{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.226 visninger | Oprettet:

Når små hunde bider / angriber ? {{forumTopicSubject}}

Ja ved godt den fysiske skade sjællendt er alvorlig når de bider, men psykisk kan det vel have meget af sige ? Hvis en stor hund er blevet bidt/ overfaldet af små hunde som hvalp, vil den måske udvikle agrasiv adfærd overfor små hunde ?

Det ville da betyde meget for mig hvis en lille hund angreb Micha og hun evt derefter ikke kunne gå i hundepark/ skov smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Når små hunde bider / angriber ?
  • #1   25. jan 2012 Jeg er ikke helt med på, hvor du vil hen med den her tråd? Ingen hunde skal angribe andre- store som små

  • #3   25. jan 2012 Det har meget at sige psykisk.
    Min Shorty blev overfaldet af en fransk(som ham selv), fik kun nogle skrammer men det tog 1/2 år at kunne få ham til at gå forbi mindre hunde igen uden at stille sig i forsvarsposition.
    SÅ blev han overfaldet igen af en løs blanding (D/S gårdhund) og efter det kunne jeg simpelhen ikke træne det væk.
    Han kom aldrig til at stole på mindre hunde efter det og var altid på vagt hvis der var små hunde i nærheden. Store hunde var aldrig et problem for ham.


  • #4   25. jan 2012 Der har i mange år været den indstilling, at det ikke var nødvendigt at opdrage på en lille hund - hvis den var uartig, så kunne man bare tage den under armen. Og det var lidt "sødt" hvis den stod og gøede af alt muligt, incl. store hunde.
    Heldigvis arbejdes der meget for at få folk til at forstå, at også små hunde fungerer som alle hunde. De skal trænes og opdrages som alle andre.
    Til gengæld får man en hund, der fungerer til alles bedste.


  • #5   25. jan 2012 Peter: Kan kun være enig.

  • #6   25. jan 2012 Frankly

    Og det ligner ikek noget. Uanset om det er en lille eller stor hund, så skal den "fungere"


  • #7   25. jan 2012 Alle hunde skal opdrages. Når det fejler (selvforskyldt eller ej) skal alle hunde i snor så manglen på opdragelse ikke bliver et problem for alle andre.

    Vi kommer ikke udenom at en arrig gravhund er lettere at holde i snor end en tilsvarende arrig rottweiler. Mister man grebet i snoren er det også lettere at sparke en gravhund væk end end rottweiler (eller, samle den op i nakkeskindet, om man er mere til det).

    Så, selvom man har samme ansvar uanset størrelse, så er jeg stadig mere tryg ved at "dårlige" hundeejere har små hunde end store.


  • #8   25. jan 2012 Peter F, helt enig. Har selv en lille hund ( hvalp) han er ved at lære hvordan man møder andre hunde, jeg er meget obs på at han er overglad og helt vild men det et signal som ikke alle hunde syntes om, derfor skal han lære at møde andre hunde afslappet. Jeg skal nemlig ikke have en lille hysterisk hund, jeg skal tage op hver gang den møder nogen. Jeg har skrevet det før og gør det igen, det burde være lovpligtigt at gå på kursus når man er ny hundeejere.

  • #9   25. jan 2012 Det er fuldstændigt rigtigt.
    Man er ikke så nervøs, når det er en lille hund.

    Men jeg vil så gerne af med det indtryk af de dårlige småhunde ejere.

    Det er unægteligt også sjovere at have en hund der fungerer i familien, end en hund der hele tiden skal sættes på plads eller holdes øje med.


  • #10   25. jan 2012 Helle
    Vi "tvinger" vores hvalpekøbere til at gå på kursus.
    Først motivation - mange er nye hundejerer, og de får en masse ud af kurset - og det gør hunden også.
    Og mange fortsætter med unghundekurser, lydighed osv. De finder ud af at det faktisk er utroligt givende for både hunden og dem selv.
    Vi har udviklet et kursus selv. Med lydighed, leg og udstillingstræning. Det sidste handler også om at få en hund til at stå på bord og bliver "pillet" ved.
    Det hjælper så også ved dyrlægen.


  • #11   25. jan 2012 Nu bunder rigtig mange af de små hundes opførsel i angst og frygt. Det skal man måske også tage med.

    Jeg har en hund, som kun kan med større hunde, hvis det er rolige tæver og så hanner, der er mindre end ham selv. Men han er altså også blevet pillet ud af gabet på en rottweiler, en samojede og en schæfer. Alle hanner. Jeg ville dælme også være bange for alle og puste mig op, hvis jeg havde den bagage.



  • #12   25. jan 2012 Frankly:
    Netop det at små hunde opfører sig som idioter - det er jeg så træt af.
    Vi har nogle af de mildeste og mest positive racer man kan finde. Og så betragtes vi som arrige idioter.


  • #13   25. jan 2012 Angst og frygt er ikke noget de er født med.
    Men dårlige oplevelser kan jo ødelagge meget for både store og små hunde.

    Så igen - opvækst og socialisering er bare så vigtigt for alle opdrættere, og at de nye ejere fortsætter arbejdet.


  • #14   25. jan 2012 Der er helt sikkert rigtig mange, som glemmer at få socialiseret deres hvalp- både store og små. Men der kan altså ligge mere bag end "dårlige småhunde ejere".



  • #15   25. jan 2012 Og havde det været en stor hund med det "forkerte" udseende, så havde folk ment, at nu nærmer vi os en aflivning - den er farlig.

  • #16   25. jan 2012 Frankly:
    Heldigvis er der mange med en ordentlig opførsel.
    Jeg kan gå tur uden snor med alle vores.
    Men jeg gør det ikke når der er andre hunde - kun i lukket område med nogle vi kender.


  • #17   25. jan 2012 Har selv fået en chihuahua, som de første dage mente hun skulle puste sig lidt op overfor fremmed, men herhjemme gælder samme regler for ALLE hunde uanset størelse, så jeg blandede mig når hun gjorder det, for jeg gider ikke små hunde der "råber" af Micha. Dette har et par gange resulteret i at ejere af de store hunde har været uforstående overfor mine irettesætelser overfor Chikka ( som blot er jeg går ind foran hende og siger nej, eller tsch ) Idag alarmere hun kun hvis de er lidt for voldsomme hvilket er fint for mig, hun gør ikke af forbigående eller hilsene hunde mere.

  • #18   25. jan 2012 Ja det kan skade psykisk..

    Desværre tror mange små hundejere bare at det ikke gør noget for den er jo sååå lille? og den gjorde det jo sikkert fordi den var bange for den store hund...

    Ligesom når små hunde gør, er det sjældent ejeren siger noget - for den er jo lille og sød så de smiler bare..

    . Havde min hund gøet og knurret havde jeg nok fået at vide jeg skulle få styr på min køter..


  • #19   25. jan 2012 Tal kun om mig : lige præcis også min erfaring, og en dag er der måske en stor hund der ikke finder sig i at blive talt sådan til, og så det min lille hund der bliver spist. Men min fejl !! Og det forstår de ikke smiley

  • #20   25. jan 2012 Peter

    Klapper i mine små hænder! Det er så dejligt når man møder folk med små hunde der ikke gør, snapper og gør udfald :o) Super at i har taget initiativ til at jeres hvalpekøbere tager hånd om problemet inden det opstår.

    Mine hunde kan godt lide små hunde, og som Snifferen er de heller ikke påvirkede af "hystaderne", men det er dejligt når man møder små hunde der kan hilse istedet for at jappe kæberne af led.


  • #21   25. jan 2012 Tal kun om mig : Jeg ville mene det var min fejl hvis jeg lod Chikka skælde ud på andre og opføre sig agrasivt, hvis hun så en dag blev bidt. For det jo mig der ikke har lært hende hvordan man opføre sig så.

  • #22   25. jan 2012 Peter F : super at I "tvinger" det burde flere gøre, ikke at jeg er for " tvang" men mange forstår ikke hvor vigtigt det er at få hunden socialiseret og minimum basis trænet, så de skal nok "tvinges" Og har man ikke tid 1 tim i 12 uger til et hvalpe kursus skulle man nok lige overveje igen om man har tid til en hvalp.:-) Jeg er imod loven om listehunde ( har ikke nogen selv) men jeg tror ikke det er vejen frem. Derimod et obligatorisk hundekursus for nye hundeejere evt med en form for mentaltest for visse hunderaser og/ eller blandinger deraf, hvordan den skal sættes sammen vil jeg overlade til eksperterne, hvem de nu end er. Har man ikke et " hundefører bevis" så bøde fælles man og evt ved gentagende gange en fængselsdom. Dette tror jeg har større effekt end vores nuværende lov om listehunde og ville også være mere retfærdig.


  • #23   25. jan 2012 Små hunde har ikke kun små tænder...

    Min puff havde da lige så store tænder som min søsters Amstaff...

    Meeen om det er små eller store kan de altså alligevel lave skader....
    Min bette pige blev bidt at en geser og den lavede da skade på hende... smiley

    Og jeg mener reglerne er ligedan om det er små eller store der bider...!!!


  • #24   25. jan 2012 Min sheltie har nu mindre tænder end AST'en, men det er nok ikke det det kommer an på. Jeg tror godt at de fleste kan nikke genkendende til hvor niller naller det gør når hvalpe hapser med deres sylespidse mini-tænder....

    (link fjernet)

    Næ, det der sådan rigtigt skader er nok de kræfter der klapser tænderne sammen. Store eller små tænder, det betyder ikke det store hvis musklerne ikke er stærke nok. smiley

    Begge hundene på billedet har saksebid, og begge har samme antal tænder. Sheltiens er en smule mindre (men ikke så meget at de ikke er farlige).. De to hunde har været oppe og skændes et par gange - den ene gang blev sheltien sur over noget mad og hakkede AST'en. AST'en hakkede tilbage, og det gik op i hat og briller.

    Ingen ville dræbe, de ville bare lige markere. Problemet er at sheltien i to tilfælde ender med et blodigt ansigt fordi den store hund kommer til at gøre mere skade end han egentligt ville - simpelthen fordi han er stærkere end han selv er klar over. Samtidigt har den store hund stortset ikke skramme.

    Ingen af de to hunde er/var farlige, men AST'en udgjorde en faktisk fare for sheltien, idet sheltien ikke er designet til at modstå de kræfter en AST udsætter den for når de er uvenner. Og det skal man altså være klar over. Det kan godt være at en gravhund er farlig når den har adfærdsproblemer, men en større hund udgør altid en vis risiko for en mindre hund, alene i kraft af dens størrelse og styrke.

    Og med det mener jeg at det kan gå galt selv i leg hvor de ikke bruger tænderne... Og det behøver ikke være en AST, jeg kunne i princippet lige så godt have haft en labrador eller en schæfer (om sheltien så havde blødt aner jeg ikke, men det er ikke et forsøg jeg er villig til at lave). smiley

    Det gør det ikke mere OK at små hunde har adfærdsproblemer, men det gør altså at der er en forskel i hvor farlige de reelt er i forhold til tilsvarende store hunde... Så er det vist også godt det samme at gravhunde ikke avles større. smiley


Kommentér på:
Når små hunde bider / angriber ?

Annonce