864 visninger
|
Oprettet:
Mums så der hjemmelavet godbidder til Freja {{forumTopicSubject}}
Så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve at lave hjemmelavet lever godbidder til Freja - og med stor succes!
Jeg kogte leveren i 30 min og derefter i små godbidder 1/2 - 1/2 cm i ovnen i 35 min. Der kom de fineste små godbidder ud af og hun elsker dem allerede. I alt 200g.
Så til jer som er lige så sløve som mig og som går med tanke om at lave jeres egne godbidder til hunden, kan jeg kun sige 'kom i gang' det er nemt og egentlig ganske hyggeligt når man kommer i gang
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 1 Hunde: 3 Emner: 18 Svar: 225
Men dejligt hun kan lide det du har lavet.
apr 2009
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 1 Emner: 15 Svar: 49
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 1 Hunde: 3 Emner: 18 Svar: 225
jun 2012
Følger: 17 Følgere: 18 Hunde: 4 Emner: 160 Svar: 2.102
Det er kun et spørgsmål, da jeg har noget jeg ikke er sikker på at jeg kan nå at spise
jul 2010
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 4 Emner: 74 Svar: 1.995
mar 2009
Følger: 5 Følgere: 4 Hunde: 2 Emner: 19 Svar: 566
Jeg har ikke mål, men der var: leverpostej, havregryn, hvedemel og en del gærflager (kan nok erstattes af flere havregryn.. omend konsistensen/smag/lugt bliver lidt anderledes). En bradepande beklædt med bagepapir, smøre, smøre, smøre - i ovnen ved 150-200 grader i noget tid. Så kan det tages af i en plade og skæres ud i ønsket størrelse.
Det skal forresten smøres rimelig tyndt ud..
jun 2012
Følger: 17 Følgere: 18 Hunde: 4 Emner: 160 Svar: 2.102
jun 2012
Følger: 17 Følgere: 18 Hunde: 4 Emner: 160 Svar: 2.102
jun 2010
Følger: 3 Følgere: 2 Hunde: 2 Emner: 4 Svar: 58
jul 2010
Følger: 59 Følgere: 53 Emner: 215 Svar: 12.762
jul 2006
Følger: 35 Følgere: 974 Hunde: 8 Annoncer: 2 Emner: 244 Svar: 9.460
maj 2008
Følger: 130 Følgere: 128 Hunde: 1 Emner: 1.425 Svar: 17.865
Jeg koger dem først i ca 10-15 minutter, hvorefter jeg skærer dem i tynde skiver.
Min hund er ikke så stor, og så ved jeg, at hun er lige så glad for en lille bid, som for en stor, og så kan hun få flere af dem. Vi træner nemlig en del.
Så breder jeg dem ud på bagepapir, og steget dem i ovnen ved 150 grader, til de er sprøde. Jeg vender dem et par gange undervejs. Jeg tror jeg gav dem 45 minutter sidste gang. De skal ikke have så lang tid, når skiverne er tynde.
Jeg tilbereder også kyllingetern på samme måde, og kaninkød. Nyrer kan tilberedes på samme måde.
Når de er helt afkølet, putter jeg dem i fryseposer og fryser dem ned, for så behøver jeg ikke tænke på hvor lang tid de kan holde sig i køleskabet.
Jeg lavet altid en meget stor portion i en suppegryde af gangen, og pakker dem i poser, så der er til en eller to uger af gangen.
Jeg har godt nok aldrig oplevet, at de bliver dårlige, heller ikke selvom de har ligget i min lomme. Bare de er helt knasende tørre.
Sommetider afsætter jeg en hel dag til godbidslavning. Samtidig koger jeg også noget kylling med ris, og putter i fryseren i små portioner, for så har jeg altid et par måltider af det, hvis nu hunden lige skal have skånekost et par dage.
Hvis Nettos kyllingbrystfileter er ved at udløbe, så sætter de prisen langt ned, og det bruger jeg ofte som hundemad. Jeg er også så heldig, at en af mine naboer har kaninavl, så der får jeg de ældre slagtede kaniner, som er for gamle til at kunne bruges til menneskemad.
Jeg tror såmænd ikke det er nødvendigt at koge de små stykker indmad først, men jeg gør det nu alligevel.
maj 2008
Følger: 30 Følgere: 40 Hunde: 3 Emner: 67 Svar: 3.349
Jeg må så sige, at jeg ikke bryder mig om "lugten i bageriet", når de bliver lavet, så tror jeg prøver med noget kylling eller nogle hjerter i stedet
jul 2010
Følger: 59 Følgere: 53 Emner: 215 Svar: 12.762
Man skal ikke tænke over at passe på med for meget af hjerter - lever?
Mums så der hjemmelavet godbidder til Freja