{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.253 visninger | Oprettet:

Hvad blev de brugt til {{forumTopicSubject}}

Der er til tider meget debat om hvad de forskellige hunderacer er blevet fremavlet til.. Har lige siddet og nærstuderet 4 forskellige racer, så her er hvad jeg har fundet ud af efter et par timers arbejde (Er self kortet ned)..

Pitbull: Blev i det 19. århundrede kaldt Bulldogs i England og de blev brugt som hundekamp til at bekæmpe Tyre og Bjørne og vogte kvæg med jægere og kvægfarmere.

SBT: Dagens SBT blev skabt ca. 1850 da Bull And Terrier krydsedes med White English Terrier. Fik tilnavnet Staffordshire pga. dens hjemegn. Grunden var at få en lettere og hurtigere kamphund. Da hundekampe blev forbudt i 1900-tallet ville folk bevare racen for dens gode egenskaber som brugs, familie og udstillingshund.

AmBull: Blev fragtet fra Europa til Amerika før 2. verdenskrig opg den så anderledes ud end idag. Den blev blandet med mange andre racer således temperament og funktion kunne anvendes af landmænd og farmere til indfangningsarbejde af landbrugsdyr samt beskyttelse af afgrøder som blev spist eller ødelagt af vilde hunde og vildtlevende svin.
I 1970 og 80'erne var det kun landmænd der brugte racen. Men i starten af 80'erne fik 3 opdrættere indflydelse på udviklingen af racen, Joe Painter (Chicago), Alan Scott (Alabama) og John D. Johnson (Georgia).
Joe Painters primære interesse var hundekampe og blandede derfor sin hund med Pitbullen.
Alan Scott havde interesse i at avle i retningen af ren arbejdshund.
Og John D. Johnson havde samme indstilling som Alan Scott indtil sidst i 80'erne og ønskede derefter en langt større AmBull.

Bull Terrier: Da hundekampe blev forbudt ønskede James Hinks fra Birmingham at opdrætte en helt hvis hund. Han benyttede hovedsageligt den Engelske Bulldog, Dalmatineren og den mildere Hvide Engelske Terrier. Den Hvide Engelske Terrier er idag uddød men en lignende farvet race er overlevet - Manchester Terrieren. Op det tidsounkt var Bull Terrieren meget mindre end den er idag og vejede mindre end 7kg. James Hinks brugte kun hunde med et meget mildt temperament til at skabe Bull Terrieren og det var bevis for at han ingen interesse havde i at skabe en "kamphund".
Den farvede Bull Terrier er kommet ved kryds af den hvide Bull Terrier med andre farvede racer. De hvide og Farvede hunde samt hvide hunde med farvede forfædre blev betragtet som 2 forskellige racer. "Pure Whites" og "Colour-bred Whites". I 1950 blev de til en race.
Bul Terrieren vi kender idag stammer alle fra Ormandy Bull Terrier og Souperlativ Bull Terrier.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad blev de brugt til
  • #1   17. mar 2011 Må nok sige jeg er ret stolt af mit frivillige hjemmearbejde..

  • #2   17. mar 2011 Godt arbejde, flere skulle tage sig tid til at sætte sig ind i sin egen/andre hunderacer inden de udtaler sig om dem.

    /Klap på skulderen


  • #3   17. mar 2011 Tusind tak.. Sidder lige og er igang med nogle flere racer.. smiley

  • #4   17. mar 2011 Så er der lige 2 mere..

    Dogo Argentino: Racen stammer fra provinsen, Cordoba, i Argentina's centrale region. Opfinderen af racen var dr. Antonio Nores Martinez. Han store hundeinteresse fik ham i 1928 til at fastlægge et grundlag og en standart for en ny hunderace, som han gav navnet "Dogo Argentino". Han arbejde var baseret på metodisk krydsning af en række rene racer med den "gamle kamphund fra Cordoba", en hund som var meget stærk og livskraftig, men manglede psykisk og genetisk stabilitet. denne lokale race var produktet af krydsninger mellem Mastiffer, Bulldogger og Bull Terriers og var velkendt og værdsat af ivrige hundekamp-fans. Racen blev blandet med div. jagthunde og mange års tilpasningsevne har gjort racen meget alsidig hvad angår dens funktioner. Den er en prægtig ledsager og en loyal og uovertruffen beskytter af dem den elsker. Dens styrke, sejhed, skarpe lugtesans og mod gør den til den bedste blandt de racer, der bruges til jagt på vildsvin, navlesvin, puma'er, bjørne og andre landrovdyr, som lever i de udstrakte og varierede områder i Argentina. Racen blev d. 21/05-64 godkendt af "Federacion Cinologica Argentina" og "Argentinian Rural Society", Og først d. 31/07-73 blev racen accepteret af FCI som den første og eneste Argentinske race.


    Tosa: Tosa'en er en hunderace af japansk oprindelse, der anses for sjældne. de var oprindeligt opdrættet i Tosa (idag Kochi) som en kamphund race hvilket de stadig bliver brugt til verden over. Racen opstod i anden halvdel af det 19. århundrede. Den begyndte fra den indfødte Shikoku-Inu, en indfødt hund som ligner den europæiske Spids en lille smule. disse hunde blev krydset med de europæiske hunderacer som f.eks Bulldog i 1872, Mastif i 1874, St. Bernard og den tyske Pointer i 1876, Grand Danios i 1924 og Bull Terrier. Målet var at avle en større og mere kraftfuld hund. storhedstiden for Tosa avl var mellem 1924 og 1933, da sagde man at der var mere end 5000 Tosa som blev opdrættet i Japan.


  • #5   17. mar 2011 Og en mere.. smiley

    Rottweiler: Rottweileren hører til blandt de ældste hunderacer. Dens oprindelse går tilbage til Romertiden, da blev den brugt som vogter- og drivhund. Hundene fulgte de romerske legioner over Alperne, beskyttede menneskene og drev kvæget. I området omkring byen Rottweil mødtes romerne med de lokale folk og deres hunde og der opstod dermed blandinger. Rottweilerens hovedopgave blev nu at drive og bevogte kvæg samt at forsvare sin herre og hans ejendom. Racen fik sit navn efter den gamle tyske købstad Rottweil: Rottweiler - Slagterhunden. Slagterne opdrættede hunden udelukkende til arbjede og brugsformål, og således opstod en fremragende voget- og drivhund, som også blev brugt som trækhund. I begyndelsen af de 20. århundrede da politiet søgte hunderacer til polititjeneste, blev Rottweileren også afprøvet og viste sig at være fremragende egnet til politiets arbejde, og blev i 1910 en officiel anerkendt politihund. Rottweileravlen tilstræber en hund, der svulmer af kraf, sort med rødbrune og klart afgrænsende aftegninger. Rottweileren er en hund som ikke mangler ædelhed på trods af sin magtfulde fremtoning, og i særlig grader egnet som ledsagehund, tjenestehund og brugshund.


  • #6   17. mar 2011 Hvis der evt er flere racer der gerne må skrives lidt om, så skriv endelig, så får jeg det fluks lavet.. smiley

  • #7   17. mar 2011 Man kunne også bare google alt det du har skrevet og finde deres hjemmeside.............

  • #8   17. mar 2011 Rullepølsen - Det er fra bøger jeg har herhjemme, DKK, forskellige klubber osv blandet sammen.. Selvfølgelig kortet meget ned.. Ellers sad jeg stadig og skrev..

  • #9   17. mar 2011 Ellers ufatteligt så meget det ligner Copy Paste .... smiley

  • #10   17. mar 2011 Puha, har siddet og skrevet alt ned på papir først.. Ingen copy/paste her.. smiley Kan endda ligge billeder ind af det..

  • #11   17. mar 2011 Vil lige sige at DENNE TRÅD IKKE ER SKREVET FOR NEGATIVE KOMMENTARE..
    Kan man kun dette bedes det skrives på PB, alt andet slettes.. smiley


  • #12   17. mar 2011 Men det er vel også ligemeget hvis nogen kan lære lidt af det smiley
    Kan bare se at det nogle steder er copy pasta fra andre sider smiley Ellers er det dælme heldigt ramt med skrivemåde smiley


  • #13   17. mar 2011 Bolognesen blev brugt til at jagte unge knægte og bejlere på porten i de fine hjem, hvis de stakkels mænd ikke faldt i de unger frøkeners smag smiley

  • #14   18. mar 2011 Jeg synes da det er dejligt, at der er en der gider tage sig tid til, at oplyse, når så mange tydeligvis ikke aner en døjt om racerne.

  • #15   18. mar 2011 Takker Danielle.. smiley

  • #16   18. mar 2011 Heidi - jo jeg kan sagtens prøve. smiley kigger på det imorgen aften. smiley

  • #17   18. mar 2011 Synes det er sjovt at læse hvad man brugte racerne til før i tiden smiley

    Chinese Crested's historie er meget uklar - men en af de ting de skriver i bøgerne er, at man tog dem med på skibene for at holde mus og rotter væk, og når man frøs om natten tog man dem med under dynen, fordi de er meget varme. Blev man så sulten, ja så kunne de også snilt spises smiley


  • #18   19. mar 2011 Tinna - Så en Chinese Crested er en musse/rotte jager, varmedunk + snack på 4ben.. *GG*

Kommentér på:
Hvad blev de brugt til

Annonce