kan nemt blive synd for hunden.
    - Er man typen som går rundt og ser på boder i timevis og nyder en god stor øl i solen, ja så passer en hund ikke ind!
    - Men sådanne en som mig, kan ikke selv holde ud at vandre rundt i solen, så jeg er ''skygge jager'' til dén slags. Mine hunde ville uden problemer kunne medtages, og de ville med sikkerhed få en positiv oplevelse ud af det. Bare man bassere sit besøg på, at man har hundene med og tager de hensyn der skal tages.
    - Desuden må man som hundeejer huske nogle liter vand, både som de kan drikke men sandelig også som de kan køles ned med.
    - Men det afhænger naturligvis også af hunden, langt fra alle hunde/racer fungere i lummert klima!


  • #20   5. jun 2010 En lille sjov sidebemærkning ang at blive overset...

    Jeg gi på et marked sidste weekend og et par står og snakker og kigger på en bod. Jeg skal lige se noget ved samme bod og går derfor hen imod parret/bodet. Lige idet jeg kommer derhen vender kvinden sig om og ser mig i øjnene - "sikke et outfit" siger hun henkastet om min kjole og smiler... og begynder at gå uden at se ned og vader direkte ind i Falkor (75 kg ulvehund)

    Hun skreg, sprang tilbage og blev fuldstændig bleg... Falkor tog det meget roligt og gik hen imod hende og så skreg hun af grin mens hun nærmest faldt ham om halen... så jo - man kan godt overse de store hunde ind i mellem... *GGGG*


  • #21   5. jun 2010 faldt ham om halsen *S*

  • #22   5. jun 2010 jeg har også lige haft Chilli med på Brørup marked i fredags smiley vi var der en lille times tid og så gik vi hjem igen, hun nød det, og vi havde vand med til hende og vurderede hvordan hun havde det, men hun tog det smadder fint

  • #23   5. jun 2010 Jeg er også en af idioterne, for jeg tager også mine hunde med på marked. De elsker det begge to, den ene for alle de mennesker der gider klappe ham, og dem begge to for at kigge i alle de kasser med ragelse det står fremme. og det er hunde på 3 år og 14 år. Glemte at sige, det er små jack russell terrier

  • #24   5. jun 2010 Ja jeg siger jo bare min mening... smiley og det er det!

  • #25   5. jun 2010 Majbritt- velkommen i de sindsyges klub *GG*

  • #27   5. jun 2010 Ja jeg vil også gerne være medlem! ; )

  • #28   5. jun 2010 Jeg var også til marked i dag og der var virkelig varmt og så rigtige mange folk med hunde og ikke alle gik og var glade mange halsede og havde halen imellem benene, mens de gik rundt i støvet...
    Kunne virkelig ikke se nogen grund til de skulle med rundt.... for tror virkelig ikke det var for deres skyld de blev slæbt med!!!


  • #30   5. jun 2010 Jamen saa maa jeg jo ogsaa vaere en komplet idiot eftersom jeg havde mine hvalpe og Lashes med ned paa et graes omrade ved en af kanalerene hvor jeg bor.. de havde self skygge og vand hele tiden og de hyggede sig ogsaa.. og der kommer baade mennesker og hunde paa land og baade i vandet og mine hvalpe er 4 uger og enten legede de eller ogsaa laa de i skyggen og sov..

    det kommer helt an paa hvad hunden er vant til synes jeg og hvad man goer det til.. hvis den har vand og mulighed for skygge og at slappe af under et markede eller skue saa synes jeg nu det er ok.. smiley


  • #31   5. jun 2010 Tak for invitationen :-))))

  • #32   5. jun 2010 Nu var min tråd ikke oprettet for at nogle skulle kaldes idioter eller føle sig som det, det var for at få andres syn på det jeg har oplevet..
    og så for at rose dem der tog sig godt af de hunde de havde med og havde respekt for alle andre der var der.. smiley


  • #33   5. jun 2010 jeg var i min søster bod det meste af idag og ja vi talte om det flere gange de stakkels hunde havde det vildt varmt,,men for socialiseringen er det jo perfect

    har ikke læst hele tråden
    men den der mundkurv du kalder af stof det er vist en bare en af dem man bruger når hunden trækker og den beskytter ikke mod bid eller lign


  • #34   5. jun 2010 Ja, jeg er også en af de sindssyge idioter, der tager mine hunde med på markeder. For os er det en del af socialiseringen og de hygger sig med det. Vi gør det efter deres præmisser og sørger for, at de får både hvile og vand. Vi er hvert år afsted på camping, når vi skal på Vorbasse marked og kunne aldrig drømme om, at lade vores hunde sidde i campingvognen, når vi gik på markedspladsen. De hygger sig med det, og er som sagt på deres præmisser. Ja og andre markeder kommer de også med på. De er en del af vores liv.

  • #35   5. jun 2010 Jn : det var noget lign sådan noget her jeg så et par hunde med:
    (link fjernet)

    og der er den strammet om munden så de dårligt kunne åbne munden efter hvad jeg kunne se.. derfor jeg var bekymret for om de så kan komme af med varmen?


  • #36   5. jun 2010 Vi har også King med på markeder, og han ELSKER det. Fordi han går med tungen ude af munden, er det jo ikke ensbetydende med, at han er ved at omkomme... for sådan ser han altså altid ud. Han elsker alle de mennesker, der vil snakke med ham, alle duftene, alle de andre hunde, og hvad der nu ellers er af spændende ting... f.eks. boderne med hundeguffere smiley
    Vi har dog prøvet, at der var så mange mennesker, at vi (2 voksne, 2 store knægte, en mindre knægt, en pige i klapvogn og en hund) måtte tage hjem pga. menneskemyldret - men mht. varmen, så går jeg absolut død før King...
    Til gengæld var jeg med min datter i Legoland i dag - det var ret varm, og der var MANGE MANGE mennesker, og der havde folk også hunde med... at det er varmt, og at de skal vente ved alle forlystelserne, det er fint nok for mig, men med så mange mennesker samlet på én gang, så er det nogle temmelig ringe kår, man udsætter hundene for. Jeg nåede at køre ind i en hund og var meget tæt på at køre ind i 5-6 andre, og jeg betragter ellers mig selv som et meget hensfuldt menneske, men det var komplet umuligt at komme frem og tilbage... og det må jeg indrømme, der havde jeg aldrig taget King med...


  • #37   5. jun 2010 Jeg er også en af idioterne der tager hunden med. Jeg havde Felix med til Sørby markedet i dag... Felix er jo ret lille og alle folk stopper op og spørger om det samme; 'Må jeg hilse', 'hvor gammel er den?', 'hvad er det for en race?' og 'hvor har du købt den?'. Og han NØD det, halen kørte nærmest på durracel(staves?) og han gik stille og roligt ved siden af mig på trods af at jeg humper rundt på krykker... da vi så kom til steder hvor vi(kæresten og jeg) synes der var for mange mennesker på ét sted så tog kæresten ham op indtil der var tilstrækkeligt med mennesker... derud over havde vi jo selvfølgelig vand med som han fik at drikke og gav ham et vandbad en gang imellem. vi var der først ved en 14 tiden og kørte afsted igen ved en 18:30 tiden.
    Jeg synes ikke at det er synd at ta' dem med, hvis bare man ser på sin hund om den er OK med situationen og om den er det godt :o)


  • #39   6. jun 2010 ette vi så en lille bitte griffon igår og vi fald helt i dåne over den,,måske det var din,,,ja jeg så ikke om det var en på krykker for fik da ikke øjnene fra ham,,hehe

  • #40   6. jun 2010 Det var nok os så, så nemlig ikke andre dernede... desuden kan det også have været manden der havde ham enten i snor eller på armen smiley Hehe du var ikke den eneste så, vi gik ca. 5 skridt, på blev vi stoppet af folk der skulle hilse, 5 skridt osv.

Kommentér på:
Kræmmermarket og hunde..

Annonce