{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.776 visninger | Oprettet:

Begynderhund {{forumTopicSubject}}

Mit første emne blev åbenbart "spist", væk er det i hvert fald.

Vi er en familie med 2 børn på hhv 7 og 9 år, der overvejer at få en hund. En god begynderhund.

Det skal være et familiemedlem, som hele familien kan hygge, træne og lege med, og som alle naturligvis skal være med til at passe og kan gå ture med.

Vi bor på 107 m2 i et plan, med ca. 300 m2 have til og med masser af grønne områder omkring os.

Foreløbigt har vi kun Welsh Corgi på listen. God størrelse og lige så godt temperament, men vi er selvfølgelig åbne for forslag.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Begynderhund
  • #1   3. sep 2013 dansk svensk gårdhund, en god alsidig hund der er let at træne, generelt har et glad og mildt temperament, og en god størrelse da den ikke er lille og skrøbelig, men heller ikke er stor og kan vælte folk i glæde

  • #2   3. sep 2013 Det ville hjælpe hvis i vil beskrive hvad i forestiller jer i forhold til ting som pelspleje (hvor meget gider i børste, er det ok at den skal til hundefrisør og trimmes osv). Hvor aktive er i, hvor meget forestiller i jer at i gider gøre ud af træning og mental aktivering?
    Hvordan med størrelsen -er med på at i kan lide corgien, men er det den størrelse i vil have, eller er det ok at den er større eller mindre?

    Hvordan med trænbarheden -foretrækker i en hund der er forholdsvist let at træne og som kan blive top-lydig (med rette træing ofrstår sig) eller er det helt ok at hunden hr sin egen mening om tingene, og måske ikke vil kunne lære f.eks. at gå løs på gåturene o.l.

    Umiddelbart synes jeg ikke corgi'en lyder helt tosset som førstegangshund til en lidt aktiv familie. Ellers er retrieverne jo osse et godt bud (men husk at det er jagthunde der skal aktiveres -osse selvom de fleste man møder er halvfede, passive hunde. Det er de altså ikke af egen fri vilje)





  • Gustav M
    Gustav M Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Hunde: 4 Svar: 4
    #3   3. sep 2013 En labrador er en perfekt hund til både nybegyndere og til erfarne. smiley


  • #4   3. sep 2013 Vi er selv rigtig glade for Schapendoes´en - Kunne ikke finde en hund der passede bedre til os.
    De er så dejlig glade. De er på når man vil noget med dem og kan på samme måde skelne mellem at skulle lave noget og skulle ligge og slappe af.
    De elsker alt form for træning og små tricks.

    God begynder hund, da den er god til at tilpasse sig sin familie smiley

    Du kan læse mere om race på vores side :
    http://www.dyreadfaerdsklinikken.dk/baagegaarden/


  • #5   3. sep 2013 Tror egentligt ikke en corgi er en god begynderhund... Tror generalt ikke en hyrdehund er en god begynderhund.

    Som de andre skriver en dsg eller en bomuldshund måske smiley



  • #6   3. sep 2013 Tak for feedback, vi har fået liodt mere at kigge på.

    Vi har ikke travlt med at få en hund her og nu. det er vigtige er, at vi finder den rigtige hund, også selvom det skulle tage et par måneder at beslutte os.

    Vi har kigget på Corgi netop pga størrelsen, da pigerne også skal kunne gå ture med den og samtidig være de styrende.

    Det er ikke en pyntehund vi leder efter, den må godt kunnne tåle at blive beskidt, og da vi er begyndere er det selvsagt en kæmpe-fordel hvis den er nem at træne


  • #8   3. sep 2013 Puddel er en lærevillig, aktiv og intelligent hund. Og fåes i flere str

  • #9   3. sep 2013 De fleste cavalier, kan godt lide at træne sammen med deres ejere, (nu er der nogen som min der godt kan være ldt doven til tider smiley ), næsten lige så meget som de elsker at slappe af på en blød pude smiley En skøn lille og harmonisk hund, der passer sig fint som førstegangshund smiley

  • #10   3. sep 2013 En corgi har kun korte ben, resten af hunden er stor. Derved er den også stærk og måske ikke så nem for pigerne at gå med før den ER trænet.

    Jeg vil foreslå jer at finde en udstilling i nærheden af hvor I bor. Så kan I stille og roligt gå rundt og se MANGE forskellige racer, samt snakke med ejerne (kan dog godt være en fordel at vente til de HAR været i ringen pga stress hos ejerne)
    Og lad nu være med at lade jer forblinde af en enkelt skøn hund i racen. Lydighed er f.eks. ikke arveligt.


  • #13   3. sep 2013 Vi er første gangs hundeejere og har en corgi smiley Han passer rigtig godt til os men synes ikke helt den passer til hvad i ønsker jer.

    De kan være nemme at træne...hvis du er interessant, sjov og varierende. Men de er stædige som bare pokker og er ikke en pleasende race. Og så skal gå pænt træningen være meget i højsæde...for det er dælme en stærk race. Lad jer ikke narre af størrelsen. Nok er den lav men det er en stor hund i en lille krop smiley


  • #14   3. sep 2013 Vil sige som Winnie...de fleste hunde kan være fantastiske første gangs hunde...bare i som ejere har sat jer ind i hvad racen kræver af jer og ikke omvendt smiley Og selvfølgelig er der altid nogle der falder udenfor race standarden smiley

  • #16   3. sep 2013 Det er en klassiker, men cavalier er altså en skøn hund!

  • #17   3. sep 2013 Min Corgi er også min første hund, men jeg er glad og MEGET heldig, for jeg valgte en voksen hund, som, til min fordel, var/er trænet rigtig godt..

    Hun er meget aktiv, krævende, ikke super til lydhedstræning (hun kan det jeg har behov for), men for hende skal der fart over feltet.. Hun er stærk, så et barn på 7/9 år ville jeg ikke lade gå med min og hun er endda en lille corgi..

    Hvis man sætter sig ind i racen, kan det være en fantastisk første hund, men hvis i forventer at jeres små piger kan gå med den det første stykke tid, så ville jeg måske kigge på en mindre hund.. Har set børn blive revet omkuld af en Corgi, fordi den ville hilse på andre hunde..

    Held og lykke i jagten på den perfekte hund smiley Vil også gerne fortælle mere om min corgi, hvis I vil vide mere smiley


  • #19   3. sep 2013 Maj-Britt -hvis ikke en corgi kan være begynderhund, er der godt nok mange der skal sorteres fra...

    Jeg mener egentligt at næsten alle hunde KAN være begynderhunde, HVIS de passer ind i den familie hvor de skal være det.
    Og corgien er da ganske trænbar, uden at være overdrevet følsom overfor førerfejl (sådan som en del af de ultra-trænbare hunde kan være det). Det synes jeg da er et ganske godt udgangpunkt for en begynderhund.
    Ok, man får ikke en super førerfikseret, pleasende "min ejer er Gud"-hund, men det er faktisk ikke altid en fordel med sådan en når man er ny -de er nemlig mindst lige så følsomme overfor fejl... og kan blive ganske frustrerede når man som begynder kludrer i det, begår fejl osv.
    Corgien er, i mine øjne i hvert fald, en god robust hund (både fysisk og mentalt), som samtidig er til at træne og opdrage...


  • #20   3. sep 2013 Min første hund var også en "ikke begynder " race og det gik også fint.

    Kommer jo an på hvad man ligger i hunden... Ingen hunde er begynderhund, hvis man ikke gider hunden. Hvis man sætter sig ind i race, og er klar over hvad racen indeholder og kan leve med det, og er villig til at gøre, hvad der kræves... Så kan det ikke gå helt galt smiley


  • #21   4. sep 2013 Mere feedback, så mere tak.

    Vi var ikke klar over at Corgien var så stærk, at den ligefrem kan trække afsted med piger i alderen 7-9 år, men det er bla. også¨derfor vi spørger om råd smiley


  • #22   4. sep 2013 Cavalier eller pudel ville være mit bedste bud smiley

    Måske i skulle tage på en udstilling og møde hunde og avlere smiley



  • #24   4. sep 2013 Jeg vil faktisk også foreslå en pudel. De er milde, nemme at gøre velopdragne og nogle rigtig sjove hunde, der er med på den værste. Skulle man blive grebet af hundetræning duer de også til det. En mellempuddel ville være oplagt.
    Pudler kan klippes i neutrale og nemme frisurer så de ikke ser få 'fimsede' ud, men ligner alle mulige andre hunde smiley


  • #26   4. sep 2013 Jeg vil også sige puddel - skøn , kærlig, intelligent hund - der gerne vil lære - og så kommer den i mange str. og farver! Ellers prøv at tage et kig på en bostonterrier

  • #27   4. sep 2013 @Maj-Britt
    Vi bor i Herlev.

    Som nævnt tidligere skal hunden være et familiemedlem. den vil en sjælden gang være alene hjemme i 6-7 timer, men ellers omkring 4 timer på hverdage.

    Jeg løber selv 3-4 gange om ugen, hvor en hund sagtens kunne komme med.

    Corgi er røget lidt ned af listen, da det skal være noget pigerne kan gå med uden at blive trukket omkuld. Dansk svensk gårdhund, dansk spids og Boston Terrier var nogle meget interessant bud, som vi helt sikkert kigger nærmere på.


  • #29   4. sep 2013 Nico -en mellemstørrelse hund der ikke kan slæbe afsted med pigerne hvis det er det den vil, er ikke mulig at finde.
    Jeg har 2 hunde på 16 og 20 kg, og lufter jeg dem sammen, kan de uden de mindste problemer slæbe afsted mig... hvis det er det de vil.

    Som børn luftede min bror og jeg både mine forældres cockere og springer samt familiens pointer-blanding. De kunne luftes uden besvær, da de alle var veltrænede. Vi havde derudover en fox-terrier-agtig blanding, og DEN var altså en udfordring at lufte for to børn, fordi den for det første gik elendigt i snor, og for det andet altid var klar til at jage kvarterets katte og hvad der ellers måtte komme forbi.

    Så selvom børn i den alder nok ikke skal sendes alene afsted med en rottweiler e.l. så synes jeg ikke corgien eller n hund i tilsvarende størrelse, bør udelukkes kun på den baggrund -den skal blot lære "reglerne" for at gå i snor smiley


  • #30   4. sep 2013 Og så vil jeg da lige foreslå en islandsk fårhund osse -de ligger på omkring de 12-16kg, er kvikke og ikke alt for svære at opdrage på (men dog spidshunde, og derfor ikke super pleasende), og gode til børn.
    -hannerne KAN dog have problemer med andre hanner, men tæverne er normalt helt ukomplicerede omkring andre hunde, med et mildt sind.


  • #31   4. sep 2013 Jeg vil sige som Maj-Britt.. Kom til udstilling i Ballerup d. 22/9-13..

    Jeg vil være der med min Corgi (hun skal ikke udstilles), så pigerne skal være velkomne til at prøve at gå lidt med hende, se om de kan holde hende, lege lidt med hende og så videre.. smiley

    Jeg har en lille Cardigan tæve på 4 år..


  • #32   4. sep 2013 Jeg har kun lige skimmet de fleste indlæg.

    Men jeg vil gerne lige smide en ekstra race ind i puljen - min egen begynderhund, dværgschnauzeren.
    Super skøn, klog, uhøjtidelig hund. Tilpasser sig sine omgivelser (og det kan jeg virkelig skrive under på, efter at jeg er begyndt at bo sammen med en!)
    Et (for mig) kæmpe plus er, at den ikke fælder. Trimmehund.
    Og så ELSKER de børn! Min egen, som egentlig ikke er socialiseret videre på børn, er helt tosset med børn og andre, jeg kender, har det på samme måde smiley
    Just sayin' smiley


  • #33   20. okt 2013 en corgi kan sagtens være en begynderhund, men det kommer jo helt an på hvordan man selv er indstillet, det er en arbejdshund , den kræver at blive trænet og aktiveret ,så den får lov at bruge sit hoved. I er velkomne til at aflægge mig et besøg jeg bor ved Skibby ,og har et par stykker. Men bortset fra det så syntes jeg ikke børn skal gå tur med hunde, da det er et stort ansvar ,ikke kun med den de går med, men de kan møde andre og måske ikke så venligsindede hunde.

    profilbillede
Kommentér på:
Begynderhund

Annonce