{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.052 visninger | Oprettet:

hvornår er aflivning ok?.. {{forumTopicSubject}}

Jeg er ved at få en såkaldt hjerne"%&/))(/&%#, af at se annoncer, tråde osv osv omkring hunde der skal reddes nu og her, ellers vil den dejlige søde og rare hund blive aflivet, hvad er der så galt i at aflive en hund??? jeg tænker hunden mærker ikke noget, den er fri for bekymringer om at dens nye ejer vil behandle den godt, give den mad og socialisere sig med den,.Den kan løbe på de evige jagtmarker og hygge sig og er fri for at tænke på om den næste ejer overhoved gider at gå med den. MEN det eneste jeg hører og ser herinde, der er guuuuuuuuud hvor er det forfærdeligt at aflive en 2 årig hund f.eks fordi den ikke kan være alene hjemme., det kan der rettes op på, eller en 10 mrd gammel hvalp der har bidt familiens datter hårdt i armen, Guuuuuuuuud nej i kan da ik aflive den. det kan en adfærdsbehandler da klarer i et snuptag, så prøv om ik i kan beholde hunden(evt spærre datteren inde), i et stykke tid og se om ik det ændre sig, ingen kan vide noget omkring disse hundes fremtid, men min mening er der skal findes nogle gevaldige tålmodige rare, dyrevenlige mennesker og DE hænger skam ik på træerne, for tålmodigheden for at en hund skal kunne være alene hjemme som 2 årig den skal sgu være stor. Jeg ved der en del herinde der gør et stort stk arbjde for hundene iform af træning osv(Kisser), men i kan skam heller ik redde hele verdenen,.Hvorfor kan man ikke bare give Fido en rolig og værdig død?? fordi det kræver nosser at skulle sige farvel på denne måde og man føler sig som en morder, men hvordan skal tankerne blive for at sende hunden på et internat, der ved man da slet ik hvad der skal ske med Fido. Jeg har alle dage sagt, INGEN af mine hunde forlader dette hjem til et andet, så vil jeg hellere tage afsked med dem for evigt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvornår er aflivning ok?..
  • #1   15. feb 2007 Louise A: tildels enig..... en hund skal ikke holdes i live for en hver pris....... og en vigtig ting: en hund er IKKE et MENNESKE.....

  • #2   15. feb 2007 Den kan løbe på de evige jagtmarker og hygge sig og er fri for at tænke på om den næste ejer overhoved gider at gå med den


    ... Hvis du virkelig tror på det kan jeg godt forstå din holdning... Men mange af os ser en vis værdi i liv, og betragter ikke hunde som genstande man bare kan smide væk som det passer os.. Hvis en hund kan få et godt liv hvorfor skulle aflivning dog komme på tale?
    Til gengæld giver jeg dig ret i at en hund der bider skal fjernes, medmindre der er tale om at det er anden parts skyld.


  • #3   15. feb 2007 det går galt når folk gør deres hunde til små babyer..... det er de ikke..... og man kan ikke tillægge en hund menneskelige egenskaber......

  • #4   15. feb 2007 For mig betyder det, at man bare afliver en 2-årig hund, at det skisme er spild af liv. Vi kan bare lege gud og bestemme over de umælende. Det er mere det velfærds problem vi har efterhånden. Vi køber og smider væk. Syns det er noget svineri og spild af liv, bare at skaffe sig af med hunden, når ikke vi gider mere. Det er så let og man er fri for at tage ansvar for det.

  • #5   15. feb 2007 Hej!!!
    Synes at det er bedre at aflive end at en hund bliver kastebold....


  • #6   15. feb 2007 helt ærligt vi ser hunde herinde der skal til 3 og 4 hjem inden for en kort årrække er det ikke at kaste rundt med hunden som en anden bold der bare er let at give videre. mine hunde er mit et og alt, men de er mine HUNDE, og jeg gør hvad jeg føler er bedst for dem. og ja!! selvfølig tænker jeg ikke at Fido har menneskelige evner og tanker, men hvis man tænker på hvordan ejerne tænker når de står og vakler ml. aflivning og andet hjem (for 3. gang), så tænker de: Fido får det helt sikkert godt hos en ny familie, men hvem kan garantere det????

  • #7   15. feb 2007 hej jeg syntes det er et meget ømt emne men jeg har som louise a også meget svært ved at skulle aflevere min hund til en fremmed når jeg tænker på alle de dejlige vaner jeg og hunden har bygget op sammen.Har svært ved at den skulle starte forfra hos en fremmed som man ikke aner hvordan vedkommende ville behandle ham så mens jeg ikke er i situationen er mit valg altså også at putte ham til at sove, men igen hvis jeg virkelig stod med valget er jeg ikke sikker på hvad det ville blive

  • #8   15. feb 2007 Der er godt nok stor forskel på om en hund har bidt nogen, eller om det bare er almindelig opdragelsesproblemer man har.

    har en hund bidt en, er der ingen tvivl, den skal aflives med det samme, absolut!!
    men snakker vi problemer med at være alene hjemme osv så er det en for let løsning bare at aflive hunden, man må trods alt også tage et ansvar for hunden!!!


  • #9   15. feb 2007 JA enig"! men synes du så at dit ansvar indebære at sende din hund til et andet hjem??

  • #10   15. feb 2007 hvis nu vi vendte billede og sagde at en 15 årig tøs bankede andre eller smadrede hele hjemmet, skulle hun så aflives ?? eller ville du gøre alt for at hjælpe hende med at komme på ret køl. et liv er et liv uanset om det er en hund eller en pige. hvorfor er hunden mindre værd ?? hvorfor skal den berøves et meningsfuldt liv, fordi det er nemmere at aflive.....nej en aflivning er sidste udvej, alle har ret til en chance for et godt liv

  • #11   15. feb 2007 Ja men man tager da ikke ansvar ved at sælge en hund videre fordi den ikke kan være alene!!

  • #12   15. feb 2007 godt skrevet... jeg kente en dame som avlet hunde (mastino) og hun fikk vide at hun ikke skulle leve mere (pag. sykdom) hun tok alle hundene med i graven, det var hendes sidste ønske. ingen fik lov til at købe eller få hundene efter hun var dø... hun ville ikke at sine hunde skulle komme i forkerte hender så de blev aflivet...

  • #13   15. feb 2007 Loise ; ,,,hmmm,,,tror du har fat i et meget ømfindigt emne der..... og det er vel i høj grad et spørgsmål om etik,,, og ens moral,,,
    personligt har jeg det på samme måde ,,som du skriver til sidst ,,,at ingen af dine hunde forlader dette hjem til et andet ,,,!! sådan har jeg det bestemt osse,,, og har altid haft mine hunde,,, på godt og ondt....!!! = fra start til slut ... og har osse bemærket mange ,,der går af med deres hunde,,, i meget tidlig alder,,, af mange forskellige årsager,,,, suk ,,det er så trist at læse,,,og nogen af de kære 4 benede guldklumper ville måske ha været bedre tjent med at få en afslutning på deres liv,,,,, !!!


  • #14   15. feb 2007 Jo, men nu er det sådan at man måske kunne prøve at være kritisk over for de nye ejere, for at undgå kastebolderiet. Ser man verden gennem så negative briller at der slet ikke findes nogen der kan betragtes som et alternativ til DØDEN, får dyrene jo aldrig en chance.
    Selfølgelig er det synd at hunden bliiver kastebold, men løsningen må da være mere kritiske *sælgere* frem for aflivning af massevis af raske dyr.


  • #15   15. feb 2007 Tina L:
    er uenig, da jeg ikke mener man kan sammenligne et menneske og en hund, det er vidt forskellige ting, og det er altså kun od der tilllægger hunden menneskelige egenskaber!!

    Louise A:
    jeg ville nok i bund og grund aldrig nogensinde kunne sende min hund til et andet hjem, kun hvis det handlede om en uges ferie, men til fremmmede, never ever


  • #17   15. feb 2007 od=os

  • #18   15. feb 2007 Jeg vil selvfølig heller ikke aflive mine hunde , bare for at aflive, det er ikke for sjov skyld der blev brugt 40.000 på Ugly, mine hunde vil blive aflivet ved uhelbredlig sygdom eller ved person eller kraftigt hundebid. men jeg synes der for mange der tager the easy way, at sende hunde på internat eller til en vildtfremmed ny ejer. der har lige været en tråd idag om en 11 årig hund der skulle ha nyt hjem, det synes jeg ganske enkelt er for langt ude og gyseligt!

  • #19   15. feb 2007 Jeg er absolut ikke enig. Hvis man har den holdning at ingen andre kan passe ens hund, så synes jeg godt nok at verden ser noget begrænset ud. Man kan jo komme i en situation at man bare ikke kan have hundene mere. Findes der så virkelig ikke nogen der kan overtage dem. Det nægter jeg simpelthen at tro på at ingen kan.
    Hvis det var mig der var i sådan en situation, ville jeg ikke kunne tænke tanken bare at aflive dem - det er ikke en udvej for mig, så hellere finde dem et nyt hjem.
    En hund knytter sig til sin ejer, men en hund som skifter til et andet godt hjem, knytter sig til sin "nye" ejere.

    Jeg ved godt jeg får skæld ud nu, men jeg synes det er en egoistisk tankegang at hunden kun kan leve hos en. Jeg tænker om det ikke er omvendt, at man ikke kan leve uden sin hund.

    Jeg elsker mine hunde overalt på jorden, men kan godt undvære dem når vi skal ud at rejse. 18 dage i januar bliver de passet, for der er andet i livet end hunde, og de kan nu engang ikke komme med på skiferie - eller jeg vil ikke have dem med. Vel savner jeg dem, men er ikke ved at gå i spåner over det, for jeg ved det kun er for den periode, og at de har det godt. Jeg får også bekræftet hvorfor jeg har 5 hunde - de er min hverdag, men jeg kan også vælge dem fra til fordel for noget andet (skiferie) som jeg også sætter meget højt.

    Jeg er lidt bange for at det er fordi vi menneskeliggør hundene og overfører vores følelser til dem. Når vi har det skidt, når vi f.eks. er ude at rejse, så har de det også.

    Gitte


  • #20   15. feb 2007 Louise og søren og Anna A:
    så det i siger er at det ene liv er mere værd en det andet.


  • #21   15. feb 2007 fuldstændig enig med GITTE M, det er ren og skær egoisme at vælge at aflive en sund og rask hund, bare fordi man nægter at give den videre

  • #22   15. feb 2007 Der er intet galt med at aflive en hund - men igen kommer det an på omstændighederne og hvad den bruges til.

    Har hunden HD - c eller højre - finder jeg det ok.

    Vil aldrig omplacer en hund. Kan den ikke fungere hos mig - så kan den slet ikke fungere hos andre.

    Hvis uheldet skulle være ude, og at den får hvalpe - så bliver alle hvalpene aflivet. da de er uden stamtavle.

    jeg er måske både konsenkvent på dette område. men sådan er det - en hund bliver kun en hund.





  • #23   15. feb 2007 Louise - Jeg er 100% enig med dig, jeg syntes ikke at hunden bare er et stykke ingen ting fordi at man afliver den, men jeg syntes tit at folk bare giver bolden videre ved at sælge den eller give den bort til anden familie, så kan de bokse videre med problemet og har hunden fået det godt der ??? Næææ ofte ryger den videre til et tredje eller fjerde hjem før der er nogle med lidt nosser der siger stop, nu skal det stakkels dyr have fred.

    Jeg snakker ikke om almindelige hunde i de her tilfælde men problem hunde som har haft skidt opvækst eller som har dårlige gener, disse hunde er det meget svært at rette op på, der skal nogle meget kyndige folk til og de kan altså ikke redde alle disse hunde.

    Vi har selv med stor sorg i sindet måtte aflive en GD der ikke fyldte 2 år, men han udviklede nervøs og stressende adfærd, ja + fysiske skavanker, han skulle under ingen omstændigheder videre til en anden familie, for det ville ikke være muligt for almindelige mennesker at rette op på ham og han havde det bare ikke godt, det kørte inde i hoved på ham og han var bedst værd ved at få fred, hvorfor skulle han dog sendes videre til fremmede mennesker, han ville jo bare stresse endnu mere og få det dårligere så.

    Jeg syntes at det er vigtigt at man ser på om det er hundens behov eller menneskets behov der er tale om her, jeg har indtryg af at mange bare skal gøre en god gerning og frelse hunde, men hvad er det de frelser ???
    Er det deres behov for at frelse, gør de den stakkels hund en tjeneste eller trækker de bare pinen ud ??


  • #24   15. feb 2007 Tina L>> Kan sagtens følge dig smiley


  • #26   15. feb 2007 en hund føler glæde og smerte
    en hund føler kulde og varme
    en hund føler vrede og had
    en hund viser omsorg og ømhed
    en hund kan tænke og erindre
    en hund ånder ligesom os
    en hund har brug for mad og vand ligesom os

    så kan vi vælge at sige at det er menneske skabte følelser, men uanset hvad kan vi jo se de er der. hvorfor mener så nogen at den har mindre ret til et værdigt liv, hvorfor mener nogen at dens liv er mindre værd en
    vores.


  • #27   15. feb 2007 Dyreliv/menneskeliv er lige meget værd i mine øjne. At sætte sig over liv og død i dyreverdenen med den begrundelse at dyreliv er mindre værd er udelukkende fordi man elsker tanken om at kunne lege gud.
    er dyret sygt el. lignende, er det helt andre boller på suppen, men i tilfælde af raske hunde sætter jeg grænsen.
    Den måde du/i behandler andre på, bør være den måde i selv ønsker at blive behandlet på. Længere er den ikke i min verden...

    -Henrik


  • #28   15. feb 2007 Med Maja har keg aldrig kunne give hende vækk eller solgt da maja er en enmandshund... Maja kan bruge lang tid på at akseptere andre mennesker, uansett om hun ser de hver dag... Jeg trodde jeg hadde en god venninde og maja ville ikke snakke med hende på 2 uger (vi var til hinanden hver dag i mange timer) og det viste sig at maja hadde rett hun var en so...
    så maja vil jeg aldrig sælge (og det kommer jeg aldrig til...


  • #29   15. feb 2007 En lille solstråle historie synes jeg vi trænger til.

    Min søster har overtaget en 12 år gammel Westie, som skulle aflives bare fordi ejeren ikke kunne have den mere. Den er højt præmieret, lavet nogle dejlige kuld og i det hele taget levet et rigtig godt hundeliv indtil ejeren ikke kunne have den mere.

    Hun er gammel ja, og døv. Men hun lever et dejligt hundeliv hos mine 2 niecer på 12 og 11 år, som elsker den hund. De ved godt at hun er gammel, men når hun ikke er mere, så er de klar til at tage imod endnu en hund, som andre ikke har brug for mere. Sikke heldig den hund er - den slipper for de evige jagtmarker for en stund.

    Gitte

    PS: Ja, hvis hunden var uhelbredeligt syg, så ville jeg selvfølgelig aflive den. Men jeg forstod ikke at det var det denne her tråd handlede om.


  • #31   15. feb 2007 Mette

    Det er jeg til gengæld enig i, men alene-hjemme problemer (som nævnt i første indlæg) er ikke alvorligt nok til en aflivning herhjemme.

    Og sker der noget m mig der gør at jeg ikke kan passe basse-manden er jeg ikke et øjeblik i tvivl om at han ville til mere gavn his en anden end i jorden.


  • #32   15. feb 2007 Manglede lige noget - I tilfælde af at der er tale om mad, "overbefolkede" områder (vildt osv.) er det selvfølgelig osse acceptabelt, da der ikk elængere er nogen naturlige fjender til dyret (i dk f.eks.)
    dyr til mad = ok var det der manglede i kort udgave smiley


  • #33   15. feb 2007 Syntes aflivning bør vuderes fra hund til hund....

  • #34   15. feb 2007 vi tager da også på ferie hver vinter til Thailand i 17 dage, men hundene bliver passet herhjemme. da de IKKE skal passes ude. jeg har også skrevet mine hunde bliver kun aflivet ved sygdom eller ved bid på andre, andre muligheder ville ikke opstå for mig. punktum

  • #35   15. feb 2007 nej, men køber kun øko. jeg mener heller ikke koen er mindre værd en os. vi har drevet jagt på dyr i mange 1000 år, at den simple grund...overlevelse. jeg vælger at spise kød, men sikre mig at dyrene har haft det godt indtil da ,ved at købe øko. var det en hund der havde været i koens sted, havde jeg også spist den................jeg mener at alt liv er lige værdigt, at vi driver jagt eller slagter dyr, er en del af en naturlig fødekæde, men at aflive et dyr fordi vi er for egoitiske, til at give dem videre, det er forfærdeligt


  • #36   15. feb 2007 Louise A: Jeg synes ikke det fremgår af dit første indlæg at du "kun" mener ved sygdom eller bid på andre. Kan åbenbart så ikke forstå det du skriver.


  • #37   15. feb 2007 så læs mit fjerde indlæg

  • #38   15. feb 2007 og nu snakker jeg om mine hunde.

  • #40   15. feb 2007 Jeg har haft to tæver som jeg har overtaget fra to forskellige kenneler.

    Den ene fik jeg da hun var 6 - hun levede til hun var 10, og havde et fint liv hos mig.
    Den anden fik jeg da hun var 6 - men pga dårligt hjerte fik hun desværre kun 9 mdr hos mig .. dog gode måneder, da jeg holdt utroligt meget af hende og behandlede hende ordentligt.

    Ingen af tæverne tror jeg ville ha foretrukket en aflivning. Af samme grund ville jeg heller ikke tøve med at finde et omplaceringshjem til min hanhund, HVIS uheldet var ude og jeg ikke kunne have ham længere ..



  • #41   15. feb 2007 Iøvrigt - økologi er ikke lige med dyrevælfærd. Der skal I købe kød fra friland .. :o)

  • #42   15. feb 2007 Martine, selvfølig er der solstrålehistorier, men min mening er at; folk vil ikke være vidne til at en hund skal aflives , så er det lettere at leve i troen om at den har det godt det nye sted den kommer hen.

  • #43   15. feb 2007 Anna A: når der står på pakken at den er anbefalet af dyrenes beskyttelse, så må man da tro på at de har haft et godt liv ind til da.
    hvad mener du ikke hænger sammen ??
    man kan sagtens have respekt for liv, selvom man spiser kød, men hvis jeg nu bare slagtede koen og lod den ligge og rådne, så var det en anden sag. hvis man afliver en hund eller en kat for den sags skyld fordi den er syg fysisk eller mentalt og det er uheldbredeligt så er det iorden, men hvis man vælger at aflive fordi det er nemt, eller af andre egoistiske årsager så er man i mine øjne et koldt menneske uden respet for andre levende væsner


  • #44   15. feb 2007 Louise -

    Ja måske - men jeg er af den opfattelse at jeg ikke er den eneste i verden, der kan behandle min dejlige hund ordentligt. Derfor ved jeg også, at hvis jeg ikke kunne have ham mere, ville jeg finde et ordentligt sted til ham at bo.
    Jeg ville aldrig gå ind og aflive ham - en sund & rask hund med super væsen .. og så kun 15 mdr gammel ??

    Det ville jeg synes var foragt for liv .. men det er så bare min mening :o)



  • #45   15. feb 2007 Min gamle, raske, golden boede hos vores gamle dyrlæge fra han var 3 til han døde af alderdom mange år senere.

    Min gamle Hovawart bor nu på en gprd med en border collie, en masse får, nogle køer og et par heste og hun har det FEDT.




  • #46   15. feb 2007 Jeg vil mene at de fleste hunde der har været i 3-4 hjem har eller har fået en del mentale problemer, og så er der vel også grunden til de har haft så mange hjem..

  • #47   15. feb 2007 Louise A

    Jo, men én omplacering medfører ikke nødvendigvis flere.


  • #49   15. feb 2007 Anna A

    Forskellen på gris og hund er at grisen aflives med et formål = mad, hvor hunden aflives uden formål (medmindre der er tale om sygdom eller adfærdsproblemer)


  • #50   15. feb 2007 Hvis det er en socialt velfungerende hund, så mener jeg et nyt hjem er det bedste. Hvis det er en hund der er svær at ha med at gøre, eks. min Gizmo, der er både stædig, og kræver en kyndig hånd, så vil jeg foretrække aflivning hvis jeg ikke ku ha ham mere. Kelly min amstaff, skulle jeg kende dem der sku ha hende MEGET godt, så hun ikke blev brugt til kamp eller andet-ellers aflivning..

    Ikke at jeg nogensinde skal af med dem- men jeg synes det er svært at komme med et entydingt svar på hvornår det er ok med aflivning.
    Hvis det er en hund der for 5 gang skal ha et nyt hjem indenfor kort tid, vil jeg også sige det er ok med aflivning.


  • #51   15. feb 2007 Ja jeg vidste der ville være en del meninger om dette emne, men vi har da kunne holde tonen. tak for det.

  • #52   15. feb 2007 ja det er faktisk helt fantastisk :0)

  • #53   15. feb 2007 Louise A: Det er jo lige det HG handler om. Udveksle synspunkter - for enhver ser det på sin egen måde. Kunsten er at respektere at vi har vores meninger - og det har denne her tråd da bevist at vi gør. Fantastisk.

    Gitte


  • #54   15. feb 2007 Louise ; hørt ,,,, dejligt at se,,,, *SS*


  • #55   15. feb 2007 Aflive en hund fordi den ik kan være alene hjemme.......aldrig i livet!

    Hvis man kan finde et andet hjem til de diverse hunde der ofte står til aflivning, er det da at foretrække......


Kommentér på:
hvornår er aflivning ok?..

Annonce