{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.158 visninger | Oprettet:

Dårlige nyrer hos hvalp {{forumTopicSubject}}

Hej.
Vi har i oktober fået ollie, som nu er et halvt år gammel, han er livsglad, fuld af energi, lidt buttet som dyrlægen kalder ham.

MEN ollie fik idag konstateret dårlige nyrer. Han fik taget urin prøve og blodprøve og der igennem kunne man konstaterer det.
Han har udover det blære betændelse, som dyrlægen ikke vil behandle på inden hun ved hvor svært det står til med hans nyrer.
Vi afventer fra svar fra en anden dyrlæge som vores dyrlæge Ville konsultere sig med.

Vi kontakter selvfølgelig avler og anbefaler at resten af kuldet bliver tjekket.

Så mit spørgesmål er, hva er fremtids udsigtern?
Han er jo ung, så man kunne håbe at det er opdaget i god tid.

Vi aflivede vores hund Keiko sidste år kun 4 år gammel, så det er et stort slag i maven at få endnu en syg hund, når man synes man har gjort sit forarbejde i forhold til sundhed omkring ollie.

Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dårlige nyrer hos hvalp
  • #2   23. feb 2018 Han er islandsk fårehund

  • #4   23. feb 2018 Nej det har han ikke

  • #5   23. feb 2018 Helt klart fat i opdrætteren.
    Det skal i gøre i dag. Bare sig i pt afventer svar på hvor slemt det egentlig er. Det kan også være de kender til det eller en specialist eller noget.


  • #6   23. feb 2018 Kan en ubehandlet blærebetændelse ikke være årsag til de skæve nyretal? Det kan jo vandre til nyrerne.
    Hanhunde går oftere med ubehandlede infektioner, fordi ejeren bare tror hunden markerer i stedet for at tænke infektion.


  • #7   23. feb 2018 Han tisser utrolig meget og drikker alt alt for meget vand, men ved det ikke. Vi får yderligere svar fra dyrlægen idag.

  • #9   23. feb 2018 Ziva var 9 uger da hun fik blærebetændelse - og vi kæmpede med mange læger, klinikker og hospitaler i et forsøg på at få hende rask. Ziva var 8 måneder inden det lykkes og 9 måneder inden vi havde taget 3 negative test i træk. Vi kæmpede med medicin, der ikke måtte gives til så unge hunde, vi kæmpede for at passe på nyrene - men vi var nød til at få blærebetændelsen væk. I starten behandlede dyrelægen for blidt for at passe på meget unge Ziva, men blærebetændelse udviklede sig. Der kom sår i blærevæggen, der var blod og der blev dannet mange krystaller. Ziva måtte kæmpe med en del smerter.

    Jeg vil anbefale smertestillende, jeg kæmper i min hukommelse for at komme i tanke om hvad det hed. Lox...? argh kan ikke huske det. Det var i sprøjte, og Ziva elskede smagen! Det gør ret ondt, også selvom hunden ikke vil vise det.

    Jeg har stor ros for Cystopro - tranebær ekstrakt kapsler. De er billigst på animed i england, men din dyrelæge forhandler dem også. Hør dyrelægen ad, hvordan de er i forhold itl jeres nyretal.

    Vi tager ½ c-vitamin for at passe på ph-værdien i urinen og være med til at undgå krystal-dannelse. (spørg dyrlægen hvilken type C-vitamin - der er forskel på dem. Jeg kan ikke lige huske forklaringen, men det er kun den ene type, der virker)

    Vi er på specielkost for at undgå krystaldannelse.

    I kan gøre rigtig meget for at forebygge og hjælpe behandlingen - men i er nød til at bruge noget antibiotika for at komme blærebetændelsen til livs!

    Til sidst, jeg ville ikke frygte det værste med de nyretal, før Ollie er rask. Malene og Hearthitter har helt ret i at det kan vandre, for det gjorde vores og blev også til nyrebækkenbetændelse.

    Bemærk at blærebetændelse kan have bakterier i de krystaller han helst ikke må danne. Min pointe er, at en negativ urinprøve, ikke nødvendigvis betyder at han er rask om 2 dage. Test lige en ekstra gang 4-5 dage efter for at være helt sikker på at Ollie ikke lider unødvendigt. Zivas nyretal var også svingende, og vi måtte tage nogle blodprøver for at følge forløbet tæt.

    Hov du spurgte til forløbet og fremtidsudsigterne. Ingen ved det, ingen turde gætte på vores forløb. Ziva er i dag rask, men vi forebygger alt hvad vi kan, og hvis hun tisser for meget er jeg på vej til dyrlæge med en urinprøve. Indtil videre viser hun ingen tegn på at have taget skade af noget af alt det meget medicin hun var igennem. Tiden vil vise det når hun bliver gammel, om hvor hård belastningen har været for hendes lever og nyre


  • #11   23. feb 2018 Inden i begynder at fylde alt muligt og alle mulige tilskud i ham så skal i vide PRÆCIST hvad det er der er galt med hans nyrer! Fx vil et C-vitamin tildsud kun gøre ondt værre for nogle former for nyreproblemer; for nogle issues er sur urin en fordel mens andre kan have gavn af basisk urin. Nogle former for nyredefekter/nyresygdomme bliver kraftigt forværret hvis man behandler med antibiotika, så jeg kan godt forstå din dyrlægens tilbageholdenhed. Og det forekommer mig bestemt også ganske fornuftigt at dyrlægen godt lige vil vende det med en specialist.
    Jeg har selv haft en hund med en nyredefekt - cystinuia. Han levede fint i nogle år på en diæt der holdt hans urin svagt basisk. Han var til kontroller hos dyrlægen hver 3 måned så vi kunne holde øje med om der begyndte at dukke cystinkrystaller op i hans urin. Han fik så knoglekræft (aldrig før set dokumenteret i hans race) og måtte aflives 2 år efter diagnosen med nyrene og jeg kan ikke lade være med at have en tanke i baghovedet om at der måske kunne være en sammenhæng. Sådan et eller andet med at vitamin/mineral optag sansynligvis ikke fungerede helt optimalt og måske immunforsvaret heller ikke er tip-top på en hund med en nyredefekt - MEN det er som sagt bare tanker jeg selv har gjort mig. Min dyrlæge mente ikke der var nogen sammenhæng.
    Min Dobermann har haft nyresvigt som ung pga leptospirose. Forløbet med sygdommen varede et par måneder og efter knapt 1 år kunne man ikke længere måle skæve nyreværdier. Men efter sådan en tur er nyrefunktion permanent lidt nedsat men ikke i en grad så det påvirker hende og hun skal ikke have specialkost el. blot skal hun ikke have for meget protein i sit foder. Hun 1 år da hun blev syg. Hun fylder snart 6 og har ikke været syg siden (som i overhovedet ikke).
    Jeg kan godt forstå at du virkelig føler du har fået en mavepuster og jeg føler virkelig med dig. Jeg håber virkelig for dig at det i virkeligheden ikke er så slemt.


  • #13   23. feb 2018 "Når hunden har en BB så skal denne altså behandles med antibiotika. Det kan man altså ikke slippe for. " Men man skal dælme da udvise en vis forsigtighed så længe man står med en ikke nærmere defineret nyresygdom. Jeg kan faktisk godt forstå dyrlægens forsigtighed.

  • #14   23. feb 2018 Mht. fremtidsudsigterne, så er det - som andre skriver - et spørgsmål om, i hvor høj grad nyrefunktionen er nedsat. Selvom den er ret kraftigt reduceret, er der ikke noget som helst til hinder for, at han kan få et godt langt liv på diæt-kost.
    Det kræver selvfølgelig også, at man hele tiden er obs på, at man ikke får givet dem fx. medicin, der yderligere belaster nyrerne, og min dyrlæge er ekstra påpasselig ift. vaccinationer mv., fordi der kan blive en reaktion.


  • #15   23. feb 2018 Jeg har lige snakket med vores dyrlæge, hun har henvist os til virklund Dyreklinik, hvor Ollie skal ultralyds scannes, da det ser meget slemt ud.
    Tusind tak for alle svar, vi håber på det bedste smiley


  • #17   23. feb 2018 Jeg synes du selv skal ringe til virklund i dag så og høre om de ikke kan vurderer om det er fornuftigt at gå over en weekend uden der sker noget. Eller om de kan tage jer ind nu.

  • #18   23. feb 2018 Jeg tænker også skynd jer at få kontakt med Virklund og snak med dem om det. For at gå hen over en week-end med ubehandlet blærebetændelse lyder ikke sådan helt godt. God bedring med vuffen herfra.

  • #20   23. feb 2018 En ubehandlet blærebetændelse ved en hanhund kan være rigtig farlig hvis det påvirker urinen så der dannes sten i urinvejen.
    De bør simpelthen finde plads til jer i dag!


  • #21   23. feb 2018 @19: æhhh nu er det jo vha blodprøver at man kan se om nyrene fungere: udskiller de de affaldsstoffer som nyrene nu engang skal udskille eller ryger de direkte tilbage i blodet. Ja, ubehandlet blærebetændelse kan være ret alvorligt og især for en hanhund. Men det kan forkert valg af antibiotika og et par nyrere der ikke fungere dælme også.
    Håber at TS har fået en tid på Virklund idag og at det er derfor hun ikke lige med.


  • #22   23. feb 2018 Puha, håber godt nok du hurtigt finder en løsning, så din hvalp kan få noget hjælp.
    Når det så er sagt, håber jeg det er pådraget og ikke medfødt, men uanset skal opdrætter informeres.
    Ved min race er det ildevarslende med nyresygdom i den alder, og tyder ofte på arvelig sygdom. Dvs dødelig udgang.
    Blev faktisk glad for at læse, at din hund er af anden race. Der er heller ikke mange i racen i dag, som får den frygtede sygdom, som jeg tænker på.


  • #26   23. feb 2018 De har taget blodprøve og urinprøve, vi kunne ikke få en tid i dag, men næste uge skal han have taget endnu en urinprøve noget med at se på noget fosfat, og så skal han ultralyds scannes

  • #28   23. feb 2018 Nej desværre og vi fik ikke et tal afvide

Kommentér på:
Dårlige nyrer hos hvalp

Annonce