{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.044 visninger | Oprettet:

Den gamle skole... {{forumTopicSubject}}

Ved ikke om overskriften er helt passende, men det var den bedste jeg kunne finde på.
Jeg kommer fra det mørke Jylland, langt ude på landet. Her er hunde uden tavle, sover i stalden osv.
Jeg er selv fllyttet til en større by, og er kommet vidre med min opfattelse af hunde, uden dog at blive "klap og godbid fanatiker"
Jeg oplever dog gang på gang, at når jeg kommer til min hjemstavn, så mødes man af uvidenhed samt det er umuligt at lære disse hunde ejere noget nyt. Har opgivet at lære dem om mine "kamphunde", hvor jeg snakker genetik osv.
Har oplevet flere gange, at jeg er blevet spurgt om jeg kan skaffe strøm halsbånde.
Fik et godt trick hvis ens hund sprang op af folk, så skulle man bare sparke benene væk under den, eller give den et knæ i maven.
Har også flere gange fået at vide, at det er en god ide at give en hvalp et par på hovedet, så den fra starten ved hvem der bestemmer osv.
Jeg ved godt at de gør som de gør, da de er "lidt bagud", og de ikke ved bedre, men alligevel bliver det lidt for meget en gang i mellem.
I går kom jeg kørrende på en landevej i min hjemstavn, og en mand kom gående med en stor schæfer hvalp.
Hunden sprang frem da vi kørte forbi, og nåede i bakspejlet at se, at ejeren gav den 2 knytnæve slag og løftede den i halsbåndet (i en halmstrik som var snor).
Det kriblede i fingerne på mig, men ved at det ikke vil hjælpe noget at konfrontere personen.

Min pointe er, at mange hunde bliver mishandlet i Danmark, og inden vi snakker om demonstration mod Milan osv, så burde vi måske rydde op i egen baghave først. Man skal have spredt budskabet om hunde træning bredt ud, og man skal ikke have berørings angst, for at tage fat i brugshunde klubber, jagthunde foreninger osv.
Der bliver trænet efter den gamle skole mange steder, men tit pga uvidenhed.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Den gamle skole...
  • #1   29. jan 2011 Ja jeg tænker så også hvad med alle de kaniner der sidder i små kummerligt bur og er uønskede??

  • #2   29. jan 2011 Tonny

    De mennesker, du der fortæller om, er jo bønder med stort B!

    Ofte mennesker, som lever af dyrehold, og som bestemt ikke har nogen som helst interesse i at gå til træning eller høre nget om hundeopdragelse.

    Jeg har en veninde, som lige har været ovre Jylland på en kæmpe stor og flot gård og hente en golden retriever tæve. Selvfølgelig uden stambog, - men ser absolut racetypisk ud og opfører sig fuldstændigt som enhver golden.

    Et yngre ægtepar, som ejede gården og drev kvægbrug, havde anskaffet hunden bl.a. for at børnene kunne vokse op med en hund.

    De gad bare ikke have hunden inde, - det blev for beskidt.

    De havde derfor hegnet ind med stødhegn og elhalsbånd.

    Så kom sneen og dækkede stødhegnet, som kun var placeret få cm. over jorden. Hunden begyndte at strejfe, da den jo var alene og uden opsyn det meste af tiden og stødhegnet holdt op med at fungere.

    Så blev den bundet i beton-midtergangen i en krog med 1½ m. snor. Ingen vand, intet leje.

    Faderen til konen i ægteparret fik slået på jungletrommerne og derfor fik min veninde nys om en hund, som stod til aflivning.

    Hun græd, da hun hentede hunden.

    Og det mest skræmmende er, at de her mennesker overhovedet ikke mente, at de havde gjort noget forkert. Og det var tilsyneladende søde og velfungerende og fornuftige mennesker...........................

    Ps. Kun lidt under halvdelen af hundeejere går nogensinde til hundetræning, og mange af dem, nøjes så kun med at gå til "hvalpemotivation".

    Tankevækkende.


  • #3   29. jan 2011 Tonny og Maja: det ene udelukker jo ikke det andet. Fordi nabodrengen får bank med et bat, betyder det jo ikke, at du ikke også skal og kan gøre noget ved genboens drenge som får en lussing.

    Men du har så evigt ret- der er rigtig mange som stadig opdrager som man gjorde i 50'erne


  • #4   29. jan 2011 Det jeg mener er, at vi har rigeligt at gøre her hjemme, med at oplyse osv.
    Når jeg kommer til min hjemstavn, så mener feks. halvdelen, at mine "kamphunde" er omvandrende tikkende bomber, og den anden halvdel mener det bare er et spørgsmål om opdragelse.
    Jeg har flere gange prøvet at forklare dem, at der er noget jeg har indvirkning på, og andet som genetik, det kan jeg ikke ændre, men blot dæmpe, men det lyder som hekse snak for dem.
    Det er fuldstændigt umuligt at prøve at lære dem noget nyt.
    Det er derfor mit håb, at man sætte større fokus på hunde veldfærd her hjemme, inden vi bruger for meget krudt på andre lande osv.
    Der sker ting her hjemme, som bare ikke er i orden.....


  • #5   29. jan 2011 Tonny og Maja: ja vi har rigtig meget at gøre med at oplyse herhjemme. Men derfor skal vi jo netop også sørge for, at de informationer, som kommer ud, ikke er lige så skadelige, som den gamle skole

  • #6   29. jan 2011 Jo men det er som at løbe hovedet mod en dør visse steder.
    For en del år siden (10-12 år) oplevedede jeg en mand som kaldte hans hund på plads, og hunden valgte højre side og ikke venstre. manden haglede ned over den med slag fra snoren, mens den underkastede sig på ryggen.. Jeg tog snoren fra manden og væltede ham ned på ryggen, og slog ham med snoren, mens jeg råbte PLADS.
    Jeg skammer mig den dag i dag over mit "vredes udbrud", da vold ikke er vejen frem, men oplysning. Det er bare så svært når det går med snegle skridt..........


  • #7   29. jan 2011 Lærte han noget af det? altså manden.... kan godt følge dig i at du ikke er glad for at have gjort det, men for dælen det var egentlig sejt alligevel, fordi du "puttede" ham i hundens sted... det burde få en person til at tænke...

  • #8   29. jan 2011 Tror ikke det hjalp, men måske den dag....

  • #9   30. jan 2011 Vil lige sige at bare fordi man ikke har gået til træning med sin hund, betyder det jo ikke at den er uopdragen og at man slår den osv.
    Jeg har feks aldrig gået til træning med Shieva, men folk tror det fordi hun er så lydig..
    Og jeg har aldrig slået hende eller pisket hende med snoren..
    Hun er socialiseret og fungere rigtig godt smiley
    I fik det bare til at lyde som om at hvis man ikke går til træning med sin hund, så ved man ikke en ski* om opdragelse..


  • #10   30. jan 2011 Så skulle du bare vide hvordan hunde har det i England...

  • #11   30. jan 2011 Jeg synes ikke det ene udelukker det andet.

    Fordi nogle her i landet er svinsk mod deres dyr, betyder det ikke, at man bør trække på skulderen af andre, der rent faktisk er meningsdannere i dette land...



  • #12   30. jan 2011 Tonny & Maja .

    Sejt du tævede en mand med en hundesnor!!!! RESPEKT!!!!!!! hehehe


  • #14   30. jan 2011 "Så skulle du bare vide hvordan hunde har det i England..."

    Så skulle du bare vide hvordan hunde har det i Grækenland...


  • #15   30. jan 2011 Jeg har da heller aldrig været til træning med balder. På trods af at jeg er så'n uansvarlig hundeejer er balder helt og aldeles lydig og vældig socialiseret og har et fantastisk sind. Mht. Overgreb på ham der discount milan kan jeg kun sige at du skulle have en præmie. Hvis et menneske bliver bidt af en hund lyder der jo et ramaskrig af guds nåde, og så nytter det jo ikke noget at man selv mishandler dyr. Ser jeg dyremishandling er jeg på ingen måder bleg for at mishandle personen der står bag. Jeg er vel egentlig mest tilbøjelig til at hjælpe et dyr frem for et menneske, da dyr ikke bliver taget seriøst hvis de melder vold til politiet. og hvem fanden har i grunden bildt os ind at vi er det mindste mere værd end dyr? Gu er vi ej, vil jeg mene...

Kommentér på:
Den gamle skole...

Annonce