{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.123 visninger | Oprettet:

fransk bulldog der ikke får tørfoder {{forumTopicSubject}}

Jeg kender en der har en fransk bulldog, som siger at hendes hund bestemt ikke kan tåle tørfoder.
Hun har prøvet at give hendes hund tørfoder i 2-3 dage, men hunden fik lidt tynd mave, efter hun fik den fra en anden, hvor den heller ikke fik tørfoder. Hunden har generelt tynd mave, og i disse dage blev det faktisk bedre, men ikke godt nok synes hun. Så hun synes ikke at hunden skulle have det længere.
Jeg ved ikke så meget om racen, men hun siger at det er generelt er noget i tørfoder, som den her race altså ikke kan tåle, også i foder til fransk bulldog fra royal canin fx.
Vi er flere der synes at hunden er meget tynd, og den fik over en længere periode da den var på ferie hos en anden, tørfoder fra royal canin, hunden tog lidt på igen og afføring blev normalt !!
- Men ejer insistere på at den bare ikke kan tåle det..
Hjælp mig? er det sandt at franske bulldogs ikke kan tåle noget i tørfoder ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  fransk bulldog der ikke får tørfoder
  • #1   7. aug 2012 Det er noget pjat, der kan godt være noget de ikke tåler, men mine får tørfoder fra Royal canin

  • #3   7. aug 2012 Nej det er ikke sandt. De franske bullere kan døje med allergi, men det er ikke sandt at de generelt ikke kan tåle tørfoder. Det handler bare om at give den det rigtige, og man kan altså ikke bedømme om hundens mave kan tåle foderet efter nogle få dage.

    Hvad får hunden at spise i stedet for?


  • #4   7. aug 2012 hunden får ris og grøntsager og kalun. Det jeg tænker er at hunden er meget tynd, men i den uge den fik tørfoder sammen med det andet der tog den fint på, fik god afføring igen og blev pæn at se på..

  • #5   7. aug 2012 Så den får ingen kød eller noget der minder om det?

  • #7   7. aug 2012 Min franske bulldog, kan ikk tåle royal canin og arion, pga korn og havre og andet det fungere hendes mave ikk på men orijen fungere hun 100% perfekt på
    Så det er bare et spørgsmål om at finde det rigtige foder,

    Men hvad giver hun den så?


  • #8   7. aug 2012 Altså som sagt får den ris og grøntsager og kalun... Og som sagt lider den af tynd mave (altid) og så er den bare for tynd !!
    Min veninde passede den og gav den tørfoder sammen med hendes eget, og afføring blev normal og hun tog lidt på igen.
    Jeg er bare lidt fortvivlet, da hunden bare ikke er sund at se på, men du kan bare ikke forklare hende det, det synes jeg er ærgeligt, da jeg virkelig tror på hunden er har bedst af tørfoder


  • #10   7. aug 2012 Hvis hun nægter at give tørfoder burde man nok introducere hende for Barf. Hunden får ihvertfald ikke hvad den skal have på den nuværende kost. Ikke at ville fodre med tørkost er jo i sig selv ok, men det kræver at man sætter sig ind i hvad den har brug for...
    P.S mine franske har alle kørt på tørfoder og tåler det fint


  • #11   7. aug 2012 Tjaaaa... hvad tror i hunde levede af , før tørfoderet blev opfundet....... jeg har haft hunde over 45 år..... Indtil tørfoder blev kendt..... levede alle mine hunde glimrende af ....... Ris...grønt...kallun...rester fra aftensmaden...rugbrød med leverpostej og gærtabletter......... de fejlede aldrig noget..

    Jeg er nu ikke så sikker på at Tørfoder er Guds gave til ALLE hunde...:)

    Mine hunde får iøvrigt stadig kun ½ portion tørfoder + rester og hvad jeg ellers har.


  • #12   7. aug 2012 Har fodret med kallun og grøntmix eller hakket grøntsager og brød på mine hunde
    i mannge år -----og de trives på det


  • #13   7. aug 2012 Jeg synes nu heller ikke det er usundt..... for hvis det var... ville hunden være uddød for mange år siden.....

    Iøvrigt kan du heller ikke sammenligne smøger med hundefoder.


  • #14   7. aug 2012 Det ser da ellers ud til , at hvis man kun lever af pandekager i 65 år og lever i bedste velgående, så er det da ikke helt galt.... ha ha ha ............... Tror du så ikke hunde overlever , hvis de ikke får tørfoder.....

  • #15   7. aug 2012 Kan du ikke få opskriften på de pandekager til mig.... for de må dælme være gode , siden han gider spise dem flere gange om dagen i 65 år.....( og ikke spise andet ) *LOOOL*

  • #16   7. aug 2012 Mine bedsteforældres hunde og de første hunde mine forældre havde fik ALDRIG tørfoder.

    Jeg giver Buddy tørfoder, men han får også rester og råt kød ved siden af.

    Det er da også til dels fordi det er nemmere at give tørfoder. Hvis jeg havde mere tid, kunne jeg da godt kokkerere specielt til ham. Og så mange rester har vi heller ikke fra vores egen mad. Og BARF er ikke en mulighed, når han ikke vil gnave ben, spise rå indmad etc;)


  • #17   7. aug 2012 Uanset om man mener tørfoder er godt eller dårligt så fungerer det ikke optimalt på hunden TS omtaler, medmindre den er syg. Jeg ville gå til dyrlægen med den og få udelukket at den har orm, parasitter eller noget andet, hvis den ikke har det så må hun finde noget andet at fodre den med for den skal ikke have tynd mave og være tynd, så hvis det ikke er sygdom så er det fejl enæring, og det kan løses ved et godt fuldfoder eller evt Barf.

  • #20   7. aug 2012 1000 tak allesammen, jeg er så stadig af den opfattelse at den hund burde få tørfoder !! specielt fordi vi jo har fundet ud af den godt kan tåle, på trods af det insistere hun jo på den ikke kan tåle det...
    Men hvis det er korn de ikke kan tåle i foderet, hvad kan i så anbefale ?
    - Hvor ville jeg dog ønske, at man kunne få hende til at indse, at det hun gør ikke er det rigtige for hunden, på trods af hendes overbevisning.
    - Det skal lige siges at hunden ikke har sart mave, hun får rester når hun er ved min veninde, altså når hun bliver passet og ikke er ved ejeren. Og tørfoder hvor det går fint, og intet har der været med hende


  • #21   7. aug 2012 Foder uden korn kan være Wolfsblut, orijen, acana, taste of the wild. Måske kan andre nævne flere slags.

  • #23   7. aug 2012 Men det bedste i min forstand ville da være et hunden var i pæn stand... Altså var normal vægtig så ikke både hofteben og alle ribben stak meget ud... (skal lige siges jeg ikke fodre hunden med noget, jeg kender kun ejeren, men ikke en jeg er sammen med, min veninde er ærlig omkring det overfor ejer, hun siger med det samme de spørger hende om hun vil passe hunden, at det bliver på hendes måde når det er under hendes tag, og ejer indvilger altså i dette) Derudover er det jo ikke kun problemet at hun er for tynd, men også at hun har diarre så snart hun kommer hjem og får det her halv "tynde" foder (efter MIN mening), men på tørfoder fra Royal canin, bliver hun pæn istand og afføringen bliver fast.
    - Men ha det er rigtigt så ved man da hvad hunden får, jeg synes bare ikke det lyder som om den får det den skal have i det mad den får nu, det SER jo heller ikke sådan ud. Når nu ejer insistere på hun skal have dette, er der så noget man kan bruge som tilskud, flere nævner BARF ? Er det bare meget bedre end kallun ?


  • #24   7. aug 2012 Stine: BARF er en fodringsmetode hvor man fodrer med råt kød, ben, fedt og indmad, ja alt hvad et dyr indeholder. Jeg kan ikke rigtig forstå at denne eje giver hunden kallun og ikke kød. Jeg ville til en hver tid vælge kød frem for kallun.

  • #25   7. aug 2012 Nej så er vi to, det lyder da som om der er nogle flere gode "ting" i, som er bedre for hunden, det er jo trods alt basis for hundens ve og vel. Det skal også lige siges, at nu synes de at hunden er for tynd, så de sulter den dag om ugen. Har lige googlet fransk bulldog for at se om jeg kunne finde en der lignede hende i bygningen, synes jo mange ser pæne ud, men der er altså ikke lige nogen der er lige så tynde som hende..

  • #26   8. aug 2012 Jeg tror ikke så meget debatten her drejer sig om tørfoder kontra hjemmelavet. det handler om at hunden har vedvarende diarré og ikke er sund at se på, så det er jo nærliggende at se på hvad den spiser, da tarmsystemet tilsyneladende ikke fordøjer optimalt og derfor får hunden ikke de næringsstoffer den har brug for. Personligt er jeg ligeglad om folk fodrer med forårsruller eller franskbrød (tages ikke bogstaveligt) så længe hunden virker sund og rask...

  • #27   8. aug 2012 Nå ja..allergi bliver også nævnt et par gange ifht til tørfoder. Igen synes jeg ikke det er det denne tråd handler om. Hunden er jo ikke blevet undersøgt og har ikke prøvet forskellige fodermærker/diæter

  • #28   8. aug 2012 Nej. Jeg tror jeg vil prøve at få hende til en dyrlæge, som kan kigge på den... derudover får snakket med hende om barf eller Orijen tørfoder... for det var vidst det uden korn som hun var så bange for, pga. allergien smiley
    1000 tak skal i have folkens.


  • Ann Kristin A
    Ann Kristin A Tilmeldt:
    jul 2012

    Følger: 1 Svar: 2
    #29   8. aug 2012 Har en veninde der har en fransk bulldog og han er lige gået over til at bliver fodret med Davies foder (det er fra UK og kan købes på nettet). Han har tidligere levnet sin mad og ikke været særlig glad for at spise, men nu "tigger" han når skålen er tom. Det er allergi foder og så er det billigt ovenikøbet. Min egen hund (blanding - med labrador) bliver også fodret med det og det glider ned med velbehag. Tidl. brugte jeg Acana og det er temmelig dyrt, så nu sparer jeg en hel del på Walther's foder smiley Hov.... fragtfritleveret 350,- for 15 kg. - se det er billigt og ovenikøbet GODT !!!

  • #31   8. aug 2012 Jeg kritiserer ikke nogen for den måde de fodrer deres hund på. Jeg forsøger at give mit bud på hvad trådstarter spørger om ifht de oplysninger hun kommer med. Som jeg selv har skrevet længere oppe er jeg egentlig ligeglad hvad folk fodrer med - bare hunden er sund og rask. Og det lyder det ikke til denne hund er.

    der er startet hundredevis af debatter herinde om hvilken fodringmetode/hvilket foder er bedst g jeg holder mig langt væk fra dem. der er ligeså mange meninger som der er hundeejere. man må gøre hvad man synes er bedst for hunden. Jeg er bare lidt trær af at der ikke kan blvie nævnt noget i en tråd om foder før der er nogen der begynder at analysere forskellige foder og fodringsmetoder. Jeg forholder mig til emnet og ikke alt muligt andet!


  • Arthur
    Arthur Tilmeldt:
    jul 2011

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 7
    #32   9. aug 2012 Ærligt taltalt det vrøvl om hvilke producenter man kan tro på, og hvad alle mulige analyser og varedeklarationer siger, er fuldstændigt uinteresant, og beror ofte enten på skjulte hensigter (salg), eller "meneskets" personlige holdninger. Spørgsmålet i denne tråd, er om Bulldogs kan tåle tørfoder. så syntes jeg personligt at indlæg der fortæller om erfaringer med Bulldogs der får tørfoder som de kan tåle, og evt hvilket kunne være interessant, måske også gode erfaringer med alternativt foder.

  • #33   9. aug 2012 Når de her tråde om hundefoder dukker op , så forventer TS at få et godt råd om , hvad der er bedst for hans / hendes hund............Meeen.... det er der overhovedet ikke en eneste her på HG , der kan svare på......

    ALLE herinde vil da selvfølgelig anbefale det de selv bruger, ( det er da ganske naturligt )..... og derfor kommer der 10.000 forskellige svar...... og de svar kan TS overhovedet ikke bruge til noget som helst....

    Der er kun een eneste , der kan svare på , hvad der er bedst for ens egen hund,,,, og det er een selv.
    Hvad der er godt for den ene hund.... er måske dårligt for den anden......... da hunde er lige så forskellige , som der er foder.

    Hvis ens hund er sund og rask.... glad ....er i vigør....har blank pels ...normal afføring... og alt i alt trives...... så får den sikkert det rigtige foder.
    Men virker den trist...usund....har mat pels...har unormal afføring...taber sig osv...... så må man prøve at skifte foder.

    Men får man 10.000 forskellige bud på andet foder........ så er man lige vidt.... og ved alligevel ikke hvad foder man skal bruge.... smiley

    Og ved at skifte foder hele tiden... er heller ikke godt for hunden , da det sikkert også giver uorden i maven.


  • #34   9. aug 2012 Ja altså jeg må da nok sige at jeg er da lidt forvirret smiley men selvfølgelig vil folk anbefale det foder de selv bruger ja smiley men det var mere for at høre om der var foder der er allergi venligt, og om det var sandt at de ikke kunne tåle.
    For at opsummere, så er der vidt nok foder der er allergi venligt og for det meste kan de sagtens tåle hundefoder smiley Men jeg tror desværre ikke jeg får ejer over på tørfoder, selvom vi har bevist at hunden godt kan tåle det, og bliver "rask" når hun får det... Hun skulle helt sikkert tage til dyrlæge og får denne til at hjælpe hende smiley og det vil jeg anbefale hende smiley evt tage vores fælles veninde med, så der ikke bliver nogen misforståelser, fordi hun er en stædig en, så hun kunne godt finde på at lyve omkring hvad dyrlagen havde sagt, simpelthen for at få ret smiley Men tak for jeres indlæg allesammen.. smiley


  • #35   9. aug 2012 Hvis hun nu gerne vil lave maden selv, så kan du jo prøve at give hende disse opskrifter på hjemmelavet hundefoder fra Københavns Dyrehospital ( www.hundeleksikon.dk)

    Opskrifter til den sunde og raske voksne hund:
    SAFF India | SAFF England | SAFF Greece | SAFF Denmark | SAFF Spain | SAFF Iceland
    SAFF China | SAFF Netherlands | SAFF Thailand | SAFF Sweden | SAFF Mexico | SAFF Italy
    Opskrifter til den voksne, madglade hund eller hunden med lagermide-allergi:
    SAFF America | SAFF Norway | SAFF Poland | SAFF Germany | SAFF Hungary | SAFF Greece

    Disse opskrifter stilles venligst til rådighed af Foderguiden.dk
    Bemærk at disse opskrifter er sammensat ud fra aktuel viden om hundens ernæringsbehov, men ikke er videnskabeligt testet på hunde.

    SAFF India - Æg og ris

    3 store æg á 70 g (blødkogt eller hårdkogt)
    150 g ris (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    5 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    900 kJ 10.1 g 13.0 g 24.6 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF England - Æg og pasta

    3 store æg á 70 g (blødkogt eller hårdkogt)
    150 g pasta (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    1 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    912 kJ 9.8 g 14.6 g 18.4 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF America - Æg og kartofler

    3 store æg á 70 g (blødkogt eller hårdkogt)
    600 g kartofler med skræl (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    2 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    510 kJ 5.4 g 6.9 g 11.0 g 1.3 g
    Bemærk at denne opskrift er velegnet til madglade hunde og til hunde med allergi overfor lagermider. Da opskiften indeholder kartofler skal der tilsvarende større mængder foder til at dække hundens energi- og næringsbehov. Fordel dagsrationen på 2-3 måltider så hunden ikke foræder sig. Ved at fordele dagsrationen på mindre måltider, nedsættes risikoen for mavedrejning.
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Greece - Hytteost og ris

    2 1/2 dl / 250 g hytteost (20 % fedt)
    150 g ris (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    5 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    801 kJ 8.6 g 9.9 g 15.8 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Denmark - Hytteost og pasta

    2 1/2 dl / 250 g hytteost (20 % fedt)
    150 g pasta (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    2 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    1 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    788 kJ 8.0 g 15.1 g 18.0 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Norway - Hytteost og kartofler

    2 1/2 dl / 250 g hytteost (20 % fedt)
    400 g kartofler med skræl (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    3 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    1 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    495 kJ 5.1 g 9.0 g 13.3 g 1.3 g
    Bemærk at denne opskrift er velegnet til madglade hunde og til hunde med allergi overfor lagermider. Da opskiften indeholder kartofler skal der tilsvarende større mængder foder til at dække hundens energi- og næringsbehov. Fordel dagsrationen på 2-3 måltider så hunden ikke foræder sig. Ved at fordele dagsrationen på mindre måltider, nedsættes risikoen for mavedrejning.
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Spain - Torskerogn og ris

    240 g torskerogn
    150 g ris (koges)
    1/2 dåse / 60 g sardiner i solsikkeolie
    2 spsk rapsolie
    5 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    4 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    1084 kJ 10.3 g 18.8 g 28.9 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Iceland - Torskerogn og pasta

    240 g torskerogn
    150 g pasta (koges)
    1/2 dåse / 60 g sardiner i solsikkeolie
    2 spsk rapsolie
    1 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    4 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    1020 kJ 10.6 g 20.5 g 21.8 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Poland - Torskerogn og kartofler

    240 g torskerogn
    600 g kartofler med skræl (koges)
    1/2 dåse / 60 g sardiner i solsikkeolie
    2 spsk rapsolie
    2 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    4 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    508 kJ 5.0 g 9.1 g 11.8 g 1.3 g
    Bemærk at denne opskrift er velegnet til madglade hunde og til hunde med allergi overfor lagermider. Da opskiften indeholder kartofler skal der tilsvarende større mængder foder til at dække hundens energi- og næringsbehov. Fordel dagsrationen på 2-3 måltider så hunden ikke foræder sig. Ved at fordele dagsrationen på mindre måltider, nedsættes risikoen for mavedrejning.
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF China - Kylling og ris

    170 g kyllingekød
    150 g ris (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    4 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    980 kJ 7.2 g 17.8 g 29.0 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Netherlands - Kylling og pasta

    170 g kyllingekød
    150 g pasta (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    1 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    929 kJ 7.4 g 19.5 g 20.7 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Germany - Kylling og kartofler

    170 g kyllingekød
    600 g kartofler med skræl (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    2 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    2 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    474 kJ 3.5 g 8.6 g 11.3 g 1.3 g
    Bemærk at denne opskrift er velegnet til madglade hunde og til hunde med allergi overfor lagermider. Da opskiften indeholder kartofler skal der tilsvarende større mængder foder til at dække hundens energi- og næringsbehov. Fordel dagsrationen på 2-3 måltider så hunden ikke foræder sig. Ved at fordele dagsrationen på mindre måltider, nedsættes risikoen for mavedrejning.
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Thailand - Kalkun og ris

    170 g kalkunkød
    150 g ris (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    4 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    953 kJ 7.5 g 17.4 g 28.0 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Sweden - Kalkun og pasta

    170 g kalkunkød
    150 g pasta (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    1 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    927 kJ 7.8 g 19.2 g 20.7 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Hungary - Kalkun og kartofler

    170 g kalkunkød
    600 g kartofler med skræl (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    1.7 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    2 1/2 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    472 kJ 3.7 g 8.4 g 11.3 g 1.3 g
    Bemærk at denne opskrift er velegnet til madglade hunde og til hunde med allergi overfor lagermider. Da opskiften indeholder kartofler skal der tilsvarende større mængder foder til at dække hundens energi- og næringsbehov. Fordel dagsrationen på 2-3 måltider så hunden ikke foræder sig. Ved at fordele dagsrationen på mindre måltider, nedsættes risikoen for mavedrejning.
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Mexico - Oksekød og ris

    170 g oksekød (7.8% fedt)
    150 g ris (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    4 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    1019 kJ 9.4 g 17.4 g 28.0 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Italy - Oksekød og pasta

    170 g oksekød (7.8% fedt)
    150 g pasta (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    1 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    949 kJ 9.7 g 19.2 g 20.7 g 1.25 g
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.

    Til top

    SAFF Greece - Oksekød og kartofler

    170 g oksekød (7.8% fedt)
    600 g kartofler med skræl (koges)
    1 dåse / 120 g sardiner i solsikkeolie
    1 spsk rapsolie
    2 g loppefrøskaller (psyllium-frøskaller)
    1 knivspids bordsalt
    3 stk kalciumtabletter á 400 mg (uden vitamin D og fosfor)

    Tilsæt 1/2 multi-vitamintablet til voksne mennesker pr. 25 kg hund pr. dag.
    Omsættelig energi (ME) / 100g portionsanretning Fedt / 100 g portionsanretning Protein / 100 g portionsanretning Kulhydrat / 100 g portionsanretning Fibre / 100 g portionsanretning
    508 kJ 4.6 g 8.4 g 11.3 g 1.3 g
    Bemærk at denne opskrift er velegnet til madglade hunde og til hunde med allergi overfor lagermider. Da opskiften indeholder kartofler skal der tilsvarende større mængder foder til at dække hundens energi- og næringsbehov. Fordel dagsrationen på 2-3 måltider så hunden ikke foræder sig. Ved at fordele dagsrationen på mindre måltider, nedsættes risikoen for mavedrejning.
    Fodringsvejl.: Se her hvor meget energi din hund behøver pr. dag. Der fodres efter den enkelte hunds behov. Supplér evt. med 50 g kogte grøntsager efter eget valg. For at tilbyde din hund et komplet foder, bør du variere blandt vore SAFF opskrifter. SAFF fodring skal introduceres over en periode på 10-14 dage.
    Denne opskrift er ikke egnet til dalmatiner, idet opskriften indeholder meget purin. Kalcium-oxalat urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Yorkshire terrier, Lhasa Apso og Miniature schnauzer. Struvit urinsten ses hyppigere blandt nogle hunderacer, f.eks. Beagle, Gravhund, Miniature schnauzer, Pekingeser, Puddel, Skotsk terrier og Welsh corgi. Hvis du har en sådan hunderace bør du konsultere din dyrlæge før du begynder at fodre med SAFF.


  • #36   9. aug 2012 Og fodringsanvisning for ovenstående opskrifter:

    Hundens daglige energibehov

    I denne tabel kan du nemt og hurtigt aflæse din hunds vejledende, anbefalede energibehov (ME) i kJ pr. dag. ME står for metaboliserbar eller omsættelig energi.

    Der er en del foderproducenter der angiver hvor meget metaboliserbar energi der er i deres foder. Hvis der ikke er angivet hvor meget metaboliserbar energi der er i det kommercielle foder du fodrer med, så kan du kontakte producenten for nærmere oplysninger. På Hundeleksikon.dk´s hjemmelavede SAFF opskrifter, kan du se hvor meget metaboliserbar energi (ME) den enkelte foderportion indeholder.

    Det er vigtigt at hundens foder tilgodeser hundens energibehov, så den ikke bliver over- eller undervægtig. Din hund kan blive for fed, hvis den indtager mere energi end den behøver. Ligesom den vil slanke sig, hvis den får mindre energi end den behøver. Foruden hundens aktivitetsniveau afhænger dens energibehov også af andre faktorer, såsom hundens basale stofskifte, dens pelstype og omgivelsernes klimaforhold. Denne tabel er kun vejledende og det er da vigtigst at du ser på din hund, når du vælger hundens daglige fodermængde.

    En normalt aktiv hund skal opfattes som en normal familiehund der får opfyldt sit grundlæggende motionsbehov. En aktiv hund er en familiehund der går til lettere hundesport, lydighedstræning eller på anden måde er lidt mere aktiv end normalt. En mindre aktiv hund kan f.eks. være en ældre hund, en hund med ledsmerter eller en hund der af anden årsag ikke kan bevæge sig så meget i det daglige.

    Hundens vægt

    | 0.5 - 10.0 kg | 10.5 - 20.0 kg | 20.5 - 30.0 kg | 30.5 - 40.0 kg | 40.5 - 50.0 kg |
    | 50.5 - 60.0 kg | 60.5 - 70.0 kg | 70.5 - 80.0 kg | 80.5 - 90.0 kg | 90.5 - 100.0 kg |

    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    0.5 312.2 374.6 249.7 187.3
    1.0 525.0 630.0 420.0 315.0
    1.5 711.6 853.9 569.3 427.0
    2.0 882.9 1059.5 706.4 529.8
    2.5 1043.8 1252.6 835.0 626.3
    3.0 1196.7 1436.1 957.4 718.0
    3.5 1343.4 1612.1 1074.7 806.0
    4.0 1484.9 1781.9 1187.9 891.0
    4.5 1622.1 1946.5 1297.7 973.2
    5.0 1755.4 2106.5 1404.4 1053.3
    5.5 1885.5 2262.6 1508.4 1131.3
    6.0 2012.7 2415.2 1610.1 1207.6
    6.5 2137.2 2564.6 1709.8 1282.3
    7.0 2259.3 2711.2 1807.5 1355.6
    7.5 2379.3 2855.2 1903.5 1427.6
    8.0 2497.3 2996.8 1997.9 1498.4
    8.5 2613.5 3136.2 2090.8 1568.1
    9.0 2728.0 3273.6 2182.4 1636.8
    9.5 2840.9 3409.0 2272.7 1704.5
    10.0 2952.3 3542.8 2361.8 1771.4
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    10.5 3062.3 3674.8 2449.9 1837.4
    11.0 3171.1 3805.3 2536.8 1902.6
    11.5 3278.6 3934.3 2622.8 1967.1
    12.0 3384.9 4061.9 2707.9 2030.9
    12.5 3490.1 4188.2 2792.1 2094.1
    13.0 3594.3 4313.2 2875.5 2156.6
    13.5 3697.5 4437.0 2958.0 2218.5
    14.0 3799.8 4559.7 3039.8 2279.9
    14.5 3901.1 4681.3 3120.9 2340.7
    15.0 4001.5 4801.9 3201.2 2400.9
    15.5 4101.2 4921.4 3280.9 2460.7
    16.0 4200.0 5040.0 3360.0 2520.0
    16.5 4298.1 5157.7 3438.4 2578.8
    17.0 4395.4 5274.5 3516.3 2637.2
    17.5 4492.0 5390.4 3593.6 2695.2
    18.0 4587.9 5505.5 3670.3 2752.7
    18.5 4683.2 5619.8 3746.5 2809.9
    19.0 4777.8 5733.3 3822.2 2866.7
    19.5 4871.8 5846.1 3897.4 2923.1
    20.0 4965.1 5958.2 3972.1 2979.1
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    20.5 5058.0 6069.5 4046.4 3034.8
    21.0 5150.2 6180.2 4120.2 3090.1
    21.5 5241.9 6290.3 4193.5 3145.1
    22.0 5333.1 6399.7 4266.4 3199.8
    22.5 5423.7 6508.4 4339.0 3254.2
    23.0 5513.9 6616.6 4411.1 3308.3
    23.5 5603.5 6724.2 4482.8 3362.1
    24.5 5781.4 6937.7 4625.1 3468.8
    25.0 5869.7 7043.6 4695.7 3521.8
    25.5 5957.5 7149.0 4766.0 3574.5
    26.0 6044.9 7253.9 4835.9 3626.9
    26.5 6131.9 7358.3 4905.5 3679.1
    27.0 6218.4 7462.1 4974.8 3731.1
    27.5 6304.6 7565.5 5043.7 3782.8
    28.0 6390.4 7668.5 5112.3 3834.2
    28.5 6475.8 7771.0 5180.6 3885.5
    29.0 6560.8 7873.0 5248.7 3936.5
    29.5 6645.5 7974.6 5316.4 3987.3
    30.0 6729.8 8075.7 5383.8 4037.9
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    30.5 6813.7 8176.5 5451.0 4088.2
    31.0 6897.3 8276.8 5517.9 4138.4
    31.5 6980.6 8376.7 5584.5 4188.4
    32.0 7063.5 8476.2 5650.8 4238.1
    32.5 7146.1 8575.4 5716.9 4287.7
    33.0 7228.4 8674.1 5782.8 4337.1
    33.5 7310.4 8772.5 5848.3 4386.3
    34.0 7392.1 8870.5 5913.7 4435.3
    34.5 7473.5 8968.2 5978.8 4484.1
    35.0 7554.6 9065.5 6043.7 4532.7
    35.5 7635.4 9162.5 6108.3 4581.2
    36.0 7715.9 9259.1 6172.7 4629.5
    36.5 7796.1 9355.4 6236.9 4677.7
    37.0 7876.1 9451.3 6300.9 4725.7
    37.5 7955.8 9546.9 6364.6 4773.5
    38.0 8035.2 9642.2 6428.2 4821.1
    38.5 8114.4 9737.2 6491.5 4868.6
    39.0 8193.3 9831.9 6554.6 4916.0
    39.5 8271.9 9926.3 6617.5 4963.2
    40.0 8350.3 10020.4 6680.3 5010.2
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    40.5 8428.5 10114.2 6742.8 5057.1
    41.0 8506.4 10207.7 6805.1 5103.9
    41.5 8584.1 10300.9 6867.3 5150.5
    42.0 8661.6 10393.9 6929.3 5196.9
    42.5 8738.8 10486.5 6991.0 5243.3
    43.0 8815.8 10578.9 7052.6 5289.5
    43.5 8892.5 10671.1 7114.0 5335.5
    44.0 8969.1 10762.9 7175.3 5381.5
    44.5 9045.4 10854.5 7236.3 5427.3
    45.0 9121.6 10945.9 7297.2 5472.9
    45.5 9197.5 11037.0 7358.0 5518.5
    46.0 9273.2 11127.8 7418.5 5563.9
    46.5 9348.7 11218.4 7478.9 5609.2
    47.0 9423.9 11308.7 7539.2 5654.4
    47.5 9499.0 11398.8 7599.2 5699.4
    48.0 9573.9 11488.7 7659.1 5744.4
    48.5 9648.6 11578.4 7718.9 5789.2
    49.0 9723.1 11667.8 7778.5 5833.9
    49.5 9797.5 11756.9 7838.0 5878.5
    50.0 9871.6 11845.9 7897.3 5922.9
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    50.5 9945.5 11934.6 7956.4 5967.3
    51.0 10019.3 12023.1 8015.4 6011.6
    51.5 10092.9 12111.4 8074.3 6055.7
    52.0 10166.3 12199.5 8133.0 6099.8
    52.5 10239.5 12287.4 8191.6 6143.7
    53.0 10312.6 12375.1 8250.0 6187.5
    53.5 10385.4 12462.5 8308.3 6231.3
    54.0 10458.1 12549.8 8366.5 6274.9
    54.5 10530.7 12636.8 8424.5 6318.4
    55.0 10603.1 12723.7 8482.4 6361.8
    55.5 10675.3 12810.3 8540.2 6405.2
    56.0 10747.3 12896.8 8597.9 6448.4
    56.5 10819.2 12983.1 8655.4 6491.5
    57.0 10890.9 13069.1 8712.8 6534.6
    57.5 10962.5 13155.0 8770.0 6577.5
    58.0 11033.9 13240.7 8827.1 6620.4
    58.5 11105.2 13326.2 8884.2 6663.1
    59.0 11176.3 13411.6 8941.0 6705.8
    59.5 11247.3 13496.7 8997.8 6748.4
    60.0 11318.1 13581.7 9054.5 6790.8
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    60.5 11388.7 13666.5 9111.0 6833.2
    61.0 11459.3 13751.1 9167.4 6875.6
    61.5 11529.6 13835.6 9223.7 6917.8
    62.0 11599.9 13919.8 9279.9 6959.9
    62.5 11670.0 14004.0 9336.0 7002.0
    63.0 11739.9 14087.9 9391.9 7043.9
    63.5 11809.7 14171.7 9447.8 7085.8
    64.0 11879.4 14255.3 9503.5 7127.6
    64.5 11948.9 14338.7 9559.1 7169.4
    65.0 12018.3 14422.0 9614.7 7211.0
    65.5 12087.6 14505.1 9670.1 7252.6
    66.0 12156.7 14588.1 9725.4 7294.0
    66.5 12225.8 14670.9 9780.6 7335.5
    67.0 12294.6 14753.6 9835.7 7376.8
    67.5 12363.4 14836.1 9890.7 7418.0
    68.0 12432.0 14918.4 9945.6 7459.2
    68.5 12500.5 15000.6 10000.4 7500.3
    69.0 12568.9 15082.6 10055.1 7541.3
    69.5 12637.1 15164.5 10109.7 7582.3
    70.0 12705.2 15246.3 10164.2 7623.1
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    70.5 12773.2 15327.9 10218.6 7663.9
    71.0 12841.1 15409.3 10272.9 7704.7
    71.5 12908.9 15490.7 10327.1 7745.3
    72.0 12976.5 15571.8 10381.2 7785.9
    72.5 13044.1 15652.9 10435.2 7826.4
    73.0 13111.5 15733.8 10489.2 7866.9
    73.5 13178.8 15814.5 10543.0 7907.3
    74.0 13245.9 15895.1 10596.8 7947.6
    74.5 13313.0 15975.6 10650.4 7987.8
    75.0 13380.0 16056.0 10704.0 8028.0
    75.5 13446.8 16136.2 10757.5 8068.1
    76.0 13513.6 16216.3 10810.8 8108.1
    76.5 13580.2 16296.2 10864.1 8148.1
    77.0 13646.7 16376.0 10917.4 8188.0
    77.5 13713.1 16455.7 10970.5 8227.9
    78.0 13779.4 16535.3 11023.5 8267.6
    78.5 13845.6 16614.7 11076.5 8307.4
    79.0 13911.7 16694.0 11129.3 8347.0
    79.5 13977.7 16773.2 11182.1 8386.6
    80.0 14043.5 16852.3 11234.8 8426.1
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    80.5 14109.3 16931.2 11287.5 8465.6
    81.0 14175.0 17010.0 11340.0 8505.0
    81.5 14240.6 17088.7 11392.5 8544.3
    82.0 14306.0 17167.3 11444.8 8583.6
    82.5 14371.4 17245.7 11497.1 8622.9
    83.0 14436.7 17324.0 11549.4 8662.0
    83.5 14501.9 17402.3 11601.5 8701.1
    84.0 14567.0 17480.3 11653.6 8740.2
    84.5 14631.9 17558.3 11705.5 8779.2
    85.0 14696.8 17636.2 11757.5 8818.1
    85.5 14761.6 17713.9 11809.3 8857.0
    86.0 14826.3 17791.6 11861.0 8895.8
    86.5 14890.9 17869.1 11912.7 8934.5
    87.0 14955.4 17946.5 11964.3 8973.3
    87.5 15019.8 18023.8 12015.9 9011.9
    88.0 15084.2 18101.0 12067.3 9050.5
    88.5 15148.4 18178.1 12118.7 9089.0
    89.0 15212.5 18255.1 12170.0 9127.5
    89.5 15276.6 18331.9 12221.3 9166.0
    90.0 15340.6 18408.7 12272.4 9204.3
    Til top
    Hundens vægt (kg) Normalt aktiv (kJ) Aktiv (kJ) Mindre aktiv (kJ) Overvægtig (kJ)
    90.5 15404.4 18485.3 12323.5 9242.7
    91.0 15468.2 18561.9 12374.6 9280.9
    91.5 15531.9 18638.3 12425.5 9319.2
    92.0 15595.5 18714.6 12476.4 9357.3
    92.5 15659.1 18790.9 12527.2 9395.4
    93.0 15722.5 18867.0 12578.0 9433.5
    93.5 15785.9 18943.0 12628.7 9471.5
    94.0 15849.1 19018.9 12679.3 9509.5
    94.5 15912.3 19094.8 12729.8 9547.4
    95.0 15975.4 19170.5 12780.3 9585.2
    95.5 16038.4 19246.1 12830.7 9623.1
    96.0 16101.4 19321.6 12881.1 9660.8
    96.5 16164.2 19397.1 12931.4 9698.5
    97.0 16227.0 19472.4 12981.6 9736.2
    97.5 16289.7 19547.6 13031.8 9773.8
    98.0 16352.3 19622.8 13081.8 9811.4
    98.5 16414.8 19697.8 13131.9 9848.9
    99.0 16477.3 19772.7 13181.8 9886.4
    99.5 16539.7 19847.6 13231.7 9923.8
    100.0 16602.0 19922.3 13281.6 9961.2

    Copyright Københavns Dyrehospital © 2002-2008


  • #37   9. aug 2012 Hov, den ændrer på skema opsætningen...

    Så er det nok nemmere at gå ind på hundeleksikon.dk og vælge fanen hundens foder og så hjemmelavet foder smiley


  • #38   9. aug 2012 Tak Sarah men jeg må ærligt indrømme jeg ikke læser det... Det er ikke mit job jeg skulle bare høre om de franske bulldogs kunnetåle tørfoder og hvad man ellers kan give dem..Hvad er alle tallene til for ??

  • #39   9. aug 2012 Helt i orden. Det virkede bare som om du var oprigtigt bekymret over om det hjemmelavede foder indeholdt hvad hunden skulle bruge smiley

    Tallene viser hvor meget energi en hund af x vægt og y aktivitetsniveau skal have på en dag, så kan man dosere foderet/de forskellige opskrifter derefter smiley


  • #41   9. aug 2012 Haha Sarah, det er jeg også, men jeg kiggede lige lidt på det og kunne ikke helt finde ud af, det var lidt længere end jeg lige kunne overskue smiley


  • #42   9. aug 2012 Jeg har læst den, og tak, læser jeg rigtigt, min hund, normal aktiv, 4,5 kg skal have 1622 kj om dagen ?

  • #43   9. aug 2012 Jordnødden

    I flg skemaet så ja.


  • #44   10. aug 2012 Det skal ikke være en videnskab at fodre en hund-!!!!!!!!

  • #45   10. aug 2012 Marianne

    Nej, det er bare inspiration:)


  • #46   10. aug 2012 Enig Marianne, jeg synes heller ikke det er noget der sådan skal gøres præcis "efter bogen" de får det de får...

Kommentér på:
fransk bulldog der ikke får tørfoder

Annonce