{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
11.128 visninger | Oprettet:

Allergi mod hunde {{forumTopicSubject}}

Jeg vil lige starte med at skrive jeg IKKE har brug for dumme kommentare der IKKE vedrøre emnet her.
Jeg har læst at en del herinde ikke har hund mere pga allergi, jeg vil rigtig gerne vide hvordan sådan en allergi kan udvikle sig, hvilke symtomer folk har haft osv, jeg spørger af meget private årsager, som jeg selvfølgelig gerne oplyser hvis man finder det nødvendigt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Allergi mod hunde
  • #1   15. mar 2011 Øjne klør og næse løber, jeg har ikke selv allergi smiley

  • #2   15. mar 2011 Altså jeg har hundeallergi, men har dog mine hunde, da allergien kan klares med piller. Men hvis jeg ikke tar mine piller. Får jeg kløe i øjne og næse, vand i øjnene og kløende hud. kan også til tider få lidt vejrtrækningsproblemer.

  • #3   15. mar 2011 Har i eller kender i nogen som har udviklet nældefeber i den forbindelse, med næsekløe, men ellers intet andet, tilgengæld er nældefeberen slem og konstant

  • #4   15. mar 2011 nej jeg kender ikke nogen der har udviklet nældefeber af det.

  • #5   15. mar 2011 Tak Uni.

    Det var nok dagens bedste svar:o)


  • #6   15. mar 2011 Mange tak for dit svar Hanne:o)

  • #7   15. mar 2011 Jeg har allergi overfor kat og hund bl. a.

    Især schæferhunde. Det viser sig ved kløe/svien i øjne og næse. Til tider også ved astma. Nældefeber kommer også af en allergisk reaktion.

    http://min.medicin.dk/Sygdomme/Sygdom/75?gclid=CLXA0e6e0KcCFYFkfAodSxuyiw


  • #8   15. mar 2011 Har aldrig hørt om nældefeber i forbindelse med allergi overfor hund, men derfor kan det selvfølgelig ikke udelukkes.
    Medmindre at I kan se en direkte sammenhæng mellem at der er kommet hund i hjemmet og udbrud af nældefeber, så tror jeg ikke at nældefeberen kan være hundens skyld.
    Hvis nældefeberen ikke kan knyttes til hunden, så er det som at lede efter en nål i en høstak at finde ud af hvorfor man udvikler nældefeber. Det er den besked jeg har fået vedr. min datter.
    Men de typiske symptomer ved allergi ved hund, er kløende løbene øjne, snue, kløe i næsen, nysen. Nogle slår ud og hæver op. Og så vejrtrækningsproblemer.


  • #9   15. mar 2011 Mange tak for alle jeres svar:o)

    Mit problem består i jeg har udviklet nældefeber for 4 uger siden og har det faktisk konstant et eller andet sted på kroppen, jeg har en næse der klø og lidt svien i mine øjne.
    Jeg har altid haft hund, jeg har pt 4 stk og ved ikke om man pludselig kan udvikle allergi overfor dem.
    Jeg ville gå i koma hvis det er dem, jeg går og venter på en priktest og jeg er så hamrende nervøs.
    Alt andet end lige hund kan jeg klare, men tanken om det kan være dem er jo nærliggende, pyha det er virkelig skræmmende, men jeg kan heller ikke leve sådan her, jeg klør konstant, har det på ca 80% af kroppen, det springer rundt og sætter sig også i ansigtet.
    Mine hunde siger man er allergivenlige hunde, dog tror jeg ikke på der er noget der hedder sådan, da alle hunde har hudskel osv.
    Det er bare NO GO her for tiden, rigtig øv og stressende.

    Igen tak for jeres svar:o)


  • #10   15. mar 2011 Jo, der findes allergi-venlige hunde, der er dog ingen garanti for at man som allergiker kan tåle dem. Men der er forskel på hudskel fra den ene hund til den anden.

    Har du ændret noget i din hverdag, nyt vaskepulver, en ny spise, ny creme, fået andre dyr i hjemmet, fået en ny dundyne, ny bolig. Du må tænke nøje over om der overhovedet er nogle nye tiltag startet for 4-5 uger siden.

    Håber da for dig at priktesten er negativ for hund, da du har 4 stk.


  • #11   15. mar 2011 Jeg husker ikke lige om der er nogle træer som er begyndt at smide pollen, men det kunne også være en mulighed.

  • #12   15. mar 2011 Ja alt kan være en mulighed, og jeg er begyndt at udelukke alt hvad jeg kan komme i tanke om, jeg tror nærmest jeg er neurotisk for tiden, for at finde en årsag, selv gluten er ude af min kost nu men som sagt, jeg får ikke større udbrud hvis jeg f.eks reder hundene og sidder med dem, end jeg ellers ville få, jeg var til udstilling i Lørdags, præcis det samme, hverken mere eller mindre.
    Skulle bare lige af med lidt nervøse tanker, jeg kan virkelig slet ikke overskue tanken om det kunne være mine hunde.


  • #13   15. mar 2011 Men har du oplevet før du fik nældefeber at du har haft problemer med at være i rum med hunde?
    Nældefeber kan jo også opstå fra madvarer?
    Ved ikke om en allergi pludselig opstår? Men det kan den vel godt smiley

    Men "heldigvis kan der være MANGE andre årsager til nældefeber.

    Så lad os krydse fingre for og håbe at det ikke er pga. vapserne..


  • #14   15. mar 2011 Gluten-allergi giver som hovedregel maveproblemer.

    "De typiske symptomer er diarré, vægttab, underernæring og træthed. Du vil også ofte have problemer med luft i maven"

    Så det er formentlig ikke gluten-allergi, men derfor kan du jo sagtens være allergisk overfor hvede.

    Her er lidt om forårs-høfeber
    Forårshøfeber (marts-maj)
    Det er typisk birk, som volder problemer, men foråret er også sæson for el, elm og hassel-pollen. Den danske sæson for birk begynder normalt i midten af april. Men da pollen kan bevæge sig langt med vinden, kan du godt risikere at reagere på pollen, der kommer hertil fra andre lande. Før den danske sæson kommer der fx pollen fra Polen og Tyskland, hvor birketræerne blomstrer tidligere. Under og efter den danske sæson, kommer der besøg af finsk birkepollen.



  • #15   15. mar 2011 Ja UNI, du kan tro jeg krydser alt her, nej jeg har ALDRIG haft problemer med hundene, kun lidt næseirretation når de skal redes, men det er mere hår der genere, ikke kløen, jeg har boet med dyr siden jeg var 6 år, så jeg kan heller ikke forestille mig det ville komme sådan bang og så voldsomt, vi håber på det bedste.

  • #16   15. mar 2011 Man kan ikke altid regne med en priktest..
    Jeg synes, du skulle bede om en blodprøve, da den er mere sikker.

    Håber da, du får noget allergi medicin mod det?


  • #17   15. mar 2011 Anne
    Vil det ikke normalt give høfeber og ikke nældefeber?


  • #18   15. mar 2011 Helle.
    Det vil jeg da spørge om jeg ikke kan få:o)

    Jo jeg har fået anthistamin og Prednisolon, men intet af det har noget effekt overhovedet.


  • #19   15. mar 2011 Kennel Flindt's Shih tzu, en rigtig hund er i DDH :

    Desværre kan det godt komme lige pludselig ;-(
    Jeg reagerede allergisk på Schæferhunde efter at have haft racen i ca. 8 år.


  • #20   15. mar 2011 Kennel Flindt's Shih tzu, en rigtig hund er i DDH :

    Det lyder voldsomt så. Er det egen læge eller en speciallæge, der har ordineret det?
    Hvis det er egen læge, skulle du måske bede om en henvisning til en speciallæge.


  • #21   15. mar 2011 Man lægger altid ud med en priktest, og den kan sagtens sige om der er allergi over for bla. hund, kat, græspollen, birkepollen og mange andre ting. Hvis man ikke finder noget der, så går man videre med blodprøve, men det er bedst hvis man har en mistanke, så blodprøven kan gå efter noget specifikt.
    Surt men sandt, hospitalerne skal spare så man tager ikke bare en allergi blodprøve og tester for alt - det er alt alt for dyrt.

    Jo, pollen giver som regel kun bla. snue, kløe i næse, mund og øre. Men hvis det er noget mad du indtager, kan det også give nældefeber.

    Kan du sige dig absolut fri for at der IKKE er ændret noget i dit hjem ?


  • #22   15. mar 2011 jeg reagere med nældefeber til tider, for ting jeg ikke kan tåle....
    Så jeg synes du bør opsøge læge og finde ud af hvad det er du reagere på ...


  • #23   15. mar 2011 Helle.
    Det er egen læge, men jeg er nu henvist til en hudlæge, jeg håber ved gud ikke det er mine hunde.

    Anne, nej der er ting der er ændret, bla et nyt gulvtæppe, der er nymalet over alt osv, men det skete ca en månede før dette kom, ellers kan jeg bare ikke komme i tanke om noget og det nye gulvtæppe er samme slags som vi altid har haft og stadig har i soveværelset, det underlige er: Når jeg har sovet har jeg absolut intet, det starter så snart jeg står op, man skulle vel tro man også havde anfald om natten


  • #24   15. mar 2011 Jeg får udslæt, kløe i næsen samt vejrtrækningsproblemer. Jeg skal til speciallæge om en uge og snakke med dem om at blive vaccineret (desensibiliseret) mod allergien. Det er jeg blevet med min allergi overfor husstøvmider og katte, og jeg har nu ingen symptomer eller tegn på disse allergier i mit system længere - og ½ år inde i vaccinationen (det tog 5 år i alt), fik jeg min første kat. Nu har jeg tre helt uden problemer.

    Men det piner mig ikke at kunne tåle hunde, så nu ser jeg, om ikke de vil vaccinere mod hundeallergien også. Det er dog lidt tricky, da den ikke er så virksom som de andre slags - men eftersom de andre har haft en fantastisk effekt på mig, håber jeg, at de går med til det.

    Jeg krydser alt for, at det ikke er hundeallergi, du har! Det kunne jo også være husstøvmider - det kan du jo ikke selv prøve dig frem med, da de ikke er til at undgå helt ;o)

    Men jo, allergi kan komme sådan lige pludseligt! Jeg har også haft hund hele mit liv, og pludselig er det kommet her for nogle år siden og bare blevet værre og værre, sådan at jeg slet ikke kan kæle med hunde uden at få udslæt :'o(


  • #25   15. mar 2011 Umiddelbart vil jeg ikke mene at gulvtæppet og den nye maling kan give nældefeber.
    Men selv om det er det samme gulvtæppe bare nyt, som I altid har haft, kan det være behandlet på en anden måde så der kan være noget i som du ikke kan tåle (kløen i næsen, svien i øjnene) eller måske malingen ??

    Jeg har en kollega som IKKE kan tåle nye møbler og tæpper. Så når hun har købt noget nyt er det nød til at stå hos familie eller venner indtil at dampene fra det nye er forduftet, så kan hun flytte det ind i hendes hjem. Hun havde købt en ny kommode, den måtte stå hos nogle venner i 6 mdr. før hun kunne tage den hjem.
    Men det burde stadig ikke give nældefeber ! ?


  • #26   15. mar 2011 Therese.

    Æv det lyder ikke betryggende, jeg har dog "kun" nældefeber og lidt kløen i næsen, ikke noget med vejrtrækningen.

    Det lyder da vildt hvis de kan give en vaccine så man kan holde hund, men lad mig hører hvordan det går, det ville da kunne hjælpe mange mennesker, folk der også lider selvom de slet ikke holder hund.

    Æv æv sidder bare her og kigger på mine hunde , jeg må finde et glasbur at bo i hvis det er dem, æv altså.


  • #27   15. mar 2011 Nej det er også ret underligt Anne, derfor gik lægen også grundigt til værks med medicin i første omgang for at se om det gjorde en forskel, prednisolon skulle have hjulpet sagde han, uanset hvad, men det gjorde det slet ikke, jeg må bare håbe den priktest ikke viser hund, så kan jeg søge videre derfra og røre ved mine dyr igen, jeg tør jo snart ikke nusse med dem, i fald det er dem der giver dette og det kan de slet ikke forstå

  • #28   15. mar 2011 Man skulle tro, det kommer af noget, du ikke har i soveværelset, hvis det først kommer, når du står op. Alternativt, noget du spiser/drikker?

    Sover dine hunde i soveværelset?


  • #29   15. mar 2011 Min priktest viste IKKE hund/kat. Blodprøven gjorde.

  • #30   15. mar 2011 Ja jeg har alle 4 hunde i soveværelset dog sover de ikke i sengen, men de ligger i sengen om dagen, hmm ja så må jeg have en blodprøve for at være sikker.

    Når jeg lige vågner har jeg intet, ingen nældefeber eller kløe i næsen, jeg når dårligt at få benene ned på gulvet så starter det, så jeg når slet ikke at drikke eller spise, det er præcis det samme hvis jeg napper en lur på sofaen hvor alle dyr også ligger ind i mellem, der er intet mens jeg sover, men når foden når gulvet, så kommer det omgående.


  • #31   15. mar 2011 Og det er det nye gulvtæppe, både i soveværelset og i stuen?

    Synes ikke, det umiddelbart lyder til at være hundene, der er problemet..


  • #32   15. mar 2011 Helle N
    Rigtigt at en priktest ikke i alle tilfælde kan fortælle om en allergi, men i langt de fleste tilfælde er den stensikker. Og i de tilfælde hvor den ikke viser noget, men man alligevel har en mistanke, tager man en blodprøve.

    Jeg har selv allergi for græs - stort udslag på priktest. Men jeg reagerer også kun på hund, men kun lige. Til gengæld har jeg selv følt allergi overfor kat ved snue og kløe hvis jeg kom i nærheden og rørte ved katte, længe før min priktest slog ud. Priktesten slår dog også ud på kat nu.
    Så man kan sagtens have symptomer af mild grad, men hvor priktesten ikke reagere før allergien er "kraftigere".


  • #33   15. mar 2011 Nej det nye gulvtæppe er i stuen, men det vi har i soveværelset er det samme dog har vi haft det i 3 år, nej for mig lyder det heller ikke som om det er dem, jeg ved de fik lopper på en udstilling for nogle måneder siden, dem har vi kæmpet en del med, men de er væk nu, jeg har tænkt over om man kan som hunde udvikle loppeallergi, ved godt det lyder morsomt, men igen det er noget omkring gulvet her i huset, det er jeg også ret sikker på.

  • #34   15. mar 2011 Anne R
    Nu har jeg kun fået lavet en priktest og kort derefter blodprøve..
    Flere allergier er kommet til gennem årene, men ikke noget, jeg er blevet testet for. Behandlingen er jo den samme smiley


  • #36   15. mar 2011 Kennel Flindt's Shih tzu, en rigtig hund er i DDH :

    Tja... man ved jo aldrig smiley
    Det kan være noget af et detektiv arbejde at finde ud af.
    Håber, hudspecialisten kan finde en behandling, der hjælper dig.

    Al den kløe er jo til at blive vanvittig af.
    Fik selv engang et voldsomt udbrud af nældefeber. Det føltes ligesom, når man er blevet smittet med lus, bare over hele kroppen. Det viste sig, at jeg var blevet overfølsom over for penicillin.


  • #37   15. mar 2011 Helle N
    Rigtig nok. Jeg blev også kun priktestet igen fordi jeg skulle prøve at blive græspollen-vaccineret, så priktester de for at se om man er allergisk nok. Fik også hældt græspollen-øjendrøber i øjnene for at se reaktonen der.
    Jeg startede også hyposensibilisering (vaccination) for græs, men jeg kunne ikke tåle indsprøjtningerne. De prøvede at give mig den samme dosis og mængde 4 gange i træk, men for hver gang blev hævelsen og rødmen bare større og større. Måtte have Prednisolon for at holde det ud. Den sidste sprøjte fik hele min arm til at hæve, blive rød og mega kløende. Derefter røg jeg over på tabletterne. De er dog mega dyre i forhold til sprøjterne, så der blev søgt tilskud. De søgte tilskud til 13 patienter på samme tid, det var kun mig og en anden som heller ikke kunne tåle sprøjterne, som fik tilskuddet.
    Min græs-allergi er ikke væk, men langt langt bedre end inden jeg startede. Nu kan jeg nøjes med næsespray i ca. en måned i højsæsonen og øjendråber nogle enkelte dage.
    Antihistamin pillerne er jeg dog nød til at tage hele året, da jeg krydsreagere meget på tomat og derfor overhovedet ikke kan spise mad med tomat uden antihistaminpillerne - ikke engang en kødsovs o.l.


  • #38   15. mar 2011 Det med fødevarer kender jeg godt.
    Lider også af nikkelallergi/håndeksem.

    Og har døjet med rosen i knap et år pga. en allergisk reaktion. Heldigvis er det gået over nu.


  • #39   15. mar 2011 Jeg har allergi/høfeber, eksem og nældefeber og har haft siden jeg var lille, født med eksem og allergi. Jeg har allergi over 26 ting jeg kan ikke tåle bla. kat, brik, græs. Pollesæson er begyndt.

    Det er godt at du skal til lægen.


  • #40   15. mar 2011 Ja jeg håber også lægen kan finde et svar til mig, tak for alle jeres gode svar, det gav lidt indsigt i de forskellige ting, det er altid dejligt når folk lægger gode brugelige svar:0)

  • #41   15. mar 2011 Jeg har i 3 år haft nældefeber på grund af birke og græspollen. Jeg hævet op i ansigte og kunne ikke få luft og det klør af h-til.

  • #42   15. mar 2011 hmm er det seson for det nu Liselotte?

  • #43   15. mar 2011 Birkepollen sæsonen starter ret tidligt vist nok. Græs er først lidt sener.
    Se dette skema

    http://www.zonekilden.com/pollenskema.html


  • #44   15. mar 2011 Ja pollensæson her gået igang

    El, Elm og Hassel er nu i feb, marts og april.

    Birk er i april, maj, juni
    Bynke i april, maj, juni

    Græs i juli, aug. sep.

    Prøv at gå imd på astma og allergiforbundt hjemmeside.


  • #45   15. mar 2011 Denne her er nok bedre

    http://hoefeber.astma-allergi.dk/pollenkalenderen



Kommentér på:
Allergi mod hunde

Annonce