{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.239 visninger | Oprettet:

Hundeloven: DNA test? {{forumTopicSubject}}

Ovenpå debatten omkring den kæmperegning en ejer har fået, efter en 2 årig lang sag, sidder jeg lidt og tænker på om en DNA test ikke kunne være en løsning? Jeg ved UC Davis tester for racer, og det er da ihf. både hurtigere, billigere og mere fair.

Med dét sagt, så i blandingsracer vil der formenlig altid være en vis procentdel ulovlig hund i hunden, så der skal man jo så nok finde ud af hvor mange procent der er tilladt, da 1-5% jo intet har at sige.

Hvad tænker I?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundeloven: DNA test?
  • #3   20. aug 2017 Fiiiiin border collie smiley ud og hyrde får med ham da smiley


  • #6   20. aug 2017 Tak for svar.
    Har aldrig selv fået det testet, men ved at UC Davis er meget troværdige indenfor hestegenetik, så tænkte at det måtte være samme indenfor hunde genetik, men har lige hørt fra en amerikaner at Embark skulle være den mest præcise.

    Men ja, har ikke selv nogen personlig erfaring. Så bare en amerikansk tråd igår hvor nogen havde fået lavet en test for at se om der var ulv i hendes hund, og der stod flere racer, så tænkte at det var relevant at tage op smiley


  • #8   20. aug 2017 J0hN-P
    vi snakker test for at se om hunden var en hybrid. smiley


  • #10   20. aug 2017 DNA test omkring racer er udelukkende et kvalificeret gæt. De er på ingen måde nøjagtige nok.

  • #11   20. aug 2017 Som også skrevet i den anden tråd, så har ingen af de firmaer, der udbyder disse racetests formået at lave en test, der faktisk er retvisende - i hvert fald ikke på alle hunde, uanset nationalitet.

    Og de ting man tester heste for, er jo normalt ikke race - det er ting som f.eks. farve. Det kan man også (med udmærket sikkerhed) teste hunde for. Det kan altså ikke sammenlignes med en racetest.


Kommentér på:
Hundeloven: DNA test?

Annonce