{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
996 visninger | Oprettet:

Hvornår er det nu, og hvordan ved man om det gør ondt ? {{forumTopicSubject}}

Ja nu blev det så min tur til at oprette denne tråd.

For tiden tænker jeg rigtig meget over, hvornår tiden er inde for Ozzy. Han fik jo konstateret hemivertebrae sidste år, og er fast på loxicom mod smerter, da han begyndte at udvise symptomer/gener, og det hjalp tydeligt, han blev mindre stiv i bagparten.

Sagen er så den, at jeg syntes han er blevet mere stiv igen, og jeg syntes han laver flere hop med hans bagben, og vi ved at hans hofter er perfekte, at han ingen gigt har osv, han fik både taget røngten og blev CT scannet sidste år, og alt er helt perfekt, bortset fra de misdannelser han har omme ved lænden, og så er den ene skulder for løs.

Vi har bestilt tid til tandrensning, og så evt et røngten her d. 2 Juli, hvis en af ortopæderne mener vi ville kunne se evt forværringer derpå, jeg vil ikke ud i endnu en CT. Men det får mig så bare til at tænke endnu mere, er det bedre bare at sige stop nu? Hvornår ved jeg hvornår tiden er inde, hvordan kan jeg vide hvor ondt han har, og om han overhovedet har ondt osv?

Tankerne flyver simpelthen rundt i mit hoved.

Ozzy er stadig forholdsvis aktiv, leger stadig med Mailo og leger stadig ind imellem med legetøj. Ind imellem flyver han stadig rundt som en gal, han spiser og drikker som han plejer , han hopper/springer stadig som en gal når man kommer hjem, hopper selv op i sofa/seng osv. MEN jeg syntes altså han er blevet lidt mere passiv , og han ER blevet mere stiv i bagpartiet, og han hopper altså også mere på hans bagben, før var det "kun kaninhop" ind imellem, nu er det også sådan at han hopper/løfter det ene ben. Og så ER han blevet langsom på gåturen, ind imellem flyver han lige frem hvis han ser en fugl eller noget andet spændende, men for det meste går han bare laaaangsomt.

Åh jeg syntes det er svært altså. For på den ene side tænker jeg at vi bliver nødt til snart at sige farvel for Ozzys skyld, men på den anden side er jeg bange for at jeg overtolker alt for meget.
Det gør det bare heller ikke nemmere, at min mand bare slet ikke ser de samme ting som jeg gør, og jeg VED bare at vi ikke kommer til at være enige om hvornår tiden er inde, med mindre der sker et eller anden akut eller voldsomt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår er det nu, og hvordan ved man om det gør ondt ?
  • #1   18. jun 2018 Som du beskriver tingene så mener jeg ikke det ser alvorligt ud. Men tag en snak med dyrlægen hvad han/hun mener

  • #2   18. jun 2018 Har jævnligt de samme tanker om Lulu. Hun er ved at være slidt i kanterne. Tingene går ikke så hurtigt længere, turene er blevet kortet lidt af, og maven er blevet lidt mere sart.
    Men... hun tager stadig daglige mosleture med myren, leger stadig for fuld smadder i haven, vil stadig hoppe og danse for en godbid, hun tigger, er vildøv, stædig og tager stadig sine hoverende sejersrunder i sengen, når hun bliver taget på fersk gerning.

    Kort sagt, det er ikke tid endnu for vores vedkommende.

    Hun har stadig sin bullergnist, der er bare droslet en smule ned for den - og det er helt ok, når man er en ældre bullerdame med en mangeårig hjertefejl.

    Jeg synes det er OK, at de bliver “gamle” med dertil hørende neddrosling af aktiviteter, så længe gnisten ikke forsvinder, og så længe de ikke har smerter.

    Jeg havde nok spurgt dyrlægen om råd, hvis du er i tvivl om, om han har smerter.


  • #3   18. jun 2018 Kig på livskvalitet.

    Hvor meget af det du beskriver kan mon handle om at han er senior?
    Det er jo ganske naturligt at det hele går lidt langsommere, når alderen trykker.

    Det er en røvsvær vurdering den der...


  • #4   18. jun 2018 Danielle: Ozzy bliver jo også 9 næste måned, så jeg tænker jo også at han ikke kan blive ved med at løbe rundt med 500 km/t 24/7 smiley Jeg er jo heller ikke ligeså hurtig som da jeg var 15 smiley

    Og han HAR jo altså den der deffekt, og da det blev konstateret fik vi også at vide at han nok en dag ville få smerter, og få brug for smertestillende. Det tidspunkt kom jo så , og han kom på loxicom, men jeg syntes bare han er blevet mere stiv igen. Men måske man kunne prøve noget andet smertestillende i stedet for, og det så ville gavne mere. Jeg ved i hvert fald bare, at han IKKE skal opereres, det vil jeg simpelhen ikke byde ham både pga alder, men også fordi det er så stor en operation, og kræver lang genoptræning bagefter, det syntes jeg bare slet ikke er fair, det var måske noget andet hvis han var 3, og så havde et langt liv foran sig.

    Ozzy mosler også dagligt rundt i både sofa og seng, og "muler" os mens han vælger syner og puder ned på gulvet smiley Han har helt sikkert stadig hans gnist, men han ER bare blevet mere stiv i kroppen igen, og han ER bare blevet langsom på gåturene, men han vil stadig MEGET gerne med ud på gåtur.

    Men jeg er bare så bange for at jeg ikke selv kan se, når tiden er inde. Jeg vil IKKE være en af dem der kommer slæbende med en hund, der ligner en der burde have været død i 2 år. Jeg vil hellere sige fra en dag for tidligt, end en dag for sent.

    Brug hjernen: Jeg tænker jeg tager en snak med en af specialisterne hos dyrlægen. Hende jeg snakke med i dag da jeg bestilte tid, sagde at hun havde en af de to i tankerne, som hun ville høre om det med røngten ville være en god ide, så tænker det er hende der er mest inde i netop dette problem, og så må jeg lige tage en snak med hende om det. Ulrik som gav Ozzy diagnosen, og som er ham jeg blev enig med at det var på tide med smertestillende, er jo desværre ikke hos Østergaards mere.


  • #5   18. jun 2018 Ch: Det er netop det som er svært for mig, for altså jeg tænker at tempoet sådan helt generelt nok skyldes alderen. Men når vi nu ved at han ingen gigt har, at hofterne er perfekte, og at hans skellet og inde generelt er i super fin form ( pånær de misdannelser), så nager den der stivhed og hoppen mig, for så er det jo ikke fordi han bare er ældre og lidt slidt, så er det jo nok netop misdannelserne der gør det.
    Må hellere få snakket med en af specialisterne hos dyrlægen, og høre hvad hendes vurdering er, og måske høre om det er muligt hun lige ser Ozzy gå, inden han bliver lagt i narkose der d. 3 , hvis hun altså har tid der, for det er jo en tandspecialist der skal fikse hans bisser, i tilfælde af der nu er noget der også lige skal fikses/fjernes.


  • #6   18. jun 2018 Vi bliver jo alle lidt stive i det med alderen. Og der er jo stadig sjov og glæde i ham-

  • #7   18. jun 2018 Måske en tur til kiropraktor bagefter kan afhjælpe lidt.

  • #8   18. jun 2018 Vi er blevet frarådet kiroprator, så det vil jeg ikke. Det spurgte jeg netop ind til, og Ulrik er ellers ikke bange for at henvise til kiropraktor. Jeg spurgte da Ozzy lige havde fået diagnosen, og der var svaret at det ikke ville gavne, og at han var bange for det måske endda ville kunne forværre gener.

  • #9   18. jun 2018 Brug hjernen: Haha ja, lige da jeg havde oprettet denne tråd skulle jeg tisse, da jeg så sidder ude på toilettet kommer Ozzy susende, logre med halen og sender mig en bølleblik, og så kom munden/tænderne. Haps haps haps ud i luften hen mod mig smiley

    " Altså hallo moar, jeg er sgu da slet ikke færdig med livet, kan du måske ikke se det, NU laver jeg sgu lige lidt bøllestreger " smiley


  • #11   18. jun 2018 Kig på hundens attitude, kropsholdning og haleføring. Begynder det at ligne en omvandrende zombie - ja, så skulle det have været i går

  • #12   18. jun 2018 Nicole: Jeg prøver at snakke med en af de nye ortopæder, prøver lige at ringe til dem i morgen, og høre om de har tid til at tage snakken d.3 , når vi alligevel skal derud. Jeg bliver og venter mens Ozzy får renset bisser, så kunne være fint hvis de havde tid til en kort snak.

    Søren : TAK, ja det kan godt være dit svar var kort, men hvor er det sandt. Og sådan er det SLET ikke, Ozzy har stadig bølleblikket, og han lægger også op til ballade og leg flere gange dagligt. Så måske vi bare skal se om noget andet smertestillende kunne være en ide, så han ikke går rundt og er så stiv, og hopper så meget.


  • #14   18. jun 2018 Du kender selv din hund bedst, og hvis du kan se, at Ozzy ikke er på toppen, så er han det ikke. Vi opfatter jo de små tegn, og når vi begynder at stille os selv spørgsmålet: “Hvornår er det slut” ? Så er det fordi, noget er galt smiley
    Det er ikke sikkert, at det er slut nu. Men jeg ville helt klart tage et smut forbi dyrlægen, og tage en snak om, hvorvidt I kan prøve noget andet smertestillende, eller om det måske var en god idé at give ham akupunkturbehandling (evt. massage) ?
    Håber at han kan få flere gode år endnu !!


  • #15   18. jun 2018 Nicole: Åh hvor er jeg ked at af høre at I står i den trælse situation igen smiley Det er så vildt hvor godt hunde kan skjule smerter, og det er jo nok også derfor jeg er ekstra obs. Da Mailo havde urinvejssten og nyresten, var ENESTE symptom at han havde svært ved at tisse. Han udviste ingen tegn på smerte, heller ikke når han tissede, eller dryppede smiley Han spiste og drak som han plejede, han legede som han plejede osv. Og han var jo altså så syg at han fik hjertestop under narkosen, selvom de havde tjekket blodprofil først.

    Krydser alt jeg kan for at det virker for jeres lille pelstor smiley

    Ann-Marie: Min mand ser bare ikke de samme ting som jeg gør. MEN jeg ved så også at han er mere "blind" end mig på det punkt, og jeg overtolker måske fordi jeg frygter det værste, er så obs på ikke at trække den for langt. For når jeg skriver herinde, kan jeg jo sagtens se, at Ozzy stadig har masser af glæde og liv i sig, han er jo ikke bare en trist sofakartoffel smiley
    Ja jeg tager en snak med dyrlægen, og så må vi se hvad hun siger. SÅ må vi se om det bliver d.3 når vi alligevel skal derud, eller om det bliver en anden dag, ringer i hvert fald derud i morgen smiley


  • #16   18. jun 2018 Prøv at se om han ændrer adfærd, hvis han får en anden slags smertebehandling ? Umiddelbart lyder det som om, at han har masser af livsglæde, og lyst til livet, og det er det vigtigste.
    Men har han ondt, så skal det selvfølgelig behandles. God bedring med ham.

    PS. Din mand er helt normal, de ser som regel ikke en skid smiley


  • #17   19. jun 2018 For en uge siden stod jeg samme sted med Lanka. Hun er muskelfattig i bagpartiet og var samtidig begyndt at blive stiv, så hendes bevægelser bestemt ikke var pæne mere, og hun kun gik eller småløb i pasgang. Alm smertestillende havde ingen effekt, så jeg tror faktisk ikke, hun har ondt. Hun er "bare" gammel.

    Men frem for at sige farvel, så valgte jeg at prøve CBD-olie, som det sidste. Og lovede mig selv, at hvis jeg ikke ret hurtigt kunne se fremskridt, så ville det være slut.
    Miraklet er heldigvis sket. Hun er nu helt "til stede" igen. I går kom hun galopperende efter mig, og hoppede i fin stil over to væltede træstammer på vejen. Så hun får lidt ekstra tid smiley


  • #18   19. jun 2018 Karina : Ozzy har ingen problemer med at hoppe og danse , men som Nicole også er inde på, så er nogle hunde bare SÅ afsindig gode til at skjule smerter, men det er jo ligesom i deres instinkter. Kan jo bare se da Mailo var hamrende syg af urinvejs og nyresten, han udviste INGEN tegn på smerter, og ændrede ikke adfærd på nogen som helst måde, den eneste måde vi opdagede det på, var fordi han næsten ikke kunne tisse, men ikke engang når han stod der og prøvede at tisse, så han anderledes ud end normalt. Det er både skræmmende og imponerende.

    Jeg prøver at tage en snak med dyrlægen, om vi evt skal prøve noget andet smertestillende. Og så må vi se om ortopæden mener der vil give mening at tage et nyt røngten. Vi ved jo at Ozzys knogler og indre er i tip top stand, lige pånær der hvor hans misdannelse er, så altså der er ingen gigt eller slid, som vel er det der får de fleste ælde hunde til at blive lidt langsomme og besværret ?


Kommentér på:
Hvornår er det nu, og hvordan ved man om det gør ondt ?

Annonce