{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.112 visninger | Oprettet:

Vibe
Vibe
Tilmeldt:
11. jul 2018
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5

Dværgschnauzer eller puddel (mellem eller stor) {{forumTopicSubject}}

Hej,

Vi går i tanker om at købe en hund og er i vildrede mht. hvilken type af hunderace vil være en god allergi- og familievenlig hund til en førstegangs hundeholder. Vi håber, at I kan komme med gode idéer og indsigtfulde tanker.

Kort om os og vores ønsker til hunden: Vi bor på et landsted med god plads og flere dyr.
- Vi er dagligt en del ude (fodre heste og høns, ordner have og mark) og vil gerne have en hund, som bliver på ejendommen uden at strejfe, og som kan blive stimuleret af udelivet uden at skulle ud på lange gåture flere gange om dagen.
- Vi har to katte, som også er i huset, og som altid er med os ude ved dyrene og på marken, som hunden gerne skal kunne enes med. Desuden skal hunden ikke tage fritgående høns.
- Vi arbejder en del hjemme, men der vil også være dage/uger, hvor hunden skal være alene i almindelig arbejdstid.
- Vi har et barn på 7 år, som gerne skal kunne gå/lege med hunden uden at blive væltet omkuld.
- Hunden skal være ABSOLUT allergivenlig, da der er en del allergi i familien.
- Generelt skal hunden/racen være sund, fornuftig, nem at træne og rolig.

Umiddelbart har vi et godt øje til enten en mellempuddel eller storpuddel, som vi har læst meget godt om, men vi er lidt nervøse for, om storpudlen kan blive en lidt for stor mundfuld for vores dreng, og om den kræver for meget aktivering.
Desuden kan vi se en hel del fordele ved at have en lidt mindre hund, som er nem at have med i bilen, tage med på besøg osv. En veninde har gjort os opmærksomme på dværgschnauzeren, som skulle være en rigtig god familiehund. Ud fra hvad vi kan læse, er den fremavlet til at være lidt roligere end en mellem og stor schnauzer, men udfordringen er, at den lyder til, at skulle have en del træning for ikke at gø for meget og for ikke at tage for meget styring.
Sammenlignet med pudlen har vi også en fornemmelse af, at dværgschnauzerens pelspleje er en smule mere lettere.

Vi vil meget gerne høre om jeres erfaringer og overvejelser vedrørende racerne, som man skal tage i betragtning set i lyset af vores ønsker. Bud på andre lignende racer modtages også gerne, idet vi dog gerne ser, at racen har en vis udbredelse i Danmark, så der er flere avlere at vælge imellem.

Tusind tak for hjælpen og de gode råd på forhånd
Kommentarer på:  Dværgschnauzer eller puddel (mellem eller stor)
 • #1   11. jul 2018 Vi har en mellempuddel herhjemme Hun elsker alt og alle, og er jævnligt med i stalden og snakke med heste og katte. Vi bruger næsten intet tid på pelspleje, men det handler også rigtig meget om klippet. Vores klipper vi selv med maskine. Hun bliver klippet en gang om måneden, og det tager ca 20 min., når man har lidt øvelse.

  Det er mit indtryk, at der er ret stor forskel på schnauzere og pudler. Vores nabo har to dværgschnauzere, og de er nogen ret egensindige små hunde, som er lidt sværere at træne. Vores puddel er meget mere "blød", og hun vil helst vil putte og nusses 24/7. Hun er dig også ekstremt stædig og altid ude på spilopper

  Held og lykke med at finde den rigtige hund


 • #2   12. jul 2018 At hunden fælder mindre betyder ikke at man ikke kan udvikle allergi. Det er en myte. Sagen er at det primært er hundens skæld (og savl) man reagerer på, så man reagerer derfor også på det helt hårløse hunderacer eksempelvis. Men der er råd man kan følge som hyppig rengøring og ikke at lade hunden sove i værelset hos personen med allergi mm..

  http://allergi.astma-allergi.dk/myter-om-pelsdyrsallergi


 • #3   12. jul 2018 jeg finder det noget af et sats, at anskaffe sig hund, når der er kendt allergi i familien - man kan ikke være sikker på, at allergikeren ikke reagerer på hunden - og den konstante påvirkning kan tricke yderligere aller-udbrud..

  Men, da I jo i forvenej omgiver jer med allergener fra pelsdyr, kan allergien vel ikke være så voldsom?


 • #4   12. jul 2018 Som der allerede er skrevet, er der ingen racer der er ABSOLUT allergivenlige, der er nogle racer, som nogle allergikere ikke reagerer på, men der er ingen garantier

 • #5   12. jul 2018 Allergi hunde findes ikke!
  Men der kan være nogle hunde, som allergikeren kan tåle at være sammen med, dog kan man ikke forvente at reagere på samme måde over for forskellige hunde, selvom de er af samme race.
  Bor allergikeren der til hverdag, eller kommer han/hun på besøg?
  Pudlen er en dejlig hund, man skal dog være OBS på, at der kan være problemer med blindhed, det bør dog ikke være et problem, hvis I køber fra et ordentligt (gennemtestet) opdræt.
  Schnauzeren har jeg ikke noget kendskab til.


 • #6   12. jul 2018 Jeg bliver nødt til at spørge:
  Hvorfor vil I have en hund, når I hverken vil gå lange ture eller gå til træning med den, hunden skal være rolig og nem, og så oven købet har I allergi i familien?
  Hunde har behov for mere for at have indhold i livet. Hele essencen i at have hund, er jo netop de oplevelser man får ude i verden sammen med den.
  Jeg vil sige, at mange seriøse opdrættere vil afvise jer hvis det er sådan der I fremlægger jeres tanker. Der er alt for stor risiko for mistrivsel.


 • #7   12. jul 2018 2 katte inde og så søges der efter allergivenlig hund??

 • #8   12. jul 2018 Malene stiller et ret væsentligt spørgsmål: Hvorfor vil I gerne have hund?
  Er det "legekammerat" til sønnen, I søger?

  Hvis I giver hunden en lang eller et par kortere ture dagligt, tror jeg, det kan blive et skønt hundeliv hos jer - hvis det altså ikke bare er en legekammerat til sønnen, I søger. I voksne skal have lyst til at lave noget med hunden også

  PS. Mht. allergi er det nok hverken TS, hendes mand eller sønnen, der har det.


 • #9   12. jul 2018
  Jeg tror også at I skal gøre op med jer selv om hvorfor I vil have hund - se på de krav I har til hunden, se på hvad I kan tilbyde / vil investere.
  En hund kan være lige så tidskrævende som et lille barn, og kan blive et barns allerbedste ven, men bør ikke overlades til at barn mht. til gåtur og andet.
  En hund er et familiemedlem og vil/skal være sammen med sin familien i dagligdagen, og jeg tror at de racer I har kik på kræver noget mere aktivering end det jeg læser I forventer at give.

  Med hensyn til at være allergi venlig, så er min erfaring at de hunde der tåles bedst er hunde der kræver en hel del pelspleje, skal redes, klippes eller trimmes, så den tid skal man være villig til at investere.


 • Vibe
  Vibe Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #10   12. jul 2018 Hej igen,

  Tak for alle jeres svar. Vi vil lige prøve at svare så godt vi kan på nogle af kommentarerne.

  Vedr. allergi. Ja, det er et sats at få en hund, men vi er alle tre i familien meget meget glade for dyr og nyder deres selskab. Vores katte følger os rundt både i huset og på ejendommen, og det er vi alle meget glade for - vi synes det kunne være skønt, at der også var en hund. Det gælder måske især også for vores søn, som elsker dyr og er enebarn. Hans bedste ven er lige nu den ene af kattene, som altid bliver knuselsket, nusset, passet og plejet af ham. Vi ved godt, at det ikke er ham, som skal have hund og have ansvaret for hunden, men vi håber, at det kunne være en god følgesvend for ham og for os de næste mange år...altså en hund, som kan blive en del af familien.

  Ift. allergien er det netop gået godt med de to katte bl.a. fordi vi søger ikke at have dem i soveværelset (det er den ene voksen, som har allergi i familien og som selv kan nyse ved kontakt med pelsdyr), gør hyppigt rent og sørger for at vaske hænder, når dyrene er blevet kløet (altså den ene voksen er grundig hermed). Vores tanke er, at vi ved beslutning om at anskaffe hund (for vi går stadig kun i tanker og forsøger nøje at finde ud af, om det er det rigtige), og hvilken race vil prøve at besøge en nogle opdrættere - både for at tale med dem og for at prøve at se, hvordan det går. Det skal iøvrigt indskydes, at den voksne med allergi tidligere har boet et halvt år med en bordercollie (ikke egen), hvor det gik fint med allergien. Vi har også læst en del omkring det med pels, spyt og skæl, men har dog forstået, at det stadig er bedre med hunde, som ikke fælder...men Buch tak for linket: Det er interessant og giver lidt ekstra at tænke over.

  Vedr. luftning og træning så vil vi meget gerne gå længere tur med hunden dagligt, men vi har selv 5 hektar, som vi suser rundt på store dele af dagen (bl.a. hver morgen), så vi tænker, at det er en andet aktivt hundeliv, end hvis vi boede i parcelhus. Derfor skal hunden stadig luftes, og vi går i forvejen mange ture (gerne 6 km mange af ugens dage). Vi regner bestemt også med at gå til hvalpetræning og lydighedstræning, da hunden skal være til at håndtere for både os og vores søn. Endvidere er det også en hund, som vi regner med at tage med os rundt i sommerhus, med på skiferie osv. - altså en hund som jo netop skal være en del af et aktivt familieliv. Vi forsøger blot at være realistiske i forhold til, at vi har et landsted med andre dyr, som også skal passes og realistiske ift. hvad det kræver at have hund (og vi ved at det kræver meget, og at mange tit bliver overrasket over det), så vil vi gerne prøve at finde en hund, som kan passe til vores familie, hvis vi skal have hund. Vi kan i øvrigt forstå på vores naboer, som bor på samme type af ejendomme som os, og som vi har talt en del med om at have hund (og som har søde og velfungerende hunde - flere af dem er aktivitetskrævende hunde som labrador m.m.), at hundene ofte nøjes med at løbe med rundt på ejendommen med enkelte gåture fra tid til anden. Det vil dog være interessant at høre, hvis I har andre erfaringer.

  Nå det blev en længere smøre..igen tak for jeres kommentarer! Mange flere er velkomne.


 • #11   12. jul 2018 Dværgschnauzer er en forholdsvis nem hund. MEN den er noget mere selvstændig end en puddel og så er det en trimmehund = den skal trimmes nogle gange om året. Dette er dyrt hvis ikke man har lyst til at lære det selv. Og de skal da børstes jævnligt for at forhindre at pelsen i skægget og på benhårene filtre. Desuden holder man trimmehunde rene ved at børste dem; man vasker dem kun sjældent. Jeg har trimmehund (Irsk Terrier) og han bliver børstet ca hver anden dag med en karte og en kam, så er han ren nok til at sove i sengen og sofaen. Og nej, trimmehunde fælder ikke men som de har som alle andre hunderacer hudskæl, som er det de fleste med hundeallergi ikke kan tåle Schnauzere er den tysk pendant til terriers. De har fra tidernes morgen haft samme funktion; skadedyrsudryddere og alarmhunde. Dvs. der er lyd på dem. Det ligger dybt i dem og at tro at man kan have en terrier eller en schnauzer der ikke gøer er utopi Schnauzeren er ikke helt så jagtpræget som terriers, men jeg ved da at der er en del schnauzerejere der ikke kan stole på at deres hunde lader diverse smådyr - incl katte - være.
  En pudel er oprindeligt en apportør. Dvs. dens mentale egenskaber er MEGET forskellige fra en schnauzers Storpudel tror jeg i skal holde jeg langt væk fra hvis i ikke har tænkt jer at lave noget med hunden andet end at have den med rundt. Jeg kender den fra diverse træningspladser som en MEGET aktiv hund, der let kommer til at kede sig. Den er utrolig lærenem, men ikke helt let at træne bl.a. pga aktivitetsniveauet der ofte kommer rimeligt ukonstruktivt til udtryk fx ved at hunden stikker af. Vores nabo har altid haft storpudel. Den gamle døde 16 år gammel og de anskaffede en ny. På det tidspunkt var de blevet pensionister og den ene lidt dårligt gående. De kom ikke til nogen former for træning med den og den blev ikke aktiveret på anden måde end det i vil; følge med rundt og deltage i de daglige gøremål i haven osv. Det var SLET ikke nok for den og resultat blev en hund der stak af hjemmefra i tide og utide. Nu er den 8 år gammel og blevet nogenlunde OK til at blive hjemme, men det hænder alligevel at den stikker af på strejf. De mellempudler jeg har oplevet har også forekommet mig at være temmelig aktive hunde som ikke helt harmonere med jeres krav om rolig.
  Der findes hunderacer, der rent faktisk er lavet til et liv, der egentlig kun indebærer at den trisser rundt på gården og deltager i familiens gøremål, vogte gården og gårdens dyr. Hunderacer der ikke kræver bunkevis af aktivering. Mastiffer, sennenhunde og den slags. Men altså allergivenlige er de jo ikke
  Som førstegangshundeejere bør i som minimum komme afsted til noget hvalpetræning; man kan lære rigtig meget om hvad en hund er for en størrelse sådan et sted


 • #12   12. jul 2018 @10: OK - det lyder som et noget mere aktivt hundeliv end de i beskrev i første omgang Pia har helt ret i det med at de racer der som regel tåles OK af allergikere ofte er dem der kræver en del pelspleje. Dvs. trimme eller klippehunde. Med det i beskriver nu er fx Dværgschnauzeren nok ikke helt dum og måske endda der var nogle terrierracer der kunne være interessante (her er det springende punkt så jagtinstinktet, der hos mange af racerne er temmelig kraftigt men som hos nogle godt kan tøjles så den kan lære at lade gårdens egen katte, kaniner osv være). Fx er min egne race Irsk Terrier - og Pias Soft Coated Wheathen - lavet som en slags all-round hund: den skulle kunne holde vagt, holde skadedyr væk og så skulle man kunne tage den med på forskellige typer jagt. Og den skulle selvfølgelig ikke slå de dyr ihjel der boede på gården (min ved godt at mine kaniner ikke er lovligt bytte, men naboens kat, skaderne, kragerne, skovduerne osv osv bliver altså smidt ud af haven ). Medio August rykker vi selv ud på et lille landbrug med 5 ha.

 • #13   12. jul 2018 Hej Vibe. Jeg vil anbefale, at I tager ud og hilser på nogle hunde fra hver race. Så får I også testet dem ifht. allergi. Nu ved jeg ikke hvor i bor, men I skal være velkomne til at komme og hilse på Mocca

 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 6 Svar: 1.883
  #14   12. jul 2018 Jeg bor på landbrug med 7 HA, som hundene løber frit på

  Har heste , høns , katte og hunde

  Jeg køre ud med hundene 3 - 4 × ugentlig

  Synes det er synd hvis de ikke kommer ud og oplever andet end egen matrikkel


 • Vibe
  Vibe Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #15   12. jul 2018
  Ellen: Vi bor i Østjylland, så jeg tror desværre, at vi har for langt til dig. Ellers tusind tak for tilbuddet. Din mellempuddel lyder dejlig og som et interessant besøg værd.

  Mette: Tak for indsigtsfulde kommentarer om hunderacer. Vi er dog bekymret for, om terrierne vil have et lidt for kraftigt jagtinstinkt både ift. vores egne dyr, og ift. at vi bor på en ejendom med massere af vildt, skov og marker. At hunden gør lidt (men ikke alt for meget) er ok, da vi gerne vil have en hund, som passer på os og ejendommen.

  Jeanette: Jeg er enig med dig i, at hundene har godt af at komme ud og med rundt. Hvis man har en hund alene, er det jo også vigtigt, at den ofte kommer sammen med andre hunde, som den kan lege med i f.eks. hundeskove.


 • #17   12. jul 2018 "Om hunde har behov for at socialisere sig med andre hunde, handler mere om hvilken "religion" man har til hundehold."

  Det handler også en LILLE smule om, hvilken hund man har

  Hunde er flokdyr. Hunde danner ikke flok med mennesker. Hunde har ikke behov for at være sammen med andre hunde. Hænger det sammen egentlig?
  Bare lige en tanke fra én, der har hunde, der jævnligt (den ene altid) gerne vil hilse på andre hunde og sågar ofte LEGE med artsfæller


 • #18   12. jul 2018 Er hunde ikke familiedyr, og ikke flokdyr? Mine 3 er jo en lille familie, og de lukker ingen ind bare sådan. • #19   12. jul 2018 http://da.24assistant.info/article/hunde-er-flokdyr

  Dårlig oversat, og jeg skal læse den, når jeg kommer fra job i aften. • #20   12. jul 2018 Som tilføjelse kan jeg fortælle at der kan være meget stor forskel på hvor lidt aktivitet en hund accepterer, og så hvad den reelt har behov for.

 • #21   12. jul 2018 Tak for et godt grin, Maj-Britt. Jeg må lige se, om jeg kan læse videre i din linkede artikel uden at grine

  "I løs vilkår, en pakke er gruppen af ??de samme arter af dyr af hundefamilien. Formålet med at danne sådanne pakker er normalt så bringe medlemmer kan arbejde sammen i jagten, og fjern de dyr, der kan være mange gange større end deres størrelse."

  Jeg har en pakke på to herhjemme


 • #22   12. jul 2018 "Hund dominerende kreditkort og udgifter?"

  "Med hunde fritgående, ser det ud til at der lejlighedsvis danne sociale grupper, når der er en kvinde i varme eller en kilde til mad"

  Nej. Jeg opgiver altså den artikel


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følgere: 7 Emner: 30 Svar: 2.876
  #24   12. jul 2018 Det er en myte at hunde der har masser af plads at boltre sig på har et aktivt og indholdsrigt liv. Mine gamle naboers hund løb frit på 5 tønder land dagen lang (mark, sø, skov) og røvkedede sig - hun var helt vild af glæde når vi gik en tur med hende. Jeg vil vove at påstå at min københavner-hund har et mere aktivt liv.

  Mht allergi, så ville jeg kigge efter en voksen hund som I kan møde og se om der er reaktioner.


 • Vibe
  Vibe Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #25   12. jul 2018 Malene: Der er givetvis en masse hunde, der ikke bliver motioneret eller aktiveret nok, men behov for motion og aktivering afhænger vel også af typen af hund, og netop derfor tillod vi os også at spørge herinde til to af de racer, som vi har overvejet.
  I vores oprindelig indlæg skrev vi, at vi ønskede en hund, der ikke skulle "på lange gåture flere gange om dagen" underforstået, at en god gåtur en gang om dagen og så ellers luftning sammen med os på ejendommen (og hermed også ment at det er en hund, som kommer til at være meget ude). Vi tænker, at der findes hunderacer, som vil trives rigtig godt med det, men måske tager vi fejl?
  Som sagt vil vi blive førstegangs hundeejere, men vi er ikke i tvivl om, at en hund vil få massere af stimulering og aktivitet hos os. Endvidere skrev vi IKKE noget om, hvorvidt vi vil gå til træning med hunden, da det faktisk (det beklager vi) også var underforstået. I indlægget skrev vi heller ikke noget om, hvorvidt vi ønsker at tage hunden med ud for at få oplevelser med den, da det også var underforstået som en del af vores familie.
  Vi har længe overvejet at få hund og gjort os mange tanker. Det er et stort ønske og det har det været i mange år, men netop på grund af job, et lille barn og risikoen for allergi, har vi endnu ikke taget skridtet, da der netop skal være tid til en hund, og da vi ikke er interesseret i at få en hund, som vi efterfølgende skal af med igen.
  Jeg beklager, at dette indlæg måske bliver lidt "spidst", men jeg syntes, at du læser en masse ind i vores oprindelige indlæg, som ikke står der. Muligvis har vi formuleret os forkert, eller også vi er løbet ind i en masse forforståelser omkring uvidende og tåbelige nye hundekøbere, som får nogle til at fare i blækhuset. Jeg ved, at det er risikoen, når man skriver i et interneforum, og at det helt sikkert kommer af, at du og mange andre skribenter herinde har et stort bankende hjerte for hunde og for at de får et godt hundeliv


 • #27   12. jul 2018 Jeg synes det lyder som et drømmeliv for en dværgschnauzer
  Dværgschnauzere larmer ikke i ental, det er først når man har en flok at de gør, og de fleste kan ikke nøjes med en

  De er oprindeligt gårdhunde og strejfer ikke af natur, de elsker at snuse og prøve at finde små dyr de kan tage:)
  De er gode med børn, hvis de socialiseres med dem livet igennem.
  Og jeg kender til MANGE der bor problemfrit med katte:)


 • #28   12. jul 2018 Ift pelspleje er der stor forskel indenfor racen. Jeg har en der kræver børstning 2-3 gange om måneden, mine forældre har en der kræver børstning hver anden dag.

  De er mere allergivenlige end fx hunde der fælder, fordi de ikke går og efterlader skæl rundt om (med de tabte hår), jeg har en bror der er enormt allergisk og han kan godt være i hus med dem, når vi alle er hjemme på fx weekender:)


 • #29   12. jul 2018 Hov og billede af langhåret dværgschnauzer der har været ude en hel dag på mine forældres store sommerhusgrund • #30   12. jul 2018 "Vi tænker, at der findes hunderacer, som vil trives rigtig godt med det, men måske tager vi fejl?"

  Nej, I tager ikke fejl, men på HG skal man indimellem helst aktivere hunde 2-3 timer dagligt og gå til træning 2-3 gange ugentlig

  PS. Jeg har en drøm om at få en dværg- eller mellempuddel sammen med mine eurasiere en dag. Men jeg er 100% sikker på, at jeg vil få et stort og rungende nej fra en stor del af HG, for jeg er SLET ikke aktiv nok til sådan en krøltop. Æv


 • #31   13. jul 2018 Hvis man er i tvivl om , hvilken af de 2 racer man skal vælge …( Schnauzer eller Puddel ) … så vælg en blanding af dem … så bliver det en Designer-hund ---> En Schnuddel … det lyder da kært...

  Sorry … ku' ik' la' vær' … En SCHNUDDEL …. Fniiis …


 • #32   13. jul 2018 Schnudel lyder lidt som strudel, som vist er en meget lækker østrigsk kage - APFELstrrrrrudel

 • #33   13. jul 2018 Isabelle … det skal da ikke udtales sån' som den kage …. det skal " pludres " frem …
  Altså en schnuddddel … sån' du ved med tungen ud af munden …. ( GRINER HØJT ) ..


 • #34   13. jul 2018 Jamen jeg kan altså bedre lide den germanske udtale med det militære D - ikke det der pladdddderpuddddel, når det handler om en blanding. Ordnung muss sein in the blandings!!!
  OK. Nu er det vist sengetid


 • #35   13. jul 2018 Ha ha ha ha …. ja .. det tror jeg det er for os begge to.

 • #36   13. jul 2018 Jeg kender én dværgschnauzer og hun er altså en fantastisk hund
  Hun går løs alle steder og stikker ikke af efter vildt eller andet. Jeg har haft hende til pasning mens jeg havde kanin der levede frit i min lejlighed. Hun synes den var spændende, men hun prøvede altså ikke at nakke den Ingen tvivl om at hun kunne have lært at acceptere den op mod 100%.
  Hun har noget lyd når der skal "advares" og der kan hun tage lidt tid om at holde mund, men det er så også det største "minus" jeg vil sætte på hende.
  Hun har været hund i dagplejerhjem uden problemer.


 • #37   13. jul 2018 Det er en rigtig dårlig ide at blande schnauzer og puddel ift pelstyperne. Det er set og det bliver noget mega besværlig pelspleje...

 • #38   13. jul 2018 #37 ….. Det var også bare en morsomhed … det var pga. navnet den kunne få ----> Schnuddel … jeg skrev det …

 • Vibe
  Vibe Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #39   14. jul 2018 Sofia: Med daglig aktivering tænker jeg på almindelig leg og øvelser ift. lydighedstræning/øvelse af forskellige kommandoer.
  Vi har overvejet, om vi skal prøve at finde en lidt ældre hund, hvilket vi kender flere, der har haft stor succes med...det er måske bare ikke så let ift. at finde en hund, som ikke fælder, og som samtidig ikke har en eller anden særegenhed, som gør, at det er bedst med et hjem uden børn, uden omgang med andre hunde, katte osv....men vi har god tid til at se os om, så hvem ved.
  Jeg tænker, at vi vil prøve at undersøge dværgschnauzeren nærmere...en schnuddel lyder nu også sød, men det er vist mest selve lyden


 • #40   14. jul 2018 Pudlen er en nem hund

  De er rigtig gode til at tilpasse sig, og vil egentlig helst bare lave det, du laver.

  Vi har perioder hvor vi går lange ture dagligt og så har vi perioder, hvor vi måske går 30 min.

  Pudlen største "problem" er pels pleje.
  Det kræver tid og overskud at ordne puddel pels, og selv en kort klippet puddel kræver pels pleje.

  De er super lærenemme, men deres klogskab gør også, at de nok selv skal fortælle, hvis der sker for lidt
  Min puddel har fundet ud af, at hvis han går og skubber til ting når han keder sig, så opdager jeg det, og vi laver noget sammen. Ikke nødvendigvis noget vildt, men en lille leg, eller godbid søg i haven, så er han glad igen


 • #41   14. jul 2018 Jeg mødte en kvinde med en skøn mellempuddel. "omkring 3½ time tager det at klippe ham - cirka hver anden måned," sagde hun.
  Så læser jeg her i tråden, at det tager cirka 20 minutter om måneden at klippe en puddel af mellemstørrelse.
  Jeg er forvirret • #43   14. jul 2018 Isabelle, det kommer vel an på hvordan man klipper, og om man bader og fønner først

 • #44   14. jul 2018 Isabelle: Jeg bruger kun 20 minutter på at klippe min. Hun bliver klippet med maskine på hele kroppen. Det tager ikke så lang tid, at klippe sådan en lille skid i bund Nogen laver komplicerede klip med saks, og det tager meget længere tid.

 • #45   14. jul 2018 Når jeg en dag får "min puddel", må jeg få et klippekursus af den slags, I bruger, Ellen og Krøllet

 • #46   14. jul 2018 Jeg bruger Ca 20 min om ugen på pels pleje, og så en gang om måneden får han den store tur med bad og føn

  Men han er også kortklippet lige nu.


 • #47   14. jul 2018 Det gør også arbejdet en del nemmere, hvis man bruger det rigtige udstyr, de rigtoge shampooer og sørger for, at få børstet det værste ud, hvis hunden fx har været i skoven og fået ting og sager i pelsen

  Baby er en lille gris med sin pels, og han elsker at rulle sig i alt fra grus til lort.

  Jeg ville ikke kunne undvære min blower, sådan en er genial til pudlerne!


 • #48   14. jul 2018 Der er en fb gruppe for dværgschnauzere, der behøver omplacering. Kan ikke huske navnet, men kan finde den hvis der:)
  Den er dog ikke så aktiv, det er en race der sjældent er til omplacering..


 • Vibe
  Vibe Tilmeldt:
  jul 2018

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #49   16. jul 2018 A-S...du må da meget gerne finde navnet og sende det ved lejlighed - tusind tak!

Kommentér på:
Dværgschnauzer eller puddel (mellem eller stor)