{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.157 visninger | Oprettet:

Langhåret Schæfer med skæl og kløe {{forumTopicSubject}}

Hej Alle,

Mine svigerforældre har en langhåret schæfer han på 11 år, som har fået en ordentlig omgang skål henover ryggen og specielt på bagparten, hvor det også klør meget.

Er der nogen der har erfaringer med dette og evt. en løsning? Han har været ved dyrlægen et par gange, fået et par kure med medrol, blevet vasket, fået receptpligtig kur mod lopper, lus, flåter osv. Intet har hjulpet. Der er også skiftet foder og han får fiskeolie.

Det er som om badene hjælper lidt, men kun for en stund.

Mvh. Lea


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Langhåret Schæfer med skæl og kløe
  • #1   21. jun 2013 Er den stresset?
    I kan vaske den i almindelig skælshampoo til mennesker. Det plejer at hjælpe, men skælene vil komme igen, hvis hunden stresser.


  • Johanne K
    Johanne K Tilmeldt:
    jan 2011

    Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 10
    #2   21. jun 2013 Vi har haft to langhårede schæfere. Begge to led af kløe, det lignede af de havde sådan noget fint støv i pelsen i underuldet og til tider væskende sår. (Dyrlægen kaldte det for hotspot)
    Den første vi havde, havde det faktisk fra han var ca et år gammel. Og dyrlægen gav ham hver gang Medrol. Det hjalp lige mens han fik pillerne men lige så snart vi var færdige med pillekuren, kom det tilbage.
    Et stort minus ved Medrol er, at det er vanddrivende, så han skulle tisse hele tiden! Ham havde vi i 8 år og han var faktisk på Medrol hele hans liv, flere gange om året.
    Den næste vi fik han fik samme problem. MEN jeg ville ikke tro på at vi bare var uheldige at få hunde der led af massive hotspots hver gang. (Jeg læste derfor meget om emnet) Så jeg kontaktede en anden dyrlæge. Han gjorde noget som den anden dyrlæge aldrig havde gjort - han tog et lille skrab af huden og det viste sig at hunden havde hårsækmider.
    Endelig fik vi den rigtige diagnose og hunden kunne behandles korrekt og UDEN Medrol. Og hunden led aldrig mere af det. (Vi kom så desværre af med hunden da den var knap to år, da han desværre havde svær hd)
    Og den lille korthårede bandit vi har nu (han er 7 mdr) har heldigvis ikke fejlet noget.

    Så måske du skulle bede jeres dyrlæge om at tage et lille skab, for at udelukke om det kan være hårsækmider.

    Jeg er glad for at vi gjorde det, for jeg mener bestemt ikke at man skal fylde sin hund med medicin uden at være helt sikker på at den bliver behandlet for det rigtige.


  • #3   21. jun 2013 Hvis den har fået kur med medrol og det ikke har virket, så bliver man jo nødt til at se på, om den er inficeret med bakterier eller parasitter..

    Det burde i min bog have været gjort omvendt.

    Hvilken type loppemiddel er det, I har fået udskrevet?


  • #4   21. jun 2013 Tak for jeres svar.

    Som udgangspunkt vil jeg ikke vurdere at han er stresset. Han bliver tilpas aktiveret og mentalt stimuleret, han er i rolige omgivelser og trives ellers rigtig fint og er en flot gammel hund.

    De par dyrlæger der har kigget på ham, har ikke ment at der var tale om mider eller andet levende kryp - blot skæl. Men det klør på ham, og det er jo synd. Medrol'en gjorde kun at han ikke kløede, mens han fik det, men kløen startede igen, da kuren stoppede.

    Måske vi skulle prøve med skælshampoo, og ellers må vi have fat i dyrlægen igen, for en ny vurdering.

    Jeg kan ikke huske hvad loppe/flåtmidlet hedder, som blev udskrevet...



  • #5   21. jun 2013 Overvej at find en specialist i hud.

    Dyrlægerne kan ikke konstatere noget som helst uden at undersøge det og det burde de have gjort.


Kommentér på:
Langhåret Schæfer med skæl og kløe

Annonce