{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
720 visninger | Oprettet:

"Frikvarter" til hundetrænig {{forumTopicSubject}}

Hvad er jeres mening om frikvarter til hundetræning? Jeg træner i en klub, hvor vi ikke bruger frikvarter ud fra den begrundelse, at træning handler om hund og fører ikke hund og andre hunde + der ofte er hunde, der bliver kanøflet, når der holdes frikvarter.

Hvad mener I? Er I glade for frikvarteret, og har I nogle gode/dårlige oplevelser med det, som I vil dele ud af?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "Frikvarter" til hundetrænig
  • #1   3. jan 2007 Vi er rigtig glade for frikvarteret... Molly får brændt en masse krudt af så hun er mere rolig til selve træningen...Det gør tingene nemmere både for hende og mig... Vi har kun positivt at sige om det...

  • #2   3. jan 2007 Jeg er modstander af frikvater som sådan..

    Det er ok med max 4 hunde løs på samme tid, men ejerene skal være aktive og bryde ind hvis der tegner op til ballade.

    Frikvarter har INTET med socialisering at gøre i mine øjne, det ødelægger mere end det gavner i mine øjne.


  • #3   3. jan 2007 Okay :o) Er der aldrig hunde, der kommer op at slås/markerer overfor hinanden?

  • #4   3. jan 2007 Nina: Vil du ikke uddybe, det med at ødelægge - hvordan mener du, at det kan ødelægge hundene?

  • #5   3. jan 2007 Helle - Det kan du tro jeg vil =)

    Hvis hunde får lov at løbe løs i en stor flok, skal vi sige et hold på 11??, VIL der komme gnidninger, miksede signaler og misforsåelser mellem hundene.

    Træningspladsen er ikke et sted for hund/hund - det er - som din træner siger - hund/fører.

    Nervøse hunde kan ricikere enten at blive mere nervøse eller angstbidere, dominerende hunde finder hurtigt ud af hvem de kan kanøfle og det gør de så..

    træning er ikke et sted for magtkampe !


  • #7   3. jan 2007 Jeg må indrømme at jeg hader tvungne frikvartere på træningspladserne.

    Mange hundeejere er meget dårlige til at læse deres hunds signaler og jeg synes somme tider, der udspiller sig nogle uheldige siutaioner. F.eks meget dominerende hunde og optakt til slagsmål.

    Mine hunde får kun lov at gå løs med hunde + ejere,som jeg har tillid til. Og de bliver rigt socialiseret når vi er til div. agilitystævner.

    Ved hvalpemotivation synes jeg dog at "frikvarter" er uundgåeligt, da det jo er en del af socialiseringen af en hvalp, men jeg bliver tosset når jeg ser, at hvalpene får lov at løbe hinanden ned eller dominere. Så jeg føler mig meget "hysse" med hvor min kommende lille hvalp skal træne.


  • #8   3. jan 2007 Når først det gælder den ægte træning, så vil jeg ikke have noget frikvarter. Jeg er kommet for at arbejde med hunden.

    Hvis der er noget med at lege med nogen, så foregår det kke på træningsarealerne. Til stævnerne foregår det under lufteturene, men oftest gider de overhovedet ikke at lege. Men går bare løse sammen.


  • #9   3. jan 2007 Pernille - fooordiiiiiii ????

    Jeg brugte også trænernes frikvater (da jeg gik til træning, kaoz er hjemmetrænet) til at træne kontakt til min hund..
    Den skal ikke sidde bundet og stresse op med de andre hunde mens jeg sidder og slaprer kaffe i klubhuset..


  • #10   3. jan 2007 Tak Nina:o) Min tanke er den samme som din - hundene slippes løs på begrænset plads, kender ikke hinanden og ikke alle hunde er lige gode til hundesprog - hvorfor skal de sættes sammen? og hvordan kan man regne med at det vil gå godt? Især for den nervøse/tilbageholdne hund.

    Men som Berit skriver, kan jeg godt se det fornuftige, når det handler om hvalpe, men langt de fleste hvalpe er jo ogås bare interesseret i at lege ... der kommer andre ting i spil, når hundene bliver kønsmodne.


  • #11   3. jan 2007 Pernille:
    Når du skriver at det er synd for hunden er det så fordi du synes at det synd at den skal arbejde koncentreret i længere tid uden "fritid"??

    Hvis det er tilfældet kan man jo stoppe op og holde en lille pause, hvor man leger og hygger med hunden. Det er bedre for den at have fokus på dig - og se/opleve at du også er "den sjove"


  • #12   3. jan 2007 .....syntes da det lyder som en rigtig god ide,,, har selv erfaring med ,,at det altid var i de frikvarter der var ballade med hundene der havde lavet øjenkast til hinanden,,,,så det lyder da som en fin ide´

  • #13   3. jan 2007 Ja i hvalpemotivationen er "fri leg" en del af motiveringen og hvalpen lærer rigtig meget hundesprog =)
    - Men når jeg hører ordet træning forbinder jeg det ikke med hvalpe *smil*

    Dog har hvalpe heller ikke lov til heeeelt fri leg, det skal være under kontrol - du kan risikere at din hvalp mister tilliden til dig hvis du lader den blive udsat for overfald og dårlige oplevelser.


  • #15   3. jan 2007 i vores klub har vi kun frikvater på hvalpeholdet, men man kan lade dem lege før og efter træning på de andre hold for egen regning.

  • #16   3. jan 2007 Jeg har den holdning at en træningsplads er IKKE nogen legeplads... Det får man det bedste resultat ud af... Ellers bliver hunden jo stik forvirrret, skal man træne eller skal man lege... Træning er for mig en måde at forstærke båndet mellem hund og menneske og IKKE hund-hund... Og så som Berit siger, er det de færreste som kan læse deres hund...

    MVH Nelly


  • #17   3. jan 2007 tøsensmor - så er det bare at stille dig op mod trænerne !!
    Jeg er af den holdning, at jeg GERNE tager diskutionen på med "de autoritære" hvis jeg mener jeg har ret !

    Hvis jeg var dig ville jeg holde på min ret, du har jo betalt for at gå der, ikk??


  • #18   3. jan 2007 Spændende at høre jeres erfaringer:o)

    Hvad mener I om et sted, hvor man slipper hvalpe, voksne hanner og tæver, samt usikre hunde løse på samme tid(ca. 12 i alt)? Er det på nogen måde forsvarlig?



  • #19   3. jan 2007 Helle - nej det synes jeg ikke er forsvarligt...
    - Men gør det samme til træf, dog kun fordi jeg kender og stoler på min hund *smil*

    Jeg HADER at være til træf med hunde der er aggressive, min hund skal IKKE udsættes for vold bare fordi en dum hundeejer ikke har styr på socialiseringen, men ikke vil indrømme det !


  • #21   3. jan 2007 Tøsensmor - gud hvor tragisk det nåede at komme så vidt =(
    Hvis du ikk boede så langt væk kunne vi træne sammen for os selv =)


  • #22   3. jan 2007 Jeg træner et sted hvor der (næsten) kun opereres med løse hunde, hvilket jeg synes fungerer super.

    Et argument for den træningsform er at mit indkald og min kontakt til min hund skal kunne holde 100 på et hold med udelukkende løse hunde, for hunden skrider hvis ikke du er spændende nok!

    Vi er så heller ikke mange på vores hold. 5-7 hunde, Karla er eneste tæve, og alle fungerer uden problemer!

    Jeg har tidligere gået til træning hos DCH med frikvarter, og der oplevede jeg gnidninger måske fordi at hundene i de foregående tre kvarter har opbygget en masse frustrationer og i det frikvarter skal have dem ud af kroppen?!


  • #23   3. jan 2007 Tøsensmor - Sikke en træls oplevelse:o( Hvor trænede du? (hvis, man må nævne det her?)

  • #24   3. jan 2007 Vil give Nina (og Kaoz) helt ret. Har endda også prøvet at have den hund som alle de andre "løb" efter. Ene og alene af den grund af hun var den mindste og yngste - hun kunne kanøfles.

    Det værste var at jeg bad om at blive flyttet til det hold vi faktisk hørte til - men det kunne vi ikke. Løsningen blev så at i frikvarterene gik jeg over til de "små" med min Bianca. Det hjalp, for det gør "sgu" ondt at se ens hund så bagved mig med halen imellem benene og vil op. Normalt er hun en glad pige, der ikke er bange for noget, men med en 6-8 store hunde, blev det til for meget. Godt jeg fik stoppet det.

    Hilsen Gitte


  • #25   3. jan 2007 Mie - hvis TRÆNINGEN foregår uden snor lyder det i hvert fald spændende, tror Kaoz og jeg ville hygge os der =)

  • #27   3. jan 2007 jeg synes det er rigtig godt. det er en god måde at få sin hvalp socialiseret. man skal selvfølgelig holde øje med at nogle hunde ikke dominerer for meget

  • #28   3. jan 2007 På mit hold tales der meget om kropssprog og hundenes indbyrdes forhold så her oplever jeg at vi er ret gode til at læse vores hunde i deres relationer til de andre på holdet.

    Nu skal det siges at de 5 hunde vi er nu, alle har været på samme hold siden foråret og derfor kender hinanden godt. Men jeg oplever at andre hunde godt kan komme ind på vores hold uden at de andre hunde reagerer negativt på denne..


  • #29   3. jan 2007 Gitte - Hvad var grunden til at du ikke kunne blive flyttet??
    Synes det er forkasteligt, at nogle trænere mener at nederlag og slåskampe er en del af hundens udvikling =(


  • #31   3. jan 2007 På mine hvalpehold er der ingen frikvarter, men hvis nogle hundeejere ikke har nogen derhjemme deres hund kan lege med, så finder vi 2-3 hunde der passer i højde og drøjde og så må de lege efter træningen. På alle andre hold er der aldrig frikvarter.

  • #32   3. jan 2007 Nina, det er nemlig TRÆNINGEN der foregår uden snor..

    Kan godt se det ikke var specielt præciseret! ;o)


  • #33   3. jan 2007 Pernille - (kom lige i tanke om dit navn *GG*) Så kunne det da være vi skulle mødes til sommer?? =)

  • #34   3. jan 2007 har aldrig nogle problemer i vores klub(har været der i mange år) vi havde med nogle såkaldte muskelhunde ,men de går der ik mere såååå, men der bliver kun optaget disse racer, hvis de er hvalpe (ingen unghunde).

  • #35   3. jan 2007 Mie - det troede jeg også du mente nemlig =)
    En løs hund i træning er ingen bombe *GG* der har føren øje på hunden og aktiverer den løbende..

    I frikvater stiller føren sig med korslagte arme og siger "hyg dig så fido" - det er der den går galt =/


  • #37   3. jan 2007 Det kan du have ret i, Nina..

    Som jeg også skrev ovenfor, så oplevede jeg også i DCH at hundene havde kontroverser efter 45 min i snor pludselig skulle lege gladeligt med hinanden..



  • #38   3. jan 2007 pernille - hedder du ikk det?? *rødme*
    Vi har slet ingen bane, men træner hvor vi lige er *smil*

    Når snoren er på er det altid på plads, ballance på træstammer, selvtillid på legepladsen, spring ved skolens stakit, apport på markerne, fri ved fod i byen... hele kaoz´ verden er en træningsplads *GG*


  • #39   3. jan 2007 Nina: Ved det ikke, for jeg fik ikke noget andet svar end at det ikke ville passe med antallet. Fik først et OK og ugen efter blev det et NEJ. Det blev jeg godt nok ked af. Jeg havde endda fra starten af gjort opmærksom på om det ikke var en fejl at min Bianca på 5 mdr (gårdhund) var på hold med Labber, Howavart'er, Golden Retrievers og blandingshunde, hvor nogle havde hunde med på dispensation op til 5 år gamle.

    På det andet hold var gravhunde, gårdhund, chihuahua'ere, pinschere og andre i den størrelse.

    Gitte


  • #41   3. jan 2007 Gitte - det lyder altså meget sært... Kom i alle til Bogense, så starter vi et hold op med træning af nyttige triks =D

    Pernille - jeg er vist ikk helt vågen *GG* god arbejdslyst =)


  • #42   3. jan 2007 nå... *suk* natnat, hverdagen kalder imorgen, så sheriffen er ingen natteravn længere =(

  • #43   3. jan 2007 Jeg har prøvet begge dele, først ved DCH, hvor hundene stod en halv time og gøede vildere og højere i en meget kort line, og var fuldstændig kørt op når vi skulle på banen, forslog for instruktør om vi ikke kunne gå igang når vi kom, men nej de plejede altid at starte med teorien, og det skulle der ikke laves om på.
    Nu går jeg hos Bodil, og det er noget af det bedste der nogensinde er sket for Perle og jeg, vi er ikke så stor hold, og bruger legetime, og synes det er genialt, også fordi Bodil vurdrer om hundene kan sammen, og synes det er en meget nemmere hund at arbejde med når vi skal igang med træningen, fordi de har fået snuset hinanden an, og kan de bedre koncenterer sig. Og min hund er blevet meget bedre til at aflæse andre hunde, ved at løbe og lege med dem.
    Jeg vil selvfølgelig ikke slippe ham løse med hvilken som helst hund, da vi gik ved DCH blev han overfaldet af en Rottweiler, så dem kan han ikke så godt lide, så sådan en tør jeg ikke slippe ham løs med. Ikke fordi jeg tror at alle Rottweiler er aggressive, men Perle bliver bare gal når han ser en af racen.


  • #44   3. jan 2007 Der skal lige siges, at Bodil er bussemanden som bryder ind, hvis legen bliver for voldsom......grinede i søndags da vi var til træning, Perle var ikke vild med at komme ved indkald, men da Bodil det bette menneske begyndte at gå over imod ham, vidste han, at han lige så godt kunne "gå hjem" til mig......ss

  • #45   3. jan 2007 Der hvor jeg er, er det kun på hvalpeholdene at hvalpene får en lille pause i træningen, men der bliver lagt MEGET vægt på at det er hundene der har pause ikke ejerene, så der skal holdes øje men ens hund. efter hvalpeholdene er det op til ejerne selv. på det jeg er er vores ikke løs sammen, der er stortset kun hanhunde og de kan ikke sammen, så det bliver at være Tabu og en tæve der lige får lov enten inden eller efter og lege lidt sammen, men det er ikke så tit det sker 'S*

    det andet sted har Kisser fortalt om


  • #46   4. jan 2007 Jeg er af en anden mening end de fleste:-)
    Jeg eeeelsker frikvarter, og det gør min hund også.
    Vi er så også kun 7på vores hold, og hundene gået sammen siden de var hvalpe


  • #47   4. jan 2007 Da jeg gik til agility med Thea var der også frikvarter, men Thea fik hidset de andre så meget op pga hendes fart at vi kun holdt frikvarter sammen med de andre 2 gange. Derefter gik vi undenfor hegnet hver gang de andre skulle lege.
    Jeg har tit oplevet at hunde bliver frustrerede over ikke at kunne fange hende og det ender med at de bider hende, hvis de får fat i hende.
    Så jeg er imod frikvarter... især på store hold.


Kommentér på:
"Frikvarter" til hundetrænig

Annonce