{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.136 visninger | Oprettet:

Hundeleg hos professionelle {{forumTopicSubject}}

Desværre blev den forrige tråd om dette emne slettet. Jeg mener dog stadig, at emnet er meget vigtigt at diskutere og rette opmærksomheden på. Jeg har omformuleret mit tidligere startindlæg til dette, for jeg er stadig helt og aldeles rasende over, at man i god tro kan gå til professionelle og få ødelagt sin hund:


Jeg har endnu engang erfaret, hvordan en TOTAL mangel på respekt for en hunds psyke og karakter har vendt op og ned på på dens adfærd. Denne hund, jeg mødte i går var SÅ langt fra "sig selv". Ejerne fortalte, at de havde gået hos en professionel. Her blev hunden udsat for andre hunde i en stor indhegning, hvor en masse ejere kom og lukkede hundene sammen på nøje instrukser. Den omtalte hund ville meget, meget nødig ind i denne indhegning, og ejeren blev instrueret i at BÆRE sin hund ind i indhegningen og slippe den løs med de andre, selvom hunden strittede imod alt hvad den kunne. HELE TRE!!!!!!! kursusgange TVANG man disse overgreb ned over den stakkels hund før ejeren til sidst sagde stop. Den professionelle ville have fortsat. Dette er NOGET AF DEN VÆRSTE MENTALE DYREMISHANDLING OG TOTAL MANGEL PÅ RESPEKT FOR HUNDENS VE OG VEL!
Jeg vil opfordre til, at folk tænker sig godt og grundigt om, inden de på denne måde tror blindt på den professionelle og spiller russisk roulette med sin hunds mentale velfærd.
Lad være med at forvente, at ALLE HUNDE SKAL KUNNE IKKE "LEGE" ELLER "KUNNE" MED SAMTLIGE ANDRE HUNDE!!!

Respekter deimod jeres hund, og hvis man synes, at der er nogle grænser, den skal have flyttet, så gør det uden flooding,

Jeg har endnu ikke mødt nogen, som er modstandere af, at hunde leger sammen.

Det er MÅDEN hvorpå man arrangerer det og sætter hundene sammen, der er kritisabel.

HVIS man ønsker, at ens usikre hund skal kunne stikke snuden sammen med forskellige hunde, hvorfor udsætter man så ikke denne hund for en hund ad gangen?

Hvad denne her omtalte hund øverst i dette indlægget iflg. ejerne oplevede var, at der var hunde "overalt", - flere hunde, som på samme tid ville hen og tage kontakt.

Når man står med en ret usikker hund i forholdet til andre hunde, så kan man vælge at opbygge hundens selvtillid på to måder:

Den ene foregår ved, at denne hund først lærer at få tiltro til én anden hund, - så en anden, så en tredie osv. Det er en process, hvor hunden stille og roligt desencibiliseres indtil den kan klare større og større "doser" af påvirkning fra andre hunde.

Og så er der den anden metode, - kaldt flooding ( - "oversvømning" ). Her oversvømmer man hunden med den påvirkning, den er sensibel overfor ( i dette tilfælde andre hunde).

Hunden, jeg omtaler, blev i den grad iflg. ejerne flooded.

Og så er det jeg bliver mere end ærgerlig, - for HVORFOR går man ikke mere gelinde til værks?

Hvorfor vælger man bevidst den mest barske metode, vel vidende, at visse hunde VIL bukke psykisk under for den type behandling?

Jeg gentager gerne fra den oprindelige tråd:


Når man producerer SÅ mange ofre ( hunde, som pga. usikkerhed ikke engang kan passere andre hunde uden at lave udfald eller provokere ) så synes jeg bestemt man ikke er sin opgave voksen. Så er man bare ikke dygtig nok!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundeleg hos professionelle
  • #2   22. jun 2012 jeg forstår så slet ikke konceptet med at betale for at hunden leger med andre....

  • #4   22. jun 2012 Jeg vil også lige sige, at HAR man en usikker hund, som tilfældet var her, sætter man den jo heller ikke "bare" sammen med en tilfældig anden hund. Og da slet ikke mange af dem, - bare fordi det nu tilfældigvis er dem, som er kommet til "Hundeleg"....i hvert fald ikke hvis formålet er, at hunden, - og ikke bare arrangørens pengepung, skal komme udbytterigt ud af det. Det er muligt, at mange almindelige hundeejere ikke tænker over dette, - jeg har i hvert fald mødt mange, som aldrig havde skænket det en tanke, at der kunne/kan være alvorlige konsekvenser ved bare uden større omtanke at sætte hundene sammen, men faktum er, at ca. 1/3 af de hunde, som jeg får i konsultation, er hunde, som er ødelagte pga. den slags ting. Og det mener jeg ikke, at man hverken som professionel eller almindelig huneinteresseret kan sidde overhørigt.

    Jeg hører tit argumenter som "Vi har gået til hundeleg så og så tit og der har aldrig været noget".

    Hvad vil man med den slags argumenter?

    Der var også folk som overlevede koncentrationslejrene, men det er da ikke ensbetydende med, at der ikke døde en masse også.

    Tingene bliver ikke gode eller forsvinder, fordi SAMTLIGE hunde og deres ejere har andre oplevelser. De grimme oplevelser og de uheldige konsekvenser eksisterer stadig. Tag dog stilling til dem!


  • #5   22. jun 2012 Nu har jeg selv en hund med stor usikkerhed overfor andre hunde og gjorde jeg det ved ham, selvom han er udafreagerende og hård i filten ved møde med 1 hund af gangen, så fik jeg da først knækket ham fuldstændig, han ville være skrækslagen.
    Når man kigger på uddannelsen bag pågældende, undre det mig på en eller anden måde ikke smiley


  • #6   22. jun 2012 Udenfor pædagogisk rækkevidde


    Nej - men jeg vil på den anden side ikke sidde og dømme, hvordan folk vil lade deres hunde lege.

    Det er de utilsigtede ofre af denne "kultur", - alle de hunde, som IKKE får gode oplevelser af denne flooding ( oversvømmelse af andre hunde ) som jeg opponerer mod.



  • #8   22. jun 2012 Det kunne i første omgang være interessant at få defineret hvad en "professionel" er?

  • #9   22. jun 2012 Nete G

    Det er bestemt også den mest behagelige og sikre måde ift. din hund. Og det var sådan, man BURDE gå til værks fremfor at smide/bære/tvinge usikre hunde ind i indhegninger med 5-10-15-20 eller sågar 30 andre hunde om sig.


  • #10   22. jun 2012 Tror desværre at jeg som nybagt og uerfaren hundejer kunne have stolet til en der med overbevisning i stemmen havde prøvet, at overbevise mig om at det var for hundens bedste.. Er heldigvis blevet mere krtisk med årene.. Men tænk man kalder sig professionel og så udsætte hunden for sådan en omgang.. Hvor er det modbydeligt..

  • #11   22. jun 2012 En professionel er en person, som lever helt eller delvist af indtjening på hundetræning og/eller adfærdsbehandling.

    ( professionel kommer jo af ordet proffesion hvilket igen betyder job/erhverv. Altså hvordan man erhverver sig)


  • #12   22. jun 2012 Tina A

    Jeg kan også fortælle dig, at netop det omtalte par også var begyndere, - og så har man jo i sagens natur ikke den store erfaring og er derfor nødt til at kunne stole på den, man nu mere eller mindre tilfældigt har fundet frem til og som fremstår som en kompetent professionel.


  • #13   22. jun 2012 Jeg må indrømme at min hund må lege med hvem hun har lyst... uanset størrelse og race. Det så MIT job som 'mor' at sørge for at min hunds grænser ikke bliver overskredet, og ligeledes mit job at bryde ind, såfremt de bliver det.

    Dengang hun var bette, der var der en hund i området, der ifølge ejerne bare ville opdrage på hvalpene... men nej, det var ikke det den gjorde. Den hund var ganske enkelt en mobber, der trynede hunde(hvalpe) der lå lavere i hierakiet end hende...
    Her var det mit job at min hund ikke blev udsat for kræet... for hun skulle ikke have en dårlig oplevelse fordi en anden hund ikke kunne opføre sig ordentligt og hendes ejere var tumpenakker.


  • #15   22. jun 2012 Tænk at nogen i bedste overbevisning tror på det er det bedste for hunden, og nu tænker jeg på vedkommende der kalder sig professionel.. Nybegyndere ved i sagens natur ikke bedre..

  • #16   22. jun 2012 Lise L

    Tak, så er det på plads smiley Så en professionel er ikke nødvendigvis en, som kan noget....det er jo vigtigt at huske på her smiley


  • #18   22. jun 2012 Maj-britt.. Det har du ret i, men problemer er nok at rigtig mange mennesker er autoritetstro, og at de regner med at det helt bestemt er det rigtige de får besked på at gøre.. Ser det gang på gang med patienter på sygehuse, der aldrig sætter spørgsmåls tegn ved det lægen siger.. Men vi kan nok alle blive enige om, at det ikke er forbudt at bruge sin sunde fornuft..

  • #20   22. jun 2012 Jeg kommer meget i hundeskoven, og endnu har vi ikke oplevet noget ubehageligt. Men kan da ikke lade være med at blive lidt bekymret over alle de skræk historier man efterhånden hører..

  • #21   22. jun 2012 Nete.. Jeg er ikke i tvivl om at jeg havde reageret som dig.. Ja det er helt uhyggeligt hvad gruppepres, eller hvad man kalder sådan noget, kan gøre i bestemte situationer..

    Vi havde også "frikvarter" til hvalpetræning, men har heldigvis ikke oplevet det du beskriver.. Mærkeligt nok kom alle ti hunde godt ud af det med hinanden, store som små..


  • #23   22. jun 2012 hmmmm... måske man skulle lave sådan nogen hold... nemt, hurtigt og fed indtjening... det kan min bankbog sguda godt bruge, nu hvor jeg lige har bestilt en pænt dyr blærbar...

  • #24   22. jun 2012 Nete.. Så engang et program hvor de bad en mand lade som om han faldt om på gaden, og blive liggende.. Nu er det længe siden, men kan huske jeg var vildt chorkeret over hvor få der kom ham til undsætning. I en af forsøgene gik folk bare forbi og kiggede mærkeligt på manden, og da de første var gået forbi gjorde alle andre det også. Håber ved gud ikke at jeg selv ville reagere sådan..

  • #27   22. jun 2012 Maj Britt

    Så blev du vel tilbudt skumfiduser og ukogt spaghetti i stedet. Jeg har høret, at DET gør underværker smiley


  • #29   22. jun 2012 Bare mig

    Og ærgerligt, at selverkendelse er en mangelvarer nogle gange.

    Og jeg forklarer gerne, at det jeg mener er, at jeg som Martine i den forrige tråd i DEN GRAD undrer mig over, at en person, som du selv, der har haft en hund, der gang på gang ( iflg. dine egne skriverier her på HG) er kommet i klammerier med andre hunde, - at du ikke kan se en sammenhæng mellem dét, - og så dét, at du ( igen efter eget udsagn ) har gået til "Hundeleg" hos en af de pågældende professionelle.

    Jeg forstår ikke, at du ikke kan se og erkende, at du ikke kan "socialiserer" dig ud af en races medfødte prædisponerede adfærd i forholdet til andre hunde ( dvs. stærke dominerende hunde kan ikke socialiseres til at blive små, underdanige væsner), - at du ikke kan se og erkende, at du med den type hundeleg LÆRER din hund, at når den er fri og er er andre hunde i nærheden, så skal den hen og tage stilling til den anden hund.



  • #30   22. jun 2012 Bare mig

    HVIS den hundeleg skulle have virket efter hensigten, så er målet jo, at hunden netop på baggrund af den "hundeleg" ( eller hvad man ønsker at kalde det) lærer IKKE at komme i klammerier med andre hunde, - både inde i indhegningen OG så sandelig da vel også UDENFOR indhegningen i DET VIRKELIGE LIV.

    Eller har jeg misforstået noget her?


  • #31   22. jun 2012 Isabella

    Eller også skal de, som stiller sig op og kalder sig det ene eller det andet, være deres opgave voksne og i hvert fald ikke fejlbehandle ( eller hvad man end måtte kalde det) i dén grad, som er tilfældet.



  • #32   22. jun 2012 Bare mig

    <b> Jeg gider ikke forklare dig det </b> <b/>

    Fair nok.

    Dine øvrige bemærkninger falder vist kun tilbage på dig selv.


  • #33   22. jun 2012 Jeg er også helt enig i, at man ikke bør tvinge en hund til at være sammen med så mange andre hunde når den ikke har lyst!

    Selv gik vi til hvalpeleg da Nemo var en lille hvalp, startede da han var 10 uger og varede til han var 13 uger - 4 gange. Alle hvalpene var i nogenlunde samme størrelse og alle havde nogenlunde samme alder. Der lærte vi at stille os med let spredte ben så hunden kan søge derind hvis det bliver for meget og vi så skulle holde de resterende væk til vores egen søgte frem igen. Det lærte Nemo enormt hurtigt og nøj hvor det virker! Han elsker alle hunde. I området hvor vi bor mødes en masse hunde omkring kl 16 på et åbent område. Første gang vi kom derover (vidste ikke det var der dengang) blev Nemo nærmest overfaldet af en masse hunde. Jeg slap ham så han kunne løbe hvorhen han ville. Han løb først væk i panik men søgte så pladsen mellem mine ben. Der blev han tryg og vi endte med at gå hjem fordi de andre ikke kunne lade ham være. Men det ødelagde intet, vi er kommet derovre flere gange siden og det er gået meget bedre. Han søger ind på pladsen mellem mine ben når han har behov for frirum smiley og han bliver ikke tvunget til noget. Men han har så heller aldrig været usikker smiley


  • #35   22. jun 2012 Du har en argumentationsform, som man må have respekt for, hvis man lige er rykket op i 3. klasse.


    Jeg undrer mig til stadighed over, at folk kommer ind i en debattråd og råber "røv" og så spiller tøsemopsede, når når de ikke "gider" svare på relevante spørgsmål.

    For tro det eller ej, så vil jeg faktisk meget gerne kende til den tankegang, som kan få voksne intelligente mennesker til at mene, at der på den ene side er en fantastisk sammenhæng mellem "hundeleg" og det at "kunne" med alle andre hunde, .......og SAMTIDIG mene, at der IKKE er det???

    For på den ene side argumenteres for, at hunde, som kommer til den type hundeleg, som professionelle tilbyder i indhegninger, får et fantastisk hundesprog således at de "kan" med alle andre hunde.

    På den anden side har vi så dit eget eksempel på en hund, som netop har modtaget denne form for "hundelegs-undervisning", men som du efter eget udsagn fortæller, gang på gang kommer i klammerier med andre hunde.

    Du fremførte endvidere såfremt jeg husker korrekt noget i stil med at "til sidst var det kun hos den professionelle og dennes "hundeleg" at din hund kunne omgås andre hunde på en måde, hvor den ikke kom i klammerier.

    "Til sidst"..........

    Dvs. at jeg i hvert fald får fornemmelsen af, at din hunds intolerance overfor andre hunde blev større og større i stedet for mindre og mindre. Hvordan det hænger sammen efter din og din professionelle instruktørs tankegang kan jeg kun gisne om, men jeg tvivler på, at det var "målet" for "træningen".


  • #36   22. jun 2012 Ps. Ovenstående indlæg skulle have været addresseret til "Bare mig..."

  • #37   22. jun 2012 Bare mig

    Af hjertet tak fordi du gad at svare ordentligt. *s* ( - og det mener jeg virkelig!)

    Jeg vil godt understrege, at jeg på ingen måde har et motiv om at "pille folk fra hinanden", - og det kan du så tro på eller lade være.
    Det er nemlig ikke "folk", der får mig til at debatere, - det er deres meninger og holdninger til vores alles højt elskede og skattede dyr, - hundene.

    Og du har ganske uret i, at jeg ikke kan sætte mig ind i andre folks synspunkter. Hvis jeg ikke kunne det, ville jeg ikke være i stand til at finde ordentlige og holdbare modargumenter, i fald jeg har et modsatrettet synspunkt.

    Der skal være plads til alles meninger og holdninger, men det er ikke ensbetydende med at alle disse synspunkter er præcis lige gode og holdbare, - valide.
    Hvis meninger/holdninger bygger alene på fornemmelser og følelser fremfor viden, når det netop drejer sig om viden, så kan jeg ikke have den store respekt for den slags meninger/holdninger, så længe de holdninger/meninger kan have konsekvenser for et højt udviklet og intelligent væsen som af en eller anden mystisk grund ligger mig på sinde, - hunden.

    Jeg er eksempelvis revnende ligeglad med, om du eller andre kan lide at høre til den eller den musik, - gå i dette eller andet tøj, - køre i denne eller hin bil. Om du er homo-/ eller heteroseksuel, om du er troende eller ej, - om du foretrækker øl fremfor vin. I couldn´t care less.

    Og jeg har al mulig forståelse for, at folk elsker at se deres hunde have det sjovt i selskabet med en anden eller nogle andre hunde.
    Jeg har masser af forståelse for, at ældre eller travle mennesker synes, det er pragtfuldt at kunne komme og slippe deres hund løs i samvær med andre hunde, når de måske har problemer med at stimulere deres egen hund tilstrækkeligt.
    Jeg har stor forståelse for, at det er en rar og dejlig fornemmelse at føle, at man har givet sin hund nogle gode oplevelser samtidig med en fantastisk fysisk udfoldelsesmulighed.
    Jeg har også stor forståelse for, at hunde nogle gange skal have et skub i den rigtige retning for at overvinde deres umiddelbare usikkerhed eller nervøsitet overfor noget ukendt.

    Men lad mig så vende den om – har du ( og ”dine” ) forståelse for de mennesker, som oplever, at deres hunds grænser i den grad bliver overtrådt?
    Har du forståelse for, at ikke ALLE hunde kan klare den påvirkning det er at blive sat i den situation, at fremmede hunde i antal eller for voldsomt kommer op i hovedet på dem?
    Har du forståelse for, at der rent faktisk er MANGE hunde, som af samme årsag udvikler stærk angst og dermed stærke reaktioner overfor fremmede hunde?

    Jeg har forståelse for, at også en hel del hunde og ejere har glæde af hundeleg.
    Men hvorfor bliver man konstant i denne debat mødt af argumenter så som ”Min hund har det fint med det” eller ”Jeg har aldrig set/oplevet hunde, som ikke har det fint med hundeleg”?
    Det virker som om, at man ikke VIL TRO på, at ikke ALLE hunde kan klare den påvirkning.

    Som jeg skrev tidligere dog med en anden sammenligning, - den slags argumentation svarer til at sige, ”Jeg har da også været i et biluheld, - det døde jeg da ikke af” og ”Jeg kender mange, som er kørt galt, - men jeg kender ingen, som er døde af det”, - og jeg er bare en menig bilist.


  • #38   22. jun 2012 Bare mig - Jeg sender altså lige et kram.. *kram*

    smiley


  • #39   23. jun 2012 Der er så meget i det, du har skrevet, at jeg har valgt at high lighte det, du skriver, og så komme med mine kommentarer dertil:




    <b>Lise..
    Jeg har masser med forståelse for at ikke alle hunde har gode oplevelser.. Faktisk har jeg forståelse for det allermeste..... Jeg synes sådan set nærmest at det er mig der ikke rigtig er forståelse for... </b>

    Ok – godt at høre, - for det er bestemt ikke det, jeg får fornemmelsen af.
    Som jeg før har sagt, så er det som om, at bare fordi du ( og evt. andre ) ikke selv har oplevet noget grimt med jeres hunde til superviseret hundeleg, så er det som om, at du/I ikke tror, at det rent faktisk er tilfældet for andre.
    Og jeg understreger, at jeg her taler udelukkende om de steder, hvor man tilbyder hundeleg under professionel supervision.

    <b>MEN
    Ind i mellem... Bare ind i mellem, og her vil jeg gerne tage hundeleg ud af ligningen... </b>

    Og hvis du vil det ( altså tage den professionelt superviserede hundeleg ud af ligningen ) så er det efter min mening en HEL anden diskussion, end den, som jeg her har lagt op til, - jeg finder den helt sikkert interessant, men jeg vil ikke vil rode den ind i denne her debat.


    <b>Min hund kunne lide næsten alle, og han havde muligvis fået et hak i tuden af samtlige racer der findes...

    Det er værd at tage med når vi gerne vil have ham til at fremstå som en slagsbror.. Han kunne ikke med unge hanner der ikke var 100% sikre på sig selv... Om det var hundeleg det kom fra vil jeg gerne have lov at stille spørgsmålstegn ved... </b>

    Jeg bryder mig i bund og grund ikke om, at man fremdrager sin egen hund, hvis ikke man kan tåle, at der bliver kommenteret på den, - og med al den ”kram” ( trøstekram ) fra Don, - og din åbentlyse beklagelse over, at jeg ikke har forståelse for dig, vil jeg – selvom den ligger lige til højrebenet, afstå mig fra at kommentere yderligere på din hunds adfærd i forholdet til andre hunde.
    Jeg forsøgte bare at gøre det mere konkret for dig ved at tage udgangspunkt i din egen hund, og regnede ikke med, at det var så sårbart et emne, når nu du selv, som jeg husker det, trak dine egne personlige erfaringer med din hund med ind i debatten.


    <b> Og den hundeleg du omtaler er jo netop ikke bare bind for øjnene og så ud over stepperne.. Hvor gerne du end vil have det... </b>

    Først og fremmest, - så tager du HELT fejl i, at jeg ”gerne vil have” at professionel superviseret hundeleg bare er med ”bind for øjnene og så ud over stepperne”. Tværtimod!
    Som jeg da ellers synes, jeg har givet temmelig kraftigt udtryk for, - men åbenbart ikke nok, - så er det min klare oplevelse, at det netop IKKE er med bind for øjnene osv. at de professionelle supervisorer udfører deres gerning.
    De udfører den imo. bare alt for ringe og efter nogle teorier og principper, som SKABER EN HEL DEL ofre!!!
    Igen er det min oplevelse, at selvom man SIGER, at den slags hundeleg ikke er for alle, så efterlever man det ikke specielt godt.
    Selvom man SIGER, at man hurtigt kan se, hvem der ikke kan tåle denne leg, og hvem der bare skal skubbes lidt i den ”rigtige” retning, så er det tilsyneladende ikke SÅ hurtigt igen, at man kan gennemskue, hvem der ikke kan tåle denne leg.

    Og derfor mener jeg ikke, at de folk, som superviserer hundelegen er dygtige nok.
    Jeg har desuden svært ved at tro på, at man kan supervisere 20 – 30 hunde på ÈN gang.


    <b>At det ikke er for alle - 100% enig. Men der er nogen der mener det godt for deres hund og gerne vil give den nogle gode oplevelser.. Og det er det for de fleste.. </b>

    Det er jo så din påstand, - at de fleste får gode oplevelser.
    Jeg ved bare og må konstatere, at jeg modtager flere og flere, som har fået dårlige oplevelser på den konto.

    <b>Men vi kan vel stadig blive enig om at der er større brøder end at ville sin hund det bedste eller? </b>

    Som udgangspunkt ved jeg da, at vi her er enige. Det synes jeg er ret indlysende.


    <b> Vi mødte ind i mellem en labber når vi gik tur, han kommer med garanti ikke til hundeleg, hans hundesprog var elendigt …....</b>

    Jeg vil godt have stukket en stor fed pæl gennem den opfattelse, at fordi hunde leger sammen i bunker, så bliver de gode til hundesprog.
    Sådan hænger det ganske enkelt ikke sammen, - igen.....ofte TVÆRTIMOD.

    Jeg har et utal af erfaringer med at overtage unghunde fra steder, hvor de fra hvalpetiden har fået lov til at drøne rundt i indhegninger og lege. Rigtig, rigtig mange af disse hunde er ekstremt frembusende, - læser ikke de andre hundes signaler, - og vælger ikke at reagere på dem. Mange af disse hunde har LÆRT at være ”bøller” i deres adfærd. Andre er tydeligvis utrygge og reagerer med pasivitet, overdreven underdanighed eller aggression.


    <b>Du møder med garanti også mennesker der ikke lige synes at din hundeskole er for dem.. Uden at den DCH træner som de er glade og godt tilfredse med føler behov for at hænge dig ud på nettet... </b>

    Der findes der da helt sikkert mennesker, som ikke synes om mine indgangsvinkler. Dét, jeg i mine hundeskoler står for, er ikke ”holdningsløse tidende”, og qua ordsproget ”If you want to please everybody you please nobody” så giver det sig selv, at har man nogle faste holdninger og overbevisninger her i livet, så har man også sine modstandere. Cést la vie.

    Og folk skal da være hjertelig velkomne til at tage de ting, jeg gør og siger op til debat. Be my guest, - og det ville da glæde mig, om man fik rykket noget hist og her. Jeg ser det ikke som udhængning.

    Jeg ser det tværtimod som min pligt at oplyse om, at mange hunde ender op med psykiske skader efter professionel superviseret hundeleg.
    Så kan man jo bagefter i det mindste sige, at man har været advaret.


    <b>Og så må jeg altså igen påpege at man selv står med et overordentligt ansvar for
    at ens grænser ikke bliver overtrådt! Om det er nemt eller ej... </b>

    Jeg har meget nøje også læst teksten hos adskellige af de professionelle, som udbyder hundeleg mod betaling. De understreger jo også, - paradoksalt nok, - at AL HUNDELEG er på EGET ANSVAR. Så har man vist ”vasket hænderne” godt og grundigt inden der overhovedet er sket noget.

    Når man som professionel udbyder hundeleg under supervision og tager penge for det, samt samtidig instruerer folk i at forholde sig fuldstændig passivt i alt, hvad der sker, ringer alle mine røde lamper. Så siger man på den ene side – læg AL jeres tiltro i vore hænder, - og hvis vi begår fejl, så er det jeres egen kvajede fejl.

    Det skulle jo gerne være sådan, at førstegangshundeejere trygt kan komme til en professionel og få råd, vejledning og træning uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt ens hund nu kom mere mental skadet ud end den kom ind. Alt andet er imo. kvaksalveri.


  • #40   23. jun 2012 Bare mig - * fnis *

  • #41   23. jun 2012 Bare mig

    Selvtak.


  • #42   24. jun 2012 Den kommer her.....

    - Jesus på shetlandspony!!


  • #43   24. jun 2012 Hvorfor er det bare mig's hund bliver hevet ind i samtalen? Det er ikke fair smiley

  • #44   24. jun 2012 Hold da op en tråd smiley

  • #45   24. jun 2012 Total dårlig musiksmag der!

  • #46   24. jun 2012 Det må du sku nok sige Mia. Jøsses da.

  • #47   24. jun 2012 At tage noget ind, der er under bæltestedet.. smiley
    - Taste my keyboard fist!


  • #49   24. jun 2012 Lise - hvis du havde været en hund havde du satme haft et dårligt hundesprog. Gå dog hen i kurven og læg dig!

    Føj!


  • #50   24. jun 2012 Min den yngste tæve,har fra helt lille været til hundeleg.. men ikke hundeleg,hvor man lukker 5 til 25 hunde sammen.. men hundeleg,hvor hundene blir sat sammen 2 og 2 ret ofte blir en hvalp/unghund sat sammen med en ældre rolig hund.. Dette er egentligt ikke så meget for de skal race rundt og lege vildt,dette sker dog osse,men for at de skal lære signaler og hvordan man opfører sig høfligt overfor andre hunde.. Efterhånden har min tæve været brugt en del,til små usikre hunde da hun er god til at løfte dem og kan derved gi dem en succes oplevelse i forhold til en str stor hund.. Selv er hun ikke til store frembrusende hanner og derfor sætter jeg hende selvfølgelig ikke i den konflikt,hvor hun skal ud og sige kraftigt fra.. Nu er hun 3 år og måden hun er lært op på til omgang med andre hunde,ja det blir min næste hund osse.. Hun har aldrig været ude for en dårlig oplevelse og hun fravælger helt hunde,der ter sig og higer for kontakt.. Jeg har været ved hundeleg ved Lise for år tilbage og ved at hun bruger noegnlunde samme metode.. Så kan godt forstå at man blir vred og tænker sit.. Alt for mange hunde blir ødelagt,i den ukontrolleret hundelegs navn

  • #52   24. jun 2012 <b>Jeg synes sådan set nærmest at det er mig der ikke rigtig er forståelse for... </b>




    ......ja, - kan godt se, at en sådan en bemærkning på ingen måde kan eller skal opfattes som en anglen efter medlidenhed eller sympati.


  • #53   24. jun 2012 Hasta Abajo & Minion

    Kan I andet end at uddele t-kiks?


  • #54   24. jun 2012 Har ikke læst den anden tråd, men kunne da godt tænke mig at vide, hvilke "professionelle", man skal undgå?

    Nu ved jeg så også godt, at det ville være udhængning, så måske, i kan anbefale nogle gode "professionelle"? smiley


  • #55   24. jun 2012 Helle N -

    Lise smiley


  • #56   24. jun 2012 Bor på Mors smiley

    Og det er så heller ikke aktuelt nu, da min hund er noget af en madamme.


  • #57   24. jun 2012 Også bare et elendigt forsøg på at være lidt morsom smiley

  • #58   24. jun 2012 He he smiley

  • #59   24. jun 2012 Anne P - Bravo !

  • #60   24. jun 2012 Anne P

    Stort set enig smiley

    Har dog prøvet at været så uheldig at bo et sted, hvor der kun var små hunde, hvilket kan være lidt af en hæmsko.


  • #63   25. jun 2012 Jeg er FULDT UD enig med oplægget.. jeg har startet en hundeklub af samme årsag.. fordi ALT for mange usikre hunde SMADRES af dem der mener de ved bedre.. og hunden bare skal udsættes for overgreb og komme over det.. i stil med CM's metoder.. ;-(

    Kan jeg SLET ikke se noget positivt i.. jeg har derimod hjulpet mange med traumer efter de her såkaldte "hundeleg/tvang møder" hvor de så er endt med igen at blive glade hunde.. men det tager VIRKELIG lang tid at rette op på..

    NEJ ikke alle hunde synes det er fedt at møde andre.. hvorfor SKAL de så tvinges?.. jo fordi EJEREN mener de SKAL.. så her er vi inde i menneskets behov og ikke hundens.. hunden har sin egen flok og mange hunde har nok i den.. hos os arrangerer vi hundemøder i snor og lærer ejerne at læse deres hundes signaler.. og derved GÅ UDEN OM andre hunde og få en GOD oplevelse i stedet for at opleve TVANG og konflikter..

    Jeg undrer mig også over mange ejere der lufter hunde i hundeskove der bare går mens deres stakkels hund står efterladt og skal igennem en større flok.. DET kan kun meget få hunde klare.. de usikre hunde går helt i baglås og søger at flygte væk og det ender med hunden går i panik.. hvorfor venter man ikke på sin hund og får den med VÆK i sikkerhed???

    Mener det er manglende forståelse for hundens sprog og signaler når man tvinger hunden til at møde andre når den klart signalerer den ikke har det behov..

    Men til oplægget kan jeg sige.. at der FINDES professionelle steder der arbejder med hunden på dens præmisser og vi har IKKE masse møder men kontrollerede møder to og to og der hilses ikke men ejeren lærer at hjælpe hunden UD af problemer hvilket gør at hunden får tilliden til ejeren tilbage.. det tager tid men det betyder GODE oplevelser for hunden.. og dermed også ejeren.. mange af de hunde jeg har hjulpet er kommet med svære oplevelser med sig og de gør og hænger ud i linen i angst for konflikter.. da alle her viser hensyn falder hundene hurtigt ned og ser der ikke sker nogen uheld og de kan være trygge og så kan man arbejde med hunden derfra..

    Jeg startede dette projekt op fordi jeg selv havde en hund der var endt som problemhund fordi den skulle udsættes for div overgreb af "kloge" hoveder hvor "den bare skulle lære det".. endte med den mistede tilliden til mig og de kloge kunne så ikke hjælpe med at genetablere tilliden.. det ved jeg så hvordan man gør idag;-)
    Og kan så hjælpe andre til det samme.. jeg anbefaler folk med usikre hunde at holde sig fra hundemøder med mange hunde og giver redskaber til hvordan de kan hjælpe deres hund så de ikke ender med traumer.. og desværre findes der ALT for mange steder der har de der laver overgreb fordi de har set en "prof" i tv og hevet detaljer ud som de ikke ANER baggrunden for.. jeg ville ALDRIG lade mine hunde møde en mega flok som jeg ikke selv havde set først og vurderet om de hunde var mentalt stabile.. Mine hunde møder kun dem vi kender og andre undgår vi.. de har nok i deres egen flok og deres venner.. det er ikke fair at udsætte hunden for den slags overgreb som der beskrives her..

    Jeg er selv blevet udelukket fra MANGE hundegrupper med bla hundeleg for at ytre at hundeleg for usikre hunde IKKE ER FAIR.. men de aner ikke hvad de laver dem der arrangerer den slags desværre.. så dejligt at se der er andre end mig der kan se det er MISHANDLING at tvinge hunden til at SKULLE møde andre..

    Hvis vi mennesker ikke kan lide nogen feks en stor gruppe rockere.. går vi også udenom ikke.. det kan hunden så ikke fordi VI siger det.. så læs hunden og SE den signalerer NEJ TAK!!!

    GODT OPLÆG!!


  • #65   25. jun 2012 Lige et pip herfra - det var <i>ikke</i> Lise, der "hev Sniffer op af graven" (takskaldudaligehaenformuleringiøvrigt)

    Det var mig - og det var IKKE, som Bare mig heldigvis forstod, for at miskreditere hunden - det var for at forsøge at <i>forstå</i> hvorfor Bare mig på trods af nogle af hende selv beskrevne episoder med hunden, stadigvæk plæderede for hundeleg.

    Det forstod jeg ikke - gør stadigvæk ikke smiley - men Bare mig og jeg er da kommet så langt, at vi er enige om at være uenige. Så kan man da vist ikke forlange det bedre, eller hur smiley

    Og til Hende du ved nok ... ja, Lise har da Bulldogs i sin ... hundeskole.

    Hun er den eneste jeg har stolet nok på til at lade en ambul løbe sammen med min malle, da han var helt ung - selvom jeg var ved at få 17 nervesammenbrud på tværs over det - så sagde hun, at der ikke ville ske noget ... og fik skam ret. Så jo, alle racer er da velkomne. Troede du andet ?

    Og lige for at imødekomme eventuelle indlæg - Lise og jeg er LANGT fra enige om hundehold og træning .. men derfor kan jeg stadigvæk sagtens se, at hun "kan noget med hunde".


  • #66   25. jun 2012 minion -

    Fair nok, det var i grunden ikke dig, jeg var allermest ude efter. Jeg synes det er enormt ødelæggende for en debat, når alle "jeg-aner-ikke-hvad-jeg-skal-skrive-jeg-har-iøvrigt-ikke-en-selvstændig-mening-men-jeg-er-dum-nok-til-at-være-rygklapper-og-sige-grimme-ord" ...fjolserne kommer på banen med deres ligegyldige og irriterende bemærkninger.

    Det gør du ikke - du skriver din mening og sådan skal det være.

    Men altså - dælme lidt af et udtryk alligevel smiley


  • #67   25. jun 2012 Bare rolig - jeg har skam "begravet" den igen og har slået korsets tegn.

    For som jeg PRØVEDE at godtgøre, - fuldstændig som Martine er inde på, så var det et forsøg på at forstå Bare Mig. Og som Martine også siger, så var det stadig ikke mig, som "hev noget/nogen op af graven".

    Som sagt, - jeg lader den gerne ligge, og fred med det. Men vær <b>en anden gang</b> så venlig at lad være med at bringe egne hunde ind i debatten som argumenter for, hvorfor man har den og den holdning, hvis man så ikke efterfølgende må have lov til at kommentere på den.

    Minion

    Martine har svaret på vejne af min....hundeskole. ( Ved ikke lige, hvorfor du mener, det er nødvendigt at sætte de prikker og hvad de skal betyde, - men lige præcist den slags debatform har jeg nu heller ikke den største forståelse for.)
    Skriv hvad du mener i stedet for at insinuere, - det er meget lettere.


  • #68   25. jun 2012 pst .. det er ikke minion - det er "Hende du ved nok" der skrev det med din ... hundeskole smiley

  • #69   25. jun 2012 Minion

    Så vil jeg undskylde, - undskyld jeg ikke fik set mig ordentlig for, at det ikke var dig, som havde skrevet det.


  • #70   25. jun 2012 Hende du ved nok

    Du skal da få mit svar, og det er, at jeg gerne kommenterer det, jeg finder relevant.


  • #71   25. jun 2012 Se min nye tråd "At kunne skelne"

  • #72   25. jun 2012 Hende du ved nok

    Og se også lige min anden nye tråd "Hvorfor hedder det hundeskole"

    Her kan du sikkert få afløb for din vrede og frustration.


  • #73   25. jun 2012 Minion

    Takker for forståelsen *s*


  • #74   25. jun 2012 Hende du ved nok

    Synes jeg har skrevet adskellige gange, at jeg HAR begravet et og andet. Og ellers......var det da dig, jeg skulle lære det af?


  • #75   25. jun 2012 Hende du ved nok

    Du må kalde mig præcis det, du vil. *s*


  • #76   25. jun 2012 Minion

    Når man bruger argumenter, som udelukkende holder sig til sine egne oplevelser med sine egne hunde - og IKKE argumenterer udfra andet, kan det blive en smule vanskeligt.

    Men skal vi ikke snart lade den ligge de der 10 feet under? Ellers vil jeg mene, at DU blæser liv i det.


  • #77   25. jun 2012 Minion

    Det jeg skrev i mit sidste indlæg var skam heller ikke møntet på dig.


  • #78   27. jun 2012 Jeg er imod hundeleg når det foregår steder hvor folk ikke har en baggrund i at vide nok om adfærd.. for det går ud over det hunde der er usikre HVER GANG.. og resulterer i slagsmål som giver større traumer end man tror for både ejere og hunde.

    Og så er der ingen der kan hjælpe dem til stede.. så den slags leg er bestemt for hunde der har en styrke i sig selv.. de andre bliver efterladt til sig selv og det er ikke fair.. så selvbestaltede hundelegs grupper holder jeg mig LANGT fra og anbefaler bestemt ikke at andre bruger dette.. jeg anbefaler man finder nogen til sin hund der passer sammen.. helst med hjælp fra en træner eller andre med erfaring i adfærd.

    Og jeg vil heller ikke lade mine hunde hilse på andre der farer direkte hen i hovedet på mine når jeg er på tur.. det er heller ikke høfligt hundesprog så her går jeg så hellere langt udenom..

    Men hvis man nu lærte om hundesprog som fast punkt FØR man lavede hundeleg så var det en helt anden sag.. for så ville man kunne hjælpe hundene bedre.. smiley



  • #79   27. jun 2012 Jeannette S

    Jeg er fuldstændig enig det, du skriver. Jeg var dog lidt mere interesseret i at diskutere "professionel superviseret hundeleg", hvor professionelle adfærdsbehandlere og trænere har arrangerede hundeleg i indhegninger.

    Men jeg tror efterhånden, at hver en sten nu også er blevet vendt i den debat efterhånden *s*


  • #81   27. jun 2012 Palle

    Det kan du sagtens "bilde" mig ind. Det er stort set de samme samstemmende beretninger, jeg får fra de mennesker, jeg tilfældigvis møder.



  • #82   27. jun 2012 Synes stadig, der mangler oplysning om steder, hvor hundemøder fungerer., men de er måske ikke eksisterende?

  • #83   27. jun 2012 Man kan vel ikke sige, at tingene fungerer, hvis der er en del, som samstemmende kan berette, at det ikke fungere.



  • #84   27. jun 2012 Er det specielt et bestemt sted, der bliver diskuteret i denne tråd?


  • #85   27. jun 2012 ´Helle

    Nej, - det er ganske generelt, - og har hele tiden været det, - også i den forrige tråd.

    Der var bare nogle, som var meget nærtagende.


  • #86   27. jun 2012 Imo var det stadig en gang fintfølende nærtagenhed, - og kors et vist sted, hvor det bliver ved.

  • #87   27. jun 2012 Har ikke læst den anden tråd og har aldrig gået til hundeleg.

    Men forestiller mig, at det kræver ret meget af den "professionelle", hvis det skal fungere for alle, eller i det mindste for flertallet, så synes da, at det er relevant at definere, hvad der skal til, for at man kan kalde det professionelt OG velfungerende.


  • #88   27. jun 2012 Helle

    Imo kan man kun kalde det velfungerende, såfremt alle hunde, der kommer til en professionel for at få hjælp, som MINIMUM ikke går derfra med større problemer end da man kom.

    Og det er så den absolutte skrabemodel for "velfungerende".


  • #89   27. jun 2012 Lise

    Det kan jeg kun være enig i.
    Tænker, at en hund, der har brug for hjælp sandsynligvis ikke kan kapere en større flok hunde på en gang?

    Inddelingen af hunde mht. vægt og alder må vel også have indflydelse på, hvor god en oplevelse, det bliver for den enkelte hund?

    At forestille sig, at man bare smider en flok hunde sammen og at det skal gå godt, er utopi.



  • #90   27. jun 2012 Helle

    Ved at inddele hundene efter størrelse tager man selvfølgelig en vis hensyn, men alle, som har oplevet hunde på slap line, ved jo, at selvom to hunde "på papiret" kan se ud til at ville kunne fungere sammen, - så er det langt fra altid tilfældet.

    Der skal mere til.

    Desuden er antallet af hunde der slippes løse bestemt heller ikke uvæsentligt.


  • #91   28. jun 2012 Tænker mere at, hvis man nu har en lidt usikker hund, kunne man måske imødegå det lidt ved at sætte den sammen med nogle, der var i en lavere vægtklasse?

    Mht antallet af hunde, så ved jeg ikke, hvor mange max burde være, hvis man lige ser bort fra, at 2 jævnbyrdige vel ville være ideelt?

    Har, som sagt, aldrig gået til hundeleg, så er ret uvidende og nysgerrig på dette område.





  • #93   28. jun 2012 Palle..

    Synes overhovedet ikke, det lyder professionelt smiley
    .


  • #94   28. jun 2012 Helle

    Det er professionelt i den udstrækning, at de pågældende adfærdsbehandlere får lov at leve af det, - eller det bidrager til deres indkomst.

    Men det er bestemt heller ikke imo et tiltag, der kan katagoriseres som særlig "professionelt", såfremt opfattelsen af "profesionelt" har noget med nogen særlig ekspertise på området at gøre.


  • #95   28. jun 2012 Lise

    Hvis det foregår, som Palle beskriver, er det da skidt for forretningen. Før eller siden må det jo gå galt og så smutter kunderne..

    Tror da, det skal være noget mere seriøst, hvis der skal tjenes penge på det.


  • #96   28. jun 2012 <i>Tror da, det skal være noget mere seriøst, hvis der skal tjenes penge på det.</i>

    Der tror jeg bestemt du tager fejl smiley


  • #98   28. jun 2012 - Martine -

    Nåh ja.. Den skulle måske omformuleres lidt smiley

    Det, jeg mener er, at, hvis hundeejere oplever, at deres hunde får dårlige oplevelser pga hundeleg, vil de formentlig holde sig væk, alternativt finde et sted, hvor det foregår i mere trygge rammer.

    Tror da, at der før eller siden (forhåbentlig før) vil blive stillet større krav til disse steder, end der gør nu.


  • #99   28. jun 2012 Min veninde fik sin ene border ødelagt ved sådan noget hundeleg, da den var hvalp.. Og det er et rimeligt "kendt" sted.

    Det er så små 5 år siden, men det sidder stadig i hende..

    Så herfra bliver der bestemt ikke sendt positive tanker til hundelege-møder i store flokke

    Vi er 3-4 personer, der mødes til gåtur og leg undervejs. Og det har vi gjort en del år nu, så hundene kender hinanden. Men det er også max antal for min hund, hun gider ikke alle de hunde og voldsom leg


  • #103   1. jul 2012 Lenchow

    Hvilke(n) uddannelse(r) og hos hvem mener du, man bliver uddannet rigtigt godt, så man trygt kan gå til folk, som er uddannede der?


Kommentér på:
Hundeleg hos professionelle

Annonce