{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.196 visninger | Oprettet:

hvis ikke hvalpemotivition. {{forumTopicSubject}}

Hvis man ikke vælger at gå til det, hvordan sørger man så for den bliver super godt socaliserert?

Spørger på vegne af en veninde, jeg starter selv til hvalpefis smiley

gider i lave en liste man skal nå at gøre hvis man vil opnå en ordenlig socialiserert hvalp både blandt mennesker og hunde :-D?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvis ikke hvalpemotivition.
  • #1   16. mar 2012 Man skal sørge for ens hvalp komme til at opleve så mange forskellige ting så muligt i det første ½ år af dens liv.

    Artikel om socialisering
    (link fjernet)
    http://www.eukanuba.dk/da-DK/puppy-guide/socializing-your-puppy.jspx
    http://www.kivas.dk/GO2socialisering.html

    Her er et forum hvor de har listet ting op som er vigtige at hvalpen udsættes for eller møder:
    http://www.hunde-forum.dk/hvalpe/25524-socialiseringsliste.html


  • #2   16. mar 2012 Her er også en uførelig liste:
    http://www.hundeleksikon.dk/socialiseringsliste.html

    og så skal man selvfølgelig huske at socialiseringsperioden er meget vigtig imens hvalpen er lille, men at det er vigtigt at arbejde med hele hundens liv..

    Og så skal man selvfølgelig kigge på sit eget liv og hverdag og opdatere de lister man finder med ting man selv komme til at omgåes i hverdagen.


  • #3   16. mar 2012 Vi gik frem efter en socialiseringsliste, som den oven for. Vores hvalpe tog alt i stiv arm og har aldrig været bange for noget.

    Men i mine øjne, er der ikke nogen grund til at blive væk fra hvalpemotivation. Det er jo basis for lydighedstræning senere hen.


  • #5   16. mar 2012 Jeg skrev en liste, og så gik vi efter at få krydset den af. Lia havde det dog svært med at flytte fra mor og kuldsøskende, så vi blev nødt til at udskyde socialiseringen et par uger, men vi nåede da det hele bagefter. smiley

    Men...vi gik også til hvalpetræning, hvilket var rigtig godt til at få hende socialiseret på andre hunde i kontrollerede omgivelser.


  • #12   17. mar 2012 Jeg er så ikke tilhænger af socialiseringslister o.l. Mine hunde skal jo socialiseres i forhold til det liv de skal leve hos mig.
    Hvad nytter det at de har mødt en neger, en handicappet og en bankrøver med elefanthue, hvis jeg lever et liv hvor det er meget mere vigtigt at de har mødt en elefant, en jæger og julemanden ;o)

    Der er self helt basis-ting som er en fordel at alle hunde lærer. F:eks. at passere en anden hund på gaden, uden at gå helt i selvsving over det o.l.
    Dette lærer hunden jo nemmest ved at opleve netop denne situation (og her ER træningspladsen altså en god hjælp, idet der jo skal passeres MANGE hunde uden at gå amok over det, og under ret kontrollerede forhold).

    Men hvad min hund ellers skal socialiseres og miljøtrænes til, afhænger jo af hvordan jeg lever mit liv.

    Og personligt ville eg ganske enkelt vænne hunden til tingene, ved at lade den indgå som en naturlig del af det liv jeg lever.
    Herhjemme ville det så betyde at komme på en træningsplads, at være med i stalden hos hestene (og der lære ikke at jage dem osv), at tage med til stævne, at komme ud at køre hestevogn, at være med på besøg hos familie/venner, almindelige gåture osv.

    Her møder hunden jo alle de "mærkelige" ting som den vil blive udsat for når den bor sammen med mig, og lærer at det ikke er farligt.

    Jeg tror at en hund der er vandt til lidt af hvert -altså som har mødt en række forskellige ting -osse meget nemt som ældre kan vænnes til endnu flere ting.
    Altså forstået sådan at selvom jeg ikke har socialiseret min hund på mongoler i kørestole, så er der en god chance for at min hund ikke dør af skræk over at møde en sådan, hvis den alligevel er vandt til at møde lidt af hvert.

    Og jeg behøver altså ikke et skema tii at diktere hvor mange negere, bankrøvere, julemænd og handicappede min hund skal møde om ugen.
    -det er ikke raketvidenskab, så slap af, nyd hunden og tag den med ud i verden, så skal den jo nok se og opleve det der er nødvendigt;o)


  • #13   17. mar 2012 Michelle: Man skriver jo sin egen liste, der er opbygget ud fra det liv man lever, så den eneste der dikterer noget er en selv.

  • #14   17. mar 2012 Nu er vi så heldige, at stort set alle på både min side af familien og på min kærestes side + størstedelen af vores vennekreds har hund/e. Og da vores hunde må komme med stort set over alt, lærte de ret hurtigt mange forskellige hunde, at kende.

    Og da vi mente de var parat til det, begyndte vi at komme i hundeskoven, og det holder vi så ved lige ved at besøge hundeskoven 1-2 gange om ugen, undtagen i løbetidsperioden (Vi har to tæver).


  • #16   17. mar 2012 M.I. -tja, rigtigt mange benytter sig jo af de lister man kan finde rundt om på nettet, som dikterer at hunden f.eks. skal møde 5 nye mennesker hver uge fra den er 8 -12 uger (fiktivt eksempel).

    Men uanset, så kan jeg ikke se grund til at gøre det så kompliceret og med lister og hvad har vi. Og nerver på hvis det utænkelige skulle ske at Fido ikke kunne følge med listen.

    Hvorfor ikke bare tage det stille og roligt og socialisere når tingene naturligt dukker op -som f.eks. at der lige kom en børnehaveklasse forbi på gåturen eller hvad et nu måtte være.

    Jeg synes hurtigt man kan få aaaaalt for "travlt" med sådanne lister -hunde er jo nu engang ikke ens, og det følger sjældent nøjagtigt de retningslinier man finder i bøgerne, så jeg synes man skal passe på med at fastholde at Fido skal møde 5 mennesker af forskellig hudfarve og med og uden solbriller, 7 hunde, 2 katte og et pindsvin, fordi det nu engang er det man har skrevet på sin liste.

    Jeg hælder mere til som nævnt, at slæbe hunden med ud i verden, se hvordan den reagerer og socialisere i henhold til det


  • #17   17. mar 2012 Michelle: Ah, så giver det mere mening. Har aldrig set sådan en liste, så anede ikke de eksisterede. Jeg satte mig ned og skrev min liste baseret på vores liv og hvad det var vigtigt for os at hvalpen lærte at kende. smiley

    Har man en varieret hverdag, så er der vel heller ikke noget probem med at tage det stille og roligt, men har man ikke det, så kan man pludselig risikere at den vigtigste socialiseringsfase flyver forbi (og det har jeg ikke, plus at Tervueren og Groenendael er racer, der kræver intensiv socialisering) uden at hvalpen har nået at opleve ret meget.

    Og så mener jeg i øvrigt at Fido i socialiseringsfasen skal møde mindst 5 forskellige mennesker i alle aldre, andre hunde, katte osv. Ikke fordi det står på en liste, men fordi det er sundt for Fido.


  • #18   17. mar 2012 M.I -jeg kan ikke engang lige å stående fod linke til sådanne lister, for har jo ikke hæftet mig ved hvor jeg så dem.

    Men jeg er både herinde og på andre fora, stødt på links til disse lister, som nogen så følger slavisk.

    Det er jo så f.eks. at når hunden er 8 uger skal den møde en bil, 10 mennesker (heraf to med solbriller, en neger og en handicappet), 7 andre hunde i forskellig størrelse og mindst en tur på gågaden.
    Når den er 9 uger skal den ud at køre bus, møde 5 hunde, 6 mennesker og et pindsvin

    ... ja og så kan du jo selv forestille dig hvordan det fortsætter. Self altsammen med en opfattelse af at når hunden er 16 uger, så er socialiseringen altså lukket land. Jeg ved godt at der sker en masse i den tid og at hunden skal se noget, men efter min mening, er det altså ikke sådan at hvis hunden ikke har set alt inden den er 16 uger, så er man bare på røven.

    Og jeg oplever egentlig oftest at listerne er til mere skade end gavn, fordi folk får så travlt med at hvalpen skal socialiseres, at det sommetider går hurtigere end hvalpen kan følge med.
    Elller at man i sin iver efter at den altså SKAL have mødt 8 hunde (7 kan ikke gøre det) lader den hilse på alt og alle, for derefter at stå med en hund der ikke kan finde ud af at passere en anden hund, uden at gå helt i selvsving fordi den jo plejer at skulle hilse.

    For nogen hunde medfører listen bare en række dårlige oplevelser, fordi det den skulle møde blev for meget eller for voldsomt, for man skulle jo nå alt det der stod på listen.

    Sådan er det self langt fra altid -men jeg har oplevet det tilstrækkeligt mange gange til at konstatere at det altså ikke er nok bare at sige at man jo osse skal bruge sin sunde fornuft. For listerne er jo lagt ud af såkaldte hundeeksperter og folk er sååå bange for ikke at nå det hele inden hunden runder 16 uger


Kommentér på:
hvis ikke hvalpemotivition.

Annonce