{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.454 visninger | Oprettet:

Vores Hund snapper efter vores barn.. {{forumTopicSubject}}

Håber i kan komme med erfaringer eller råd, for jeg er dybt frustreret!

Vi har 2 dalmatiner hunde. Men den ene, har desværre en "brist".
Han er nu 5 år, og har altid været angst.. Han er speciel angst omkring mad, godbidder, kurven mv. Han har flere gange angrebet katten, når den går forbi hans kurv, eller forbi madskålen.
Han er på ingen måde en aggresiv hund, men dybt angst for mange ting! Hvis han føler sig truet, kan han sagtens finde på at knurre eller snappe. Han har også knurret af både mig og min mand flere gange igennem årene.. Derfor har familie og venner med børn, aldrig fået lov at passe hunden når vi f.eks. Har været på ferie. Jeg har aldrig stolet på ham..

Nu har vi så fået en datter, hun er 9 måneder. Desværre føler hunden sig truet af hende, hvilket jeg godt kan forstå! Hun er jo dybt utilregnlig smiley hun svinger rundt med arme og ben, og man ved aldrig hvor man har hende.. Hun kan godt finde på at rykke i en hale, hvis en hund kommer forbi (hun er jo for lille til at forstå ret meget endnu).

Jeg var næsten klar over dette problem ville forstærkes, når vi selv fik børn. Det er så sket nu..

Vores pige har en gå-vogn. Den triller hun lystigt rundt i stuen i. Når hun er i gå-vognen, lukker jeg altid hundene ud i gangen! Så hun f.eks ikke kører ind i dem. Det var jeg desværre lidt for langsom til den anden dag smiley
Vores pige trillede straks hen til hundekurven, og på et split-sekundt sprang hunden op og snappede hende i armen.
Heldigvis var det ikke alvorligt!!

Min mand elsker denne hund over alt på jorden, og stoler på den! Hver gang den har opført sig aggresivt igennem årene, har han altid forsvaret den. Jeg mener ikke at vi kan stole på den over en dørtærskel, og derfor forsvarer han den bare endnu mere..

Jeg blev SÅ bange i den situation, hvor hunden rent faktisk snappede hende! Jeg har længe set det komme, men nu er det altså virkelighed.. Min mand var desværre ikke hjemme, og han tror at jeg overdriver situationen (han forsvarer naturligvis hunden). Men det gør jeg ikke, og nu er jeg endnu mere bange for, hvad der mon sker næste gang?
Hvad så når hun kan kravle? Når hun kan gå? Vi kan jo ikke holde dem adskilt for evigt..
Den anden hund, er jordens sødeste! Den kunne aldrig drømme om at løfte et øjenbryn, uanset hvad hun gjorde ved ham!!

Min mand er nu sur, og vil slet ikke tale til mig! Jeg foreslog aflivning, men det skulle jeg ikke have nævnt! men jeg vil til hver en tid forsvarre vores barn, men aner ikke hvad pokker jeg skal stille op..

Kunne en hundepsykolog hjælpe? Han har jo haft problemet siden han var helt lille..

Hvad ville i gøre?





Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vores Hund snapper efter vores barn..
  • #1   24. maj 2013 Hold da op hvor er den svær smiley Måske noget adfærdsterapi evt ?

  • #2   24. maj 2013 Den sag har kun én udgang i min verden. Det er frygteligt, men tænk lige hvordan den hund har det.
    Den er angst hele døgnet, hvert øjeblik. Den må have det frygteligt.
    For hundens skyld, så sig stop nu.
    Hverken terapi eller omplacering vil hjælpe, for problemer af den kaliber kan ikke bare rettes op.

    Det er desværre et kendt problem ved dalmatinere. Om der avles på syge individer eller om der bare skal ekstemt speciel håndtering til, ved jeg ikke. Men jeg ved at der findes alt for mange hunde af den race i ubalance.

    Jeg sender de bedste tanker.


  • #3   24. maj 2013 I mine øjne ser det ikke ud som om i prøver sætte grænser for barnet ordentlig, men i stedet fjerner 'problemet' som faktisk ikke er jeres hund, men jeres barn.. Hunden var der også først

  • #8   24. maj 2013 Maj-Britt, synes ikke du skal bebrejde dig selv det, hvordan skulle du havde kunnet set det komme når den ikke havde lavet udfald imod børn før? *Kram*

  • #9   24. maj 2013 Erklærer mig enig med Malene og Maj-Britt

  • #11   24. maj 2013 Kim / Jeg gætter på du ikke har erfaring med børn af nogen art!

  • #12   24. maj 2013 Et barn under tre år kan ikke lære at man ikke må røre hunden, se på hunden, gå forbi hunden.
    Det har de slet ikke forståelse for endnu.
    Det er slet ikke holdbart at have de to i samme hjem, for de vil begge lide under forholdene, uanset hvordan I gør.
    Både børn og hunde skal have lov at kunne bevæge sig omkring. Så jeg mener stadig kun at der er én udvej, selvom den er grim. Det vil dog være det bedste for hunden.


  • #13   24. maj 2013 Malene, og TS da hun ikke stoler på hunden... må ikke være rart at havde en hund man ikke stoler på.

  • #14   24. maj 2013 Desværre er der rigtig mange hunde ( nok en del hanhund) som ikke ser et barn i den alder for at være et barn. Men lidt som en hvalp... Og mange hunde bryder sig bestemt ikke om ( hvalpe) Børn i den alder.
    Når jeres hund er så nervøs. Så er det nok en super god ide at holde lidt afstand mellem barn og hund. Regner bestemt ikke med at det bette barn formår endnu at løbe efter hunden smiley Igennem alle de år jeg har haft hunde. Har jeg ofte set på mine at det er når de forskellige børn kommer op i alderen 5-7 år. Hvor det er lidt som om at nu er det mere ok de er der. De to hunde jeg har nu. Syntes fra start at det var helt ok mit barnebarn på nu 2 år er der. Der er stor forskel på hver enkelte hund. Men med den nervøse hund i har. Så vil jeg også klart anbefale at få noget hjælp til hunden. Og måske nok overveje om hunden har det ok med at være så nervøs. Vi har af samme grund selv måtte aflive en da han kun var knapt 2 år. Han var bange for sin egne skygge smiley Surt og møj trist. Men bedst for ham smiley


  • #18   24. maj 2013 Tak for jeres svar..

    Hunden er ikke angst døgnet rundt, kun i forskellige situationer - men bestemt flere gange hver dag! Det er helt afgjort mest synd for hunden! Vi har trænet og trænet, nogen ting er også blevet bedre.. Men jeg tvivler på at det nogensinde forsvinder.

    Stod det til mig, var hunden blevet aflivet for år tilbage.. For at undgå en situation som denne, som jo er rigtig trist. Jeg kunne jo sagtens forudse det ville komme en dag.
    -Det kan min mand bare ikke.

    Det skal så siges, at han aldrig tidligere har haft hund, før han mødte mig. Dengang vi mødtes havde jeg allerede den "søde" dalmatiner, og så fik vi sammen den som historien omhandler..

    MajBritt: Jeg er utrolig bange for at historien kunne ende som din! Bortset fra, at du ingen advarsel fik, og derfor ikke kan bebrejde dig selv!!

    Jeg føler at jeg/vi HAR fået en advarsel, -mange endda.

    Men beslutningen er jo ikke kun min. Min mand vil som sagt slet ikke tale til mig nu, da han mener jeg overdriver.. Derfor aner jeg ikke hvad jeg skal stille op?

    Måske vi skulle prøve sådan en hunde psykolog? Kan i evt. Anbefale en? (Midt jylland).
    Om ikke andet, så ville han måske lytte til sådan en?


  • #19   24. maj 2013 Jeg er enig med bland andre Malene i at der kun er en løsning på problemet. Med mindre at hund og mand skal gå den ene vej og mor og barn den anden vej. Hvilket jo nok ikke er optimalt smiley Men det er ikke fair for hverken barn eller hund som det er nu.

  • #21   24. maj 2013 Jeg kan slet ikke forestille mig et samliv med en mand som sætter sin hund højere end sit barn? Han må da være meget speciel...Hos mig var både mand og hund røget ud..

  • #23   24. maj 2013 (link fjernet)

    Hende her har jeg hørt noget godt om smiley

    Synes det er en rigtig god ide med en hunde psykolog, om ikke andet så kan hun måske forklare nogle ting så din mand måske ændrer syn på sagen ?


  • #26   24. maj 2013 Set i bakspejlet her med min gamle Sankt Bernhard og mit mindste barnebarn på 2år hvor jeg oplevede lignende situationer vil jeg anbefale aflivning. Uanset om det er pga, smerter som det var hos min eller angst vil disse situationer blive forstærket og lunten kortere hos hunden for hver gang det sker. Desuden har en angst hund det ikke godt og angsten kan forstærkes yderligere ved at den skifter hjem. Så jeg ville lægge den til at sove.

  • #27   24. maj 2013 Jeg tvivler bare på min egen dømmekraft! Det er jo ikke fordi hunden knurrer hver gang baby er i nærheden. Kun nogle eksakte situationer.. Men jeg stoler generelt ikke på den! Den er ellers en GLAD hund, som elsker gæster osv. Den får bare nogle momenter, hvor den føler sig truet.. Netop som jeg skriver nu, er katten gået forbi hans kurv. Den fik lige en knurren med løftetoverlæbe..

    Jeg kunne selvfølgelig bare kører ind og aflive hunden. Men det ville jo koste mig utrolig dyrt på hjemmefronten smiley manden vil jo aldrig tilgive mig!

    Og så kan jeg selvfølgelig vælge bare at sparke mand og hund ud, det er bare lidt lettere sagt end gjort smiley


  • #29   24. maj 2013 Afliv den hund inden den skambider jeres datter. Kan din mand ikke være med, så smid ham ud. Han forstår jo ikke alvoren.
    Ingen mennesker kan leve med at de var skyld i en hund vansirede et lille barn.


  • #31   24. maj 2013 Jeg ville bestemt også aflive, for hundens skyld.

    Nu har den bidt en gang, næste gang bliver det et hårdere bid sikkert.


  • #32   24. maj 2013 Jeg har tænkt meget over et fornuftigt svar til dig, men jeg syntes virkelig det er svært.. Så nu skriver jeg hvad jeg tænker og så må du ikke tage det ilde op, jeg kan se jeg ikke er alene om den holding.

    Den hund skal væk, hellere i dag end i morgen, hvis ikke manden er af samme mening, så kan han ryge med samme vej.
    INGEN skal sætte sin hund højere end sit barn !!

    Noget helt andet er, selvom det kun er i eksakte situationer hunden er aggresiv, så har den det ikke godt, en velfungerende og glad hund udviser ikke den adfærd. For din, barnets og hunden skyld så må du træffe en beslutning


  • #34   24. maj 2013 Jeg tænkte på, at en adfærdskyndig måske kunne vejlede din mand omkring det hele?
    Selvom det kan trænes bedre, kan det aldrig trænes væk - for hunden har jo altid været sådan. En fagpersons udtalelser kan måske ændre hans mening og give ham mere forståelse.
    I skal tænke på hundens og barnets bedste. Hunden har det skidt sådan her.


  • #36   24. maj 2013 Hvad er din mands forslag, hvordan mener han at lign kan undgås i fremtiden?

  • #37   24. maj 2013 Din datter er kun 9 måneder, hun vil blive mere og mere mobil og sove mindre og mindre.

    Som jeg ser det, er du nødt til altid at adskille hund og barn, da hunden ikke er til at stole på.

    Det er så ikke særlig ideelt, da hunden så vil få meget lidt opmærksomhed. Alt efter hvordan hunden er, vil jeg mene, det måske var bedre at give den fred. Evt. lede efter et nyt hjem uden børn, hvis I vurderer, den har psyke til at blive omplaceret.


  • #38   24. maj 2013 puhhh.. jeg synes den er svær at tackle som helhed.

    Men jeg kan sige at bliver man som lille barn skræmt MEGET af noget, så sidder det rigtigt dybt i én i mange mange år fremover. Og hvor ville det være synd hvis jeres lille barn skulle få den oplevelse.

    Jeg tror din mand et eller andet sted lukker øjnene, så her stemmer jeg i med koret om en god adfærdskonsulent. Sådan en fisk har en langt større chance for at få forklaret din mand hvordan tingene hænger sammen, hvad der skal til, hvad der ikke er 'nok' og hvad de forskellige risici/konsekvenser er.


  • #39   24. maj 2013 Jeg er meget enig i hvad Maiken T skriver..

    Det er også det jeg får ud af det jeg læser..
    Så få en god adfærdsspecialist ud og se på hunden og snakke med jer..
    Så kan i med denne se om i kan finde en løsning for jer og hunden som alle er tjent med..

    Jeg kender ikke lige nogle i jeres område.. Men prøv at tjekke her om der er nogle omkring jer..
    http://test.rieravn.dk/hundetraening.aspx
    Eller eventuelt kontakt Rie.


  • #40   24. maj 2013 En adfærdsbehandler er en neutral person, der kan rådføre jer. Så bliver der ikke skjulte negative følelser imellem dig og din mand.

  • #41   24. maj 2013 Jeg stemmer i med koret, og jeg kan ikke "sige" noget det ikke allerede er "sagt" i denne tråd. Selvfølgelig skal hunden væk... Jeg forstår, at det er svært, når din mand har en helt anden overbevisning end dig, og jeg kan godt se problemet.
    Jeg elsker min hund overalt på jorden, hun er min hverdag, min hoppy, mit arbejde og bare den bedste i verden, men hvis hun snappede eller bed efter min barn, umotiveret, så var hun røget ud af døren prompte. Og det samme dag...
    Der er ingen af os her på HG, som kan fortælle dig hvad du skal gøre. Der er kommet rigtig mange gode bud, vejledninger, forslag og trøste ord, og så er det kun dig der kan bestemme, om du vil bruge det til noget:)

    - måske du kunne vise din mand denne tråd, for at han måske kunne få nogle helt andre øjne på, hvordan sådan en situation skal takles/ kan ende?

    Jeg håber på det bedste, og at du finder ud af det, uden flere kommer til skade:)


  • #42   24. maj 2013 Isabelle m: Det er PRÆCIS sådan det hænger sammen..

    Jeg er rigtig glad for alle jeres svar og forskellige meninger og ideer..
    Nu har jeg noget at tygge på, og så tusind tak for jeres hjælp! smiley


  • #43   24. maj 2013 Velbekomme. Vil du opdatere os herinde når I ved mere?

  • #44   24. maj 2013 Har ikke læst hele tråden.

    I USA frarådes det at have jeres race med børn da de er kendt for at være angst-aggressive. De ligger højt i bidstatistikken der.

    Efter min mening er 90% af alle såkaldte aggressive i virkeligheden hunde med angstproblemer.

    Jeg ville som mange andre her i tråden aflive i denne situation. Hunden er utilregnelig da angst vil gøre at den reagerer voldsomt på selv den mindste trussel (den føler sig truet på livet og vil reagere derefter) og dette vil højst sandsynligt tiltage nu hvor der vil være meget grænseoverskridende adfærd omkring ham (følger med små børn).


  • #45   24. maj 2013 For husfredens skyld, køb en mundkurv. Så kan den umuligt hapse. Hvis du skal gå på kompromi med din mand, og hunden ikke skal aflives, må han også gå på kompromi med dig, og lade hunden bære mundkurv i barnets vågne timer. Du kan ikke tage nogle chancer med et barn, når du allerede er blevet advaret. Skulle der ske noget, vil du aldrig tilgive dig selv. Så ta en snak med manden, og find nogle kompromier så både du og barnet kan føle sig sikker, og din mand ikke behøver at aflive sin hund.

  • #46   25. maj 2013 personligt ville jeg sige aflivning af jeres hund, netop fordi det vil være umuligt at få hunden omplaseret til dygtige mennesker som kan tackle og tag hensyn til hundens sind,
    jeg forstiller mig lidt at din mand har svært ved generelt at tag en beslutning omkring aflivning, til at han ikke vil tale med dig.
    kunne det være muligt at få et ven til at tale med ham om jeres hunds opførsel og spørge indtil om han kan være med til at hans barn bliver skambidt næste gang eller endda slået ihjel?
    måske skrive et brev til ham om dine tanker?

    selvfølgelig kan i godt beholde hunden, men at leve et liv med den usikkerhed og et konstant vågent øje på hunden, kan også være dybt stressende liv, men det må man gøre op med sig selv.


  • #48   25. maj 2013
    Jeg tror at jeg ville give manden det ultimatum, der hed hundegård eller aflivning!

    Hvis din mand ikke kan se problemet, så ville jeg for evigt være bekymret for at lade ham være alene med barn og hund og udfra det ville jeg insistere på at vovse fik fred eller kun var indenfor når barnet sov smiley

    Det her er sgu alvorlig, både for jeres forhold, men også for barnets sikkerhed smiley


  • #54   26. maj 2013 Det undrer mig, at folk vil aflive en hund, som de ikke kender, men kun har hørt om.

    Mit råd er stadigvæk, lad en dygtig professionel kigge på jeres familie. Måske ender det aflivning, omplacering eller måske får familien værktøjer til at hjælpe hunden videre.........


  • #55   26. maj 2013 Til Marianne h!
    Man skal aldrig holde liv i et dyr, der har den adfærd som denne hund har. Vil du kunne leve med at have givet sådan et råd, og hunden skambider et lille barn, for det vil ske????


  • #56   26. maj 2013 Det eneste råd jeg giver er, at hun skal kontakte en dygtig adfærdsbehandler. Familien kan så sammen tage en beslutning.

    Og jeg mener stadigvæk ikke at man kan aflive hunden via mail og telefon.


  • #58   26. maj 2013 stemmer i med Allergisk overfor snobber og storhedsvanvid .

  • #60   26. maj 2013 Allergisk overfor snobber......
    Du er faktisk den første der nævner aflivning.....

    Der kommer mange bud om løsning af problemet som TS kan tage med i sine overvejelser, men jeg mener nu alligevel, at der skal en kyndig ud til hele familien.


  • #62   26. maj 2013 Allergisk,
    Hvem siger "det" ikke virker? Måske den kyndige anbefaler, at hunden får ro?

    Hvis du læser mit tidligere indlæg, så udelukker jeg ikke aflivning - hvis det er det bedste for hunden og familien........



  • #64   26. maj 2013 Det er godt med lidt selvtillid ;o)



  • #65   26. maj 2013 Jeg har ikke selv børn, men jeg har en nevø på 7 år, som tit er på besøg og nåede jeg dertil hvor jeg ikke længere stolede 100% på mine hunde i deres omgang med ham, så fik begge vovser øjeblikkeligt en tur til dyrlægen og en lilla sprøjte..

    Mine dyr forlader IKKE mit ejerskab i live uanset hvad andre så måtte tro og tænke om den del..

    En hund som TS beskriver, er jo ikke en " lykkelig" vovse smiley det er jo bare en hund der i live, fordi ingen har haft n*sser til at aflive kræet..

    Hvorfor skal man partout holde liv i en angst hund, der tydeligvis ikke trives? En død hund, er jo ikke længere angst 24/7..

    Tænk hvis vovse totalt taber sutten af at blive omplaceret og så alligevel ender med at skulle aflives? Var det så ikke bedre at sige tak nu?


    TS, jeg ville i ramme alvor forklare din mand at denne situation gør at du ikke er tryg ved at efterlade ham med jeres datter, netop fordi han ikke kan se alvoren i denne situation..

    Børn før dyr!! ALTID!!


  • #66   26. maj 2013 Undskyld, men jeg havde aflivet den på stedet.

    Overdriver? Den har snappet jeres barn i armen? Hvordan kan den stadig gå rundt?
    - Jeg er ret kynisk når det kommer til sådan noget, medmindre barnet er stor nok til selv have fremprovokeret noget i hunden, hvilket absolut ikke er sagen her.

    Øv hvor jeg håber den kommer ud af jeres hjem, jeg havde i hvert fald ikke turde have den i nærheden.


  • #67   26. maj 2013 I har givet det 5 år - hunden har ikke fået det bedre. Det i gør virker ikke.
    Enten skal i lave helt om på træning og samværd med hunden. Eller hvis i vurderer det ikke er muligt for jer, må i erkende hunden ikke får det bedre hos jer.
    Iså fald er der to muligheder omplacering eller aflivning.

    Hvad jeg ville gøre er ligegyldigt. I skal finde jeres løsning.


  • #69   26. maj 2013 Det er jeg dybt uenig med dig i.

  • #70   26. maj 2013 Alfisten - Jeg er lodret uenig. Hvis hunden har været svær ANGST i 5 år og nu har snappet deres 9 mdr. datter, JO så afliver man squ kræet, i hvert fald hvis man elsker sit barn!

  • #71   26. maj 2013 Allergisk

    Nedgøre??? Ikke min hensigt.


  • #72   26. maj 2013 Forskrækket - Ja muligvis!
    Snappe barnet i armen - Nej overhovedet ikke!

    Jo hvis man har et LILLE barn, som TS har så er det fanme enten eller, og hvis ikke så er man dybt uansvarlig, da barnet er i fare hver dag for at blive bidt af en hund!


  • #78   26. maj 2013 I vil jo aldrig stole på den hund uanset om i bruger en adfærdsterapeut eller ej.
    Selvom hunden skulle komme af med sit problem, så vil i/du nok aldrig have tillid til hunden.


  • #80   3. jun 2013 Tak igen for alle jeres svar!

    I får her en lille opdatering:

    Jeg er sammen med min mand kommet frem til et kompromis. Hunden får lov at overleve denne gang. Nu har vi bare klare regler omkring hund + barn.

    Når barnet er i stuen om dagen, er hunden i bryggerset. (Vi har et gitter imellem gang/bryggers og stuen.) Her er hundene normalt når de er alene hjemme.

    Når vores barn så er kommet i seng, er i dagpleje mv, må hundene være i stuen igen.
    -Så barn og hund er altid adskilt.

    Det er min mand heldigvis indforstået med!

    Nu bor vi på en landejendom, hvor hundene til dagligt løber frit. Ud over den motion de får ved at løbe rundt ude i markerne hver dag, går jeg 6 km med dem 4 dage i ugen. Så jeg er ikke sikker på det er så "synd" for hunden, som jeg måske bilder mig ind?

    Dette er dog ingen permanent løsning! Jeg er ikke interesseret i en "bryggers hund".. Men det er en her og nu løsning..

    Så håber vi bare at det ikke går galt alligevel.

    Igen mange tak for jeres svar! Jeg har læst dem alle, og er rigtig glad for alle jeres meninger og ideer.


    profilbillede
  • #81   3. jun 2013 Dejligt at i har fundet en løsning ind til videre smiley Pas bare på at barnet ikke stikker en hånd gennem tremmerne ud til hunden. Nu ved jeg jo ikke om det vil gøre hunden noget. Men HVIS nu......

  • #83   3. jun 2013 Så hele dagen, har hunden ikke kontakt med jer. Først om aftenen?
    Det var da synd. En hund vil jo gerne være sammen med sin "flok", og nu skal den så nøjes med at kigge på, og så kun være sammen med jer få timer om aftenen...?

    Jeg havde fundet et andet hjem eller sagt farvel.


  • #85   4. jun 2013 Det kan godt være I synes det er en god løsning både for jer og hunden, men jeg vil stadig sætte spørgsmålstegn ved jeres samvittighed når hunden får bidt jeres barn? Jeg synes det er fuldstændig ansvarsløst at I tror I har løst et problem, som meget mere trygt kunne løses med en sprøjte hos dyrlægen.

  • #86   4. jun 2013 Rolig nu
    Der er ingen der siger hunden ikke er sammen med sin familien om dagen, den er bare ikke sammen med barnet.
    Men det afholder da ikke familien fra at gå ud til hunden, tage den med i haven, eller hvad man nu kan finde på.


Kommentér på:
Vores Hund snapper efter vores barn..

Annonce