{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.741 visninger | Oprettet:

Hjertefejl {{forumTopicSubject}}

Min hund var lige en tur ved dyrlægen hvor vi fik konstateret at han har hjerteklapsinsufficiens, altså hvor hjerteklapperne fortykkes og forkortes og derfor bliver utætte.
Da han ellers ikke har nogle problemer med at løbe rundt og også gerne løber med på længere løbe- og cykelturer, og glædeligt springer over spring og træner en masse tricks mv. blev vi enige om at vente med hjertemedicin til han udviser tegn på ubehag og problemer.
Søger nogen med noget erfaring om sygdommen. Kan selvfølgelig spørge min dyrlæge og gør det også hvis jeg bliver ved med at være i tvivl om nogle ting, ville bare lige forhøre mig om andre i samme situation.

Lever hunde med sygdommen ca. ligeså længe som ellers tror i? Hvordan har i mærket til sygdommen i forhold til motion, økonomi mv.?
Hvor meget giver i ca. månedligt for hjertemedicin hvis det er tilfældet?
Tror i at det er dårligere for min hund hvis jeg motionerer ham ofte?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjertefejl
  • #2   15. dec 2015 Ja netop. Men er bare lidt nervøs for om jeg kan komme til at forværre noget. Og det er nu også rart at være lidt forberedt, for symptomerne vil komme, dyrlægen sagde at han nærmest ikke kunne høre andet end susen på hjertet så det er i sig selv lidt mærkeligt at det ikke mærkes på ham. Men ellers må jeg jo bare lige give doktor dyr et kald. Bare rart at høre hvad andre har af erfaringer, har ikke lige kunne finde noget på nettet ellers (:

  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #5   15. dec 2015 Har du evt. snakket med en hjerte dyrlæge?
    Håber det bedste for din hund.


  • #6   15. dec 2015 Jeg kan se at han er kastreret - hvornår blev det gjort? Boede han hos dig, da det blev gjort? Ikke at det har noget med sygdommen at gøre, men han må jo have været i narkose på det tidspunkt og dyrlægen må derfor have lyttet på hjertet. Det kan måske give en idé om hvor længe det har stået på.

  • #7   15. dec 2015 Han har haft to ejere før mig og han er først lige blevet chippet nu som 6 årig da vi fik ham, på trods af at vi kan se på vaccinationspapirerne at han har været til dyrlægen mindst 3 gange. Så tvivler på at dyrlægerne har været obs på noget som helst tidligere, der er heller ingen bemærkninger nogle steder om det.
    Dyrlægen sagde at han jo i princippet burde få taget en EKG og alt muligt, men da racen er så disponibel til netop den sygdom og han kan høre på hjertet at det nok er det, sagde han at vi ligeså godt kunne spare mig for den kæmpe regning, og det er jeg nu også enig i, hvis der er stor sandsynlighed for at det er det.
    Han skal have lavet en tandrensning snart og nok hevet en masse tænder ud, grundet meget dårlig pasning tidligere, så der skal han jo også bedøves, hvilket dyrlægen også var en smule nervøs for.


  • #8   15. dec 2015 Hvis han skal i narkose, er du nødt til at få ham ekkokardiograferet, så dyrlægen er sikker på, hvad han kan tåle af narkose.

    Jeg har selv en hund med en hjertesygdom (dog ikke klapsygdom, men i stedet en forsnævring), og sidst hun var i narkose, var de også nødt til at skanne hende og derefter give den mildest mulige narkose for ikke at risikere noget.

    Før vi fik hende skannet, troede dyrlægen også umiddelbart, at det var en klapfejl, men det viste sig så altså at være en forsnævring i stedet, og det til trods for, at det var en hjertespecialist, der først konstaterede det - så hvis dyrlægen bare har lyttet, så kan man ikke være 100 % sikker på hverken sygdom eller grad, men man kan selvfølgelig have en formodning.


  • #9   16. dec 2015 Men det er vel ret dyrt?
    Selvfølgelig skal han have hvad han har brug for, men der er en grænse for hvor meget vi lige vil ofre på det, hvis vi måske kan undgå det.


  • #11   16. dec 2015 Må jeg spørge hvad du vurderer er dyrt?

    Hvis hunden har en hjertefejl og skal i narkose ville jeg da absolut få lavet det EKG evt. sammen med en ultralydsscanning og få en konkret diagnose og en idé om hvilken narkose hunden kan tåle. Da hellere dét end at stå med hund der pludselig ikke kan tåle narkosen.. smiley


  • #12   16. dec 2015 Jaja helt klart da! Vi overvejer bare at vente med tandrensningen og se om han måske kan klare sig uden. Dyrlægen vurderede det til at koste omkring 4000-5000 for tandrensningen, er ikke sikker på om det var med en masse undersøgelser af hjertet, men det er jo ret mange penge hvis det måske kunne undværes (:
    Men må bare lige ringe ud på dyreklinikken og høre hvor meget de vurderer det til


  • Hunden
    Hunden Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 492
    #13   16. dec 2015 Hvis dyrlægen siger tandrensning så skal set nok til.
    Og særligt vigtigt er det hvis hjertet er dårligt i forvejen. Dårlige tænder kan påvirke hjertet.


  • #14   16. dec 2015 Ja, så er det jo svært at gennemskue hvad EKG'et ville koste. Jeg faldt over en pris på ca 1600 kr, indeholdende en decideret hjerteundersøgelse med EKG. Men nu ved jeg ikke hvad en tandrensning koster. smiley

Kommentér på:
Hjertefejl

Annonce