{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.101 visninger | Oprettet:

Bjørn B
Bjørn B
Tilmeldt:
29. dec 2016
Følger: 2 Emner: 1 Svar: 4

Skal jeg brække min hunds ben? {{forumTopicSubject}}

Hej folkens jeg står i et dilemma min dogue de bordeaux er født med nogle bygningsfejl desværre han har en bygningsfejl i forpartiet dyrlæger påstår det kan laves i form af en benforlængelse jeg har forstået det er lissom når de forlænger ben på en dværg hvor de skal brække hans ben rykke dem fra hinanden og la det gro sammen igen personligt synes jeg det lyder meget grotesk men er begyndt at ligge mærke til at Samson i en alder af lidt over 3 er begyndt i perioder at slikke meget på sit forparti som hvis noget iretere eller ved ik om det irritation men han fiksere ihvertfald lidt ku godt tænke mig lidt (for og imod meninger)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Skal jeg brække min hunds ben?
  • #2   16. sep 2018 Jeg tænker det er en virkelig tung hund det skal går rundt på skadede ben.
    Hvordan er helingsprognosen og genoptræningen? Hvad skal hunden undvære og hvor længe? Smerter - nu og efter operation?

    Jeg ville virkelig overveje for hvis skyld det blev gjort.


  • #3   16. sep 2018 Jeg må erklære mig enig med Nicole, udfra hvad du skriver om indgrebet, så var det ikke umiddelbart noget jeg ville udsætte mine hunde for selvom de er af mindre og lettere race.
    Jeg ville nok desværre gå den lange og tunge vej og lade hunden aflive.


  • #4   16. sep 2018 det ville jeg personligt aldrig udsætte min hund for. så hed det aflivning

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #5   16. sep 2018 Ben forlængelse er sket på meget få i DK, ifølge http://lfvdk.dk/behandling/ . (linket forklare forløbet ret godt)

    Jeg tvivler på at det er noget man gør ved hunden, da hunden ikke kan holdes under samme ro, og kontrollere sine bevægelser på samme måde.

    Jeg ville personligt ALDRIG udsætte min hund for den pinsel og smerte det må give - hvis det skulle foregå på den måde.


  • #6   16. sep 2018 Én ting er at lave benforlængelse på børn pga bygningsfejl eller fejlvækst, men på hunde? Never in a million years.
    Hunde kan ikke vælge, det er os, der skal vælge for dem. Hunde forstår ikke hvorfor de skal udsættes for smerter i sådan en lang periode, det mener jeg ikke er forsvarligt at udsætte noget dyr for overhovedet.


  • #8   16. sep 2018 Jeg havde aflivet hunden


  • #10   16. sep 2018 Det lyder da fuldkommen grotesk, ja. Har aldrig hørt om at man laver sådan et indgreb på hunde. Det ville jeg heller ikke udsætte min hund for - det er over grænsen.

  • #11   16. sep 2018 Jeg havde nok også sagt farvel. Også selvom det er hårdt.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #12   16. sep 2018 Den bedste beslutning kan også være den sværeste. Jeg have aflivet når tiden er inde.

  • Bjørn B
    Bjørn B Tilmeldt:
    dec 2016

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 4
    #13   16. sep 2018 Tak for jeres input jeg kan se det er minimalt ind til videre det er kun hvis han har lejet vildt jeg ligger mærke til det tænker vi tar det med ro og så må jeg ta beslutningen hvis jeg kan se det er noget der er til gene eller gør ondt på ham han er pt glad for vores gåture han halter ik halen er højt han virker ved god mod men jeg må nok se i øjnene at der kommer et tidspunkt hvor jeg må ta et træls valg

  • #14   16. sep 2018 Bjørn, det jeg skriver er ikke mønter på dig, så håber ikke, at du tager det fortrydeligt op.
    Jeg føler med dig. Jeg måtte aflive min 5 år gamle hund for 3 måneder siden, så jeg forstår dig fuldt ud.

    Det er da utroligt, hvad man efterhånden udsætter dyr for.
    I mine øjne har sådan noget intet med kærligheden til dyret at gøre, det er ene og alene egoistisk.
    Elsker man dyret, så udsætter man det ikke for så mange smerter i så lang tid.
    Elsker man, så giver man slip, selv om det gør vanvittig ondt.

    Når jeg hører at man laver sådan noget med dyr, ville jeg ønske, at der ikke fandtes sundhedsforsikringer, for de færreste ville vel udsætte deres dyr for sådan noget, hvis de selv skulle betale............
    Etikken for hvad man bør udsætte dyr for er efterhånden ved at være forsvundet.


  • #15   17. sep 2018 Har selv haft store, tunge hunde (bullmastiff og engelsk mastiff), og havde én af dem fået samme problem som din, så var de blevet aflivet.
    Med så stor og tung en hund, er det alfa omega, at bentøjet fungerer.
    Det er en tung beslutning at tage, og jeg kan godt forstå, at det er svært, og at du gerne vil undersøge mulighederne.

    En anden vej, som du kunne overveje at gå, er at give hunden akupunkturbehandling, som smertelindring, og så lade den leve, så længe at det fungerer ?


  • #16   17. sep 2018 Jeg havde ikke fået en dyrlæge til at gøre det.. Nu tænker jeg ikke størrelse, men aktivitetsbehov, og skulle det ske, at en af vores Whippets skulle igennem et længere forløb hvor de skulle holdes fuldstændig i ro, så havde jeg enten ladet dem have den tid de kunne få, smertedækket, eller aflive smiley for det skal være for deres skyld. Og med så tung en hund og så voldsomt et indgreb, så havde jeg bestemt overvejet om det var for hundens bedste.. Du kender din hund meget bedre end nogen andre gør..

  • #17   17. sep 2018 Jeg må altså falde i med de andre. Det er ikke en operation jeg ville lade min hund gå igennem og det er uanset størrelse på hunden. For mange mennesker er begyndt at holde liv i alt bare fordi vi kan. og det er ikke fair overfor vores dyr.
    Da min gamle schæfer fik konstateret kræft i analkirtlerne og endetarmen fortalte min dyrlæge at de kunne opererer, men det ville kræve min hund fik stomi pose, han kunne ikke garantere min hund var smertedækket, og chancen for at min hund var kureret var 20 %.
    Jeg må indrømme at selv om min hund kunne blive rask, havde jeg sagt nej. Min hund skulle ikke have stomi pose, og frygten for at den ikke var smertedækket kunne jeg ikke bære.
    Jeg aflivet en 4 år gammel hund, det var frygteligt, men at holde ham i live og gennem gå sådan en operation var ikke for hans skyld, det ville være for min skyld og det er ikke fair for hunden.


  • #18   17. sep 2018 Er det short ulna/præmatur ulna epifyselukning der er årsagen?


  • #20   17. sep 2018 Minion, det er derfor jeg spørger om det er en operation for short ulna, for det er ikke en operation der som sådan forlænger benlængden. Men det er hende med Svend der har fået opereret for SU. I øvrigt en ret almindelig og problemfri operation for corgier.

  • #22   17. sep 2018 Det er en læge ting. det gør man os på mennesker. jeg har fået brække knække mine led som ryg og nakken. det tror jeg os man gør med dyr. smiley jeg siger så ikke det er så sund for dyret men for min krop virker det ret godt (:

  • #24   17. sep 2018 Garff, hvad? Har du fået brækket din ryg og nakke af en læge????? smiley smiley smiley

  • #26   17. sep 2018 Haha, det var vi enige om, Minion og Nicole smiley

  • #28   17. sep 2018 Vil stærkt råde dig til at få en ny læge, hvis han går og brækker ryggen og nakken på folk smiley

  • #29   17. sep 2018 https://www.youtube.com/watch?v=BKmJQ7O93GI'
    det var så en Kiropraktorer læge smiley


  • #30   17. sep 2018 Altså jeg ved selvfølgelig ikke hvor stor forskel der er på læger i Nordjylland og på Sjælland.. Men vi jyder brækker ikke ryggen på folk, heller ikke lægerne smiley

  • #32   17. sep 2018 en Kiropraktorer kan jo godt være en læge smiley han var udd til det (: både læge og Kiropraktorer

  • #33   17. sep 2018 Men han BRÆKKEDE vel ikke din nakke og ryg?

  • #36   17. sep 2018 Minion: det er dælme ikke en kiropraktor jeg vil til så haha

  • #37   17. sep 2018 https://www.youtube.com/watch?v=dJjVqcNkwjQ
    knække på den måde smiley


  • #41   17. sep 2018 Garf det er altså også noget helt andet end at brække. Når man brækker, så knækker knoglen altså over i to D: for det meste

  • #44   17. sep 2018 Kan ikke forestille mig, at det er særlig god forretning. Tror sgu ikke folk kommer igen haha

  • #46   17. sep 2018 Nicole måske... Skal jeg til kiropraktor, så skal jeg i hvertfald høre efter, om de vil knække eller brække min ryg

  • #48   17. sep 2018 det hjælp utrolig meget smiley og jeg mener det var en kiropraktor . men det kan virker voldsom. men ellers hvad mener han så om at knække/brække hundens led hvad mener han så https://www.youtube.com/watch?v=BJQfT9C5Adc

  • #49   17. sep 2018 Han mener, at hundens ben bogstaveligt talt skal brækkes.

  • #51   17. sep 2018 Hahaha åh altså

  • #52   17. sep 2018 Det er jo helt sort! Jeg håber virkelig ikke at TS tager Garff alvorligt (TS - det MÅ du ikke).

    OMG, jeg har fået brækket min ryg og nakke af en læge smiley smiley smiley Kuk-kuk!


  • #54   17. sep 2018 Garff, et meget kærligt råd - hvis du har svært ved at læse og forstå et indlæg, så få nogen til at hjælpe dig med det. Det er altså helt tosset, det du skriver.

    TS's hund skal faktisk have brækket sine knogler, altså knoglen skal skæres over i to dele. Sådan lige som når man brækker en arm og skal have den i gips i mange uger. Det har ikke en skid at gøre med din doktor Grumme.


  • #56   17. sep 2018 Nicole ej hahah jeg havde fuldstændig glemt den tråd. Jeg er flad af grin

  • #58   17. sep 2018 Snehvide, du skulle jo bare have sendt kæresten til doktor Grumme, da han brækkede næsen. Så havde I sluppet for alt det bøvl med at han havde lidt ondt i næsen - hvem piver over en brækket næse, hvis både ryg og nakke er brækket? smiley

    Er Fredsfyldt blevet clean igen, eller er der stadig buske der snakker? smiley


  • #59   17. sep 2018 A hold nu kæft, det var da det vi skulle have gjort! De lavede alligevel et slide dårligt stykke arbejde, så måske det andet havde været mere effektivt

  • Rollo
    Rollo Tilmeldt:
    maj 2011

    Følger: 9 Følgere: 13 Svar: 925
    #61   17. sep 2018 Jeg tænker der blot er snak om misforståelse af ord, nogle siger man bliver knækket igennem fx - og det er jo tydeligt det er det samme Garff mener.

    Kan da godt se det komiske i det, men så ikke mere end at jeg synes det er lidt plat at man kan blive ved med at køre rundt i det - og ikke forstå hvad Garff reelt mener.

    ---

    Ift. at lave en operation på benene af en Ddb, så ville jeg dælme ikke turde - så stor og tung en race smiley Og helt enig i den kommentar om at man nogle gange gør for meget i dag. I god mening, men næppe altid for hundenes eget bedste.

    Vi snakkede også om det i weekenden, ift. hhv. både min og en andens hund - begge ældre hunde, med formodentligt tumor i hjernen/næsen og omkringliggende, og der kunne ofres 15k på en ct eller mr scanning - husker ikke hvilken smiley
    - Men hvad skulle det gavne? Hundene var påvirkede, ældre, en operation ville ikke komme på tale - jeg ved godt dyrlægerne siger alle muligheder, men alligevel... det at begynde på at snakke om større scanninger, potentielt operation?

    Det ville jo aldrig blive for hundens skyld man gjorde alt det.


  • #63   17. sep 2018 nej det var mig som misforstod noget. jeg tror at ejer gik til en kiropraktor med hunden som fik knækket led heller muskeller smiley og i den anden del mener jeg så at jeg selv går til en kiropraktor som knække mine led. og han var førhen en læge som var udd- det skulle være mene på den måde (:

  • Line E
    Line E Tilmeldt:
    sep 2018

    Følger: 17 Svar: 1
    #64   17. sep 2018 Aldrig om jeg nogensinde ville udsætte min hund, for sådan en omgang.
    Har selv gennemgået en benforlængelse af både skinneben og lårben, så ved hvor smertefuldt det er.

    Så hellere sige farvel og på gensyn.


  • Bjørn B
    Bjørn B Tilmeldt:
    dec 2016

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 4
    #65   17. sep 2018 Hej alle sammen jeg tror A med bomstærk og tykke har ret i at det er sån en su operation det er halvandet år siden vi var til en knoglespecialist med Samson den under knoglen i hans forben er lidt kortere end yderknoglen som jeg sku de knække den rette benet ud og så i gips men i må ik helt hænge mig op på det jeg skal lige ha snakket ham specialisten så jeg lig kan få genopfrisket forløbet. Hvis det almindeligt ved corgi er det så noget min ddb ska udsættes for nu når den er noget tungere det skal lige siges han osse har begyndende slidgigt i hoften så er godt klar over han blir ik 10år

  • Bjørn B
    Bjørn B Tilmeldt:
    dec 2016

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 4
    #66   17. sep 2018 Håber i forstår det sku lig skrives lidt hurtigt

  • #67   17. sep 2018 Ja, så er det en short ulna-operation. Tag fat i ortopæden og hør hvad prognosen er for en hund som din. Der er stor succes hos corgier, som jo altså også er en tung hund, ihvertfald set i forhold til hvor meget de små ben skal bære.

    Jeg ville ikke afskrive hunden allerede. Snak med dyrlægen, og bed om en helt ærlig vurdering af din hunds chancer. Jeg håber det bedste for jer smiley


  • Bjørn B
    Bjørn B Tilmeldt:
    dec 2016

    Følger: 2 Emner: 1 Svar: 4
    #68   17. sep 2018 TAK til dig bomstærk

  • #69   18. sep 2018 Vi har Tiko, blanding af DDB cane Corso og engelsk Mastiff på 75 kg.

    Da han var 7 mdr. Brækkede han en knogle i albuen og blev opereret. På det tidspunkt vejede han ca 55 kg. Og jeg vil ikke en anden gang udsætte en hund for den type operation. Det tog aaaalt for lang tid for ham at komme sig, ja flere år faktisk. Idag er han 6 år, og har de sidste 4 års tid fået daglig dosis smertestillende for at fungere.

    Så min erfaring med tunge hunde og omfattende operationer i bentøjet er, at det ikke er noget jeg vil anbefale. Omkostningerne for hunden, er simpelthen for høje - og det er på trods at at Tiko idag er 6 år, og ikke kun blev de 4-5 år dyrlægen havde forudset. En anden gang ville jeg ikke gøre det.

    Når det er sagt, så skal du mærke efter, hvad der er rigtigt for dig. Evt. Få en god snak med dyrlægen. Kig dyrlægen dybt i øjnene og spørg hvad han/hun havde gjordt hvis det var deres egen hund.





  • #70   23. sep 2018 Jep, jeg har fået lavet det indgreb på Svend. Det er gået fuldstændig uproblematisk og problemfrit. Ja han trissede rundt nogen uger med forben i "gips", men har ellers ikke ladet sig bemærke af indgrebet.
    Men han var også kun 6 mdr og stadig i vokse alderen og heler væsentlig hurtigere i den alder. Det blev anbefalet at det bliver gjort senest inden 6-8 mdr

    Du må meget gerne skrive til mig, hvis du har brug for detaljer omkring indgrebet.
    Men jeg kan ikke rådgive om det er tilrådeligt på så stor en hund og i den alder.

    Men jeg ville heller ikke afskrive hunden. Er "kun" den ene knogle man brækker, så benet er stadig ret stabilt. Selvom det selvfølgelig ikke er optimalt. Så findes der operationer, der er langt mere kompliceret og med større "bivirkninger"


Kommentér på:
Skal jeg brække min hunds ben?

Annonce