{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
411 visninger | Oprettet:

Status på flåterne? {{forumTopicSubject}}

Hvad er status på flåterne - der var lidt frost for et par dage siden, er de væk?

Jeg overvejer at gå i skoven i dag, den lille er også behandlet med bayvantic, men vi fandt jo 3 flåter på ham 5-6 dage efter behandlingen.

Så jeg ved ikke helt, om jeg tør gå i skoven, hvis der stadig er rigtig mange flåter?Kommentarer på:  Status på flåterne?
 • #1   12. okt Jeg var halvanden time i skoven i fredags - der fik vi ingen flåter med hjem, og de æææælsker ellers husky-pelsen. Deres Bayvantic er udløbet her for et par uger siden, så lige nu får de kun naturproduktet Spot-On.

 • #2   12. okt Lad da være med at holde dig fra skoven pga flåter; man kan altså også blive for hysterisk
  Begge mine er på Bravecto. Og ja, jeg er godt klar over at der muligvis er problemer med produktet, men det har virket fuldstændigt uovertruffent på mine. Vi har tonsvis af flåter i haven også og bor i et område med forholdsvis høj forekomst af borrelia hos os er flåterne på ingen måde gået i 'vinterhi' endnu.


 • #3   12. okt vi fandt en flåt på den ene kat då sent som i går . og den har ikke engang været i skoven.

 • #4   12. okt Altså jeg var i skoven i går - 2 timer. Fandt ikke en eneste flåt, da vi kom hjem, og hun har altså ikke fået Bravecto etc. i et års tid.

 • #5   12. okt Syntes det virker lidt hysterisk

 • #6   12. okt Jeg har ikke set nogen på hunden længe.
  Han får intet middel der skulle hjælpe på det.


 • #7   12. okt Jeg ville aldrig holde mig væk fra skoven pga flåter... Men sidst jeg behandlede mine mod flåter var i august. Har fundet to flåter siden trods daglige ture i langt græs, jævnlig i skoven osv.

 • #8   12. okt Hysterisk? Det synes jeg ikke - flåterne er vilde med collierne, og i højsæsonen kan man altså komme hjem med hundredevis, det gider jeg ikke.

  Nicki får aldrig flåter, vi har ikke set en eneste (og hun fik bravecto i foråret, den er for længst holdt op med at virke), men de klistrer sig simpelthen til Easy, og jeg synes det er SÅ klamt.

  Vi har ret meget vildt i området, så forekomsten af flåter, er ret høj åbenbart.

  Jeg håber selvfølgelig at bayvantic virker - vi er lige kommet hjem fra en lille tur i skoven og jeg tjekker ham for flåter nu


 • #9   12. okt Vi er ved skov og sø HVER dag ... og er det hele året rundt ....
  Mine hunde har ikke haft én eneste flåt i mange år ( ca 50 år ) ..... ( ajjj det er løgn ... Lasse havde en i panden forrige år eller året før ? ) ... men ellers ikke
  Jeg aner ikke hvorfor flåterne ikke kan lide mine hunde ... for jeg bruger INTET ... hverken loppemiddel eller noget mod flåter.... og de har heller aldrig haft lopper. .
  Mine hunde må lugte rigtig grimt ... Ha ha ..... måske er det fordi jeg ryger inde somme tider om aftenen ... krybene kan måske ikke lide røg ....

  I må alle sammen på HG ... begynde at ryge ... og se om det hjælper ... ( griner )


 • #10   12. okt Min veninde var i skoven for en uges tid siden, hendes yngste hund havde 13! flåter da de kom hjem

  Vi snakker en hund på 1,8 kg.. Det var helt vildt, og flåterne var mikroskopiske, har aldrig set dem så små før..


 • #11   12. okt Synes ikke, det er hysterisk. Vi har ikke været i skoven siden sommer. Hver gang vi kom hjem fandt vi MINDST tyve flåter på Spot. På trods af flåtmiddel. Ej ad, det gad vi altså ikke ud i hver gang. Især eftersom at når de ryger af, så har de jo frit lejde til at sætte sig på os andre i husstanden i stedet. Så nej, hysterisk synes jeg ikke, det er.

 • #12   12. okt Fandt to velvoksne flåter på vores kat i forgårs. Jeg tror ikke at den smule frost der har været er nok til at få has på dem. Det er stadig meget lunt..


 • #13   12. okt Altså herhjemme er det lidt sjovt i år.
  Jeg har vel fundet 3 på hver hund i foråret og ikke fundet en eneste siden


 • #14   12. okt Jeg har heller ikke fundet flåter i år- en enkelt i foråret på den ene hund og en på katten for et par dage siden- ellers intet. Og her er ellers rigtig meget vildt.

 • #15   12. okt Hvis der er mange hjorte eller andre vilde dyr, så er der også flåter. Året rundt.
  Flåterne kan putte sig i jorden når de er faldet af et dyr. Så lægger de æg eller ændrer sig til næste stadium nede i den lune jord.
  Og så snart der er lidt lunere, -hvis solen skinner et par timer kan de komme op af jorden og hapse en hund..

  Jeg har pillet flåter af Silke og mig selv året rundt. Også i januar og februar.
  Men det var da hun var ung. Dengang holdt hun sig ikke på stierne. Og risikoen for flåter er størst hvis man render i det høje græs på engen, eller inde i skovens krat. Man møder ingen flåter på de brede grusstier...

  Men der kan man nok ikke få hunden til at gå . Det er FOR kedeligt.....


 • #16   12. okt vores hunde har kun haft to i år. og de gå som regl turer nær vejkanten uden problemer. og for kat har haft lidt mange i sommeren men nu ingen haft i to mdr og hun er ude kat. og der er en lille skov op til vores hus

 • #17   12. okt Kommer an på hvor du bor

  Hvis jeg holder mig til gåture på volden og stranden er der ingen flåter, men tager jeg ud i Trelde Næs er jeg sikker på at have min 1 flåt med hjem


 • #18   12. okt Vi ser kun de voksne flåter. Larverne og nymferne er for små til at vi opdager ret mange af dem.
  .....jeg fandt engang en helt inde mellem storetåen og den næste tå .. på mig selv.. Jeg måtte bruge lup for at se, hvad det var..
  DEN kunne nemt være blevet overset..

  En voksen flåt lægger flere tusinde æg når den har fået et måltid blod.

  Og æggene bliver til næsten lige så mange larver. Der ligner flåter, men de er så små som et punktum i en avis. Og de har kun 6 ben.
  De voksne flåter har 8 ben.

  Når larverne har fået blod nok, så forandrer de sig til nymfer. De ligner voksne flåter, men er også meget mindre.

  Og det er nymferne, der er farlige for os og vores hunde. For de voksne flåter er nemme at få øje på, hvis man kikker efter dem hver dag. Men der er mindst 10 gange så mange nymfer. Som vi ikke ser.
  Og endnu flere larver. Men larverne er først farlige hvis de har fået blod fra et smittet dyr.
  Larverne er ikke smittede, når de kommer ud af æggene....... mener man... Det er nok svært at vide. Og hvis de får flere blodmåltider, så kan de jo godt være smittede efter det første måltid..


 • #19   12. okt Jeg pillede en flåt ud af panden på én af mine hunde i forgårs Hader de kryb

 • #20   13. okt Jeg har pillet en stor død en af Fella for et par timer siden

Kommentér på:
Status på flåterne?