{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.154 visninger | Oprettet:

Det er også svært at se forskel... eller.. {{forumTopicSubject}}

Først og fremmest bør jeg nok af god orden skyld påpege at jeg IKKE er tilhænger af den del af den danske hundelov der forbyder visse racer mm. Hvad jeg dog er imod er dumme ejere og idioter der bliver ved med at anskaffe sig ulovlige hunde.
Men er man nu også idiot eller er det vitterligt svært at se forskel? Jeg surfer for min "fornøjelse" skyld på DBAs side og her falder jeg gang på gang over annoncer for lovlige hunde eller? Nu sidste nye hovedbrud er en annonce for blandingshvalpe til den nette sum af 10000. Blandingen lyder på cane corso/bulldog/lad (kuperet) og en American bully.

En af min bekendte er for tiden ved at lede efter hund og han falder gang på gange over søde hvalpe af lovlige blandinger (påstås Der i hver fald) og gang på gang må jeg på det kraftigste råde ham til at lade boxer/labben og cane corso/vizlaen være.

Jeg synes det er en trist udvikling (ikke mindst set i lyset af den sidste sag som jeg antager er blevet vendt her inde) og det bekræfter nok lidt min antagelse om at det (selv om nogle af de forbudte racer kræver at man erkender hvad det er for en type hund man har med at gøre og reelt ved noget om dette og om hunde generelt) ikke var hundene den var gal med men en stor gruppe idioter som den type hunde desværre tiltrak. Hvor de idioter så er nu? kunne man forestille sig de er ved at ødelægge andre racer eller stadig producerer de ulovlige hunde som de sælger til mere eller mindre uvidende ejere. Jeg undre mig over hvor de producenter egentlig er hende i alt det her. Og spekulerer på om det da for søren ikke var muligt at rette en i sats mod nældens rod (kunne de afidiotificeres?)
Jeg undskylder naturligvis for hvis blandingen jeg brugte som eksempel er fuldt lovlig. Som sagt jeg finder det svært at se forskel hvis de lovlige blandinger vitterligt altid er lovlige.
Kommentarer på:  Det er også svært at se forskel... eller..
 • #2   8. nov 2017 også min tanke. Jeg ville være meget betænkelig ved at a skaffe mig en hund uden tavle som tilnærmelsesvis kunne ligne noget ulovligt. og jeg ville på ingen måde turde eller kunne få mig selv til at lave ulovlige blandinger (og måske endda blandinger der kunne lig e en ulovlig). Jeg ville blive så ked af det hvis en af de hunde jeg har ansvaret for er sat i verden skulle ende i sådan en lorte situation.
  Her ude hvor vi bor møder vi mange hunde det kunne ligne noget folk ville mene var ulovligt. Virkelig søde hunde (fra størstepartens side) og for en del af dem søde og kompetente ejere (me. bestemt ikke alle. Og da jeg er ret glad for hunde (for at sige det mildt) hilser jeg naturligvis på alle dem der må og vil. Men om jeg forstår at de tør.


 • #4   8. nov 2017 Det vrimler også med ulovlige hunde uden mundkurv på Nørrebro og selvom det også vrimler med politi i forsøget på at gøre noget ved bandekonflikten, så gør de altså intet ifht disse hunde. Jeg har fx en perifer bekendt, som jeg spurgte lige ud, da hun fik hvalp for nogle år siden, om ikke det var en pitbull. Jo, sagde hun, det var det. Da jeg spurgte hende, om hun ikke var bange for at få hunden taget fra sig af politiet, sagde hun, at det var hun slet ikke, for hendes dyrlæge havde skrevet i hundens papirer, at det var en weimeraner Den samme hundeejer har også en ældre amstaff fra inden forbuddet og ingen af hundene går med mundkurv og amstaffen går i flexline. Amstaffen er blid som et lam, men pitbullen er meget aggressiv over for andre hunde efter den er blevet voksen, så jeg snakker ikke med ejeren længere, fordi vi holder afstand, når vi lufter hver vores hunde. Hvad sker der egentlig, hvis man bliver taget af politiet med en listehund som er født inden forbuddet og altså lovlig, men man har den i flexline og uden mundkurv? Får man en bøde? Eller bliver hunden taget? Jeg bliver både gal og ked af det over, at folk bliver ved med at avle og sælge/købe de ulovlige hunde. Det er jo hundene det går ud over, hvis politiet en dag skulle beslutte sig for at tage hundene. Jeg tror i øvrigt ikke, at der er særlig mange af køberne af blandingshunde som kan se ulovlige ud, som ved at deres papirer på, at det er en boxerblanding ikke holder i retten. Jeg ser i øvrigt aldrig nogle af listehundene med mundkurv på

 • #5   8. nov 2017 nej jeg ser og sjældent hunde med mundkurv og jeg forstår det bestemt også godt. Det er da enormt irriterende at enssøde og rare hund skal gå med sådan en himstragims. Jeg havde selv hadet det. Men om jeg turde lade være hvis jeg vidste hvad konsekvensen kunne blive ved jeg ikke. Her ude er der et par med mundkurve. Desværre ser jeg folk bruge dem der bruges ved dyrlægen af stof. Dyrplageri i min verden. De er stramme og kun til brug i meget kort tid. Hvordan en hund skal kunne svede mm. ved jeg ikke hvordan ejeren havde forestillet sig. En anden her ude har en mundkurd. Men han går nu altid med den i hånden med mindre han kan se en vicevært så ryger den på. Hans hund er ALT andet end sød og han er da også rigtig god til at holde afstand (når han ikke gør laver den kraftige udfald mod mennesker) En gang er den løbet ud mod mig men han fangededen i halen inden den kom ret langt.

 • AT
  AT Online Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 6 Hunde: 1 Emner: 39 Svar: 1.183
  #6   8. nov 2017 jeg så så sent som i dag, et opslag på facebook med en Cane Corso/Boxer/Labrador-blanding, som er blevet meldt til politiet som værende ulovlig, og derfor nu aflivet..

  Jeg bliver så træt i hovedet at ejer og avler smider al ansvar fra sig, og giver alle andre skylden for at deres hunde bliver aflivet grundet loven..

  - hvor svært kan det egentligt være at finde en hund som ikke ser pis-hamrende ulovlig ud? og hvorfor gider man overhovedet anskaffe sig en hund hvor chancerne er lige NUL for at den ikke ser forkert ud??

  Når uheldet så rammer dem, så piver de, sviner politimændene der henter hunden til, sviner alt og alle til - men se indad, og overveje at man tog et dumt valg - næh nej..

  jeg forstår ikke at man blvier ved med at lave disse blandinger, og jeg forstår slet ikke at folk er så dumme, at udseende betyder mere end hundens sind.

  jeg tror dybt alvorligt at folk der anskaffer sig disse hunde, enten er dybt ligeglad, eller enormt ubegavede.


 • #7   8. nov 2017 Hunde uden mundkurv, født efter forbuddet og ulovlig - de tages af politiet og aflives samt ejer får en KÆMPE bøde. Kort og godt.

  Jeg er kold i r*ven over hvad ejerne mener og synes de har lov og ret til.
  Loven ER hér - deal with it!
  Dem der laver hvalpene er pengegriske folk, som kynisk og uden empati for hvalpe eller kommende ejere rask væk sælger ulovlige hunde.

  Lige netop de mennesker er skyld i at loven bliver!


 • #8   8. nov 2017 Jeg er imod hundeloven ! Jeg er også imod andre lovparagraffer, MEN de er indført og skal overholdes om man kan lide dem eller ej.

  Overholder man dem ikke, må man tage konsekvensen af det, hvis man bliver opdaget.

  Lige præcis med hundeloven og "måske" ulovlige race, kan det godt være, at det er ejerne, der mister en hund, men for den enkelte hund, ER det livet den mister En død hund lider ikke, men det er simpelhent så MENINGSLØST og topmålet af egoisme, at nogen vedbliver at avle hunde, der kan ligne ulovlige racer og før den enkelte hund bliver aflivet, skal de igennem et følelsesmæssigt kaos, samt mange af dem sidder rigtig længe "fængslet" Før de bliver henrettet.

  I min verden tilhører de avlere, HUNDEHANDLERE af værste skuffe og burde straffes derefter! At nogen så er så snot dumme, at de vælger at købe dem, er bare ubeskriveligt, jeg har ingen ord for hvilken kategori de tilhører

  Jeg har på ingen måde sympati for dem, der avler eller dem der køber.

  Hundeloven har eksisteret så længe, at ingen kan være i tvivl om den er der !

 • #9   9. nov 2017 De eneste tabere i det her, er hundene der bliver taget, tilbringer 3 år på et internat uden signifikant menneskekontakt, for til sidst at få dødssprøjten.

  Mit hjerte bløder for dem.

  Jeg er imod hundeloven, men kan simpelthen ikke forstå at folk stadigvæk 'tager chancen'. Man ved jo hvad der sker hvis det bliver opdaget. Og det er der ingen hunde der fortjener.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #10   9. nov 2017 Nu er det jo svært for opdrættere af blandingshvalpe, at forudsige udfaldet af en parring. Det ved enhver der opdrætter racehunde også. Og kan man virkelig forvente, at ALLE mennesker som avler hunde, har kendskab til ALLE hunderacer og deres ligheder med de ulovlige hunderacer.

  Om nu det nu være sig f1-blandinger eller deciderede gadekryds, som jo bekendt kan indeholde rigtig mange racer...Så findes der ingen dødelige, der kan forudse udfaldet og dermed blandingshundenes fare for at komme til at SE ulovlige ud.

  Lad os nu endelig, få den fjernet denne uhensigtsmæssige lovgivning, som kun er skabt af mennesker uden nogen som helst viden om avl.. i stedet for den ene anklage efter den anden, af mere eller mindre idiotisk karakter. Det er jo en mickey mouse lovgivning, som kun idioter kan støtte op om. Eller er det bare en skjult måde at begrænse avlen af blandingshunde på eller, er det "bare" starten på en fuldstændig udryddelse af blandingshunde her i dk.. ?

  PS: Det er jo kun hundene som det går udover


 • #11   9. nov 2017 #10 - eller man kunne lade være med at avle tåbelige blandinger ... hvorfor overhovedet lave disse blandinger? meningsløse og uden formål, andet end .. hmm: penge?

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #12   9. nov 2017 #10 - eller man kunne lade være med at avle tåbelige blandinger ... hvorfor overhovedet lave disse blandinger? meningsløse og uden formål, andet end .. hmm: penge?

  #11Hvem er overdommer omkring hvad som er tåbeligt, når det kommer sig til hundeavl?

  Vi ved jo allesammen godt, at der også er masser af penge i avl med stamtavler. Det er "sjovt", som tavlefolket har så ondt i røven over folk der avler blandingshunde.

  PS: Har aldrig selv været ejer af en blandingshund eller en hund uden stamtavle... Men går ind for den personlige frihed.. Og ved da, at blandingshunde sagtens kan være mindst ligeså sunde som indavlede tavlehunde.


 • #13   9. nov 2017 Pia, fordi så mange tæver har godt af at blive moar, og fordi mange hanhunde lige skal prøve at være far, de vil jo gerne.

  Man kan mene om loven, hvad man vil, men den er her, og i betragtning af at begge blokke har været der, så forsvinder den næppe.

  Altså medmindre alle de stemmer, de få modstandspartier nu får ved kommunevalget, vil gøre en forskel.

  Kommentarer diverse steder omkring aflivningen af Frigg og Marley får mig til at tænke: Hvad er det for mennesker, der sammenligner dette med Holocaust, nazi, racisme, aflivningen af mennesker hvis ikke de er rene i 126 generationer og videre i den dur..og heldigvis ER tanker toldfrie.

  Loven er her, drop avl på blandinger medmindre det kan dokumenteres, hvad de er blandet af.

  Såre simpelt. • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #14   9. nov 2017
  Kommentarer diverse steder omkring aflivningen af Frigg og Marley får mig til at tænke: Hvad er det for mennesker, der sammenligner dette med Holocaust, nazi, racisme, aflivningen af mennesker hvis ikke de er rene i 126 generationer og videre i den dur..og heldigvis ER tanker toldfrie.


  Det er jo hundenes svar på en Nazi-lovgivning.. Da man ikke kan blande racer mere uden at de ender med aflivning..Den eneste forskel er, at de ikke kommer i gaskammeret men får en dødssprøjte bare fordi de SER ulovlige ud.. Hvilke hunde mon lige træder igennem i en hund når man avler og ser på f.eks 7 generationer Ved 7 generationer er der 128 forfædre..ja et hundrede otte og tyve forfædre, og hvordan skal det bevises uden stamtavle.. Det er jo en helt grotesk og en fuldstændig urealistisk lovgiving, som kun en tåbe kan støtte op omkring. Er klar over at der findes griske foreninger og enkelte personer, som helt uden samvittighed og etisk moral selvfølgelig også drager økonomisk fordel af forbuddet..
  http://dgmweb.net/Ancillary/OnE/NumberAncestors.html

  Loven er her, drop avl på blandinger medmindre det kan dokumenteres, hvad de er blandet af.

  At man skal droppe avlen på hunde, som er på listen. Det er jo åbenlyst..Men der var jo ikke mange (måske udover dem som havde lugten lunten), der regnede med at det i fremtiden kunne ske at gå udover alle blandingshunde på over 15-20kg..

  Det sidste det bliver, det er simpelt..jo det kan jo godt være simpelt for de særligt indskrænkede individer, som ikke kan tåle, at der opdrættes hunde uden stamtavler, og dermed uden for den særlige forkromede forening og dens regi..

  PS: Hvis Fairdog kunne vise sig med cleancut og blazer, så ville det blive svært for idioterne..


 • #15   9. nov 2017 Frigg og Marley var ulovlige. For ejerne var det blevet en hysterisk princip sag, at de VILLE have ret og beholde deres hunde.

  Det minder lidt om, når en 2 årig stamper i gulvet og VIL have sin vilje. Eller smider sig på gulvet og skriger pga han/hun vil have den bestemte slikkepind i Kvickly, og intet andet dur - selvom han/hun allerede har fået vingummi eller tilbudt æbler...

  Børn...


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #16   9. nov 2017 Frigg og Marley var ulovlige

  Jeg kunne ikke sige ved hjælp af billederne, om der var tale om, at der indgik American Staffordshire Terrier i blandingen. For mig at se kunne det ligeså godt være andre DKK-hunderacer som indgik i blandingen. En ting er ret sikkert og det er at, de ikke var racerene.. Men kan selvfølgelig godt være at Dansk Kennel Klub#15 kan se det på lang afstand gennem en fedtet rude, ligesom den dyrlæge som påstod at der indgik American Staffordshire Terrier i blandingen..


 • #17   9. nov 2017 Det er jo den risiko man løber når man vælger at anskaffe hund med det udseende. Jeg kan på ingen måde finde medlidenhed med den slags ejere. Til gengæld er det fanme trist for hundene når de ender på internater og lignende.

 • #18   9. nov 2017 Selvfølgelig Peter...
  De var da blanding af puddel og lab.... ironi kan forekomme..


 • #19   9. nov 2017 Ejer af, nej, det var lab / whippet.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #20   9. nov 2017 Det er jo den risiko man løber når man vælger at anskaffe hund med det udseende. Jeg kan på ingen måde finde medlidenhed med den slags ejere. Til gengæld er det fanme trist for hundene når de ender på internater og lignende.

  #17
  Så du tror på, at familien DK kan se på en blandingshundehvalp om den kommer til at ligne en af de 13 hunderacer som er forbudt at eje her i dk. Så du forudsætter selvfølgelig også at ALLE mennesker som køber hunde, også første gang, at de ved præcist hvordan de 13 hunderacer ser ud, og de ved selvfølgelig også hvordan deres hundehvalp kommer til at se ud som voksen..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #21   9. nov 2017 Selvfølgelig Peter...
  De var da blanding af puddel og lab.... ironi kan forekomme..


  Beklager, jeg kan ikke se det sjove i hunde der aflives udelukkende p.g.a deres udseende. Men jeg kan evt fortælle dig om andre DKK racer som også godt kunne ligne.. Utroligt at folk på et hundeforum kan være sig selv bekendte..


 • #22   9. nov 2017 Maj-Britt...nå ja, det var selvfølgelig den blanding...

 • #23   9. nov 2017 20- ja i hvert fald sådan nogenlunde. Ligesom jeg forventer at folk som køber bil har kørekort og kender færdselsloven.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #24   9. nov 2017 Maj-Britt...nå ja, det var selvfølgelig den blanding...

  Har Maj-Britt ikke sin helt egen tråd om disse hunde.. Hvor hun udelukker alle andre med en anden mening..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #25   9. nov 2017 20- ja i hvert fald sådan nogenlunde. Ligesom jeg forventer at folk som køber bil har kørekort og kender færdselsloven.

  Skal vi se på lidt blandinger om du kan afgøre om de er ulovlige..Selvfølgelig skal man overholde færdselsloven..men kan du bevise at du ikke køre for stærkt?


 • #26   9. nov 2017 Ejer af, jeg undrer mig stadig over at der, så vidt jeg ved, ikke har været vist et billede af tæven.

  Og der falder ikke en bøde af til avler af Frigg og Marley?? for han, om nogen, bør da have en over nakken.


 • #27   9. nov 2017 25 hvis man er vild med hunde som kan ligne noget ulovligt, kan man vælge at købe med stamtavle. Nej jeg kan ikke med garanti sige hvad forskellige blandinger indeholder, det har jeg aldrig påstået. Men jeg kan så let som ingenting sørge for ikke at ende med en hund som kan tages fra mig pga. Sit udseende.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #28   9. nov 2017 Men jeg kan så let som ingenting sørge for ikke at ende med en hund som kan tages fra mig pga. Sit udseende.

  Linda: Ja, med at købe med stamtavle..ellers kan du jo ikke.. Hvilke klubber har anerkendte stamtavler i forbindelse med en evt. retssag?

  25 hvis man er vild med hunde som kan ligne noget ulovligt, kan man vælge at købe med stamtavle.

  Ja, er det ikke det jeg har skrevet, at det er en "usynlig" hensigt med loven, og at folk spinner guld på, at der har været inhabile foreningerne inde over konstruktionen af lovgivningen..


 • #29   9. nov 2017 Jeg forstår ikke hvor du vil hen- eller hvad du mener med “ja med at købe med stamtavle.. eller kan du jo ikke

 • #30   9. nov 2017 det er jo slet ikke et spørgsmål om, man kan se, hvorvidt en hund er balndet af det ene eller andet ...

  Der skal foreligge bevis for at den er det er det der påstås - længere er den ikke.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #31   9. nov 2017 Der skal foreligge bevis for at den er det er det der påstås - længere er den ikke.

  Så er vi jo tilbage ved tvangs-stamtavler og en ubehagelig begrænsning at "urene" blandingshunde..Hvilken stamtavle er nok i den forbindelse..altså hvor "forkromet" eller "forgyldt" skal den være..

  PS: Måske skal man opstarte DBR = Dansk Blandings Register


 • #32   9. nov 2017 Peter: Man kan lave dna-test på hunde, så vil man rigtig gerne have en blanding, kan man sørge for at forældre dyrene har stamtavler, og så lave dna-test på afkommet. Går man decideret målrettet efter blandinger, så er der altså mulighed for at dokumentere, men det koster. • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #33   9. nov 2017 Peter: Man kan lave dna-test på hunde, så vil man rigtig gerne have en blanding, kan man sørge for at forældre dyrene har stamtavler, og så lave dna-test på afkommet. Går man decideret målrettet efter blandinger, så er der altså mulighed for at dokumentere, men det koster.

  Ja, det bliver selvfølgelig også et krav i DBR: Dansk Blandings Register, så kan man jo også bedre redegøre for hundenes ophav..Altså i forhold til "Anders And klubberne"... Så må man jo evt bare starte med DNA-test af de første hunde fra "jumbobøgerne"..


 • #34   9. nov 2017 I div. kommentarer rundt på nettet lige i øjeblikket omkring disse aflivninger kommer talen på stamtavler, og over en kam fravælges de fordi:

  Disse indavlede racehunde.

  ( Jeg tror så at den ofte meget billige pris på en blanding snarere er grunden)

  og når jeg kommenterer at: Det er jo lige netop på tavlen, du kan se om vovse er indavlet...............så er jeg straks snob og racist.


 • #35   9. nov 2017 Peter: Det er FAKTA og hundeloven er FAKTA !

  Om man er for hundeloven eller imod den, så ophæves den ikke bare lige fordi man bryder den igen og igen.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #36   9. nov 2017 Om man er for hundeloven eller imod den, så ophæves den ikke bare lige fordi man bryder den igen og igen.

  Den ophæves heller ikke ved at holde sin kæft..


 • #37   9. nov 2017 Den billige pris spiller nok en rolle for nogen, men jeg tror ikke den gør det for alle og efterhånden er der også en del blandingshunde, der koster en hel del mere end en med DKK stamtavle.

 • #38   9. nov 2017 Som loven har været i et godt stykke tid, så bør man da have lært at holde sig fra de blandinger der kan ligne noget ulovligt, længere er den vel ikke. Har ingen sympati for ejere/eller avlere af sådanne blandinger. Det er kun hundene der er og bliver offeret.
  Dog synes jeg, at det er forfærdeligt hvor meget medietid sagerne får... Der er så mange sunde og raske hunde, der aflives HVERT år... De får ingen medietid. Ingen opråb til hvalpekøbere om at sætte sig mere ind i hundens behov eller generelt bare alle dyr!
  Derudover, er det komplet galt at folk sammenligner forbudslisten med bl.a racisme og Nazi... Det er jo komplet uhørt, for de ligger gerne penge til at produktionsdyrene bliver gasset og mishandlet. Siger at alle indvandrere og flygtninge skal ud af DK.


 • #39   9. nov 2017 Den ophæves heller ikke ved at holde sin kæft..

  Ej heller ved at sidde på diverse fora og udgyde sin galde over den ! Der skal aktiv arbejdes på at fjerne den !

  Jeg er IKKE for den, men jeg er ikke så meget imod den, at jeg farer i det røde felt og går aktivt ud og arbejder for at få den fjernet. • #40   9. nov 2017 canmax, jeg tror nu heller ikke den gør det for alle, for jeg ser også vilde priser for blandinger, men det er typisk designerhunde, ikke de meget populære "boxerblandinger". • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #41   9. nov 2017 Som loven har været i et godt stykke tid, så bør man da have lært at holde sig fra de blandinger der kan ligne noget ulovligt, længere er den vel ikke.

  Har du ikke læst tråden, eller nægter du bare at forholde dig til Fakta? Der er ingen der ved hvordan en blandingshundehvalp kommer til at se ud?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #42   9. nov 2017 canmax, jeg tror nu heller ikke den gør det for alle, for jeg ser også vilde priser for blandinger, men det er typisk designerhunde, ikke de meget populære "boxerblandinger".

  Man kunne jo starte op med at kikke indad, og begrænse mange af de ublu priser på tavlehunde..Det er dem der bestemmer "prisen på grisen" uanset om jer fra DKK eller DJR kan lide det eller ej..


 • #43   9. nov 2017 Det er forholdsvis nemt at forudse at en blanding mellem en puddel og en westi ikke kommer til at ligne en ulovlig hund, det er lige så nemt at forudse at en blanding mellem noget ubestemmeligt labrador agtig, med en boxer har stor risiko for at komme til at ligne noget der ikke er lovligt;)

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #44   9. nov 2017 Det er forholdsvis nemt at forudse at en blanding mellem en puddel og en westi ikke kommer til at ligne en ulovlig hund, det er lige så nemt at forudse at en blanding mellem noget ubestemmeligt labrador agtig, med en boxer har stor risiko for at komme til at ligne noget der ikke er lovligt;)

  Puddel og Westi Nej, det er nok heller ikke små Chihuahua eller guldbelagte sommerfuglehunde-blandinger der kommer i klemme ..Men hvad med "rigtige hunde" som F.eks Broholmer, Rottweiler, mastiffracer osv..Og hvad med blandinger deraf..kan du lige lave en liste/jumbobog over de hunde som kan ske at komme i klemme?


 • #45   9. nov 2017 Enig med Bodil. Man kan sagtens komme med et ret kvalificeret bud, hvis man ser på hvordan forældrene ser ud.

 • #46   9. nov 2017 Man kunne jo starte op med at kikke indad, og begrænse mange af de ublu priser på tavlehunde..Det er dem der bestemmer "prisen på grisen" uanset om jer fra DKK eller DJR kan lide det eller ej..

  En lab eller boxer, er vel ikke ligefrem dem der koster kassen med DKK tavler ?

  Du virker virkelig bitter Peter på den hundelov, men ingen af os herinde, bærer ansvaret for den, så find den rigtige skydeskive i stedet for at skyde med spredehagl ud mod os andre.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #47   9. nov 2017 Enig med Bodil. Man kan sagtens komme med et ret kvalificeret bud, hvis man ser på hvordan forældrene ser ud.

  OK, så er det vist dig vi skal have som specialist..Skal vi se lidt på et par blandinger og så kan du vertificere indholdet af hunderacer?


 • #48   9. nov 2017 #41 Det har jeg skam Men den burde vel give sig selv, at hvis man blander noget med fx boxer, rottweiler, mastiff, sbt osv, at det jo KAN give et udseende af en ulovlig blanding? Det behøver man jo ikke raketvidenskab til.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #49   9. nov 2017 Du virker virkelig bitter Peter på den hundelov, men ingen af os herinde, bærer ansvaret for den, så find den rigtige skydeskive i stedet for at skyde med spredehagl ud mod os andre.

  Jeg er ikke bitter, men er da ked af at have fået ødelagt mit livprojekt..Det er dog besynderligt som I alle er så enige..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #50   9. nov 2017 Men den burde vel give sig selv, at hvis man blander noget med fx boxer, rottweiler, mastiff, sbt osv, at det jo KAN give et udseende af en ulovlig blanding? Det behøver man jo ikke raketvidenskab til.

  Ja, det vil jo sige at halvdelen af alle blandinger kan komme i klemme, altså medmindre man avler langhåret hunde..Der rækker røntgensynet ikke gennem pelsen


 • #51   9. nov 2017 Jeg har aldrig sagt, at jeg kunne verificere racerne i en blanding. Men det kræver da ikke ret meget fantasi at forestille sig, at en Rottweiler og en mastiff potentielt kan komme til at ligne en ulovlig blanding og at en labrador og en golden retriever nok ikke gør.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #52   9. nov 2017 Jeg har aldrig sagt, at jeg kunne verificere racerne i en blanding. Men det kræver da ikke ret meget fantasi at forestille sig, at en Rottweiler og en mastiff potentielt kan komme til at ligne en ulovlig blanding og at en labrador og en golden retriever nok ikke gør.

  Hvad med golden/labrador retriever blandet med Broholmer, Rottweiler eller en af Mastiffracerne kan du så nemt se det? eller når der er blandet lidt terrier ind i dem?


 • #53   9. nov 2017 Enighed eller ej, så er hundeloven fakta og fakta er, at man kan teste for slægtsskab og så er den ikke meget længere.

 • #54   9. nov 2017 Hvorfor skal man da blande racerne på den måde Peter? Det er da så fjollet efter min mening, der er masser af fine muligheder for at få lige netop en hund der passer til dig! Hvorfor ikke bare købe en hund hvor papirerne er i orden kår nu det skal være noget som kan risikere at komme til at ligne noget ikke lovligt?? Jeg forstår det simpelthen ikke! Så stop da alle de umulige blandinger.
  Jeg kan faktisk ikke lade være med at mistænke avlerne for bevist at bruge boxer, rottweiler eller en anden stor race som kan ligne noget ulovligt, simpelthen fordi der er penge i lortet! Mange gange så er det med garanti ulovlige racer der bliver brugt! De kaldes så bare boxer, rottweiler m.m!!
  Det er simpelthen så langt ude! Der er så mange racer at vælge i mellem! Det må da for pokker være muligt at finde noget lovligt man kan lide!


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #55   9. nov 2017 Enighed eller ej, så er hundeloven fakta og fakta er, at man kan teste for slægtsskab og så er den ikke meget længere.

  Selvfølgelig kan man ikke teste for for slægtsskab ..Hvad er det for noget nonsens..?


 • #56   9. nov 2017 En Boxer er nu en ganske dyr hund at opdrætte, og hvorfor hulen skulle vi tage hensyn til hvad folk med blandinger eller ægte hunde uden stamtavler tager for deres kræ..?
  Jeg tager det for vores hvalpe som jeg mener er rimeligt, for mit store arbejde som jeg tvivler på dem med blandinger og uden tavler overhovedet kommer i nærheden af..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #57   9. nov 2017 Hvorfor skal man da blande racerne på den måde Peter? Det er da så fjollet efter min mening, der er masser af fine muligheder for at få lige netop en hund der passer til dig!

  Hvordan tror du at hunderacerne er opstået..I bliver ved med at komme med jeres tynde argumenter. Jeg går ind for den personlige frihed..En race som Feks Dogo Argentino består af 10 hunderacer..Racen blev opfundet af brødrene Martinez, den ene var vist nok dyrlæge..men du er måske klogere..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #58   9. nov 2017 en Boxer er nu en ganske dyr hund at opdrætte, og hvorfor hulen skulle vi tage hensyn til hvad folk med blandinger eller ægte hunde uden stamtavler tager for deres kræ..?

  Måske skal I kikke mere efter sundheden hvis den er så dyr at opdrætte..Men så er vi tilbage ved at blandinger sagtens kan være sundere..


 • #59   9. nov 2017 Peter:

  Det er jo lige netop for at sikre sig avl på sunde individer at den er dyr at opdrætte..
  Jeg kunne jo være ligeglad, lade være med at tage HD Spondy og Hjertescanne samt undlade blodscreeninger, urinmålinger osv osv og benytte naboens Boxer, men tror du virkelig de bliver sundere af det.. ?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #60   9. nov 2017 Det er jo lige netop for at sikre sig avl på sunde individer at den er dyr at opdrætte..
  Jeg kunne jo være ligeglad og benytte naboens Boxer, men tror du virkelig de bliver sundere af det.. ?


  Prøv at kikke tilbage i stamtavlerne ..Altså hvordan de så ud oprindeligt..Måske er skamavlen gået lidt galt i byen ved fladnæserne..


 • #61   9. nov 2017 Loven har været her i 7 år.
  ALLE undersøgelser viser, at loven VIRKER!
  Der er kommet bevidsthed og fokus på det ansvar man har som hundeejer.
  Folk ved at der falder bøde og de kan miste deres hund, hvis de er uansvarlige.

  At der så begrænses i folks galskab med avl på alle umulige og mulige blandinger, og at de kan stilles til ansvar, hvis hvalpene enten er ulovlige eller ligner noget ulovligt, det tages med.

  Kort og godt - loven virker og de vanvittige angreb, som der var SÅ mange af op til loven kom, ses næsten ikke mere. Netop pga hundeejere tager ansvar!

  Det kan da umuligt være noget ansvarlige hundeejere ser som noget negativt?

  Peter - du brokker dig dagligt over den hundelov, men selv du må da tage til dig, at det har haft en positiv effekt på danskernes generelle holdning til EGET ansvar af hundehold?
  At du så føler dig forsmået og det er for dårligt du ikke kan tage en race, som har været ulovlig lige siden start 90´erne, det er så ærgeligt. Men der findes andre racer, som ligner. Det skriver du jo selv at diverse blandinger kommer til at gøre.


 • #62   9. nov 2017 Du er nok den eneste det så ikke er gået op for at ophavet er det samme uanset, hvor i verden vi er.. Og at der ikke i Europa er noget at bruge Amerikanske boxere til hvis vi vil bevare det der er tilbage af brugsegenskaber..
  Men klog dig endelig igen omkring boxeren..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #63   9. nov 2017 Loven har været her i 7 år.
  ALLE undersøgelser viser, at loven VIRKER!


  Så kan du vel nemt vise mig et par stykker som viser at du taler sandt..

  Peter - du brokker dig dagligt over den hundelov

  Løgnhals..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #64   9. nov 2017 Men klog dig endelig igen omkring boxeren..

  Nej, det lader jeg dig om..vi har jo set din viden udstillet før..


 • #65   9. nov 2017 Ved at der er tilført engelsk blod tilbage i 50-60’erne har vi her fået det nyresygdom som racen har problemer med nu, menes der. Engelske boxere er stærkt indavlede tilligemed og det er ikke usædvanligt med indavlskoefficent på over 40..
  der er ikke så meget at hente der.

  Men vi kan undersøge og screene vores boxere og med tiden håbe på test der kan klarlægge nyresygdom, cancer, dm og dcm.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #66   9. nov 2017 Ved at der er tilført engelsk blod tilbage i 50-60’erne har vi her fået det nyresygdom som racen har problemer med nu

  Nå, nu har du fundet ud af, at det var rigtigt, at der også findes en engelsk type.. Det var da altid noget.

  Men vi kan undersøge og screene vores boxere og med tiden håbe på test der kan klarlægge nyresygdom, cancer, dm og dcm.

  Det håber jeg da at I får klarlagt..For vi er enige om, at det er en dejlig race..


 • #67   9. nov 2017 Selvfølgelig kan man ikke teste for for slægtsskab ..Hvad er det for noget nonsens..?

  Nonsens ? Jeg har haft dobbelt parring og fået fastslået ved dna,hvem der var fader til kuldet.

  I DKK er det muligt at lave bevidst dobbeltparring og få et hvalpekuld med flere fædre og det bevises ved dna - test !!!! I udlandet er der enkelte der er begyndt med tre dobbeltparringer og igen er det dna-test der beviser hvem den enkelte fader er !!! Er det ikke slægtsskab ???? • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #68   9. nov 2017 Nonsens ? Jeg har haft dobbelt parring og fået fastslået ved dna,hvem der var fader til kuldet.

  Nu snakker vi jo om at fastlægge racerne i en blanding...Det andet har jo ikke meget med sagen at gøre.. (Det er svært at se forskel)


 • #69   9. nov 2017 Nu snakker vi jo om at fastlægge racerne i en blanding...Det andet har jo ikke meget med sagen at gøre..

  Jeg henviser til tidligere opslag fra MIG, hvor jeg skrev at det var muligt at lave blandinger og bevise, at de IKKE indeholdt ulovlige blandinger og det kan lade sig gøre !!

  Og vi snakker ikke, vi skriver !


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #70   9. nov 2017 Jeg henviser til tidligere opslag fra MIG, hvor jeg skrev at det var muligt at lave blandinger og bevise, at de IKKE indeholdt ulovlige blandinger og det kan lade sig gøre !!

  Så meget tror jeg at alle har fattet...Altså, at hvis man har to hunde med DNA-profil, at man så kan fastslå at det er de rigtige forældre til en given hundehvalp.. Er det ikke kun Schæferhundeklubben der bruger DNA som fast kutyme..

  PS: Hvor mange tror du der i Danmark har en DNA-profil på deres blandinger..


 • #71   9. nov 2017 Så meget tror jeg at alle har fattet...Atså at hvis man har to hunde med DNA-profil, at man så kan fastslå at det er de rigtige forældre..

  Hvis du tror at alle har fattet det, hvad er så problemet ??????????????
  Hvis man starter et blandingsopdræt med forældredyr med stamtavler, får dna-testet afkommet og igen får dna-test dennes afkom og igen ved yderligere parringer får dna-testet og igen og igen hele tiden på næste kuld, så har du jo en lang dna-test (stamtavle) Der kan bevise lige præcis, hvad din blandingshund består af


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #72   9. nov 2017 Hvis du tror at alle har fattet det, hvad er så problemet ?

  Rolig rolig med alle de tegn Nu er det jo ikke alle som der køber hunde som sidder og læser alt her på hg Hvis du vitterlig er i tvivl, så hentyder jeg til folk her i tråden...


 • #73   9. nov 2017 Hvis du tager dna test af både mor og far til kuldet, så kan du jo se om hvalpen er af disse to forældre hvis vi nu går ud fra at Jonny,Brian, Yvonne eller hvad h*n nu hedder laver den der populære krydsning, boxer krydset med labrador, så er det jo bare at tage hvalpens mor som måske er labrador og som jo så må formodes at ligne en labrador og far som må formodes at være boxer og ligne en bokser sammenligning med hvalpene og bevis at de er hvalpe efter disse to hunde

 • #74   9. nov 2017 Jeg er ikke i tvivl !

  Hundeloven er en realitet og folk der opdrætter/køber blandinger uden at kunne bevise, hvad hunden består af, har jeg udtrykt længere oppe.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #75   9. nov 2017 Hvis du tager dna test af både mor og far til kuldet, så kan du jo se om hvalpen er af disse to forældre

  Ja og mon ikke, at den er snart feset ind for de fleste..

  hvis vi nu går ud fra at Jonny,Brian, Yvonne eller hvad h*n nu hedder laver den der populære krydsning, boxer krydset med labrador, så er det jo bare at tage hvalpens mor som måske er labrador og som jo så må formodes at ligne en labrador og far som må formodes at være boxer og ligne en bokser

  Det kræver jo at man ved om det er Brians, Yvonnes, eller en helt anden hund som er far til kuldet, og det kræver jo også at de stadig er i live..Og et billede af parringen er jo ikke altid til stede, hvis det er sket gennem en hul i hækken parring.. Hvis og hvis min røv er spids og fyldt med chokolade..


 • #76   9. nov 2017 Det kræver jo at man ved om det er Brians, Yvonnes, eller en helt anden hund som er far til kuldet, og det kræver jo også at de stadig er i live..Og et billede af parringen er jo ikke altid til stede, hvis det er sket gennem en hul i hækken parring.. Hvis og hvis min røv er spids og fyldt med chokolade..

  Der er noget der hedder abortsprøjte


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #77   9. nov 2017 Der er noget der hedder abortsprøjte

  Ja, den burde måske anvendes mere, særligt ved de indavlede tavlehunde med for mange racerelaterede sygdomme..

  PS: Husk lige at bruge kursiv funktionen..ellers kan man bruge anførselstegn, hvis man altså ikke kan finde ud af at bruge funktionen.. Så kan vi da i det mindste se hvad man selv har skrevet..


 • #78   9. nov 2017 CMP - Nu findes der jo også ulovlige hunde, som ikke er søde og rare og ikke har ansvarlige hundeejere og som alligevel går rundt uden mundkurv. Fx den pitbull jeg omtalte ovenfor, som er meget aggressiv overfor andre hunde. Den gik en dag løs rundt i en dyreforretning, da min veninde kom ind med sin cavalier. Så råbte butiksejeren op om, at min veninde skulle løfte sin cavalier op, fordi der var en løs aggressiv hund i butikken Den hund burde selvfølgelig aldrig gå løs, det er jo dybt uansvarlig både af hundeejer og butiksejer at lade den gå løs rundt i en dyrebutik, hvor folk kommer ind med andre hunde, men jeg synes da generelt, at det ville være rart, hvis den gik med mundkurv, må jeg indrømme. Man har ikke lyst til at dreje rundt om et gadehjørne med sin lille hund og støde ind i en pitbull, som er aggressiv overfor andre hunde. Uanset hvad man mener om loven og om pitbull, så har den race altså et ret farligt bid, når den ser sig sur på en anden hund. Jeg ville da også være ked af at give min søde og rare hund en mundkurv på, men havde jeg fået den vanvittige ide at anskaffe mig en ulovlig pitbull som så ovenikøbet var aggressiv overfor andre hunde, så ville jeg godt nok give den en mundkurv på, som den ikke kunne bide igennem. Både for andre hundes sikkerhed men også fordi mundkurven ville gøre det mindre sandsynligt, at hunden blev taget af politiet. Men som sagt er det med ulovlige hunde uden mundkurv ikke lige det politiet på Nørrebro beskæftiger sig med. Jeg tror faktisk, at det er helt enormt få ulovlige hunde i Danmark, som ender med en aflivning. Det er nok en af grundene til, at opdrættet og salget af de ulovlige hunde fortsætter. Hvis stort set alle de ulovlige hunde blev aflivet, så tror jeg, at der ville være færre købere af disse hunde

 • #79   9. nov 2017 Peter:

  Jeg har på intet tidspunkt benægtet at der er tilført engelsk blod. Men det var derimod din påstand at det stadig blev gjort samt det samme med den amerikanske. Og det er altså ikke sandt.
  For det vinder vi intet ved hverken på showscenen og slet ikke hvad angår brugsegenskaber da både den amerikanske og engelske nærmest er 2 forskellige racer selvom de alle hedder Boxer.


 • #80   9. nov 2017 FairDogs fanside på FaceBook har slået en række billeder op af aflivede hunde, og alle som en af de hunde, der er aflivet pga udseende, der er deres udseende stort set ens. • #81   9. nov 2017 Rigtig mange af FDs støtter vil jo stemme på et parti, der vil fjerne den lov, så blæse være med alt andet, og jeg kan da kun sige:

  Stem liste Ø

  Jo flere stemmer på Enhedslisten, jo bedre ved det næste folketingsvalg. Helt fint at de samme så også stemmer Ø ved kommunevalget, for de tror åbenbart at loven afgøres i kommunen


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #82   9. nov 2017 Jeg har på intet tidspunkt benægtet at der er tilført engelsk blod. Men det var derimod din påstand at det stadig blev gjort samt det samme med den amerikanske. Og det er altså ikke sandt.

  Hearthitter: Det var min påstand, at England ligger i europa, og eftersom at den engelske type indeholde blod fra de Amerikanske, så er der jo importeret hunde fra USA til europa. Omkring hvilke Boxerhunde som er sundere end andre og omkring hvilke, som er de bedste brugshunde, det ved jeg intet om, så det ikke noget jeg vil gøre mig klog på. Og om de stadig findes et par enkelte mennesker i europa, som kunne finde på, at importere en Boxerhund fra USA, det finder jeg heller ikke helt usandsynligt.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #83   9. nov 2017 Rigtig mange af FDs støtter vil jo stemme på et parti, der vil fjerne den lov, så blæse være med alt andet, og jeg kan da kun sige:

  Jeg har svært ved at finde et parti, som gør lige præcis som jeg ønsker det på alle punkter. Derfor kan jeg ikke alene lade min holdning til hunde, afgøre min generelle politiske overbevisning. Jeg kan dog sagtens undre mig over, at partier som går ind for den personlige frihed, at de ikke går ind for, at man må selv må bestemme hvilke hunderacer som man vil eje, eller avle på..

  Her er en pitbull i dyrehandlen..

  https://www.youtube.com/watch?v=gRiXHr4iHzk


 • #84   9. nov 2017 det bliver næppe en opdrætter der vil hente en amerikansk.. jo måske en nordmand, men den vil ikke blive brugt på den kontinentale (europæiske)

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #85   9. nov 2017 det bliver næppe en opdrætter der vil hente en amerikansk.. jo måske en nordmand, men den vil ikke blive brugt på den kontinentale (europæiske)

  Det er helt muligt at du har ret der, jeg ved ikke hvad opdrættere vil i europa med Boxerracen. Men jeg håber da på, at de får styr på sygdoms problematikkerne, og det kan de måske bedre, ved at fokusere knap så meget på udstilling/udseende eller arbejdsegenskaber..


 • #86   9. nov 2017 Det får de stadig ikke ved at vælge den engelske eller amerikanske til da de lider af det samme og mere til..

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #87   9. nov 2017 Det får de stadig ikke ved at vælge den engelske eller amerikanske til da de lider af det samme og mere til..

  Det ved du helt sikkert mere om end jeg gør...


 • #88   9. nov 2017 jeg VIL ha' et tigerdyr!!! og en pistol, og en , en, en ... personlig frihed til alle..

  http://www.dailymotion.com/video/x52jn07


 • #89   9. nov 2017 Jeg ville da helt klart foretrække at det ikke var sådan.
  Men Boxeren er blevet voldsomt indavlet og det gælder for alle 3 typer desværre.
  I USA har man forsøgt, og gør vel også stadig, at parre den kontinentale og den amerikanske. Det giver ingen sundhedsmæssige fordele, og heller ikke hverken show eller brugsegenskaber. De kan dog få sparket lidt mere liv i den model end en ren amerikansk, men de eurolines der er derovre er ofte af lidt ringe kvalitet, da vi kan sælge alt derover til nærmest.


 • #90   9. nov 2017 Pia Det kaldes anarki....ved ikke lige, hvor henne det ville egne sig.

 • #91   9. nov 2017 det er da præcis det, nogen ønsker-

  frihed til at trodse love og regler under dække af den personlige frihed ...


 • #92   9. nov 2017 Hvor er det trist at se de tre pitbulls i den video, som har fået maltrakteret deres ører. Stakkels hunde

 • #93   9. nov 2017 Har lige set denne via fb

  https://www.bt.dk/danmark/vil-draebe-alle-hvalpe-uden-stamtavle


 • #94   9. nov 2017 Canmax:

  Meget gammel artikel og mener det er pointeret at det kun var hunde der kunne mistænkes for at indeholde "kamphund" der var bare en pænt snedig journalist...

  https://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/534458-vil_draebe_alle_hvalpe_uden_stamtavle_

  https://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/534271-vil_draebe_alle_hvalpe_uden_stamtavle

  Bare 2 af de tråde der kom ud af det


 • #95   9. nov 2017 Ej for pokker, plejer at tjekke datoen

 • #96   9. nov 2017 Hvad med golden/labrador retriever blandet med Broholmer, Rottweiler eller en af Mastiffracerne kan du så nemt se det? eller når der er blandet lidt terrier ind i dem?

  Ja Peter, jeg kan sagtens forestille mig, at sådan nogle blandinger godt kunne komme til at ligne noget ulovligt. Det kan også være, at de ikke gør, men hvorfor tage chancen?


 • #97   9. nov 2017 Problemet med den nye hundelov, og omvendt bevisbyrde, er jo netop at alle med en hund uden stamtavle, kan komme i problemer.
  I teorien kan en labrador-Golden retriver blanding også komme i problemer, medmindre forældredyrene har stamtavle, og de bliver gentestet.
  Hvis naboen anmelder din lab-blanding for at være blandet med amstaff, og politiet beder om dokumentation for at det ikke er en amstaff-blanding, hvordan skal man så bevise det ? Det kan ikke bevises.
  Hr og fru Danmark, som ikke kender meget til racer, og som tror at en hund "bare" er en hund tænker ikke så langt som at de kan ende i problemer, hvis de køber en blandingshund.

  Jeg har selv haft både racerene og blandingshunde, og kan egentligt godt lide at have friheden til at vælge lige præcis den hund jeg har lyst til.
  Men endnu vigtigere, så kan jeg godt lide tanken om at politiet ikke dukker op en dag, og fjerner min hund, bare fordi naboen har set sig sur på den/mig, og jeg ikke kan bevise hundens ophav. Det krænker min retsfølelse at en hund kan blive "dømt til døden", uden at have gjort noget som helst forkert.

  Så ja, jeg bliver også trist, når jeg ser de her boxer- blandingskuld på dba, ikke fordi blandingen generer mig, men fordi jeg ved at hvalpene er i risikozonen for at blive aflivet, hvis nogen anmelder dem. Selvom alle tavleløse hunde, af en vis størrelse, i princippet er i farezonen, så er der ingen tvivl om at risikoen bliver større, jo mere en blanding kan ligne en af. De forbudte racer
  Som Peter så rigtigt er inde på, så kan ingen vurdere hvilke racer en hund er blandet af, udelukkende ud fra udseendet, og hvordan en blandingshvalp vil ende op med at se ud som voksen.

  Jeg ville aldrig i livet selv turde at tage chancen med en stor blandingshund, sådan som hundeloven er skruet sammen i dag.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #98   9. nov 2017 Ja Peter, jeg kan sagtens forestille mig, at sådan nogle blandinger godt kunne komme til at ligne noget ulovligt. Det kan også være, at de ikke gør, men hvorfor tage chancen?

  Det er jo ikke alle som ved præcist, hvordan en ulovlig hund ser ud. Det er heller ikke alle som regner med, at deres helt lovlige hunde kan komme i klemme. Jeg kunne aldrig finde på, at avle hunde med eller uden stamtavler som kunne komme i farezonen..Men er heller ikke så "blind", at jeg ikke kan se eller ikke kan forstå, at alle andre mennesker udenfor hundegalleriet ikke besidder helt den samme viden omkring de ulovlige hunderacer og dens lovgivning som jeg selv.


 • #100   9. nov 2017 #99

  Hvilke racer var der i ham?


 • #102   9. nov 2017 Hm

  Uanset hvad, der er i, så tror jeg aldrig, at sådan en som ham ville blive meldt. Det er jo de tigerstribede "kamphunde", der bliver det.


 • #104   9. nov 2017 og det er jo ganske ligegyldigt om "man" kan se, hvad der er i hunden, det er ejers forbandede PLIGT at bevise afstamningen ..

  PUNKTUM


 • #105   9. nov 2017 #97: Rigtig godt indlæg Anne-marie. Du sætter gode ord på mange svære tanker syntes jeg

 • Helle A
  Helle A Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Emner: 21 Svar: 153
  #107   10. nov 2017 Noget helt andet, kan politiet godt forlange en hund aflivet, skal det ikke igennem en anden instans først?

  Og hvordan kan en dyrlæge sige at der nok er noget ulovligt i hunden, men hunden klarer frisag alligevel, og hvorfor galt det så ikke for hele kuldet? • #108   10. nov 2017 Men når man kontakter politiet og når man læser på Fødevarestyrelsens hjemmeside, så får man samtidig at vide, at der skal være begrundet mistanke inden der kan kræves dokumentation for hundens racer... Det er sgu ikke nemt at finde rundt i...

  "Hvad indebærer den såkaldte omvendte bevisbyrde?

  Hvis der er tvivl om, hvorvidt en hund tilhører en af de forbudte racer eller krydsninger heraf, kan politiet stille krav om, at besidderen dokumenterer hundens race eller type. Det er således besidderen af hunden, der skal bevise, at hunden ikke er omfattet af forbuddet.

  Politiet skal dog i første omgang – fx på baggrund af en hunds udseende eller oplysninger fra besidderen eller andre – have rimelig grund til at formode, at der kan være tale om en hund, der er omfattet af forbuddet, før det kan kræves, at besidderen skal skaffe den nødvendige dokumentation for, at den pågældende hund ikke er omfattet af forbuddet.

  Politiet kan altså ikke forlange dokumentation fra en besidder af en hund, når der ikke er nogen nærmere anledning til det, fx hvis hunden på ingen måde ser ud som en af de hunde, der er omfattet af forbuddet."


 • #110   10. nov 2017 Politiet er ved at opspore et kuld blandinghvalpe. De er jo søde lab/boxer. Og nåh ja, cane corso

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-11-10-politiet-sporede-ulovlig-hvalp-til-faxe-bankede-paa-doeren-en-tidlig-tirsdag

  Sgu da rart at de faktisk forsøger at finde alle hvalpene, i stedet for bare at slå ned på den de tilfældigvis falder over.


 • #111   10. nov 2017 Agh Lens, den må du længere ud på landet med. Du får sgu aldrig en Chihuahua/gravhund til at ligne en af de forbudte racer

  Og en golden uden tavle kommer givetvis heller aldrig til at ligne en amstaff...

  Men ja, hvis man har en bred, kraftig mellemstor køter især i brindle, så ville jeg ikke turde uden tavle ??


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #112   10. nov 2017 Politiet er ved at opspore et kuld blandinghvalpe. De er jo søde lab/boxer. Og nåh ja, cane corso

  Det er da godt nok ubehageligt.

  http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-11-10-politiet-sporede-ulovlig-hvalp-til-faxe-bankede-paa-doeren-en-tidlig-tirsdag

  Har nu meget svært ved at se American Staffordshire Terrier i den. Prøv at se de store ører..Prøv at se den lange snude og det manglende stop på hovedet.. Prøv at se størrelsen i forhold til alderen... Hvis der er ret mange procent eller promiller American Staffordshire Terrier i den, så er min røv en vandflyver.. Er det kun farven som "sinkerne" går efter..

  Sgu da rart at de faktisk forsøger at finde alle hvalpene, i stedet for bare at slå ned på den de tilfældigvis falder over.

  Det var da alligevel ubehageligt, at "folk" synes at, det ligefrem er rart. at hunde som tilsyneladende er helt lovlige skal lade livet..Føj da


 • #113   10. nov 2017 Peter:

  Fuldstændig enig!!! Det der er simpelthen for langt ude.. og det kan påingen måder være rimeligt, selvom der ikke er stamtavle på kræene..!


 • #114   10. nov 2017 Jeg har ellers læst at hvalpe fra samme kuld kan falde meget forskelligt ud, at man ikke på nogen måde kan sige, hvad der er i en blanding, så måske var denne hvalp ikke "noget boxer og noget rottweiler ", måske ser de andre hvalpe fra det kuld mere amstaff ud, det ved vel kun politiet?

  Vi kan jo kun gætte. • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #115   10. nov 2017 Jeg har ellers læst at hvalpe fra samme kuld kan falde meget forskelligt ud, at man ikke på nogen måde kan sige, hvad der er i en blanding, så måske var denne hvalp ikke "noget boxer og noget rottweiler ", måske ser de andre hvalpe fra det kuld mere amstaff ud, det ved vel kun politiet?

  Vi kan jo kun gætte.


  Politiet kan også kun gætte, altså medmindre de ved noget, som vi ikke har fået at vide..

  Hvis jeg skulle lave en realistisk racevurdering (selv uvildig) af hundehvalpen, så var det bestemt ikke lige American Staffordshire Terrier, der ville falde mig ind først. Der findes rigtig mange hunderacer, som bærer "brindle-genet" og som har "lidt hoved" og størrelse. Jeg vil rigtigt gerne møde den "ekspert", som kan se American Staffordshire Terrier i hvalpen, for han må da have en eller anden særlig mystisk evne..Eller et helt særligt forvrænget synsbillede med en helt særlig optik..

  PS. Godt at det ikke er mig, som skal agere bøddel..


 • #116   10. nov 2017 Nu er det jo ikke fuldstændig ukendt med flere fædre i samme kuld hvalpe, så selv om der muligvis var amstaff og amstaff lignende træk i nogen af Baxo's søskende, så er det jo ikke ensbetydende med, at der også er i Baxo.

  Når det så er sagt, er han da bestemt en hvalp med et udseende, jeg ikke ville turde købe.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #117   10. nov 2017 Når det så er sagt, er han da bestemt en hvalp med et udseende, jeg ikke ville turde købe.

  Ja, en tur med hårfarve kunne nok gøre underværker, i henhold til den Danske lovgivning på området..


 • #118   10. nov 2017 Lene, men når nu avler ved at hvalpen er rottweiler og boxer, så er der vel billeder af begge forældre? Måske lever de, så kan der tages DNA.

 • #119   10. nov 2017 Enig Lene.

  Baxo ligner en blanding, som jeg ikke engang ville overveje at købe. Hvis den skal være tigerstribet, så køb en boxer eller staffy MED tavle.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #120   10. nov 2017 men når nu avler ved at hvalpen er rottweiler og boxer, så er der vel billeder af begge forældre? Måske lever de, så kan der tages DNA.

  Står der noget om det i lovgivningen eller i vejledningen.. ikke engang DKK kræver verificering/validering af parringerne, altså hverken DNA eller billeder af parringerne.. Der kunne jo i teorien sagtens forefindes ulovlige racer i DKK´s hunde.. Måske man skulle feje for egen dør..


 • #121   10. nov 2017 Maj-Britt, men ved avler nu også det ? Jeg mener der bliver nævnt både lab og cane corso også.

  Hvis forældrene er racerene boxer og rottweiler, tænker jeg at, man via dna test havde mulighed for at bevise afstamning tilfredsstillende, i hvert fald hvis begge forældredyr er typiske repræsentanter for deres race. Når det ikke forsøges, er det nok fordi det ikke kan lade sig gøre. Ved voksne hunde kan det være svært at skaffe forældredyrene til veje, men ved 5 mdr. hvalpe vil det i de fleste tilfælde kunne lade sig gøre, hvis man som opdrætter ved præcis hvilke 2 hunde, der er involverede.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #122   10. nov 2017 Hvis forældrene er racerene boxer og rottweiler, tænker jeg at, man via dna test havde mulighed for at bevise afstamning tilfredsstillende, i hvert fald hvis begge forældredyr er typiske repræsentanter for deres race. Når det ikke forsøges, er det nok fordi det ikke kan lade sig gøre

  Nej, det ved vi jo godt, at det ikke kan lade sig at gøre..

  AKC DNA testing is for purebred AKC registerable breeds only. AKC DNA Profiling is for parentage verification and genetic identity purposes only and does not take the place of AKC registration requirements.
  http://www.akc.org/dna/test-kits/


 • #123   10. nov 2017 OK, Lene, ja, det gør jo sagen lidt mere besværlig.

  Nå, men køberne lærer det vel en dag. • #124   10. nov 2017 #120

  Helt enig! Skulle DKK stambog gælde som bevis, så skulle der dælme også kræves DNA test for at få stambog. I princippet kunne man jo sagtens blande noget i, som det ser ud nu. Kunne jeg få min tæve parret ved en DKK han, lige lade naboens blanding hoppe på bagefter, og så registrere hvalpene med DKK hannen som far? Ja, det kunne jeg godt, hvis jeg ville. Så længe hvalpene lignede bordere, ville folk ikke undre sig. Så stambogen i sig selv beviser INTET.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #125   10. nov 2017 #124

  Helt enig, en stamtavle er ikke mere valid end folkene bag.. Måske lige med undtagelse af Schæferhunde med DNA..

  Nå, men køberne lærer det vel en dag.

  Prøv lige at være helt blottet for empati..


 • #126   10. nov 2017 Ja, det fik jeg vist ikke formuleret så godt. Det jeg mente var, at hvis forældredyrene var tilpas racetypiske til at hvem som helst, også politiet, anså dem for hhv. boxer og rottweiler, så ville en dna test jo kunne fastslå, at de var de rigtige forældre.
  Det er måske ikke på niveau med at have en stamtavle, men for mig at se, ville det da være forsøget værd. Der er ikke noget i artiklen, der tyder på at det er sket, og for mig tyder det på, at opdrætteren måske ikke er ganske overbevist om, at de er forældrene, eller at forældrene måske nok indeholder boxer og rottweiler men ikke er racerene, og måske heller ikke fremstår racerene. Og så vil det jo ikke hjælpe meget at få fastslået forældreskabet.


 • #127   10. nov 2017 Selvfølgelig sker der smuttere for DKK opdrættere også. Og nogen forbliver vel uopdagede og andre bliver der forlangt dna test på.
  Men nu er det jo politiet og ikke DKK, der kører denne sag, så egentlig synes jeg ikke, det er så specielt relevant i denne forbindelse, om der også sker uheld hos DKK opdrættere.


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 5 Følgere: 5 Emner: 21 Svar: 1.437
  #128   10. nov 2017 Loven er som den er.

  Personligt at jeg lettere forundret over, at nogen kan blive ved at søbe i medlidenhed, over aflivninger af hunde, som folk bevidst vælger at tage en chance med.

  Jeg er bedøvende ligeglad med, hvilken blandinger folk vælger at købe, men hold nu op med at tude over noget, som man godt ved er en chance man vælger at løbe.

  For mig svarer det til at tude over, at hvis jeg ragede naboens 18 årige datter på røven, så kan det også potentielt medføre at jeg får et besøg af politiet, og hey, de tager mig måske med.

  Jeg ville tage en chance helt bevidst, og nogen gange medfører det nogen konsekvenser jeg ikke bryder mig om. Bare ærgerligt Sonny Boy...

  Så at klage over en chance man bevidst tager, er for mig helt ud i hampen!


 • #129   10. nov 2017 BUM Martin! Spot on!

 • #130   10. nov 2017 Det er synd for de børn, der mister deres hunde, børn, der uden skyld kommer i klemme her.

  Og synd for alle de børn, der har mistet en hund, fordi far eller mor har købt en hvalpefabrikshvalp eller en hundehandlerhvalp.

  Rigtig synd for de børn


 • #131   10. nov 2017 #127

  Selvfølgelig er det relevant, hvis man godtager DKK stambøger som bevis. De beviser netop intet.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #132   10. nov 2017 Jeg er bedøvende ligeglad med, hvilken blandinger folk vælger at købe, men hold nu op med at tude over noget, som man godt ved er en chance man vælger at løbe.

  Jeg kunne også vælge at skrive, at jeg er kold i måsen over, om din køter må lade livet i morgen..Men sådan en person er jeg heldigvis ikke.. "Rart" når mennesker endelig viser deres sande jeg..

  For mig svarer det til at tude over, at hvis jeg ragede naboens 18 årige datter på røven, så kan det også potentielt medføre at jeg får et besøg af politiet, og hey, de tager mig måske med.

  Hvis du ikke har gjort det, ville du så ikke være utilfreds over den omvendte bevisførelse..?

  PS: Bryder mig ikke om følgeskab af sådanne personligheder..Hvis altså du er i tvivl..


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 5 Følgere: 5 Emner: 21 Svar: 1.437
  #133   10. nov 2017 @Peter.
  Hvis min hund indeholdt ulovlige racer, og blev anmeldt, er det jo ikke hundens skyld men min. Jeg tager gerne ansvar for min hund og mit valg af race.

  Jeg er ikke fan af omvendt bevisførelse, det kan ingen være. Der var bare ikke noget bedre alternativ, medmindre man skulle forbyde blandings hunde i stedet for.

  Det ved du, og det ved jeg.

  Jeg formoder herunder at du også har læst rapporten der har lagt baggrund for den oprindelige lov.


 • #134   10. nov 2017 Emma, hvad er løsningen så ? At man overhovedet ikke godtager noget som helst som bevis ? Ja, man kunne ophæve loven, men det ligger nok ikke lige for.

  Så hellere at der i hvert fald er nogle ting, der kan godtages som bevis, som f.eks. DKK eller andre FCI stamtavler. Måske DRU stamtavler og andre stamtavler også godtages som bevis, det ved jeg ikke.

  Man kunne også kræve dna test på alle hvalpe registreret i DKK. Det ville nok gøre det noget besværligt for alle de af os, der benytter udenlandske hanhunde i racer, hvor den slags ikke er blevet norm eller krav. Men igen, det ville jo kun bevise fra den dag, det blev indført. Man måtte stadig stole på de generationer, der ligger bag ved, og gå ud fra, at langs størsteparten af krydsninger ville være blevet opdaget. Og det tror jeg faktisk også er tilfældet. Jeg tænker snarere, at de uopdagede unøjagtigheder, der kan være i stamtavler, mere er et tilfælde af anden hanhund inden for samme race.


 • #135   10. nov 2017 #134

  En DKK stambog er ikke mere bevis end en hjemmelavet stamtavle, hvis ikke man DNA tester. Man kunne lave det som krav, at hunden skal være stambogsført i en klub, der kræver DNA test, hvis det skulle gælde som bevis - og så kunne DKK, DRU osv. jo vælge at kræve det eller lade være.


 • #136   10. nov 2017 Kan i ikke se uretfærdigheden i, at man godtager noget som bevis, der reelt ikke kan bevise noget som helst?

 • #137   10. nov 2017 Nej.

 • #138   10. nov 2017 "En DKK stambog er ikke mere bevis end en hjemmelavet stamtavle, hvis ikke man DNA tester."

  Jamen altså, Emma

  Du skal have ejeren af en hanhund til at underskrive to erklæringer på, at han er far til en tæves hvalpe. HVORFOR skulle ejeren gøre dette, hvis det ikke var tilfældet?
  OK. Det kan da gerne være, at det sker, men jeg tvivler kraftigt på, at det sker i nævneværdig grad. At kræve DNA-test af samtlige stamtavlehunde er, i min optik, at skyde gråspurve med op til flere kanoner.


 • #139   10. nov 2017 Og når jeg står med tavler på 2 corgier og 1 sheltie, så er forældredyr corgier og sheltier, der er ikke blandet amstaff, pit, rotte, pudel, GD, OES, westie whatever ind.

  Så hvorfor DNA? corgien er en corgi.


 • #140   10. nov 2017 #138

  Tjah, det er jo ikke fordi, det ikke er sket før. JA, man skal have hanhundeejer til at underskrive, men hvis jeg nu har fået min tæve parret med en DKK han, hvis ejer skriver under, og naboens han hopper på også, hvem opdager så det? Selvfølgelig er det ikke noget bevis. Det eneste, der kan bevise noget, er DNA test.


 • #141   10. nov 2017 I nogle lande gør man det i øvrigt, Isabelle. Jeg kender en hvis sheltiehan skulle bruges på en tæve i Holland, og han skulle DNA testes først, for det var krav. Det var også krav i de hesteracer, vi har avlet. Det er bestemt ikke noget vildt besværligt eller umuligt, så hvorfor ikke bare sørge for, at der ikke kan fuskes med stambøger?

 • #142   10. nov 2017 - Og det kender du virkelig mange tilfælde af, Emma? (#138)

 • #143   10. nov 2017 "så hvorfor ikke bare sørge for, at der ikke kan fuskes med stambøger?"

  If it aint broken - don't fix it


 • #144   10. nov 2017 #139

  Men har du mere bevis for det, end hvis du står med en corgi uden tavle? “Corgien er en corgi”. Jah - men bevises kan det ikke uden DNA test.


 • #145   10. nov 2017 #142

  Nej, det er netop pointen. Det kan nemt skjules


 • #146   10. nov 2017 #143

  And if it’s broken, tag skyklapper på, så ser du det nok ikke


 • #147   10. nov 2017 "Det er bestemt ikke noget vildt besværligt"

  VED du, hvordan det rent praktisk foregår?


 • #148   10. nov 2017 I alle de år, jeg har haft hund har jeg kendt til 1 tilfælde, hvor en tæve blev ups parret af ejers egen hanhund, samme race, efter den var parret af anden hanhund, samme race.

  Og det er siden 1975.

  Der er sager i DKK, hvor det viser sig at en anden han er far til kuldet, men lige omkring loven om listehunde, så er det jo fuldstændig ligegyldigt at det ikke var Samson ( pudel), der parrede Tulle ( pudel), men Goliat ( pudel). Indsæt selv anden race.

 • #149   10. nov 2017 #147

  Ja, det ved jeg da Det foregår ved at man tager en blodprøve En bekendt fik det gjort med et kuld, hvor man var i tvivl om hvilken han, der var far. Det er sådan set ikke anderledes end hvad vi gjorde med samtlige af vores føl


 • #150   10. nov 2017 #148

  Nå, men hvis du siger, så findes det jo nok slet ikke. Eller


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #151   10. nov 2017 Hvis min hund indeholdt ulovlige racer, og blev anmeldt, er det jo ikke hundens skyld men min. Jeg tager gerne ansvar for min hund og mit valg af race.

  Den kunne i princippet sagtens indeholde 1-2% ulovlige hunderacen, uden nogen som helst kunne se det med det blotte øje..

  Jeg er ikke fan af omvendt bevisførelse, det kan ingen være. Der var bare ikke noget bedre alternativ, medmindre man skulle forbyde blandings hunde i stedet for.

  Det er masser af alternativer..altså udover en lov som er noget makværk.

  Det ved du, og det ved jeg

  Ja, jeg ved at loven er totalt urimelige for folk med hunde uden stambøger.

  Jeg formoder herunder at du også har læst rapporten der har lagt baggrund for den oprindelige lov


  Jeg tror nok at du fatter, at jeg har læst alt hvad der findes omkring hundeloven, og jeg bryder mig bestemt ikke om det "slæng" som prøver, at retfærdiggøre for loven.. Og jeg bryder mig generelt ikke om følelseskolde mennesker og afstumpede personligheder, som er helt blottet for empati..


 • #152   10. nov 2017 Du ANER jo ikke, om der overhovedet er et problem, Emma. Du TROR, der er det, og det er, i min optik, altså ikke nok til at kræve DNA-test.

  Jo, ja - blodprøve. Men skal det ikke være den samme dyrlæge, der tager blodprøverne af han, tæve og hvalpe?


 • #153   10. nov 2017 #152

  Nej, jeg aner det ikke - jeg ved bare, at en stambog ikke er et bevis. Kan du ikke se det?


 • #154   10. nov 2017 "Det er sådan set ikke anderledes end hvad vi gjorde med samtlige af vores føl"

  Hvorfor ikke af hunde og hvalpe også?


 • #155   10. nov 2017 #150, og når du siger at der er mange tilfælde, så er der? • #156   10. nov 2017 Hvis jeg har en dkk labrador og parrer den med en anden dkk labrador...
  Og naboens amstaff springer på min tæve ved et uheld, fordi jeg lader min højløbske tæve ude af syne et sted hvor alle kvarterers hanhunde kan komme ind...
  Og der rent faktisk sker en sideløbende befrugtning...
  Så opdager jeg måske der er noget galt, hvis nogle/en af hvalpene dukker op med hvide markeringer, rosenører, tigerstriber eller andet.

  Og så er en DNA-prøve jo på sin plads


 • #157   10. nov 2017 #152

  Nej, det skal det ikke. Det skulle det ikke på sheltiehannen i hvert fald. For hestene er der en database, alle dyrlæger kan hente resultaterne fra.


 • #158   10. nov 2017 #155

  Hm, du skal måske lige læse, hvad jeg faktisk skriver


 • #159   10. nov 2017 #154

  Hvad skulle det dog hjælpe, når ingen andre gør? Blev der lavet krav om det, så alle ville begynde med det, ville jeg da med glæde gøre det. Det ville kun være positivt for racerne.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #160   10. nov 2017 Du ANER jo ikke, om der overhovedet er et problem, Emma. Du TROR, der er det, og det er, i min optik, altså ikke nok til at kræve DNA-test.

  Isabelle: Har du aldrig hørt om, at folk mistænker, at der kan være blandet andre racer ind i visse blodlinjer ? Var der DNA, så kunne tavlefolket i det mindste have deres på det tørre. Og hvorfor er der DNA-krav på Schæferhunde?


 • #161   10. nov 2017 "Nej, jeg aner det ikke - jeg ved bare, at en stambog ikke er et bevis. Kan du ikke se det?"

  Hvordan kan du skrive, at det ikke er vildt besværligt, når du ikke aner, hvordan det skal gøres?

  Jo - en stambog er et bevis i, er mit gæt, 99% af tilfældene. Jeg kan da godt se, at den teoretisk set ikke er det, men kun i virkeligheden


 • #162   10. nov 2017 #156

  Og var det den helt sorte Amstaff/Labrador blanding hos genboen, ville du måske intet opdage


 • #163   10. nov 2017 #161

  Når jeg ikke aner, hvordan det skal gøres? Det gør jeg da - og jeg VED at det kan gøres på en ikke besværlig måde, hvis man følger eksemplet fra hesteavlen.


 • #164   10. nov 2017 Hvis vi godtager den slags “beviser”, hvor går grænsen så?

 • #165   10. nov 2017 "Og hvorfor er der DNA-krav på Schæferhunde?"

  Det har jeg ingen anelse om.

  "Blev der lavet krav om det, så alle ville begynde med det, ville jeg da med glæde gøre det. Det ville kun være positivt for racerne."

  Hvori består det positive? Er du i tvivl om, at der blandes andre racer ind i din race?
  Jeg kan ikke se, at der ville komme bedre eurasiere af DNA-test. Forældredyrene ville ikke blive sådan bedre af, at de og deres hvalpe blev testet


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #166   10. nov 2017 Jo - en stambog er et bevis i, er mit gæt, 99% af tilfældene. Jeg kan da godt se, at den teoretisk set ikke er det, men kun i virkeligheden

  Jeg kunne sagtens fortælle om en 1%ér... men det ville nok ikke være hensigtsmæssigt


 • #167   10. nov 2017 I hesteavlen er det krav ved de fleste racer, fordi man på et tidspunkt fandt ud af, der blev lavet for meget fusk Der skal hingsteejer også skrive under.

 • #168   10. nov 2017 #165

  Jeg ville vide med sikkerhed, at der ikke bliver fusket med stambøgerne i min race


 • #169   10. nov 2017 "Når jeg ikke aner, hvordan det skal gøres? Det gør jeg da"

  Nu bliver jeg sgu forvirret. Du skriver, at du ikke aner det. • #171   10. nov 2017 Men når man læser på nettet, på bla. Fødevarestyrelsens hjemmeside, eller snakker med politiet. Så er beskeden samtidig, at der skal være begrundet mistanke omkring hundens ulovlige race baggrund, enten pga. udseende, adfærd eller oplysninger fra besidder eller andre.

  Så hvis jeg ringer til politiet og vil anmelde naboens labrador uden tavle for at være en amstaff, så skal politiet kigge på den, og tage stilling til om de tror at det kunne have noget på sig. Ligner hunden nu en labrador i deres øjne, så ville naboen aldrig blive bedt om at bevise mere. Synes de den ser suspekt ud, ja så er det op til naboen at bevise at den ikke er det.

  Det er uretfærdigt at der er omvendt bevisbyrde, men det er jo ikke en lov a
  ejerene af alle blandingshunde skal frygte, hver gang de går på gaden. Hvis ikke hunden ligner noget ulovligt, så beder politiet altså ikke folk om at vise dokumentation...


 • #172   10. nov 2017 #169

  At jeg ikke aner hvad? Hvordan man DNA tester? Jeg har været med inde, hvor et hvalpekuld blev testet


 • #173   10. nov 2017 Hvad er problemet egentlig i at teste? Prisen?

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #174   10. nov 2017 Når hunde har en chip, så er det vel intet problem at dyrlægen tager DNA-test af hunden.. Så ville Dansk Hunde Register også indeholde et register om alle de "rigtige" hunde..

 • #175   10. nov 2017 "Jeg kender til gengæld en del ups kuld efter 1975 Emma, så jeg er enig med dig"

  Kender du til en del ups-kuld, hvor der blev fusket med stamtavlen, Lens? Altså at kuldene fik stamtavler med anden far end den rigtige angivet?

  Mit spørgsmål vedr. DNA-testen handler om, hvorvidt det skal være samme dyrlæge, der tager blodprøve af forældredyr og hvalpe.


 • #178   10. nov 2017 Jeg sakser igen:

  Formanden fra fair dog skriver sådan , så tænk lige lidt over koncekvenserne for hvad et evt DNA register bliver inden man råber op . Det kan komme til at koste rigtig mange hundeliv ??

  "Bruger man den test som gen-base er der utrolig stor risiko for, at mange andre racer pludselig ryger med under de nu forbudte hunderacer.
  ***************

  Skrevet i en gruppe efter et opslag omkring dette:

  https://www.facebook.com/DogGenomeProject/?fref=gs&hc_location=group

  og jo, der kan vel godt ryge en del OEBere på lige den konto.


 • #179   10. nov 2017 #178

  Ja, men hvis man er for den lov, må man vel også være for, at ALLE de ulovlige hunde skal aflives.

  Jeg er så ikke for forbudslisten, jeg så den gerne afskaffet.


 • #180   10. nov 2017 Nu har jeg fået dna-testet på et kuld.

  Ingen af forældrene havde en DNA profil i forvejen.

  Det blev i runde tal:
  789 for FTA kort (Bruges for at hvalpene kan testes tidligt uden at skulle give for meget blod, en dråbe er nok)
  1120 blodprøve på mulige forældre dyr = 3 stk.s
  2765 blodprøve + chipning af 6 stk.s hvalpe (De skal chippes for identificering)
  2410 dna-test på 9 hunde hos KU life
  Ialt kr. 7.084 i år 2016

  Det er ikke et krav, at det skal være samme dyrlæge, men KU life foretrækker, at modtage blodprøverne samlet, såfremt der ikke er en dna profil i forvejen (kan tilkøbes billigt første gang, der laves dna-test) • #181   10. nov 2017 Min hunds opdrætter (cavalier opdrætter indenfor DKK), havde også et ups kuld, da jeg købte min hund som hvalp (ikke det kuld jeg købte fra). Hun DNA testede dette kuld samt forældre dyrene for at være sikker på, at den hanhund hun forventede var far, rent faktisk var det (hun blev bekræftet i sin forventning). Jeg kender dog intet til hendes omkostninger på denne DNA testning. Det var lidt noget rod, fordi far hunden ikke var gammel nok til, at alle sundhedundersøgelser var på plads endnu

 • #182   10. nov 2017 Problemet med den her hundelov er jo netop, at alle der ejer en hund uden stamtavle, i princippet kan komme i klemme. Hunden behøver ikke at ligne en amstaff, eller være en ulovlig blanding. Det eneste der skal til, er at en hundekyndig fagperson er villig til at udtale sig om at hunden er en ulovlig blanding.
  Tænker at vi alle kan forestille os, at en dyrlæge uden speciel stor racekendskab, sagtens ville kunne overtales til at komme med den vurdering, hvis politiet siger at der er mistanke om hundens lovlighed.

  PS. Har hørt at der har været sager, hvor tæveejer har forfalsket underskrift fra hanhundeejeren, for at få en "god" hund anført som far til et ups-kuld. Nogen der kender til det ?


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 5 Følgere: 5 Emner: 21 Svar: 1.437
  #183   10. nov 2017 Mig bekendt kan man da ikke bestemme en hunds race ud fra en dna test.

  Du kan bestemme forældrene hvis man har deres dna, og for visse sygdomme, men da ikke ikke finde ud af nøjagtigt hvilken racer de er skabt af. En død generation siden.

  Det er ligesom årsagen til at man afliver hunde pt. Man kan nemlig som ejer af en blanding bevise hat pt.

  Skulle de opfinde denne teknologi, så synes jeg da det er fint at få testet alle hunde. Jeg har dog på fornemmelsen, at der går en del år før det bliver så avanceret.

  Omvendt, hvad er værdien af, at gå 10 generationer tilbage? Hvis en puddel skulle være mixet med x ulovlig race i 1897, hvad så.

  Hvis forældrene til en hund er ok, så er det vil fint nok som jeg ser det.

  Ideen om, at race rene hunde, skulle dna testes for en sikkerheds skyld, i henhold til at sikre mod fusk, synes nu lyder fornuftigt. Det kan jeg ikke se noget problem i. Hvem skulle være i mod det og hvad skulle argumentet være? • #184   11. nov 2017 Og så sidder man lige og kigger i dba, og falder over et kuld på 8 hvalpe, hvide med pletter. Forældrene opgivet som: Far: engelsk staffordshire, Mor. Anden race Pris: 7.500 kr.
  Gad vide hvilken fremtid de hvalpe har ?


 • #185   11. nov 2017 #180 Canmax, man kan sige at chipning eller ørekupering skal de have under alle omstændigheder, så den del af udgiften kan vel trækkes fra. Men bestemt det lyder ikke som om, det bare er et greb i lommen. Det var da en udgift, der var til at tage og føle på.

 • #186   11. nov 2017 Om vi så indførte tvungen DNA test for alle kuld fra i morgen, så ville der være nogen, der følte, at det ikke var bevis nok, for der kunne ligge "snyd med stamtavler" bag i linjerne.

  Jeg tvivler på, at det sker ret ofte, at man får registreret et kuld med hanhund af anden race som far, uden at der på et eller andet tidspunkt er nogen, der opdager det og råber vagt i gevær.

  Hvis man snakker naboens hanhund som folk nævner, så kræver det, at ens nabo har en hanhund af anden race, der ligner ens egen race til forveksling, at uheldet sker, samt at begge dele lige netop sker for en opdrætter, der er useriøs nok til bare at lukke øjnene og registrere hvalpene som racerene.

  Jeg mindes aldrig at have set en pyr blanding, hvor man ikke kunne se, at der var andet blandet i. Selv de pyr-kuvazc blandinger jeg har set på nettet, har tydeligvis ikke været renracede hverken det ene eller det andet, og det er dog racer med ganske meget lighed. Det kan være anderledes med andre racer, det skal jeg ikke kunne udtale mig om.

  Jeg skal ikke benægte, at der sker uheld også for DKK opdrættere eller at nogen bevidst snyder, men jeg er ret overbevidst om, at det er en mikroskopisk lille del, der ikke er inden for samme race.

  Men kommer der krav om DNA test af alle forældredyr samt hvalpe i alle DKK kuld, så gør jeg da det uden at brokke mig, og håber, at udenlandske hanhundeejere er villige til at lege med.
  Hvad for øvrigt når man køber hvalp i udlandet, skal vi så også til at forlange, at kuldet, man køber fra, er DNA testet i tilfælde af, at man har tænkt sig at bruge hunden til avl ? Så begynder det at blive svært at købe i udlandet. • #187   11. nov 2017 "Hovsa - Så send DNA ind folks - så lad os da få tjekket de DKK tavler og renset dem en gang for alle. Det må også være i alles interesse jo. Saml 10 hunde til første del, skal de bruge flere, så beder de om det, få jeres specialklub til at betale eller betal selv. Jeg vil glæde mig til at se resultaterne, også de helt "rene" tavler naturligvis."

  Hvordan kan 10 hundes DNA gøre nogen forskel mht. validitet af stamtavler?

  Jeg FATTER simpelthen ikke nødvendigheden, må jeg erkende. Men jeg så hjertens gerne et DNA-register, der kunne frifinde blandinger, der ligner noget ulovligt, men ikke er det.

  "Isabelle: Det tør jeg ikke svare ærligt på online"
  Det opfatter jeg som et "nej"

  "Ideen om, at race rene hunde, skulle dna testes for en sikkerheds skyld, i henhold til at sikre mod fusk, synes nu lyder fornuftigt. Det kan jeg ikke se noget problem i. Hvem skulle være i mod det og hvad skulle argumentet være?"

  Jeg er ikke imod, og jeg ser ikke noget problem - jeg syne bare, at det er overkill og en smule spild af penge.

  For en del år siden var Lina, Kela, mand og jeg på eurasiertræf. Lina var i løbetid (dog ikke højløbsk), og Lina var en tøjte En nat fik hun åbnet lynlåsen i forteltet og stak af. Samme nat stak en hanhund af fra sin ejer
  Vi havde ikke planer om hvalpe, men jeg HAVDE faktisk overvejet at bruge denne hanhund til et senere kuld.
  Lina viste sig ikke at være parret/drægtig, men havde hun været, havde jeg selvfølgelig fået lavet DNA-test.


 • #188   11. nov 2017 Lene: Jeg sad ikke med regningerne foran mig Jeg tog beløbet fra et regneark, hvor jeg har tastet alle regningerne ind på kuldet.

  For at give et retvisende billede af udgiften, var jeg derfor nød til at oplyse det var inkl. chipning Dem der opdrætter, ved nok hvor meget de skal trække fra (?).

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #190   11. nov 2017 Hvis man snakker naboens hanhund som folk nævner, så kræver det, at ens nabo har en hanhund af anden race, der ligner ens egen race til forveksling, at uheldet sker, samt at begge dele lige netop sker for en opdrætter, der er useriøs nok til bare at lukke øjnene og registrere hvalpene som racerene.

  Lene: Det kunne jo også være, at man havde en hanhund, som ikke var avlsgodkendt, eller at man var i besiddelse af en hanhund med mange titler som var blevet steril... Altså så at der blev brugt en anden hanhund på papiret end i virkeligheden..


 • #191   11. nov 2017 En hanhund, der var blevet steril? Er det noget, du har hørt om tit, Peter?
  En ikke avlsgodkendt hanhund? Der stilles ufattelig få krav til såvel hanhunde som tæver i de fleste racer, så det er vist ikke sådan vildt sandsynligt som årsag til fusk.

  "Isabelle de to hunde er en Første test gruppe. Det gør man I seriøs forskning"

  Jeg var ikke klar over, at det var forskning, vi var ude i

  "1000 kr ca per hvalp. Det er da en OK pris"

  Jeg ser hellere pengene brugt på sundhedstjek end DNA-test p.gr.af småtterasmistanker om, at 1½ % stamtavler MÅSKE indeholder noget fusk. Jeg mener - MÅSKE er min far slet ikke min far, så hvad med DNA-test på alle menneskebørn, så fædre ikke risikerer at betale børnepenge til børn, der slet ikke er deres


 • #193   11. nov 2017 Hvis DNA-testeriet skal være forskning, vil jeg så gerne lige vide, hvad der forskes i, hvis jeg skal være med til at finansiere det.

  Hvor faen har du de 25% fra, Lens?


 • #195   11. nov 2017 "En ikke avlsgodkendt hanhund? Der stilles ufattelig få krav til såvel hanhunde som tæver i de fleste racer, så det er vist ikke sådan vildt sandsynligt som årsag til fusk. "

  Og dog opdrættes der på hunde, der har for ringe sundhedsresultater til at kunne bruges i DKK, bare uden stamtavle. Jeg kender sådan en hund, den måtte aflives pga. AD. Man fandt så ud af, at faren var DKK hund med AD. Hvis nogle er så kolde, hvorfor skulle det så ikke findes indenfor DKK?

  Om opdrætterne snyder eller ej, så er der i hvert fald intet bevis for, at de ikke gør.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #197   11. nov 2017 En hanhund, der var blevet steril? Er det noget, du har hørt om tit, Peter?

  Ja, selvfølgelig har jeg hørt om det.

  En ikke avlsgodkendt hanhund? Der stilles ufattelig få krav til såvel hanhunde som tæver i de fleste racer, så det er vist ikke sådan vildt sandsynligt som årsag til fusk.

  Det kunne jo også evt. være en hund med svær HD og med et "fantastisk" udseende altså efter en show-tosse at dømme..Og hvor showtossen vil vinde for enhver pris..Altså vi snakker selvfølgelig i de tilfælde, hvor showopdrætterne er totalt blottet for alt, hvad der hedder etik og moral..

  PS: Kan ikke deltage i "kyllingetråden" hvis nogen skulle være i tvivl..


 • #198   11. nov 2017 #197

  Ja, og man kan ikke argumentere imod, at den type showtosser findes. Se fx på bulldogs i DKK - men det sker selvfølgelig helt lovligt.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #199   11. nov 2017 #198

  Emma, du er klogere på hunde, end de fleste som er over dobbelt så gammel


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #201   11. nov 2017 Bare rolig jeg skal nok invitere dig med på min næste europæiske vildsvinejagt Peter

  Jeg takker pænt nej , også selvom der er flot natur i østlandene, og jeg ved lidt om jagt, så går jeg altså ikke rundt i naturen og dræber dyr på må og få, også selvom jeg godt kan håndtere et skydevåben/jagt bøsse..


 • #203   11. nov 2017 # 190, Peter, jada, men jeg formoder, det normalt vil være hunde af samme race. Det giver meget lidt mening for en opdrætter bevidst at parre med anden race og håbe på, at ingen vil opdage, at hvalpene ikke er racerene.

  Jeg har flere gange skrevet, at jeg ikke er i tvivl om, at der sker både uheld og bevidste fejlregistreringer men inden for samme race. Det betyder, at jeg anser at sandsynligheden for racerenhed er så stor, at stamtavlerne bør kunne bruges som bevis på race i forbindelse med forbudslisten. Hvilket de jo altså også kan.

  Og så kan jeg ikke lade være at undre mig, for det lyder som om, at du, Lens og Emma agiterer for, at stamtavlerne heller ikke skal kunne bruges. Men selvfølgelig hvis man gerne vil have at endnu flere hunde aflives. Det har jeg bare ikke noget ønske om.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #204   11. nov 2017 Det betyder, at jeg anser at sandsynligheden for racerenhed er så stor, at stamtavlerne bør kunne bruges som bevis på race i forbindelse med forbudslisten. Hvilket de jo altså også kan

  Det ville vel også være rart at vide med sikkerhed, at det er de rigtige individer som forefindes i stamtavlen. Men der kunne jo godt bruges f.eks kuvasz i pyreneerhunde og vice versa..Ligeledes kan der i mange andre racer, hvis slægtsskab gør, at de har meget sammenlignende træk og når der heller ikke er udstillingskrav, så kunne det jo nok, efter et par generationer være særdeles svært at se med det blotte øje..


 • #205   11. nov 2017 "Og så kan jeg ikke lade være at undre mig, for det lyder som om, at du, Lens og Emma agiterer for, at stamtavlerne heller ikke skal kunne bruges. Men selvfølgelig hvis man gerne vil have at endnu flere hunde aflives. Det har jeg bare ikke noget ønske om."

  Hvis man er for forbuddet, må man også være for, at ALLE de ulovlige hunde skal aflives.
  Er man ikke for forbuddet, burde man måske arbejde på at få det afskaffet, i stedet for at forsøge at snyde hunde igennem med stamtavler, der ikke er noget reelt bevis.

  Jeg så i øvrigt GERNE, at stamtavler faktisk var et bevis - så måske skulle DKK indføre krav om DNA test


 • #206   11. nov 2017 Jeg er ikke for hundeloven eller forbuddet. Jeg mener at forbuddet er en start på i længden at forbyde flere og flere racer, da folk der ønsker kamphunde nok skal finde en alternativ race Men aktivt bekæmpe det, gør jeg ikke og har heller ikke tænkt mig, at gøre det.

  Med hensyn til stamtavle avl, så tror jeg også der snydes mere end bare lige et par uheld hist og pist Men dem der snyder/har uheld, vil jo ikke indrømme det, så det er påstand mod påstand.

  Jeg er DKK opdrætter og lige p.t. mener jeg, at DKK er den eneste rigtige klub for mit opdræt, men jeg er ikke DKK i hjertet, der kunne virkelig rettes på mange ting/regler o.s.v., men igen her har jeg også aktivt valgt, at jeg ikke arbejder målrettet efter at få tingene ændret.

  Gider jeg i det hele taget aktivt at arbejde for noget ? Ja da Jeg ligefrem knokler "indimellem", men med de ting jeg har valgt at bruge min energi på

  Til trods for mine fravalg om, hvad min tid og energi skal bruges på, tillader jeg mig at have en holdning


 • #207   11. nov 2017 Jeg er ikke for forbuddet, men det er der, og jeg tror ikke, det ligger lige rundt om hjørnet, at det bliver ophævet. Altså ser jeg det som en fordel, at der faktisk er ting, der kan bruges som bevis i tvivlstilfælde.

  Selvfølgelig foretrækker jeg da også, at det er de rigtig forældre, bedsteforældre m.m., der står på stamtavlerne. Og efter 37 år som aktiv med pyreneerhunde kender jeg da også kun ganske få tilfælde af snyd, og alle er sket i Frankrig. Det betyder ikke, at det ikke kan ske andre steder, det ville være naivt at påstå.

  Men jeg tror ikke, det er så udbredt, og det er blevet mindre, nu hvor muligheden for DNA test er til stede. Da DNA test af slægtsskab lige kom frem, var der flere sager inden for forholdsvis kort tid i DKK's disciplinernævn, og så blev det hurtigt til ikke ret mange sager. Man fik indtryk af, at det kom lidt bag på nogen, at nu kunne de pludselig dømmes for den slags, men at folk hurtig fattede det.

  For øvrigt, hvorfor skulle det kun være "show-tosser" der er uærlige ? Det kunne da lige så godt være en, der gerne ville have nogen brugsprøver af den ene eller anden slags på forældrene.


 • #208   11. nov 2017 Jeg er så for loven, for listehundene tiltrækker de forkerte personer.

  Men det betyder da ikke at jeg ønsker alle ulovlige hunde aflivet, hvorfor skulle jeg det?


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 5 Følgere: 5 Emner: 21 Svar: 1.437
  #209   11. nov 2017 En stamtavle er som udgangspunkt et bevis. Det er det sådan set uanset hvilken klub det kommer fra.

  Det er egentligt ret simpelt.

  Politiet beder om dokumentation, på at hunden ikke indeholder ulovlige racer. Ejer aflever en stamtavle som bevis.

  Politiet kan så anfægte værdien af en stamtavle (foreksempel hvis man kommer med en fra hulabulla land) , men vupti, nu skal politiet bevise eller sandsynliggøre at stamtavlen er uægte/falskneri.

  I øvrigt er der ikke et eneste eksempel på en DKK hund der er dømt til døden grundet blanding med ulovlige arter (af hvad jeg ved) . Det ville ellers være en pudsig sag.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 1.528
  #210   11. nov 2017 Jeg er ikke for forbuddet, men det er der, og jeg tror ikke, det ligger lige rundt om hjørnet, at det bliver ophævet. Altså ser jeg det som en fordel, at der faktisk er ting, der kan bruges som bevis i tvivlstilfælde.

  Selvfølge er det en god ting at have en stambog i tilfælde af, at Politiet´s dyrlæge mener, at ens hund minder dem om en forbudt racer.Men jeg påpeger bare at hvis jeg var dommer ville jeg ikke godtage det som endegyldigt bevis. Derfor ville DNA også i denne forbindelse være en godt ting. Og efter en årrække, ville man være sikre på, at i hvert fald en vis del af generationer i stamtavlen er helt valide.

  For øvrigt, hvorfor skulle det kun være "show-tosser" der er uærlige ? Det kunne da lige så godt være en, der gerne ville have nogen brugsprøver af den ene eller anden slags på forældrene.


  Nej, det var blot et eksempel, så alle burde kunne se problematikken. Det kunne sagtens også være en jagthund med fine titler eller en brugshund.

  Og så kan jeg ikke lade være at undre mig, for det lyder som om, at du, Lens og Emma agiterer for, at stamtavlerne heller ikke skal kunne bruges. Men selvfølgelig hvis man gerne vil have at endnu flere hunde aflives. Det har jeg bare ikke noget ønske om.

  Nu kan jeg kun tale for mig selv. Jeg påpeger, at det ikke er et endegyldigt bevis, men det er selvfølgelig "værst" i de racer som kan minde lidt om dem på listen (og her taler vi om rigtig mange racer). Der findes INGEN som kan sige med 100% sikkerhed, om en hund er 100% renracet, også selvom den indeholder en stamtavle tyk som en jumbobog, så den kan sagtens indeholde få procentdele af andre racer, også uden et øje kan se det..

  En hunds stamtavle er ikke mere valid end folkene bag..