{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.792 visninger | Oprettet:

CA
CA
Tilmeldt:
27. maj 2014
Følger: 1 Hunde: 1 Emner: 7 Svar: 50

hvalpe startpakke, råd. {{forumTopicSubject}}

Vi får vores bomuldshund hjem om en måneds tid, og jeg er ved at lave en liste over det vi skal købe.

Vi har allerede købt stofbur, som vi skal have med på næste hvalpe besøg.
vi håber lidt at det vil skabe tryghed at hun får noget med fra sit hjem som hun kender til. Vi får også et tæppe med som dufter af mor og søskende.

Jeg er lidt på bar bund mht. tyggeting og evt. legetøj: Hvad er godt at have?

Jeg har købt lidt forskelligt fra mærket kong med henblik på alene hjemme træning.

Vi får en sele plus snor med, bare sådan et start kit, jeg tænker at de første par dage alligevel går med at skulle se det hele an, og det er jo meget små ture vi skal på, nok bare lige i vores fælleshave til at starte med. Så halsbånd/sele køber vi nok først senere. Eller måske halsbånd er godt at have, så hun kan vænne sig til det også.

Hundefoder
Hundetegn
Madskål, er alt sammen noget vi skal have købt:-)

Vi får børster med til hende, opdrætter har valgt at give en god basic pakke med så vi kan komme godt fra start med pelspleje, så det er der også styr på.

En negleklipper/hundeshampoo?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvalpe startpakke, råd.
  • #1   2. jun 2014 Husk at forsikre din lille hund smiley

  • #2   2. jun 2014 Kam, børste, negleklipper, madskål, tæppe, evt bamse til at ligge med når der trænes alene-træning. Sele vil jeg fraråde, da racen har meget pels, og det er umuligt at rede rigtigt igennem med en kam, når selen har været under forben/mave..trust me.
    Jeg har set en cocker, der skulle trimmes efter 8 mdr med sele...ikke noget kønt syn, al pels måtte barberes af, da hundens pels var a la en tyk måtte.
    Hvalpefoder I evt får fra opdrætter holder ikke længe, så køb en 10-15 kg sæk af det. Det skal hvalpen fodres med til den er ml 9-12 mdr.


  • #3   2. jun 2014 Husk halsbånd med lovpligtig navneskilt med navn, tlf og adresse. Regner med hvalpen er chippet fra opdrætter samt har sin første vaccination. Den næste skal gives ved 12 eller 16 ugers alderen. Og som skrevet ovenover, hvalpen skal have den lovpligtige forsikring.

  • #4   2. jun 2014 Forsikring ser jeg som en selvfølge:-) Her venter vi blot på at forsikringen kontakter os ( opdrætter har spurgt om de må kontakte os).

    Har faktisk godt hørt det med sele ikke er så smart, det må vi se på når vi får hende hjem. Pelsen skal jo ikke filtre/ødelægges.

    I kan ikke anbefale specifikt legetøj/tyggeting?



  • #6   2. jun 2014 Kong er genialt, men husk at det også kan blive for småt. Ang. hvalpefoder, ja, de små racer skal have til omkring 1 års alderen, hvorimod de større lidt længere, da de vokser langsommere og skal have de vigtige proteiner og vitaminer i en længere periode.
    Tyggetov o.a. har jeg erfaring med, at de kan blive splittet til atomer på meget kort tid, men hør evt opdrætter vedr det.
    Opdrætter henvende sig vedr forsikring..er det igennem Agria eller?


  • #7   2. jun 2014 Børster, madskål, vandskål, legetøj (noget der giver lyd, noget der er blødt at ligge med, noget der er godt at tygge i), snor, halsbånd, bur, kurv og tæpper - så kommer I langt. :o)

    Det jeg synes er vigtigste er træningen og socialiseringen og alle de små ting, den skal vænne sig til fra starten af.

    Jeg vil anbefale jer et trimmebord. Det gør pelsplejen så meget nemmere. Husk at væn den lille til at være på bordet fra starten. Tag den op på bordet hver dag, kæl og giv godbidder og børst den lidt. Væn den også gerne til at ligge ned på bordet - det gør det nemmere at børste mave og ben. Væn den også fra start til at få klippet negle. Start med at pil ved neglene hver dag, tag evt. en lille bitte snip af en enkelt negl engang imellem, så den vænner sig til følelsen. Væn den til at få vasket og tørret poter. Tør dem med et håndklæde hver gang I kommer ind fra tur, så det bliver en naturlig ting at gøre (også selvom det ikke har regnet).

    Hvis pelsen børstes grundigt og regelmæssigt, og selen er tilpasset ordentligt, så burde det ikke være et problem med sele, heller ikke til de langhårede hunde.

    Vi har samojed, der fint klarer at gå med sele. Hvis man ikke får den børstet ordentligt igennem, kan pelsen godt 'klumpe' lidt hvor selen sidder, så det skal man være obs på. Men det er det samme med halsbånd. Da vi gik til hvalpetræning var der to bomuldshunde med seler, uden problemer med pelsen. Det kræver bare regelmæssig pelspleje, evt. lige køre en kam/børste igennem når selen tages af.


  • #8   2. jun 2014 Alder for hvalpefoder kommer an på hvilket fodermærke man bruger. Nogle bruger hvalpefoder til 1 års alderen eller over, andre går over til juniorfoder mellem 6-12 mdr. osv. Så det er meget forskelligt.

    Af tyggeting er det eneste jeg for alvor kan anbefale Kong. Vi har to meget tyggeglade hunde (den ene ikke så meget mere), og det eneste de ikke har kunnet smadre til ukendelighed er Kong i massiv gummi. :o) De har også nogen specielt til hvalpe. Ellers er vores bare glade for almindelig reb og bamser.

    Og så kan jeg anbefale at give ben (fx marvben) og tyggeben.


  • #9   2. jun 2014 Børste er altså ikke nok, når der har været sele på. Det skal helst være kam, er ihvertfald min erfaring, den kommer helt ind til huden, hvor filterboldene starter. Hvis man glemmer det bare én gang, så er skaden sket, derfor jeg henviser til halsbånd.

  • #10   2. jun 2014 Av ja, tyggeben. Min oplevelse er, at *politistave* er de bedste, især under tandskifte. Hvalpen får tygget så godt på det sammenpresset hud, at de små, kløende babytænder får deres sag for. Men husk gnaveben kan også blive for små...Har en gang taget min junior i at sidde med en "bid" kødben af en politistav. Hun var ved at kløjs i den smiley

  • #12   2. jun 2014 DKK Cocker - Min oplevelse er helt anderledes end din. :o)
    De to bomuldshunde vi gik til træning med, havde altså ingen problemer med pelsen, selvom de have sele på, på alle gåture, og blev børstet et par gange om ugen. :o)
    Vores samojede har heller ingen problemer med sele, hun bliver børstet en gang om ugen, når hun er i fuld pels. Nogle gange med kam, andre gange med børste.
    Vi har ihvertfald ikke oplevet (hverken med vores samojed eller de bomuldshunde vi kender), at skaden er sket hvis man glemmer det én gang. :o)


  • #13   2. jun 2014 Trinne - Vi gav vores næsten fra start. Tror hun var omkring 10-12 uger, da vi begyndte at give tyggeben og marvben (altid unde opsyn).

  • #14   2. jun 2014 Det kan nok have noget med pelstype at gøre. En cocker kan ihvertfald ikke gå med sele, hvis man vil undgå filterbolde...

  • #15   2. jun 2014 Det ved jeg så ikke noget om. :o)

    Ved samojeder ved jeg det hjælper med en speciel skånsom sele, med lammeskind, der 'slider' mindre på pelsen og ikke ugler så meget - mon det også hjælper med en cocker?


  • #17   2. jun 2014 Takker for alle inputs:-)

    Hvalpemotivation er vi tilmeldt allerede, så den del er der styr på.

    Forsikringen bliver enten hos agria eller dyrekassen.

    Hundefoder, der påtænker jeg at købe en lille pose til at starte med for at finde ud af om hun kan tåle/fungere godt på det

    Ja selvf. marvben er en god ide.

    Mht. pelspleje: Her må vi tage det løbende, vi har snakket meget med opdrætter om pels pleje, og hvis behovet er der lavee hun kursus i det:-)

    Jeps, op på bordet og blive børstet osv er et must. Det er en del af træningen:-)


  • Malene P
    Malene P Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 21
    #18   2. jun 2014 Følger lige med, vi skal også hente vores lille Coton om 4 uger. Hvilke typer Kong, har du købt, jeg er lidt bange for, at købe dem for små?
    Vi køber en Tre Ponti sele til vores, den er meget nemmere at iføre hunden, end normale seler synes jeg. Vi har haft langhåret hund før, med bomuldslign pels, og synes aldrig det har været noget problem..


  • #19   2. jun 2014 Vi har sådan et kødben kong, en lille rund en og en klassisk kong i small tror jeg nok det var. Vi har også dem der kaldes for leo, både i stor og lille.

    Malene P, ej hvor spændende. Hvor skal I hente jeres lille ny henne?

    Tre ponti sele er det de der bløde seler eller?


  • Malene P
    Malene P Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 21
    #20   2. jun 2014 Ja, de er bløde i det, hunden skal bare stille forbenede i, og så klikkes den på ryggen, den er rigtig nem ift hvad vi ellers har haft, og har det bedre med en sele end et halsbånd.. Vi skal hente ham i Bagsværd, der er ikke særlig mange steder i nærheden af os, og ville gerne følge ham inden han kom hjem. Desuden skal jeg være 100% sikker på at han var ægte (pga allergi), så vi har valgt et sted vi stolede på smiley Det er første gang med en hvalp hvalp, vores gamle hund fik vi som 11 mdr, så har aldrig prøvet alene hjemme træning, renlighedstræning osv, så er lidt nervøs for det smiley

  • Malene P
    Malene P Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 21
    #21   2. jun 2014 Må jeg spørge hvad i skal give hos Agria og dyrekassen? Tænker at han skal forsikres i lærerstandens hvor vi har alt andet samlet, men de dækker kun op til 15000, og ved desværre af erfaring at en tur på dyrehospitalet kan blive langt dyrere end det..
    Til gengæld koster den kun 1350 årligt..


  • #22   3. jun 2014 Som lille hvalp kan i godt bruge en sele, men i ca. 8 måneders alderen hvor de skifter til voksen pels vil det blive et helvede med fil fra sådan en. Så jeg ville forsøge at lærer hunden at gå ordentligt i et halsbånd inden.
    Lige som gode rutiner i pelsplejen skal være i orden inden. Ellers bliver det hårdt med daglig børstning og udredning af filter.

    Snak med opdrætteren om hvilke. Pelspleje ting i skal købe. Der er så stor forskel på shampooer og balsam. Så følg opdrætters råd.
    Produkter der ikke passer til lige jeres pels kan gøre plejer tifold vanskelig!

    Mine bologneser er glade for bamser og skind. Små mus fra IKEA er super til hvalpen. Og skindlegetøj og haler er gode til motivation og træning.

    Husk en lille potesaks og øreplukker. Selv om det måske ikke er nødvendigt til hvalpen så er træningen nødvendigt til den bliver unghund.

    Overvej hvor i skal vaske den. I starten er håndvasken stor nok. Men vil i på sigt få brug for et andet sted, og ikke har badekar. Kan et løftet/ på stativ babybadekar med afløb anbefales.
    Det er det bedste jeg har købt - mvh min ryg.

    Tyggeting - i kan bruge det hele. Gode rå ben er et hit.



  • #23   3. jun 2014 En god føntørre til at tørre hunden med når den har været i bad, da den ellers tager alt for lang tid om at tørre.

    En stak håndklæder til lige at tørre pote/mave i når hunden kommer våd og beskidt hjem


  • #24   3. jun 2014 Malene P, jeg ved ikke hvad det vil koste hos Agria, men tror det er omkring de 2000kr om året. De dækker langt over de 15.000kr.
    Prøv at lav et tjek der inde, deres hjemmeside er meget overskuelig smiley

    Ej, i bagsværd? Så må i bo tæt på os evt. Vi er fra Søborg. Vi bør da næsten mødes til hvalpe leg, nu hvor de er lige gamle. Vi henter vores d. 5 juli.

    Ginne - Jeg må lige snakke med hende om shampoo osv. næste gang vi skal på hvalpe besøg.

    Og 1000 tak for alle inputs - det er alletiders at I gider at svare. En føntørrer skal vi også have købt, jeg så hvilken model opdrætter havde sidste gang.


  • Malene P
    Malene P Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 21
    #25   3. jun 2014 Vi bor i Frederikssund, så ikke lige om hjørnet smiley Men det kunne da være sjovt med lidt hvalpesocialisering. Min mands mormor bor i Søborg, så vi kommer der rimelig ofte. Har prøvet at søge efter hvalpeleg, men ville gerne med nogen på "egen størrelse" smiley

  • #26   3. jun 2014 Ej så skal vi da aftale noget møde halløj. Det kunne være vildt hyggeligt. Vi kan da skrives ved når hvalpe tiden nærmer sig? smiley Faren til dette kuld vi skal have er bosat i Frederikssund smiley

Kommentér på:
hvalpe startpakke, råd.

Annonce