{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.053 visninger | Oprettet:

Genpostering...... {{forumTopicSubject}}

Ja jeg tillader mig at prøve en gang til.....med dette emne som jeg oprettede tidligere......dengang der var travlt i forum med hensyn til hundehandlerne......nu er der lidt mere ro på......håber at få lidt mere respons......

Skrevet: 08-09-2006 19:31:14 Slet hele emnet

Vi oplever hver eneste dag, tråde vedrørende hundeavl med eller uden tavle, på HG. Nu vil jeg gerne udtrykke min mening......

I mine øjne er en hund, et dyr på linie med andre dyr.....katte, heste, køer, kaniner og andre dyr vi har taget til os som husdyr.
Husdyrene, har eller har haft, en funktion i menneskets liv -transport, føde, overvågning o.s.v.....det vil sige, at de har dækket et livsvigtigt behov og hjulpet mennesket når vores evner ikke rakte.

Mennesket har været i stand til at udvikle racerne - med netop de evner / egenskaber - som vi havde mest brug for i kampen for at overleve.

I dag er de funktioner erstattet af den industrielle udvikling - biler - alarmsystemer - højproduktive landbrug etc.
Det vil sige at nødvendigheden af racers beståen (vedligeholdelse) i den forstand, er uaktuel og overflødig.

Vi har stadig dyrne i vores omgivelser......hvorfor?
For landbrugets vedkommende er svaret indlysende----->MAD!
Taler vi om andre kæledyr : katte, hunde, kaniner, heste etc. ja så er det jo kæledyr......

Et kæledyr dækker andre behov hos mennesket end de tidligere husdyr....!
Afhængig af hvem vi er og hvad vi er gode til......udvikler vi interesser, der afspejler os selv.

Da jeg er den jeg er, er min interesse ADFÆRD....
.... hvorfor gør man som man gør.....når man er en hund, en kat, et menneske, en hest...o.s.v.
Gennem forståelsen af arten og adfærden kan man hjælpe.....er det ikke et godt mål?
Formering (indenfor alle arter) er den absolutte og ultimative drift.....her vises de fleste af livets mangfoldige adfærer sig, og kan forklares derudfra, "læses".....hvis man er i stand til det.....!

Med min viden om hunde og hundes adfærd, har jeg på intet tidspunkt haft dårlig samvittighed, ved at avle på min hund Zif eller hvalpenes fader.
Jeg har derimod været nysgerrig og spændt på, om jeg kunne løse den opgave (sammen med Zif), at opfostre nogle hvalpe som var lige så sociale og " nemme" som forældrene.
Jeg har med andre ord, ladet udgangspunktet for avlen været familiehunden....en hund der passer ind i vores nuværende samfunds normer.......ikke aggressiv, god til børn (og dyr), nem at opdrage......fordi dens (Zifs) drifter er moderate, det vil sige at denne hunds instinkter for jagt, vagt, "arbejde" o.s.v. ligger på et lavt niveau............man er selv i stand til at "forme" den hund man har brug for.........for det hele ligger i generne....

Jeg skylder en tak til de mennesker, der gør et stort arbejde ud af avlen........det er derigennem jeg kender min hund.....og dens egenskaber...!

Jeg har bevidst avlet på min hund, fordi jeg vidste at hun har nogle gode egenskaber, og det at at få hvalpe, var min interesse....personligt.....og jeg har plads psykisk og fysisk til at "opdrage" hvalpe...!

SYGDOMME.....:selvfølgelig avler man ikke på en hund der er syg!!!!1
Der avles i massevis af blandingshunde der er sunde og raske....som lever et godt liv med deres ejere.......ligesom der er massevis af ægte "racehunde" der har et godt liv.
Jeg er ikke stødt på dokumentation der beviser at blandinger eller stamtavlehunde har større eller mindre risiko for at blive syge..........derimod har jeg set hunde der qva deres race er syge eller "deforme" i deres adfærd eller fysik......

Raceavl med hund....kat....hest....eller andre dyr......må betragtes som en interesse for at vedligeholde den standart der er sat for den dyreart.....af os mennesker.....engang i fortiden.......og al respekt for det!

Avl....gennerelt.....kan gennemføres ved almindelig udvælgelse af individer der er egnet ......det er op til den enkelte at vurdere om dyret er egnet eller ikke.....
sådan er det.....!

Der er ingen love ej heller etiske love / regler der fortæller os hvad der er rigtigt eller forkert. Vi er selv dommere.......vi dømmer ud efter vores etiske og moralske standarter.....
Kan de to interesser for hundene ikke trives side om side.....hvorfor er der nogle som gør noget forkert?????
Jeg vil til enhver tid sige at der ikke er en eller anden på HG der skal dømme mig.......jeg har min mening om hunde .......og det vil jeg blive ved at have.....


(link fjernet)

Hilsen Lise og Zif....



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Genpostering......
  • #1   10. sep 2006 Øv...er der ingen der har en mening om dette?.....eller er det fordi I tænker......*SSS*

  • #2   10. sep 2006 *Tanja A A* nye billeder
    Så er det altså ikke utålmodige hundeejere jeg henvender mig til.......


  • #3   10. sep 2006 ......dem anser jeg også for useriøse.....for er der noget man skal have tålmodighed til.....så er det at opdrage en hund.....

  • #4   10. sep 2006 Godt indlæg! Om jeg så grundlæggende er enig, ved jeg ikke!
    Det er sandt, jeg er endnu ikke sikker på min holdning!

    Personligt mener jeg jo at man skal holde sig til racestandarten og avle inden for de rammer!
    Men som du skriver, har du valgt at avle på Sif fordi hendes drifter ikke er så stærke! Og derfor vil kunne få hvalpe som passer godt til familier, hvilket igen minimerer risikoen for aflivning!

    Jeg har det lidt sådan med "min" race! At man kun bør avle på den for at bevare det instinkt den i tidernes morgen er avlet til at have.
    Men i dag er problemet at forskellige mennesker har forskellige interesser!
    I dag bliver "min" race også avlet til udstiling på bekostning af instinktet, men det gør intet hvis blot den holder standarten inden for udseende!?!
    Det oprindelige formål var instinkt, men bliver i dag bortavlet for udseende! Det virker forkert!
    Der er dog heldigvis stadig mennesker der kæmper for at arbejdslinierne skal bestå, og de forsøger at skille udstilngslinien helt og aldeles fra arbejdslinien.

    Derfor min skepsis overfor racestandard, når instinkt og egentlig formål med en hund bliver glemt!

    Lidt noget andet!

    Man har en hund som har det bedste instinkt, drive og drifter, desværre er den disponeret for dårlige hofter? Kan man gå på kompromis med sådan en hund? Den har alt det bedste og vigtige at videregive, men desværre løber man en mulig sundhedsmæssig risiko?

    Undskyld hvis det ikke helt passer til dit indlæg Lise, tankerne fløj bare!






  • #5   10. sep 2006 faktisk er det via statistikkert bevist, at muteret racer indenfor alle dyreracer er mere modstandsdygtige end de racerene..

  • #6   11. sep 2006 Tak for at I tog jer tid til at svare......dejligt.....

  • #7   11. sep 2006 Jeps reese....kan godt følge dig......jeg respektere andre for deres syn på avl og kunne ikke drømme om at tale nedsættende om dem fordi de går op i tavler og udstillinger.....jeg forventer så også at blive respekteret for min holdning......mit budskab.....
    Der er vel plads til os alle.....?


  • #8   11. sep 2006 Jammen jeg vil så bare tillade mig selv, at genposte hvad jeg skrev tidligere *SS*

    **************************************************************

    Uuuh jeg elsker så gu da også alle hunde og finder at alle hunde har lige "ret" til det allerbedste hundliv *S*.

    Som de fleste ved, har jeg jordens smukkeste og bedste og mest anvendelige blandings hund og hun er og bliver min særlige "skæbne hund", som har lært mig ting som menneske jeg aldrig troede muligt og som har fået mig til at vokse meget større end jeg troede jeg havde i mig.

    Men derfra og så til at avle på hende, der er langt - meget langt *S*

    Også selvom hun er undersøgt på kryds og på tværs og er helt igennem kerne sund smiley

    Jeg er en af dem, der går ind for vel planlagt og vel undersøgt avl på hunde der gennem generationer har vist, hvor sunde på krop og sjæl de er. Der er idage ALT for mange usunde og syge dyr, der aldrig burde have været "lavet". Både med og uden tavler.

    Jeg mener så at kun gennem en stamtavle, kan man kortlægge hundens genmasse i forhold til avelige sygdomme og mentalitet hos alle afkom og afkoms afkom, hel og halv søskende osv osv. og der igennem, komme alle de dårlige og mulige sygehunde til livs.

    Der skal nemlig meget ofte mere end blot 1 generation (avls dyret) til, for at spotte mange af de sygdomme og svagheder et individ kan have latent i sig.

    At gøre det til et spørgsmål om at elske nogle mere end andre - ikke hos mig da - heller ikke skal jeg sige hvad andre skal mene eller tror, jeg siger bare hvad jeg mener og tror smiley

    ****************************************************************


    Knus og fortsat god dag,
    Karina


Kommentér på:
Genpostering......

Annonce