{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.032 visninger | Oprettet:

traume efter bidepisode {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen. Som overskriften beskriver, så er min elskede bull terrier hvalp på 5 måneder blevet skambidt. Heldigvis er det ikke hende som har traumer, men derimod mig! Inden det skete var alt så fantastisk. Hun fik lov til at møde en masse hunde og vi var også en del i hunde skov.. Selv opdrætterne sagde at man godt kunne se hun var vandt til at leget med andre og at hun er blevet godt socialiseret. MEN MEN MEN. Denne her bidepisode har resulteret i at jeg er så bange for at møde andre hunde. Mit hjerte sidder helt oppe i halsen. Derudover har jeg haft rigtig rigtig dårlige erfaringer til hvalpetræning. Når min hund leger, er hun lidt vild og hun napper efter de andre hund (som mange hunde jo gør i leg) men en af de andre hundeejere kan slet ikke have det og har flere gange skabt en scene. Dette har haft en domino effekt på de andre, så jeg føler alle de andre er bange for Margrethe, (min hund) Hans datter på 12 begyndte endda at græde sidst fordi deres hund hele tiden løb over og ville lege med Margrethe (de er samme størrelse) og Margrethe har det med at bide især i kinder og øre, men deres hund sagde ikke noget til det. Men det kunne de altså slet ikke klare at se på. . Jeg synes det er rigtig synd for Margrethe, for hun gør jo ikke noget galt, men det er hende som bliver stemplet som den onde, selvom hun ikke har gjort noget.

Lige nu har jeg mest lyst til at bare holde mig til de få legekammerater hun har haft siden jeg fik hende. Holde hende langt væk fra hundeskov, og ignorere andre hunde når vi er ude. Hun er 5 måneder nu. Når hun bliver større er planen 3 ugentlige løbeture og 1 ugentlig lege date med en af de hunde hun allerede kender. . Jeg føler lidt at ved at få hende til udelukkende at fokusere på mig på vores gåture, kan skabe et større bånd mellem os. Men er det okay at helt undgå andre hunde ? Jeg kender et par ældre hunde som slet ikke er interesseret i andre hunde. Men jeg må indrømme jeg ved ikke så meget om emnet.


Glæder mig til at høre fra jer


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  traume efter bidepisode
  • #1   12. feb 2015 Du kan SAGTENS holde dig til et par få legekammerater. Målet er ikke at hun skal have en masse legekammerater som hun kan med, men få stykker som er gode. Så lige mht. om du kan ignorere andre hunde på tur og holde dig til få legekammerater, så kan du sagtens det smiley

  • #2   12. feb 2015 Noget der er meget typisk for bull racer er at de napper/bryder i deres leg og ikke alle hunde bryder sig om det. Jeg ville aldrig lade min hund lege på træningspladsen, men hvis dette er noget du selv bifalder, vil jeg sørge for at din hund ikke leger med dramaqueenens hund. I tilfælde af at den kommer hen til din, må du bede ejer om at fjerne den nu når de ikke kan klare den måde din hund leger på.
    Tænk på at du kommer på pladsen for at træne og ikke for at hunden skal lege.

    Når det så er sagt vil jeg mene at få legekammerater er langt bedre, end de der masse-lege som ofte foregår på nogle træningspladser. Kvalitativ socialt samvær er langt bedre end kvantitativt samvær, så hundeskove ville jeg generelt holde mig fra. Det er ofte reglerne fra det vilde vesten som hersker der, og det får man intet godt ud af.
    Når din hund bliver voksen vil men med stor sandsynlighed ikke være ekstrem social overfor andre hunde så vidt jeg kender til bullterrieren så overvej om det mere er dit behov end hundens du ønsker at tilfredsstille? smiley


  • #4   12. feb 2015 Hej casper og fünke. Tak! Det er jeg glad for at høre. Jeg er første gangs hundeejere, og må indrømme at jeg har meget at lære!:) jeg vil kun min hund det bedste, og at hun har er par legekammerater er for mig også langt bedre end hundeskov!
    Cf: her kommer vi tilbage til det der med at jeg aldrig har haft hund før og kun ved hvad jeg har set indtil videre. Hvordan vænner jeg hende af med at bide og nappe??:) for må da indrømme at jeg heller ikke selv er fan af det, men har lidt tænkt at jeg bar burde blande mig uden om og lade hundene selv sige fra, hvilket også er sket et par gange. Men det har hun også accepteret:) men hvis jeg kan lære hende ikke at være så vild og voldsom, vil jeg rigtig gerne høre mere om hvordan jeg ska bære mig ad:)


  • #5   12. feb 2015 Hej casper og fünke. Tak! Det er jeg glad for at høre. Jeg er første gangs hundeejere, og må indrømme at jeg har meget at lære!:) jeg vil kun min hund det bedste, og at hun har er par legekammerater er for mig også langt bedre end hundeskov!
    Cf: her kommer vi tilbage til det der med at jeg aldrig har haft hund før og kun ved hvad jeg har set indtil videre. Hvordan vænner jeg hende af med at bide og nappe??:) for må da indrømme at jeg heller ikke selv er fan af det, men har lidt tænkt at jeg bar burde blande mig uden om og lade hundene selv sige fra, hvilket også er sket et par gange. Men det har hun også accepteret:) men hvis jeg kan lære hende ikke at være så vild og voldsom, vil jeg rigtig gerne høre mere om hvordan jeg ska bære mig ad:)


  • #6   12. feb 2015 Det lyder også til at du gør dit bedste for din hund i og med du deltager i træning mm. Det ser jeg ofte at folk ikke får gjort med deres første hund, så thumbs up på det.
    Her på HG er folk søde til at hjælpe og i og med du søger noget viden så skal det også nok komme. Jeg som har haft hund i 3-3½ år har stadigvæk meget at lære endnu. Det med hund er en videnskab som aldrig bliver fuldendt.


  • #7   12. feb 2015 Jeg tror helt klart også at du vil din hund det bedste smiley mht. at stoppe med napperiet, så fjerner du bare hunden, når den bliver for vild. Og sådan gør du hver gang du kan se, at der er optræk til, at den bliver for buldrende. Ikke skældud, ikke noget, bare fjern hende, hvis hun begynder at blive for voldsom smiley

  • #8   12. feb 2015 Og du må endelig ikke bare gå ud fra, at det hele løser sig, fordi hundene selv kan sige fra. Det er dit job som ejer at være den kloge, der kan se når en situation er ved at optrappe - det kan jo desværre netop ende alvorligt, hvis man bare lader hundene klare det selv. Leg kan selvfølgelig se voldsom ud, men det er en god ide at lære at se, hvornår det bliver <i>for</i> voldsomt smiley

  • #11   13. feb 2015 Hvis jeg synes det bliver for voldsomt skal jeg så bare tage hende væk i 5 min indtil hun er faldet ned igen, eller helt stoppe for idag?
    Fru mormor, det er også min tanke. Men samtidig kan jeg godt se vi skal være den kloge som sætter grænserne.
    Ulla: hun blev bidt i halsen, 2 dybe huller og 2 knap så dybe. Alt blev limet da hun var for hævet til at blive syet. Hun har heldigvis ikke taget skade. Efter ulykken gik hun og legende og tullede rundt som altid . Hundetræneren har også sagt at jeg ikke skal bekymre mig, men en af de andre på holdet sagde at nu hvor hun var blevet bidt kunne det være hun også kunne finde på det, så derfor skulle hendes hund ikke i nærheden af Margrethe . smiley


  • #13   13. feb 2015 Din hund lyder helt normal for racen.
    Du har fejlet, derimod.
    En hvalp skal ikke kastes ud i tusind hunde i hundeskov. Den skal lære social omgang med udvalgte hunde.
    Træningspladsen er til træning, bagefter kan hvalpene lege med de hunde, de matcher med. Ikke bare i en stor klump.


  • #14   13. feb 2015 Du skal fjerne din hund i 5 sekunder nok nærmere og lade hende løbe videre efter. Du skal også huske at mange har fordomme overfor Bull terrieren og det gør at ikke alle vil lade deres hund lege med din

  • #15   13. feb 2015 skal det så forstås som at det ikke er naturligt for at hvalpe at nappe under leg ?
    min Oeb hvalp napper, knurrer og bjæffer, men i ren leg har jeg intryk af ! Men han forstår så også når det bliver for meget og han bliver irettesat af ældre hunde, så falder han helt til ro igen. men jeg fjerner ham så også så han lige får en pause, når han får kørt sig selv for langt op
    Jeg troede det var en ganske naturlig ting for hvalpe at de nappede i hinanden under leg ?


  • #18   13. feb 2015 Casper M... ja hvalpe napper, men der er kæmpe forskel på en Bullterrier og de fleste andre racer.

    TS jeg håber lidt, at avler hjælper dig, hvis dette er din første hund. En Bullterrier er en kæmpe mundfuld, hvis man ikke har haft racen før.


  • #19   13. feb 2015 Maiken T det kan jeg sagtens se logikken i, men som skrevet stopper jeg ham også inden han når helt op under loftet af begejstring!
    men havde en ide om at det var sundt for ham at lære respekt for andre hunde, og at andre hunde selv siger fra, men som du siger har hunde forskellige tollerence lige som os mennesker.. De hunde han typisk leger med er hunde som er bullerhoveder lige som ham..
    Hvor mine forældre har en gravhund og der er det som om at han ved han skal være forsigtigt..


  • #20   13. feb 2015 Casper det gode ville være, at man selv holder øje med sin hund... Hunde skal ikke selv finde ud af det, da det ofte kan gå galt.

    Specielt når man har de lidt voldsomme racer, så skal man holde øje med sin hund, så den ikke er for voldsom ved andre hunde.


  • #22   13. feb 2015 Selvfølgelig kan hunde hvalpe lære noget om respekt og at lade være med at bide fra andre hunde, men ikke af andre hvalpe! Det kræver en sprogsikker og selvsikker voksen hund, der ikke bare flegner totalt ud på hvalpen eller ikke bare lader sig 'tryne' af hvalpen. Jeg har sådan en 'legeonkel', der giver hvalpen rimelig lang snor, men som siger 'hold op' på en fornuftig måde, når legen går over gevind. Sådan en hund er guld værd, når der er hvalpe i familien eller omgangskredsen, men den slags hunde hænger desværre ikke på træerne. Så i langt de fleste tilfælde ville jeg selv vælge at fortælle min hvalpe at nu er den gået for vidt.

Kommentér på:
traume efter bidepisode

Annonce