{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.456 visninger | Oprettet:

Hvad skal jeg gøre nu? {{forumTopicSubject}}

Advarsel: Det bliver sikkert langt!

Jeg har egentligt ikke ville skrive herinde, da jeg tit ser hvordan folk hurtigt stempler én. Men jeg har er vildrede, jeg har brug for hjælp kære venner...

Jeg har Santos, som er en schæfer/labrador/berner sennen blanding - jeg fik ham da han var omkring de 12 uger.
Santos havde det ikke særlig godt inden jeg fik ham, han kom fra lorte opdrætter/hundehandler som ikke behandlede hvalpene særlig pænt. Jeg fik ham med hjem uden at betale noget for ham, han var den sidste tilbage og opdrætteren ville bare gerne af med "lortet" som han beskrev det.

Jeg tog ham selvfølgelig af melidenhed, det var mit hjerte der overtog styringen. Jeg tænkte at når han nu var hvalp, ville han få en god start på livet hos mig hurtigt.
Men ak... Jeg blev klogere. Der har været småproblemer med ham som hvalp - han kunne ikke blive ordenlig renlig, han var utrolig bange og nervøs hele tiden, især overfor mænd - ville ikke forlade sin kurv.
Jeg trænede med ham, og tingene begyndte så småt at blive bedre. Da han blev ældre begyndte de store problemer så, han kunne ikke være alene hjemme, trods intens træning, var nervøs/angst ved små ting og lyde osv. Jeg kontaktede en hundeintruktør og en adfærdsbehandler (på daværende tidspunkt boede jeg i Vejle)

De gav mig en masse fifs til hvad jeg kunne gøre, og jeg begyndte selvfølgelig til hundetræning og havde ugentlig kontakt med adfærdsbehandleren. Tingene begyndte så småt at blive bedre igen.
Jeg flyttede så tilbage til Herning, og det er her vi bor nu, i et 55 kvadrameter rækkehus med en lille have til og problemer er her stadig væk. For at korte historien lidt ned, har jeg en nervøs og stresset hund, han er meget bange for mænd og lider af seperationsangst. Han er bange for børn og hvis han ser noget på vores gåtur som virkelig freaker ham ud, jamen så vil han bare hjem og så trækker han hjem. Det er de mindste ting der kan freake ham ud, det kan være en bildør der smækker eller hvis jeg pludselig klapper i hænderne.

Derudover har han bidt mig 2 gange igennem hans liv, han har ikke gjort det med vilje, måske har det være min skyld? Det ved jeg ikke, men jeg blev i hvert fald ikke sur på ham, da jeg kunne se at han var bange.

Men bevares, han har da også sine gode dage, hvor man ikke kan mærke på ham at han er sådan. Men dem synes jeg bare blive mindre.

Jeg har siden jeg fik ham, haft kontakt med 3 forskellige adfærdsbehandlere, 2 hunde instruktøre, en healer og sådan en der kan snakke med dyr(kan ikke huske hvad sådan nogle hedder) Han blevet tjekket i hoved og røv af dyrlægen og fået taget røngtenbilleder og scanninger og trods han adfærd, så er han ellers sund og rask.

Jeg sidder nu her og aner ikke hvad jeg skal gøre. Jeg elsker min hund overalt på jorden - min hund har altid kommet i 1. række, jeg har aflyst aftaler, levet af spaghetti og havregrød osv. For at kunne give min hund hvad han har haft behov for.

Som sagt, aner jeg ikke hvad skal jeg nu. Jeg synes mit håb om en okay normal hund er ved at løbe væk, men samtidig kæmper jeg stadig for ham.

Den ene adfærdsbehandler siger at jeg skal overveje om han er bedre tjent uden sin usikkerhed og stress (aflivning), den anden siger at jeg skal sende ham ud til nogle mennesker som bor på landet eller som bor i et stort hus med have og den 3. siger at hun ikke kan love at hun kan hjælpe ham mere.

Jeg for virkelig ondt i maven og for det faktisk decideret dårligt når jeg tænker tanken om at aflive ham.
At sende ham ud til et nyt hjem for jeg det også dårligt over - han har jo et specielt sind og er meget morsyg og hvem siger at hans adfærds stopper bare fordi han kommer ud til et sted med mere plads? Han er mit ansvar og sender ikke bare problemet videre.

Åååårha, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg vil jo så gerne kæmpe for den hund, men jeg sidder også bare her og tænker om jeg kan mere, kan Santos mere? Jeg føler mig som en pisse dårlig hundejer.

Det er ham her vi snakker om:


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad skal jeg gøre nu?
  • #1   24. okt 2012 Stavfejl og lidt usammenhængende sætninger er gratis i denne tråd ;O))

  • #3   24. okt 2012 Hmm jeg havde som minimum prøvet et hjem på landet inden aflivning.
    Men nu har jeg os selv overtaget en MEGET forsigtig/usikker hund, hæver jeg stemmen, kryber hun, (Undgår så vidt muligt at hæve stemmen, men det kan jo ske når jeg snakker i mobil eller i sjov) tager jeg fluesmækkeren er hun væk, tager jeg kosten er hun væk, støvsuger jeg fjerner hun sig fra de rum jeg kommer til.

    Da hun kom tissede hun kun 3 gange i døgnet, hun gik op ned af min venstre side når vi var ude, os selvom jeg sagde fri, hun turde ikke lege, turde ikke selv at ligge sig i hundekurven uden jeg gav "lov" og ja fortsæt selv.


    MEN jeg kan se nu på det år hun har boet her at hun rykker sig for hver dag, lidt, men sikkert. SÅ for mig har det været det hele værd.

    Jeg har nu her efter 1 år en hund der gerne laver ballade og er fræk smiley


  • #4   24. okt 2012 Puha. sikke en historie. Jeg kan godt forstå du er i vildrede. Man elsker jo sin hund på godt og ondt. Men for mig lyder det ikke som om han har et godt hundeliv. tænk at være bange og stresset meget af tiden.
    Det lyder hårdt, men efter det du beskriver ville jeg nok overveje om ikke en aflivning var det bedste for hunden.
    Prøv at liste op hvilke gode ting der er for din hund og hvilke dårlige. Listen med gode ting skulle gerne være klart den længste for at det er et værdigt hundeliv.
    Jeg kender ikke din hund, og kan selvfølgelig sagtens sidde her bag skærmen og spille klog, men prøv at mærke efter helt inde i dig selv. Hvad ville du råde en anden hundeejer i din situation til?


  • #5   24. okt 2012 Tak for kram, det har jeg virkelig brug for.

    Jeg har da også overvejet om jeg skal sende ham på landet. Men jeg kan ikke få mig selv til at gå ind og lave en annonce og skrive "hund søger nyt hjem"
    Samtidig har jeg også i baghovedet om jeg bare sender problemet videre? Santos er tæt knyttet til mig, og han gøer og hyler, når jeg går, selvom min kæreste er hjemme. Tanken om at give ham til folk jeg ikke aner hvem er og aldrig kan vide sikker på hvem er, nager mig. Men måske jeg bare skal ændre min tankegang?


  • #7   24. okt 2012 Tak for jeres svar og tak fordi i læste det hele igennem.

    Jeg har jo som skrevet, overvejet at alle tingene. Aflivning, nyt hjem osv. Men jeg for jo selvfølgelig ondt i maven over ligemeget hvad jeg tænker på.

    Jeg er bange for at jeg vil have dårlig samvittighed, hvis jeg tog beslutningen om at han skal aflives og den samvittighed vil nære mig i lang tid.
    Han har jo selvfølgelig sine gode dage, og der er han bare en SKØN hund, det er han da også når han har sine dårlige dage, men det er også meget hårdt.
    Jeg er simpelthen en værre wuss! Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.


  • #8   24. okt 2012 Hvor er det dog svært når man har så mange følelser med ind over.

  • #9   24. okt 2012 Egentlig kan jeg kun se to muligheder, da du jo efter min mening har gjort, hvad du selv kan.

    Den ene er aflivning, og det er en helt rigtig vej at vælge med en hund med de problemer, din hund har - ingen grund til at få dårlig samvittighed over det. Jeg ved godt man får det alligevel, men herfra et virtuelt superkram til dig for at have forsøgt at give en hund med så dårlig en start et godt liv.....

    Den anden mulighed er efter min mening den foreslåede på landet, men ikke bare på landet. Han skal til et sted, hvor der i forvejen ud over nogle absolut hundekyndige mennesker også er mindst en souveræn og stabil hund, som han kan læne sig op ad. Jeg har set fine resultater af sådan et flokskifte, men det er lettere sagt end gjort at finde et sådan sted. Og hvis du er bare den mindste smule i tvivl om, at det er det rette sted, så hellere mulighed nr. 1.


  • #10   24. okt 2012 Øv, bliver ked af det på din og din hunds vegne. smiley

    Er enig med Kathrine og tænker også, hvad er mest synd for hunden?
    At blive aflivet eller flytte til en ny familie?
    Kan den overhovedet rumme en ny familie og kan de rumme den?



  • #11   24. okt 2012 Vi stod med nøjagtig samme problem for 1 år siden, og valgte at give vores hund fred. JEg siger ikke at det vil være nemt, men det er det mest humane valg, synes jeg personligt man kan træffe.

    Sender en masse krammere og forståelse herfra smiley


  • #12   24. okt 2012 Jeg ved ikke om han kan rumme en ny familie. Som I selv skriver, skal det jo være hundekyndige mennesker, der ved hvordan man tager sig af en "problem hund". Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, at hvis han så fik et nyt hjem og problemerne ikke blev bedre, at han så alligevel blev aflivet. Så vil jeg da i hvert fald hellere at han bliver aflivet hos mig, imens han ligger imellem mine ben og jeg aer ham.

    DAP, Zyklene, Serene-UM, Bach dråber, og urtepulver er afprøvet. Der eneste der havde lidt i effekt i kort tid var Zyklene, men det gik hurtigt over igen.

    Jeg ved godt at alle hunde ikke kan reddes, men jeg er bare så bange for at hvis jeg afliver ham, at jeg pludselig tænker "Jamen, kunne jeg have gjort mere?" Det er egentligt mest den dårlige samvittighed der plager mig mest. Når jeg kigger ind i hans store brune øjne, kan jeg ikke få mig selv det.
    Men som I også skriver, skal jeg jo tænke på hvad der er bedst for ham og ikke for mig.

    Ligemeget hvad, bliver beslutningen ikke taget lige nu og her. Men det er rart at høre jeres erfaringer, inputs og hvad I mener. Tak! smiley


  • #13   24. okt 2012 Jeg kan ikke helt se hvad et hjem på landet skulle hjælpe. For på landet er der da også uro. Døre der smækker. Biler der dytter. Tid alene. Noget der falder på gulvet og larmer. Jeg tror helt ærligt at hvis det var min hund så ville jeg give den fred. For på den måde at være sikker på at den ikke mere skal gå rundt og være nervøs og stresset. Eller blive sendt videre. Men ja. Det er en forfærdelig beslutning at skulle tage smiley

  • #14   24. okt 2012 har du prøvet Thunder - shirten ??



  • #16   24. okt 2012 Thundershirten har jeg også prøvet, jeg købte den med det samme den kom ud, da jeg tænkte at det var da et mirakel hvis den virkede. Den havde ikke rigtig nogen virkning, måske lidt herhjemme, men ellers ikke smiley

    Det er også derfor det er så frustrerende. Der er ikke noget der virker eller hjælper smiley


  • #18   24. okt 2012 Jeg fik Santos da boede i Vejle med min eks-kæreste. Så han har kun oplevet en flytning. Han nåede at bo i Vejle i et halvt års tid eller sådan noget.

    Han er MEGET angst til nytår, det er en ulidelig dag for ham og jeg glæder mig mig aldrig til nytår, fordi det er så synd for ham.

    Har gået til træning med ham - I Give og Herning. Men da hans adfærd begyndte at blive værre, besluttede jeg mig for at stoppe.

    Vi "arbejder" hver dag. Han elsker at gå spor og søge efter ting, det gør vi meget i - men det er svært, hvis han pludselig bliver bange for noget, så er koncentrationen og lysten væk fra hans side af, fordi han bare vil hjem.
    Vi træner jo stort set hver dag - alm. lydighed, spor, træner hans adfærd som så ikke rigtig bliver bedre. Vi mødes også med hunde han kan lege med osv. Jeg synes at jeg gør alt for at give ham et godt hundeliv.

    Jeg ved ikke hvor længe jeg vil vente, jeg ved jo ikke hvad jeg skal. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, har ikke besluttet mig for noget endnu, for jeg kan ikke tage stilling til det. Det er så svært, at jeg græder hver dag. Den hund betyder så meget for mig, at det sommetider er helt ondsvagt.

    Jeg tror også at han kan mærke at der er noget galt, men det er bare svært at lade være med at tænke på det.



  • #19   24. okt 2012 Puha, stakkels dig, sender først et kram.
    Jeg er enig med det Birgitte skriver. Og så kan jeg ikke lade være med at få den tanke at noget af den usikkerhed sidder i dig, misforstå mig ikke men nu du ved om at bil dører smækker, så reagerer du måske ubevist ( forståeligt nok ) og det kan han mærke. Har du trænet med ham i de situationer, alle mænd i møder får en godbid i hånden, den kan de kaste til ham indtil han bliver tryg ved at gå tæt på dem, bildøren smækkes = godbid og ros osv.
    Jeg kan ikke råde dig til om han får det bedre i himlen, men jeg fæster mig ved at du stadig er i tvivl om du hvis du afliver ham vil sidde med følelsen af at du kunne måske have gjort mere, på baggrund af denne udtalelse tror jeg ikke er du er fremme ved aflivning endnu, Den dag du kan sige, jeg har gjort alt og jeg kunne ikke hjælpe ham, den dag er det nok løsningen.


  • #20   24. okt 2012 Har du nogen sinde været på besøg et sted, hvor der var en eller to andre hunde, han kunne orientere sig efter? Han er jo socialiseret på andre hunde kan jeg se.

    Vi har selv både overtaget, men også passet hunde med angst, og selvom der ofte sidder en lillebitte rest tilbage, så kan man altså gøre meget, hvis man som os, både er meget rolige/velafbalancerede mennesker og så også er så heldige at have rolige, venlige hunde, der netop ikke er angste. Hunde orienterer sig 100% efter flokken, jeres egen flok er lille, kun to individer og han mærker afgjort din usikkerhed, sorg og manglende balance = hans ubalance.



  • #22   24. okt 2012 Altså, jeg kan jo ikke se hvornår en bildør smækker. Jeg synes at jeg formår at gøre turen rolig. Det er jo også være en pose der kommer flyvende han bliver bange for.

    Lige nu føler jeg ikke at jeg kan gøre mere, jeg ved i hvert fald ikke hvad det skulle være. Men jeg har jo ikke lyst til at aflive ham pga, min samvittighed.
    Jeg har trænet og trænet og vi træner stadig hver dag, jeg er ikke holdt med at træne med ham fordi jeg har sådan her, jeg håber jo stadig på at imorgen eller i overmorgen, så er det hele godt smiley

    Han bliver som sagt socialiseret, han har aldrig haft problemer med andre hunde. Han har det fint, vil rigtig gerne lege og sådan noget smiley

    Men tak, jeg skal nok tænke over det, jeg tager alt hvad jeg kan få smiley

    Min sorg og usikkerhed ved jeg godt at han kan mærke, det er jeg slet ikke i tvivl om, men det er jo først kommet nu her, fordi jeg ikke ved hvad jeg skal gøre mere. Ellers har jeg jo altid haft et håb om at jeg kunne gøre noget for Santos. smiley

    Og tak for alle krammerne, de er tiltrængte.


  • #24   24. okt 2012 Jamen vi har jo en plan hver dag. Det var dét første vores ene adfærdsbehandler sagde, lav et skema. Mit flæbemode er jo først lige kommet nu her, ellers har jeg jo altid haft et håb. Men når tingene ikke blive bedre, er det svært at bevare et håb hele tiden.

    Selvom jeg er pisse ked af det, er der jo ikke noget der er ændret i hans hverdag.
    Jeg har jo også besluttet at han ikke skal væk lige nu, det er var også dét jeg skrev - at jeg ville ikke tage stilling til det lige nu smiley

    Jeg ved godt du mener det godt Birgitta L, men jeg gør det bedste jeg kan for Santos, og alle de ting du skriver, det er jo noget jeg gør hver dag smiley Han bære ting hjem når vi har været nede at handle, han hjælper med at bære ting ud i garagen. smiley Og han ELSKER det! Især hvis han må beholde det når vi kommer hjem og ødelægge det *G*

    Jeg nyder ham hver dag og han har også gode dage hvor der ikke er så meget angst og nervøsitet. smiley

    Grunden til mit "flæbe" indlæg er jo at jeg har brug for at høre om jeg tænker rigtigt eller forkert, jeg har brug for at komme ud med det og snakke om det med nogle folk som er lige så vild med hunde som jeg smiley

    Tak for alle svarene. Jeg vil ud og gå med Santos nu smiley


  • #25   24. okt 2012 Allergisk; Okay, dyrlægen dengang sagde så det modsatte? smiley


  • #26   24. okt 2012 Jeg er da ked af at hvis det har været med til at gøre ham endnu mere nervøs. Jeg fik af vide at det ville hjælpe med at "berolige" ham :-S

  • #27   24. okt 2012 Her er lige et billede af ham hvor han bære et brød hjem, han ligner ikke en der vil aflevere det *G*



    profilbillede
  • #28   24. okt 2012 Jeg ville ikke så meget som overveje et hjem på landet til sådan en hund, For det første -bliver hunden mindre usikker af at der er mere plads? Der er jo stadig lyde, den vil (i næsten ethvert hjem) stadig engang imellem skulle efterlades, i hvert fald i kortere tid.
    Det er stadig n bange og usikker hund, der kan finde på at bide hvis den presses. Og sådan en ville jeg ike sende videre.

    Eneste undtagelse ville være hvi det var til en jeg kendte (ikke nødvendigvis omgås i det daglige, men altså en jeg ved lidt mere om end blot et par samtaler over nettet) og som jeg ved er hamrende dygtig til hunde OG som jeg stoler på kan sige stop hvis ikke det går.
    -og den slags hjem findes der altså ikke mange af, for sådane folk vil jo normalt anskaffe sig en "ordentlig" hund (forstå mig ret)

    Jeg har selv aflivet en angst hund. Hun var en dejlig og fantastisk hund herhjemme. MEN hun var bange for høje lyde (torden, skraldebilen, skud og ja, alt der kunne give et brag fra sig), så den halve sommer sad hund i brusekabinen pga torden og den halve vinter pga fyrværkeri e.l.
    Hun var bange for andre hunde, og det resulterede i angreb hvis hun kom indenfor bid-vidde af dem. Dette fik vi dog ret godt styr på med træning -hun fik lært ikke at lave udfald, men blev aldrig tryg ved dem.
    Hun var bange for børn -jeg har ikke nogen og der kommer ikke børn i miti hjem, så i den henseende var det ikke et stort problem. Men hun blev aflivet efter at have lavet udfald mod et barn der passerede på gaden.

    Det var ikke det sidste udfald mod barnet der alene afgjorde sagen, men sammenholdt med at hun gik rundt og var bange så stor en del af sit liv, og at den angst ikke blev mindre, med undtagelse af lige den del der omhandler andre hunde (og det var jo heller ikke GODT -det var bare mindre end i starten), besluttede jeg at sige stop

    jeg får aldrig igen en som Møffe, for hun var, trods sine problemer, en helt igennem fantastisk hund som jeg var meget meget glad for, når altså blot man kunne formå at skærme hende fra omverden.

    Men jeg fortryder ikke et sekund at jeg valgte at få hende aflivet. Mens jeg havde hende, har jeg stort set ikke bemærket hvor mange begrænsninger jeg efterhånden havde fået indført i mit liv for at tage hensyn til hende.
    Og bevarres, jeg vil gerne gøre en masse, hvis det betyder hunden kan leve et godt liv.
    Men da jeg fik Reiki efter Møffe var aflivet, gik det pludseligt op for mig HVOR mange hensyn der skulle tages. Jeg opdagede hvor sjovt og hyggeligt det kan være at have hund, når man ikke altid skal gå rundt som på æggeskaller.

    Jeg siger ikke du skal aflive din hund -det er blot min oplevelse med sådan en hund, og for mig og Møffe var et den helt rigtige beslutning.


  • #29   24. okt 2012 Hej Michelle, tak for dit indlæg.

    Det er dejligt at høre at jeg ikke er en eneste der har eller har haft hund med problemer i hverdagen.

    Jeg ved som sagt ikke hvad der er den rigtige beslutning endnu, jeg vil gerne give det lidt mere tid. Men som Birgitta L skrev, skal jeg jo også overveje at det snart er nytår, og herude hvor jeg bor, er da ligeglad med om der er 1 måned til nytår eller om der er 3 uger, de skyder bare af. Og det er ulideligt for Santos hvert år, vi kan ikke gå tur med ham og han ligger bare ude på badeværelset og ryster af skræk.

    Jeg hader nytår...


  • #31   24. okt 2012 Årh, jeg begyndte helt at græde da jeg læste dit indlæg Birgitta. "Og husk at du og Santos ses igen engang" Hvor er det smukt skrevet.

    Jeg skal have ikke have ny hund med det samme, når Santos engang er væk, Den sorg af at miste ham, kommer til at være ved mig i lang tid. Vi har et specielt bånd, Santos og jeg. Han har ikke det samme bånd med min bror, min mor eller min kæreste eller andre mennesker som han kender og er glade for.

    Men det er rigtig nok, at jeg skal have en ny hund engang og det med foråret er en god ide.
    Jeg er i hvert fald også blevet klogere på, HVOR jeg finder min næste hund henne.



  • #32   24. okt 2012 Kan ikke se du sender problemert videre HVIS du er ærlig omkring ham.

    Du kan evt. lave en form for prøvetid og evt. lave en aftale omkring at han skal tilbage til dig hvis ikke det går.


  • #33   24. okt 2012 Nu som medløber: Men hvem skal jeg sende ham ud til i prøvetid? Hvordan kan jeg være sikker på at jeg kan få tilbage hvis det ikke går?
    Det er nogle af den tanker jeg går med. HVIS jeg skulle sende ham ud i andet hjem, skulle det være til folk jeg kender eller folk jeg bare ved der vil give ham et godt hjem, som f.eks. folk jeg snakker med igennem HG her.Giver det mening?

    Hvis jeg opretter en annonce her på HG f.eks. Så bliver jeg jo kontaktet af gud og hver mand, og der er sikkert mange der vil snakke for deres syge farmor, men jeg kan jo stadig ikke vide noget med sikkerhed.

    Jeg kender ikke nogen der vil kunne overtage ham, hvor jeg ved, at de ved, hvad de går ind til.

    Åååårrrrrhhhh, hvor er det dog svært. Jeg har ikke taget en beslutning endnu, men jeg kan godt se at jeg nok snart skal gøre det, for Santos skyld.


  • #34   24. okt 2012 Jamen det er altså ikke umuligt.

    Se hundene på min profil, de er alle omplaceringshunde, bortset fra Zenta.
    Hvis du er ærlig omkring ham i en annonce, så se hvad der sker. Hvem siger at der ikke findes det perfekte hjem på landet til ham, måske hos et ældre ægtepar?

    Jeg ville prøve. Det med at du skal have ham tilbage laver du en aftale på. Undgå unge mennesker og børnefamilier.


  • #35   24. okt 2012 Og de hunde på min profil havde ved gud os skelletter i skabet.

  • #37   24. okt 2012 Jo, det kunne godt være at jeg skulle sætte mig ned med en papir og blyant. Datoen kunne godt være den 6/12, selvom de skyder af lang tid før her smiley

    I er kommet med nogle gode idéer, som jeg helt sikkert vil tage i brug.
    Jeg tror Santos for lov lidt mere nu, og bliver forkælet lidt ekstra - det kunne jeg forestille mig.

    Nu som medløber: Jeg forstår godt hvad du mener, men jeg kan ikke bare sende ham ud til folk, bare sådan lige. Det er dét jeg mener med at jeg skal vide at de er hundekyndige folk. Så det skulle jo være folk jeg kender, eller nogle folk herinde fra, som havde lyst til at påtage sig "opgaven", HVIS jeg bestemmer for det. Det giver lidt mere tryghed for mig.
    Det ser også ud til at dine hunde har det rigtig godt hos dig. Vil du have én mere? *G*



  • #38   24. okt 2012 Renée, DET tager jeg som en kompliment smiley

    Nej jeg forstår det godt, det ER svært. Jeg havde ikke kunne gøre det med mine. Men jeg vil bare frem til at det ikke er umuligt, de gode hundekyndige hjem findes skam. Og han måske være perfekt i et roligt pensionist hjem hovr han kunne slippe for at være alene smiley


  • #39   24. okt 2012 Det skal du helt sikkert også gøre smiley

    Tror bare han er for vild til pensionister. Han gøer meget, og hvis han ikke for motion eller få brugt sit hovede, så kravler han seriøst på væggene. *G*


  • #40   24. okt 2012 Altså der findes vel os pensionister med fut i smiley

  • #41   24. okt 2012 He he, ja det er rigtigt smiley

  • #42   24. okt 2012 Og så kan han jo bære brødet hjem for de gamle mennesker smiley

  • #44   24. okt 2012 Hmm.. kan nu ikke se løsningen i at sende din hund på landet... din hund er usikker og har fået en træls start på livet, kunne forstille mig, at det eneste tryghed din hund har, er den du giver og står for, og så skulle du sende den væk? Kan jeg absolut ikke se se fornuften i... landet gør ikke din hund lykkelig... jeg ville træne, træne og træne.. men i små bidder, så du ikke går over din hunds grænser... din hund vil nok aldrig blive super sikker, men synes bestemt ikke du skal give op alligevel... det tager rigtig lang tid, men tror godt du kan få en okay hund ud af det....

  • #45   24. okt 2012 Jeg har trænet i rigtig lang tid, jeg har jo trænet lige siden jeg fik ham.
    Det er svært at lade være med at give lidt op, når man har prøvet alt.

    At sende min hund på landet ville måske kunne give ham mere plads til at være sig selv. Vi bor jo på en villavej, hvor der i forvejen bor mange mennesker og børn. Vi har prøvet at lede efter et sted at bo, hvor der er stille, men det er umuligt at finde noget til ok penge når man går ledig.

    Men som sagt kan jeg ikke bare give ham væk til fremmede mennesker og tanken om at hvis han nu fik det dårligere eller det slet ikke blev bedre, kan jeg ikke bære, Så vil jeg hellere have at han skal være her eller aflives.

    Men som sagt er jeg gået endnu en gang i tænkeboksen. Jeg var lige oppe ved min mor og vi snakkede lidt om vi kendte nogen på landet, men det gør vi ikke. Min mor mener også det er bedst at kommer på landet, men hun har så (no offence mom) ikke særlig meget forstand på hunde smiley Så hun har ikke noget at gå udfra.

    Desuden tænker jeg stadigvæk, hvem ville tage en problem hund hvis det endelig var? Er der nogle herinde der ville tage sådan et projekt på sig?


  • #46   24. okt 2012 Nu som medløber - Ja, han ville kunne skåne de gamle mennesker for at skulle bær på ting *G* Han elsker at bære på ting, om det så er en pind eller en pose toiletpapir :O)))

  • #47   25. okt 2012 Kom lige til at tænke på, ændrer hans adfærd sig, hvis han er sammen med en selvsikker hund, altså har den anden hunds ro en afsmittende effekt?

  • #48   25. okt 2012 Ja han kan jo ligefrem gøre sig nyttig hos et ældre ægtepar smiley

    Jamen jeg ville ikke have noget imod at overtage en hund med skelletter i skabet som skrevet (Og NEJ jeg skal ikke have flere hunde :P).

    At overtage en omplaceringshund er ikke uden bump på vejen.

    Men du skal gøre hvad du føler for smiley


  • #49   25. okt 2012 Helle N - Det er faktisk et godt spørgsmål. Altså, de hunde vi besøger og leger med har han det godt med. Han virker ikke så usikker ud af til? Men jeg kan jo ikke vide hvor stresset han er indenvendig. Men jeg vi kan ikke få en hund mere af mange årsager smiley

    Jeg synes den er svær.


  • #50   25. okt 2012 jeg kom til at tænke på, har du ikke mulighed for at mødes med en rolig hund hver dag, og sammen gå tur, det kunne jo gøre din vuffe roligere overfor eks bildører m.m
    Da jeg tidligere skrev træning med eks bildørrer så ved jeg godt du ikke ved hvornår de smækker, men du kunne jo få en til at hjælpe dig og på den måde forsøge vende ham til at bildørrer ikke er farlige, med ros og godbidder.
    Det er svært at råde dig men jeg ville prøve at finde en gerne med hund der kunne hjælpe mig dagligt , bare i 30 min med at gå tur, og øve de ting han er bange for.


  • #51   25. okt 2012 Den med at lufte ham sammen med en rolig hund er afprøvet, og han bliver da lidt mere rolig, men kan stadig få sit "flip" og vil bare hjem.

    Men han har aldrig prøvet at bo sammen med en rolig hund over længere tid.


  • #52   25. okt 2012 Pyh ha smiley Fik en mavepuster da jeg læste denne og har så ondt af dig.

    Det kunne være en kopi af min gamle hunds liv.

    Hun havde også en meget træls start på livet og efter hendes første løbetid blev hun endnu mere nervøs og direkte angst, jo ældre hun blev.

    Vi prøvede med adfærdsbehandlere, terapeuter,træning, healing osv i flere år, sammen med Dab, zyklene, blomsterdråber og hvad vi ellers blev tilrådet. Det sidste hun fik var Clomicalm men der var ingen mærkbar effekt.

    Imens alt dette stod på, blev vi rådet til at føre dagbog over hendes hverdag, for at se om vi kunne klarlægge hvor det var det gik galt og om vi kunne forudse og handle inden hun gik i panik men som du selv skriver, så kan man ikke tage højde for en bildør der bliver smækket, blade der hvirvler op, en flyvende pose, højttalende mennesker i en have, lyde fra træer i blæsevejr osv. ligegyldigt hvor langt ude på landet man bor. (og vi boede langt ude smiley ) Havde vi kunne beholde hende i en lydtæt bobbel i vores hjem, ville hun sikkert kunne ha' levet uden angst men det ville jo ikke være et godt hundeliv og som en af adfærdsspecialisterne sagde, så var sådan en angstfyldt oplevelse noget der sad i hunden længe efter og ikke "kun" imens det stod på.

    Til sidst valgte vi at gi' hende fred, fra hendes forpinte liv men det var alt alt alt for sent beslutningen blev taget smiley Jeg havde det som du og følte hele tiden at jeg da måtte prøve noget mere og andet og ikke bare kunne give op, for hun var simpelthen den skønneste hund, i de perioder det gik godt og havde så dårlig samvittighed hvis aflivning bare strejfede mig men i dag må jeg blankt indrømme, at jeg stadigt har den dårligste samvittighed overhovedet, men det er fordi jeg lod der gå så lang tid.
    Jeg tror aldrig jeg får tilgivet mig selv, for at jeg ikke kunne sige stop i tide, for hendes skyld.

    I hendes tilfælde var der så aldrig nogen af de professionelle der rådede os til en omplacering, for hele hendes verden drejede sig om mig og det eneste tidspunkt hun var tryg, var når jeg var der, hvilket jeg heldigvis havde muligheden for dengang, næsten døgnets 24 timer.

    Jeg vil og kan ikke råde dig til noget som helst, for det er dig der kender din hund bedst men jeg vil bare sige, jeg føler SÅ meget med dig og håber i finder en løsning, der er rigtig for jer begge smiley


  • #53   25. okt 2012 Jeg kunne aldrig drømme om at stemple dig som en dårlig hundeejer, også selvom du vælger at give ham fred. Efter min mening har du gjort alt hvad der er muligt.
    Jeg har selv haft sådan en hund, for flere år siden, og det eneste jeg fortryder idag er, at jeg ikke aflivede den. Den døde som 13 årig af alderdom, og det var alt for mange år, hvor jeg hver dag levede med de problemer. Den blev aldrig bedre, havde også nogle gode dage, men jeg var utrolig fanget i hverdagen, og idag siger jeg ALDRIG ALDRIG mere, vil jeg leve sådan med en hund. Da hun var væk åbnede der sig et helt nyt bedre liv for mig.
    Vi har kun et liv, og den dag vi føler vi har gjort det vi formår for disse stakkels hunde, så skal man sige stop, og ikke spille martyr. Læg din samvittighed på hylden, du har virkelig gjort det godt, men nogle hunde har det altså bare for svært i livet. Ja vi skal tænke på dyrene, men der er ikke noget galt i at tænke på sigselv også.
    Du får et stort trøstekram, af en halvgammel hundetosse.


  • #54   25. okt 2012 Tak for indlæggende og jeres historier.

    Det er bare så svært med aflivning. Når jeg tænker på det, for det virkelig dårligt. Og det mest fordi jeg hele tiden tænker; Kan jeg nu gøre mere? Jeg ved bare ikke hvad det skal være. Det eneste jeg ikke har prøvet, er at give ham et nyt hjem. Og det kan jeg heller ikke få mig selv til, da jeg aldrig kan vide om han for det godt. Og hvem ville også tage sådan et projekt til sig? Hvis der kom en i dag og sagde at han/hun kunne give ham et godt hjem på landet, så vil jeg ikke udlukke at jeg ville overveje det, men også kun overveje. Problemet er bare at han så afhængig af mig.

    Hvis jeg ender med at aflive ham, så ved jeg bare at min dårlige samvittighed vil nage mig i et godt stykke tid bagefter. Også mest fordi, at når han endelig har sin gode dage, jamen så er han jo en perfekt hund på alle måder, så har han så meget livsenergi, at det gør mig så glad.
    Men når han så har de dårlige dage, som der desværre er mange af, jamen så er det også bare en stresset og angst hund jeg har.
    Jeg kan vel trøste mig selv med, at jeg tager ansvar for min hund? Og han mærker jo ikke noget, hvis aflivningen bliver det afgørende. Jeg har aldrig aflivet en hund, er der nogle der kan fortælle mig hvordan det forgår?
    Må de blive aflivet i ens hjem? Hvad gør man ved dem bagefter?


  • #55   25. okt 2012 Tak for krammerne også, de varmer.

    Og undskyld hvis det bliver lidt rodet og usammenhængende, det må i lige bære over med.


  • #56   25. okt 2012 De fleste dyrlæger kommer hjem og afliver mod et honorar tror jeg.
    Jeg har altid taget dem ned til dyrlægen, men mine hunde har også altid været meget glade for at komme til dyrlæge.

    En aflivning foregår ved at hunden først får noget beroligende så den falder stille og roligt i søvn og så giver dyrlægen den en anden sprøjte med noget lilla noget som den så dør af. Det er helt stille og roligt og udramatisk. Hunden ligger bare som om den sover. Jeg er altid med og holder i pote så det sidste hunden oplever er at blive nusset af mig. Og så tuder jeg, prøver altid at vente med den del til hunden er væk, selvom det er svært


  • #58   25. okt 2012 Enig med Anette.
    Det er ligesom, når de skal bedøves, bare med den forskel, at de får den anden sprøjte, når de er faldet i søvn. De gange, jeg har fået aflivet hund, har jeg også ventet med at være ked af det, til de er væk. Har prøvet at tænke, at det bare var en bedøvelse, mest for hundens skyld.


  • #59   25. okt 2012 Åhh..
    Hvor var hun skøn, hende Ronja.


  • #61   25. okt 2012 Åh gud, kan da ikke lade være med at blive berørt at de I skriver.

    Hvis det ender med aflivning, så skal han absolut ikke aflives hos dyrlægen. Min nuværende dyrlæge er rigtig sød, rart, dygtig og tager sig til at Santos hver gang, fordi han er bange for ham. Men han kan bare ikke lide at komme ind i det konsultations rum.

    Så vil jeg hellere at det er hjemme i trygge rammer, i sofaen eller i sengen, hvor han elsker at være. Jeg vil gerne at han ender sine dage et sted hvor han er tryg.

    Jeg vil gerne have ham brændt og vil også gerne have en urne. Så kan jeg begrave ham engang når jeg får eget hus og have, eller måske sprede det udover havet, han elsker vand.

    Lyder det corny når det "bare" er et dyr? Måske er jeg bare lidt mærkelig. Jeg er nok lidt mærkelig *G*


  • #62   25. okt 2012 Hun ser rigtig skøn ud Birgitta L, Berner Sennen hunde har sådan et skønt og venlig udtryk smiley

  • #63   25. okt 2012 Mine himmelhunde er blevet brændt og så har jeg fået dem hjem i en urne.

  • #65   25. okt 2012 Godt at høre at jeg ikke er helt mærkelig.

    Det der med at få hunden kremeret, er det noget dyrlægen kan sørge for eller skal man selv kontakte et "firma" der gør i sådan noget?


  • #66   25. okt 2012 Det ordner dyrlægen og så får man besked når urnen er kommet tilbage

  • #69   26. okt 2012 Hej Palle uden fjer.

    Tak for dit indlæg og din støtte smiley

    Jeg har ikke præcist taget en beslutning endnu. Den ene dag tænker jeg at det er bedst at aflive, den anden dag tænker jeg måske jeg skulle give ham et andet hjem, det tredje dag tænker jeg at han skal blive gammel og grå.

    Jeg er simpelthen så rundforvirret. Den med at skrive ned har jeg overvejet, jeg skal bare lige tage mod til mig, da jeg et eller andet sted godt hvad det ender ud med.

    Den med mindesmykket vil jeg lige overveje. Tak smiley

    Og tak for krammerne og potekrammerne, de varmer smiley


Kommentér på:
Hvad skal jeg gøre nu?

Annonce