{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.046 visninger | Oprettet:

hjælp søges.!!. :) {{forumTopicSubject}}

nu har mig og manden diskuteret for og imod de forskellige hunderacer osv. og blevet enige om at den bedste løsning er at tage ud til forskellige avlere for at høre lidt personlige erfaringer med racerne og se hundene.

min mand drømmer om at få en rottweiler, men jeg har været lidt imod det da det jo er en STOR hund osv. men jeg vil meget gerne høre fra nogen med erfaring omkring denne race og spædbørn, og alle andre gode råd er bestemt os velkommen.

så lidt om os så du/i har noget at "bedømme"

vi er et par i starten af 20´erne og bor inde i byen i en 150kvm lejlighed (hvor vi selvfølgelig må have hunde), vi har i forvejen en 4årig mops, kastereret hanhund. vi venter os det første barn til marts og jeg går allerede sygemeldt hjemme så jeg ville være hos hvalpen det første lange stykke tid og min mand møder sent på arbejde..

selvom vi er unge er vi ikke helt uden erfaring hvad angår omgang med dyr, vi er bare uenige om race-valg. jeg har arbejdet et par år i dyrehandel med specifik rådgivning om hund og kat, jeg er vokset op med STORE hunde og har haft både muskelhund og hentet misrøgtet hunde som krævede lidt ekstra opmærksomhed. min mand er også vokset op med hund og har selv haft engelsk bulldog..


håber på lidt gode råd fra i dejlige hundeejere.!!. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hjælp søges.!!. :)
  • #1   13. okt 2011 Synes umiddelbart ikke, en Rottweiler ville være den bedste lejlighedshund, men hvis I ligger RIGTIG meget i træning, motion og mental stimulering, burde det ikke være umuligt.

    Hvis I leder efter en lidt "mindre" hund, så kig evt. på Glen'en som jeg har to af. De gør ikke (det kan dog læres, hvis I har en anden hund der gør meget - se bare mine pga. gravhunden, haha!), og de kræver ikke voldsomt meget motion, så de ville nok passe godt i en lejlighed. Det er en KÆMPE hund i en "lille" krop på 15-23kg (begge mine vejer 15kg, men Aifis far vejede 23kg), de kræver mental stimulering og bestemt træning, men er legesyge og kloge hunde, som lærer hurtigt.

    http://www.hundegalleri.dk/vid_vis.aspx?VideoID=33581
    Her kan du se en video med dem i bevægelse osv. - og ellers er der videoer og billeder på min profil :o)


  • #3   13. okt 2011 Krumme: nøjagtig det jeg også tænker. jeg havde forslået manden at jeg ihvertfald syntes vi skulle vente til sommer næste år så babyen var kommet ind i en ordentlig rytme så der var ordentlig tid og overskud til den nye hvalp og specielt med en race som kræver lidt mere end den moppen vi har.

    men det var mest også bare for at få lidt råd omkring racer der ville passe og specifik erfaring med rottweiler og børn. smiley jeg havde bestemt ikke planlagt at hente en hund imorgen da det jo er en kæmpe beslutning at forøge familien med en ekstra vovse.


  • #4   13. okt 2011 Husk at Rotten ikke må gå på trapper det første 1½-2 år af dens levetid. Så hvis der trapper op til jeres lejlighed, så skal den bæres HVER gang. Og det kan godt være lidt MEGET bøvlet med så stor en hund. Jeg syntes det er lidt bøvlet til tider med vores Staff:-)

  • #5   13. okt 2011 Der er også den lille ting, at rotten er på OBS-listen og risikerer at blive forbudt om 2 år. Det vil sige, at jeres hund skal gå med mundkurv og 2 meter line resten af dens liv. Det er måske også værd at tage med i overvejelserne

  • #6   13. okt 2011 Team: Ja og generelt dens led mens den vokser.

  • #7   13. okt 2011 altså de racer jeg har smidt på bordet er fransk bulldog, engelsk bulldog, mops og nogen andre mindre racer. jeg absolut elsker de fladsnudet sofa-flyder..
    manden derimod stemmer for fransk mastiff, rottweiler, husky osv..

    smiley i kan vel forestille jer uenigeheden.


  • #8   13. okt 2011 Det er nogle vidt forskellige racer i har kigget på, hvor der er meget stor forskel på hvor meget de skal stimuleres osv.
    Hvad kan i tilbyde en hund?


  • #10   13. okt 2011 Vær realistisk, hvad kan I tilbyde hunden?
    Min kæreste snakkede også alle mulige racer, som han ingen idé havde om, hvad han skulle gøre med dem. Her er det mig der ved noget om hunde, og ham der skal bankes ind i hovedet, at tingene ikke er så lige til, og at racer er andet end udseende. -.-
    Lad være med at giv efter på de racer du ved I ikke kan klare, og hvis I er i tvivl, så vent til I ikke er - lad være med at hast ud i noget, det hjælper ikke hverken jer eller hunden . smiley


  • #11   13. okt 2011 Moppe

    Har din mand lyst til at bruge den tid der er nødvendig på at aktivere en rottweiler eller en husky? For hvis det er det han gerne vil kan jeg da godt forstå at han ikke syntes i skal have en "sofa-flyder" mere, men de racer han har valgt er da også temelig forskellige, så hvad er det han gerne vil med jeres nye hund?
    Og ellers helt enig med Krumme, vent med at købe hund.


  • #12   13. okt 2011 Vent for guds skyld med hund nr. 2 til barnet er min. 1 år gammelt. Du aner ikke hvordan du reagerer på at blive mor, og du kender hverken dit psykiske eller fysiske overskud på forhånd. Mange ting kan gå galt under fødslen eller i den første tid, og det vil være alt for hårdt at stå alene med en baby og en stor stærk hund.

  • #13   13. okt 2011 Team Glarbo:
    Hvalpens led kan skades ved dagligt at gå på trapper. Ligesom det også er korrekt, at hvalpene som et led i deres socialisering skal lære at gå på alle former for trapper!
    Især de mellemstore og store racer kan let beskadige deres bløde led ved at bevæge sig med stor hast op og ned ad trapper. Det er især, når hvalpen bevæger sig ned ad trapperne, at du skal være forsigtig. Ledende bliver nemlig hårdt belastet pga. de stød, som det kan give, når hvalpen med hele sin vægt lander på forbenene. Når hvalpen skal bevæge sig op ad trappen, bruger den sine muskler og belaster derfor ikke ledende på samme måde.
    Små/mindre racer som for eksempel gravhunde, bassets og welsh corgi har med deres lange rygge ligeledes risiko for at beskadige deres ryghvirvler. Og her er det igen bevægelsen ned ad trappen, der påfører hvalpen den hårdeste belastning!
    Så af denne grund synes jeg det er dybt uansvarlig for en avler at lade deres hvalpe gå på trapper!!


  • #14   13. okt 2011 Vi har aldrig begrænset vores hundes adgang til at gå op/ned af trapper, og de har det alle godt i både led og rygge (alle mine hunde er lange). smiley Tilgengæld sørger vi for, at der ikke er noget interessant ovenpå, så de ikke får behov for at gå ovenpå.
    Mine hunde venter i gangen fra når jeg forlader huset, til jeg kommer hjem - også hvis min far er hjemme :o). Det "værste" de gør, er at ligge sig ind i sofaen, så de samtidig kan holde øje med, om jeg kommer uden for vinduet. :o)


  • #15   13. okt 2011 - Men er enig i, at man skal være forsigtig!

  • #16   13. okt 2011 team: så må i have været heldige. Jeg ville aldrig købe hvalp ved en opdrætter hvor de gik på trapper mens de var hvalpe. Og er sikker på at min opdrætter ikke ville sælge til folk der ville lade deres hund gå på trapper før den er fuldt udvokset.

  • #17   13. okt 2011 jeg kan kun være helt enig.

    jeg har sagt til manden at eftersom det er mig der skal gå hjemme vil den være meget afhængi af mig og jeg mener ikke at jeg til den tid har overskudet til en af hans nævnte racer. jeg elsker absolut store hunde men mener bare at det skal vente til man måske engang kommer ud på landet og bo.

    for præcis det med at de skal skånes for trapper, vi bor på 1sal og har en trappe i lejligheden os, og jeg er altså ikke lige verdens største pige og så skulle løfte så stor en hund op af de trapper.

    jeg har sagt fra start at jeg syntes det var urealistisk at ville have de slags hunde nu hvor der altså kommer en bette en.

    min mand ønsker sig en hund han kan løbe tur med, træne med osv. men igen er det mig der går hjemme og ham der arbejder 10-12timer om dagen.



  • #18   13. okt 2011 Moppe - så må du sige til ham, man også kan løbe og træne med en mellem størrelse hund smiley Det behøver jo ikke være en taskehund smiley Jeg elsker også store hunde, men de er alt for store i forhold til vi bor i lejlighed på 1. sal, så vi har købt en mellemstørrelse

  • #19   13. okt 2011 Rikke: ja.. har forslået ham en labrador da de både gider og motionere og de er jo ekstrem børnevenlige...

    men pyyyhhh, han er stædig. he he smiley


  • #20   13. okt 2011 Hvor meget motion samt mental stimulering kan i tilbyde en hund om dagen? Vi har en Tysk Pinscher som er meget børnevenlig, og som der stadig er meget gang i smiley

  • #21   13. okt 2011 sammenlagt på en dag ville jeg nok sige 2-3timers motion og mental stimulering..

    en af hans andre nævnte racer er chow-chow, men jeg må ærligt erkende at jeg næsten intet kender til racen udover der oprindelse og pels-pleje behov..


  • #23   13. okt 2011 krumme: jo, meget optimistisk eller urealistisk som jeg kaldte det går vel ud på et.. men det syntes jeg også er lige i overkanten at forvente. derfor jeg holder fast på at jeg ikke vil have så stor og aktiv en hund nu.

  • #24   13. okt 2011 Team Glarbo - Et par trin er helt i orden en gang imellem så de lære det. Men som avler er det uansvarligt at lade hvalpene løbe op og ned af trapper

Kommentér på:
hjælp søges.!!. :)

Annonce