{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.250 visninger | Oprettet:

Fældefri racer {{forumTopicSubject}}

Jeg er så småt i gang med at finde ud af, hvilken hund, der skal indenfor døren engang i løbet af næste år. Jeg har et par racer i tankerne, men tænkte jeg lige ville se, hvad der findes af fældefri/minimalt fældende alternativer.

Mine ønsker er:
Aktiv, trænbar/samarbejdsvillig hund på ca 40-50 cm (eller I omegnen af 12-20 kg - ikke mindre end det).

Hvis langhåret, skal pelsen være klippeegnet - pelspleje i omegnen af en ugentlig børstning er ok, men mit liv er for kort til timevis af bad, føn og børstning smiley alternativt trimmepels.

Gøen når det banker på døren o.l. er helt ok, men ønsker ikke en meget gøende race.

Skal være samarbejdende/rimeligt førerfokuseret og have lidt hjerne - der er ingen store ambitioner om en bestemt hundesport, og jeg ledet ikke efter en fældefri udgave af mallen e.l. men kan lide at træne og lave noget med vovsen i det daglige, og det skal den både kunne og gide. Yderlige skal racen generelt være rimelig motiverbar (en hund der hverken gider mad eller leg er bare lidt op ad bakke nogen gange smiley ).

Jeg foretrækker en hund, der ikke er total hilsetosse, så må gerne være reserveret/tilbageholdende overfor fremmede, men det er ikke et krav - og tendens til skyhed/nervøsitet ønsker jeg ikke(!)

Skal ikke have udpræget tendens til egetkønsaggression. Behøver ikke kunne lege med alt og alle som voksen, men da jeg gerne vil kunne tage den med på stævnepladser o.l. med en del andre hunde, skal den gerne acceptere andres tilstedeværelse (Så nej tak til leg er helt ok, opsøgende aggressiv adfærd er ikke).

Begrænset trang til jagt på egen pote - vil gerne, at det er realistisk at lære den at gå uden snor mange steder, også uden konstant at skulle være på nakken af den.

I det store hele en nogenlunde ukompliceret mellemstørrelsr hund i den aktive ende af skalaen, som er mere orienteret mod fører end mod hvad der sker i den store verden omkring den og som samtidig generelt har et ok helbred.

Foruden pudlen er jeg faldet over spansk vandhund og ruhåret kromfohrlander - de to sidstnævnte kender jeg dog ikke udover racebeskrivelser på nettet, så hvis nogen ved en masse om dem, så fortæl endelig.
Og ellers kom med jeres bud på fældefri/minimalt fældende racer, der kunne passe på mine ønsker.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fældefri racer
  • #1   21. okt 2018 Pumi
    Barbet
    Lagotto


  • #2   21. okt 2018 Den ruhårede kromi har ikke altid et super godt sind, så se dig for der.

    Ellers tænkte jeg også straks puddel. De er skønne!


  • #4   21. okt 2018 Jeg tænker en Lagotto kunne være et godt bud smiley

  • #5   21. okt 2018 Sådan en pumi ser dælme skæg ud, men tror den diskvalificeres på støjniveau. I hvert fald siger en hurtig Google-søgning at den er meget vokal. Jeg bor i rækkehus, så det vil naboerne nok ikke værdsætte smiley
    Barbet synes jeg er for stor, man lagotto lyder umiddelbart til at kunne være et godt bud smiley


  • #6   21. okt 2018 Alexandoria - på hvilken måde er de udfordret på sind?
    Synes dælme det er svært, for racebeskrivelser fortæller oftest kun de positive sider og det samme gælder for opdrætterens hjemmesider (hvis de da ikke bare har kopieret beskrivelsen fra en evt. specialklub).
    Jeg er lidt ude i racer jeg absolut intet ved om og ikke kender nogen der har, så det havde været rart, om racefolket var hudløst ærlige i beskrivelserne, så ville det være nemmere at snævre sig lidt ind og beslutte, om der var nogen, der var værd at lære at kende irl (Og ellers ender jeg sgu nok bare med en aussie igen - der ved jeg da, hvad der er af godt og skidt smiley )


  • #9   21. okt 2018 Lenchick - hvis det er generelt for racen, lyder det da ganske lovende... rent farvemæssigt foretrækker jeg dog en sort eller sort/hvid variant - foretrækker de mørke øjne, der følger med. Er ikke helt pjattet med de lyse grønne/gule øjne, som leverfarverne har, men hey, hvis resten af pakken er i orden, så vænner jeg mig såmænd også til øjenfarven.

  • #10   21. okt 2018 Dem jeg har talt med oplever ofte usikkerhed og udfarenhed i de ruhårede. Jeg fik at vide, at jeg skulle søge til Sverige, hvis jeg ville have en ruhåret med stabilt sind. Jeg har så valgt den glathårede, så det blev ikke relevant for mig.

  • #11   21. okt 2018 Alexandoria - ok, ja hvis det er en tendens for racen, så er jeg ikke interesseret. Ønsker en hund der i udgangspunkt er robust både fysisk og mentalt. Selvfølgelig betyder opdragelse og træning noget, men vil gerne have en hund, der med en normal, fornuftig opvækst kan håndtere hvad livet nu byder.

  • #12   21. okt 2018 Træner agility med en der har en ruhåret kromi, hun (altså hunden smiley ) er godt nok en lille rappenskralde smiley Især hvis en af de andre hunde kommer for tæt på, men om det er racen eller bare hende ved jeg ikke.. På banen er hun til gengæld et sejt lille turbodyr smiley

    Lagottoen havde vi på et hvalpehold, fantastisk glad lille hund.. Meget omgængelig og læringsvillig, hun charmede alle på sin vej smiley


  • #13   22. okt 2018 Jeg syntes den ligger lige til "højrebenet"
    Hvad taler imod en pudel?


  • #14   22. okt 2018 lagotto er en skøn hund. vores venner har en. han er så sød og vil altid træne

  • #16   22. okt 2018 Vi havde hvalpetræf hos en hvalpekøber i lørdags. 6 velfungerende airedales på 7 mdr samt en ruhåret Kromi på 9 år. Den endte med at blive lukket i bilen. Hver gang en af hvalpene pænt ville hilse på eller ubevidst kom lidt for tæt på dens sfære, så lavede den tøsefornærmede udfald. Den var netop en rappenskralde og det kom lige ud af det blå.

  • #17   22. okt 2018 En Lagotto passer lige præcist på din beskrivelse.
    Men hvis du gerne vil have en sort hund, så skal du vælge en Puddel eller en Portugiser.
    Det er den eneste farve, der ikke er tilladt hos Lagotto`en.


  • #19   22. okt 2018 Pudlen for dælen!
    Den er da lige det du søger.


  • #20   22. okt 2018 Uhh Michelle, er spændt på hvad du ender med smiley
    Kan se vi søger ret meget det samme i en hund i fremtiden. Jeg selv er smask forelsket i storpudlen. Der er dog lidt jagttosser i dem, men kunne håbe det kunne trænes lidt med.

    Airedales er jeg også lidt pjattet med, men det er nok ikke den str du tænker på smiley
    Den ved jeg dog ikke nok om endnu, og om den ellers kunne indfri dine ønsker smiley


  • #21   22. okt 2018 Som skrevet er pudlen allerede på listen. Racen tiltaler mig på stort set alle punkter, bortset fra størrelse og udseende. Størrelsen fordi springet fra mellem til stor er så enorm, og jeg kan jo ikke være sikker på, at min mellempudel faktisk bliver til den store side, eller at min stødpude ikke bliver o den store ende, medmindre jeg køber en voksen pixel, og det ønsker jeg ikke. Jeg ville være virkeligt med af størrelsen, uanset om vi endte ud med en lille mellempudel eller stor storpudel.

    Udseendet skulle jeg såmænd nok kunne vænne mig til - ligesom øjenfarve hos lagottoen (eller anden race med lyse øjne). Udseendet er ret lavt på prioritetslisten - hvis ikke det var tilfældet, havde jeg købt en spidshund. Synes faktisk ikke nogen af de krølhårede er ret pæne, pudlen dog mindst af dem alle smiley


  • #22   22. okt 2018 Start mom - altså jeg hører bare terrier, når du siger airdale. Kender slet ikke racen, men kan ikke se mig selv med nogen af de terrier jeg kender smiley

    Lyder som om kromi ikke skal på listen. Min største bekymring efter læsning af diverse hjemmesider, var måden racens reservation overfor fremmede var beskrevet på - det kunne nemlig godt lyde som potentielle problemer med skyhed/nervøsitet frem for reservation, og det holder måske nok stik, lyder det til.

    Jeg har lidt samme bekymring med den spanske vabdhund , der ellers også lyder ganske fornuftig, men den er jo ikke så nem at møde i sine vante omgivelser. Planlægger dog en tur til udstillingen i Herning i november i håb om at kunne se bl.a. denne i levende live


  • #24   22. okt 2018 Jeg troede heller ikke at jeg kunne falde for pudlen, indtil jeg fik den i hjemmet for en måneds tid.
    Hun tog mig med storm smiley
    Hun var på det tidspunkt 7 år og var fuld af liv og finurligheder smiley


  • #26   22. okt 2018 MB - Køn lille hund, men jeg antager, de fælder på niveau med golden o.l.?
    Jeg har ikke afskrevet fældende race, men skal jeg have hundehår i huset, vil jeg have en aussie.

    Staff - jeg kan og så rigtigt godt lide pudlen. Men kønne er de altså ikke. Synes det virker som om, de er lidt for lange over det hele hele hehe. Det bliver særligt tydeligt når de holdes kortklippede. Lang pels hjælper med at give lidt fylde. Men kvikke og sjove, der er de. Og for mig virker det netop som en ret ligetil race uden de helt store problemer.



  • #27   22. okt 2018 MB - Men glathåret kromi fælder smiley
    Lige i denne tråd er jeg kun på jagt efter mulige racer, som ikke eller næsten ikke fælder smiley


  • #29   22. okt 2018 MB - ved aussie har man pels i totter "over det hele" ja. Men mine forældre har haft en del forskellige, glathårede og korthårede hunde, og de har fældet en del alle sammen, blot ikke i totter som spidserne o.l. racer gør. Har lige haft en ruhåret JRT på weekend, og det er dælme markant forskel på den og de glathårshunde jeg kender, selvom de selvfølgelig ikke fælder ligemeget alle sammen.

    En aussie af de rette linjer tjekker så mange ting på min ønskeliste, at jeg nok skulle leve med pelstotterne igen- men fandtes der nu en anden race, der også matchede og tiltalte mig, men hvor fælderi slet ikke var et issue, så var den da værd at kigge på smiley


  • #31   22. okt 2018 MB - Ja sådan var både reiki og Gaia også med mad. Det gør bare mange ting nemmere, når hunden vil gøre næsten alt for en godbid og/eller bold smiley
    Jeg ved ikke hvad vægten på en kromi er, men ud fra læsning på nettet, var mit indtryk, at det ikke var urealistisk at få en hund på 40-45 cm. Antager at vægten på en hund i den størrelse og bygnkng ville være omkring 12 kg +/-.

    Men uanset lyder det til, at det nok ikke er den hund jeg leder efter, hvis dit og andres indtryk er generelt for den ruhårede variant. Jeg vil ikke have en forsigtig/ængstelig/usikker hund. Ønsker mig jo netop en hund, der kan være med overalt.

    Ang pudlen, så synes jeg bare den er SÅ uharmonisk at se på. Ja, pelsen hjælper med at fyldt ud, men det der er under pelsen er noget ranglet noget med alt for lange kropsdele smiley
    Men den er tilgivet, for på alle andre måder er det jo en dejlig hund.

    Og de store udstillingsklip synes jeg så heller ikke om - og ville hos mig umuliggøre, at den kunne være med mig omkring. Sådan en pels efter en tur gennem skov og krat, et smut i en vandforhindring og så lufttørring og leg i støv, spåner og hø på en stævneplads - så bruges weekenden jo på at groome hund i stedet for på at deltage i stævne med hesten smiley


  • #33   22. okt 2018 Jeg tænker, at hvis resten af pakken er som ønsket, så kan pelsen heldigvis klippes og udseendet kan jeg fint leve med - for min skyld kan den være grim som arvesynden, hvis bare det andet er i orden.
    Udstillingsklippene har jeg altid fundet overdrevne og fjollede, men moderat pelslængde pynter bestemt.
    Men netop det mere kompakte (Og i mine øjne mere harmoniske) udseende tiltaler mig da ved den spanske vandhund. Og så skal den ikke børstes... ever. Det er sgu da win-win smiley

    Corgien er faktisk bland de fælderacer jeg godt kunne forestille mig at have en dag. De er drøncharmerende, men nok lidt mere selvstændige end jeg foretrækker lige nu - i hvert fald var det tilfældet for de par stykker jeg har kendt.


  • #34   22. okt 2018 Jeg nævnte med vilje ikke airedalen, da der er en del pelspleje mht trimning. Ellers passer den perfekt til det indhold du ønsker.
    Airedalen er mindst terrier. Den er mere brugshund og elsker træning. Det er ikke en gøende race heller. Var til hvalpetræf med 6 af vores hvalpe (7 mdr og begyndende kønsmodning). De var sammen 4 timer og der var ingen knurren eller ballade mellem dem. Hanner og tæver.


  • #37   22. okt 2018 Louise - trimmepels er vel ok. Antager man kan betale sig fra en tur til trimmer hver 3. -4 måned som ved andre trimmeracer, og så er den plejenem resten af tiden?
    Det er mere det der "terrier" der bekymrer - ved der selvfølgelig er forskel på dem, men ting som udpræget jagtinstinkt og tendens til egetkønsaggression vil jeg jo gerne undgå, ligesom jeg ønsker mig en hund, der først og fremmest orienterer sig mod fører.


  • #38   22. okt 2018 Var på weekendkursus med 30 andre hundefrisører for et par uger siden. Der var bla præsentation ag spansk vandhund. F..... CK HVOR ER DEN LÆKKER!
    Det var en opdrætter der fortalte godt og grundigt og hun bruger selv sine som redningshunde og er ikke specielt meget til udstilling. Hun havde udadvendt og dejlige hunde. De er lynende intelligente men kræver en stor indsats vedrørende socialisering så de ikke bliver usikre.
    De kræver ingen som i INGEN pelspleje. De må ikke børstes. Man kan klippe mellem trædepuder og så negle, eller rører man intet. Det ødelækker pelsen evne til at lave lidt dreadlocks-agtige snore. Hver 10. måned klippes de med skær 4 med hårenes groretningen. Overalt bare ned. Ingen facon eller andet og man kan rette ørekanter mv med en saks. En drøm af en hund smiley
    Jeg drømmer...


  • #39   22. okt 2018 Emma - Ja dem på udstillinger er jo kompakte over i det ekstreme. Men da jeg skrev kompakt, mente jeg mere ift. pudlen - de virker lidt mere robust bygget og "tegnet med knapt så lange linjer" hvis det giver mening smiley

    Ja, det med forskellige linjer har jeg også læst mig til - at alt efter hvor i Spanien, de har deres oprindelse, er der variationer både i størrelse, farve og brugsegenskaber.
    Tror generelt, at hvis det skulle ende ud med sådan en, er det nok værd at tage en tur til udlandet fir at hente. Udvalget et jo ganske begrænset herhjemme.


  • #41   22. okt 2018 Lenchick - en pudel var jo også en mulighed for dem. Eller en curly coated retriever (antager at de og så er fældefri?).

  • #44   22. okt 2018 Louise - det der "Ingen børstning" tiltaler nemlig også mig smiley
    Den er dog ikke HELT uden pelspleje. Jeg har kigget lidt i en svensk FB gruppe, og det lader til, at skiftet fra hvalpepels kræver, at man enten klipper helt ned eller børster lidt bag øret, ved albuer o.l.
    Og hos den voksne hund skal man, hvis den ikke holdes helt kort, med jævne mellemrum gå pelsen og gennem med fingrene og skille "klumper" (igen særligt ved ører, albuer o.l.), så de deler sig frem for at give tykke "snore" Der potentielt kunne trække i huden.


  • #46   22. okt 2018 Michelle jo der kan jo opstå noget omkring skift. Så er det jo bare at klippe skidtet af.

    profilbillede
  • #49   22. okt 2018 Emma - det med sindet ved lagottoen har jeg også læst, også på et engelsk og et amerikansk hundeforum. Det gør mig lidt tilbageholdende overfor racen.
    Ang curlyen, så troede jeg faktisk deres pels var mere eller mindre fældefri, som andre krøllehunde, men det er så ikke tilfældet. Ærgerligt, de er ellers ret charmerende.


  • #51   22. okt 2018 Louise - sikke en charmebøf smiley de er ikke, hvad jeg forstår ved en rigtig køn hund , men hold op de er søde at se på smiley

  • #52   22. okt 2018 Ham har Helle hentet i Finland. Han har kort hale. De kan fødes med alle mulige længder.
    Helles hunde finder bla tabte ting. De klatrer som katte. Bliver de sendt på et garagetag og hente ting, så klares det nemt og de stoler 100 % på ejer. De. Springer og forventer at de bliver grebet.
    Hun havde 4 med (én nærmede sig løbetid smiley ) hvoraf én var hvalp. Alle var udadvendt og glade hunde. Det er en drillesyg race og vi så det på hvalpen, som i dén grad havde en fest med at drille.


    profilbillede
  • #54   22. okt 2018 Lenchick - tæt, det er ikke kun mig, der tænker sådan om pudlen udseende smiley
    Men indtil videre er den den af de krøllede racer jeg er stødt på, som virker mest ligetil og ukompliceret, og DET betyder dælme også noget. Og så er der jo masser af dem, så det burde være til at finde en fornuftig opdrætter og godt kuld.


  • #56   22. okt 2018 Jeg var helt solgt. Jeg kan jo også godt lide det er ikke er helt mainstream smiley

    Jeg ordner én Lagotto. Lortetemperament siger jeg bare!
    Én god veninde som også er hundefrisør, har også én. I morgen kommer den for 4. gang. De første 2 gange bare for at se salonen, 3. gang var den på bordet og måske la. De børste lidt i morgen. Vildt skrøbelig.
    2 gør jo ikke en race. Det ved jeg..


  • #58   22. okt 2018 Lenchick - jeg håber der kommer nogen til Herning i november. Hvis jeg så ikke er HELT afskrækker, har jeg planer om at skrive til et par opdrættere i Tyskland. Der er et par stykker i overkommelig afstand herfra.
    Hvis det så stadig virker fornuftigt, så tror jeg jeg vil grave lidt mere i specifikke linjer og måske se på hunde der stadig bruges aktivt.
    Men fra nu "den ser sød og spændende ud" til måske rent faktisk at anskaffe en, er der jo et stykke vej smiley


  • #59   22. okt 2018 MB - Ja der er det jo forskelligt, hvad vi ser. Jeg ser stadig en fornuftigt proportioneret hund, hvorimod en kortklippet pudel for mig ser helt vildt uharmonisk ud (nok især storpudlerne). Men igen - det ukomplicerede væsen og dens alsidighed kan opveje meget smiley

    Sådan en wheaten ting tiltaler mig ikke så meget ud fra den lille beskrivelse i linket


  • #61   22. okt 2018 Michelle jeg vil klart vælge Airedale fremfor Wheaten. Wheaten er tillige en race med en del helbredsudfordringer

  • #62   22. okt 2018 Ok 15 kg overrasker også mig. Jeg har prøvet at vurdere ud fra min mors ene hund, som vejer 10 kg og er ca 35-38 cm. Men de må jo have lidt mere masse, end man umiddelbart skulle tro.
    Reino vejede 16 kg, og ville have troet han var noget større/mere robust end en kromi.


  • #63   22. okt 2018 hm... på rigtig mange punkter beskriver du faktisk en Irsk Terrier smiley
    45-50 cm høj/12-16 kg.
    Pelspleje: trimmes 3-4 gange årligt (meget nem at trimme). Børstes med en karte og en kam ca 1 gang ugentligt, men går, der 14 dage eller 3 uger så er det ikke nogen katastrofe.
    Gøer virkelig ikke ret meget.
    Jagtinstinkt er moderat; de er lavet til at holde gården fri for skadedyr og de skulle kunne komme med på jagt, hvor de fungerede som støvere og apportører. De er gode til at tage rotter og mus og jage naboens kat osv ud af haven. Men de holder sig ret tæt til deres mennekser og stryger ikke afsted efter alt muligt fært på deres vej. Med en enkelt undtagelse (der havde et virkelig heftigt jagtinstinkt) har alle mine kunnet gå løse og haft gode indkald. De kan fint lære at nogle dyr må de ikke jage; Clinton gør ikke mine kaniner noget, men naboens kat den ryger ud af haven. Han hilser også pænt på hestene på hestepensionen længere ned af vejen.
    De elsker at lave noget sjovt sammen med deres mennesker - herunder også diverse former for hundesport. Jeg træner DcH programmet med ham jeg har nu. Han er en superfed træningskammy; ALTID klar og med på den værste. Der er temmelig meget 'drift' i dem og de er NEMME at belønne (ELSKER både mad og leg). De er dog temmelig selvstændige og det skal man selvfølgelig kunne leve med. Shaping er rigtig fedt med dem - tilgengæld virker 'du skal gøre det fordi jeg siger det' - ikke specielt godt på dem smiley
    De er egetkønsaggresive - det skal ikke være nogen hemmelighed. MEN de er ikke opsøgende når de er ovre den værste 'hormonbombeperiode'. Alle mine har fungeret fint på træningspladser og til konkurrencer selvom, der er massere af hunde omkring dem. Clinton kan fint ligge dæk i en række hanhunde; når vi træner så er de andre hunde ligegyldige for ham. Han kaster sig heller ikke øjeblikkeligt frådende over en anden hund, hvis den skulle komme til at løbe hen til ham. Han er god til at sige 'skrid' uden gå til yderligheder.
    En frygtløs fuldblodsterrier med en kæmpe personlighed og et gevaldigt mod på livet.


  • #64   22. okt 2018 Kan da være jeg også skal forbi at se airdale i Herning - er i fuld gang med at lave en liste over racer jeg skal se deroppe. Har aldrig set en airdale irl.
    Men har de ikke en del jagtinstinkt? Kan man forvente at kunne lære den at gå løs de fleste steder, hvor dette er lovligt?
    Det var jo noget af det, der var skønt ved Gaia, at man bare kunne tage snoren af og gå afsted og bide, at hun nok skulle blive i forholdsvis kort radius, uden konstant at skulle være over hende.


  • #66   22. okt 2018 Det begynder at lyde som om, jeg skal til at revidere mine terrierfordomme smiley



  • #68   22. okt 2018 Aaaahhh 'Neville the Devil' smiley Han er altså en herlig hund. Vi har lige mødt ham på udstilling for nyligt. Godt nok er han veteran nu, men han forviste min uregerlige åbenklasse kolbøtte (der sprange en sikring og gik totalt ballistic), til en 3 plads i bedste hanklassen smiley Clinten måtte nøjes med reserve certet.

  • #69   22. okt 2018 Hov hov Lenchick, pudlen behøver absolut ikke nødvendigvis at være ranglet...

    Nu ved jeg godt, at min Baby har lidt godt på sidebenene.
    Men da han var yngre, var han da bestemt ikke ranglet smiley

    Det er dog svært at sige, når man vælger hvalp smiley


    profilbillede
  • #70   22. okt 2018 Neville er veteran.
    Ireren er en skøn race men nok en kende mere "fandenivoldsk" end airedalen.
    Dalen har jagtinstinkt som de andres terrierracer, men ikke så voldsomt. Mange airedales går løse uden problemer


  • #71   22. okt 2018 Michelle, kig endelig Airedales i Herning. Super dejlig race og dem jeg har mødt er så sjove og dagens klovn smiley



  • #73   22. okt 2018 Absolut ikke Maj-Britt. Welshen er en satan på mange punkter..... refereret fra welsh-ejere. Det er en ualmindelig selvstændig race og bestemt ikke en førstegangshund for terrier-jomfruer.

  • #74   22. okt 2018 Min mor har en JRT, og selvom han er virkelig sød og altid underholdende, så er den type hund bare ikke mig sådan 24/7.
    Så skal det være terrier, så skal det vist være en, der netop ikke er så udpræget terrier - lidt som islændere blandt spidshundene, den er vel nærmest "spids light" smiley


  • #75   22. okt 2018 Welshen er i dén grad TERRIER!
    Jeg trimmer en herre som nu er 12-13 år. Det ser man ikke!
    Hans ejer arbejder i Norge og har ham Rhys med. For et par år siden blev han væk i Finnmarken i 12 dage. Det klarede han fint og det kunne ikke mærkes på ham efterfølgende. Der skal nosser til! Ejer har haft airedales før og Rhys har i dén grad været en mundfuld.
    Welshen kan godt være temmelig grænsesøgende.... så er det sagt pænt.
    Men også en helt vidunderlig race, hvis man magter det.


  • #76   22. okt 2018 Airedale er nok mere 'terrier-light' end ireren. Men ireren er på mange måder virkeligt meget nemmere at have med at gøre end fox, welsh, jrt osv. Fx. éen af mine - og min barndoms - foxterriers kunne gå løs vs. éen af mine irere har IKKE kunnet smiley

  • #77   22. okt 2018 @75: Ja, det beskriver vist meget godt forskellen på irsk/airedale/soft coated og de mindre terriermodeller smiley Ingen af mine irere ville have været upåvirkede af at blive væk i Finnmarken; det er de alt for 'klisterede' til: De vil helst ikke være alt for langt væk fra deres mennesker. Et 'overhørt' KOM kan som regel klares med at vende om og gå den anden vej, så skynder de sig at komme med.

  • #78   22. okt 2018 Hold da op, så vejer Caius mere end Bella, min border collie. Det kan man altså på ingen måde se eller mærke. Han er bestemt en lille net hund.

  • #79   22. okt 2018 Har pudler ikke ret meget jagt instinkt?

  • #80   22. okt 2018 Maya nej ikke rigtig.. Pudlerne herhjemme i Danmark især, er avlet ret langt væk fra den del af deres oprindelse.

  • #81   22. okt 2018 Vil næsten have en terrier når man ser denne tråd. hvor er de skønne smiley

    jeg har altid valgt dem fra pga kattene


  • #82   22. okt 2018 Krøllet, jeg kender nu nogle stykker hvor jagten er bevaret smiley . Ser de en hare, så er det farvel. Men jeg fik beskeden at de heller ikke er trænet i at lade være, så måske det ville hjælpe

    Aslans ven, tror du ikke terrier kan være venner med en kat?
    Albert's søn har aldrig boet sammen med en kat. Han er nu 6 år og ejer har lige fået en lille kat også. Der er intet ballade

    Kender nu flere terrier med kat smiley


  • #83   22. okt 2018 Aslans ven: Vi har opdrættet terriers i 13 og haft dem i 16. Vi har altid haft kat..
    Ingen problemer overhovedet, men naboens kat skal ikke komme ind,


  • #85   22. okt 2018 Baby fare da også mod en hare, men han kommer når jeg kalder på ham.

    Det tror jeg nu de fleste hunde vil gøre.

    Men der er ikke den samme drift og vilje til jagt, som i pudlerne i fx Norge og Sverige. Der er de danske sq lidt vattede smiley


  • #86   22. okt 2018 Altså temmeligt mange racer jager jo gerne noget der bevæger sig, det synes jeg egentlig er helt ok. Det springende punkt er vel, om de (med nogenlunde fornuftig træning) er til at komme i kontakt med/kalde hjem/stoppe, selvom noget bevæger sig, eller om trangen til jagt er så stærk, at alverdens belønning og samvær med ejer ikke kan trumfe det.

    På det punkt tænker jeg altså, at pudlen er så trænbar, at den slags ikke burde give problemer.


  • #87   22. okt 2018 Jeg tror også den er trænbar smiley
    Det var bare opdrætter af den jeg passede der sagde at deres render efter vildt smiley


  • #88   22. okt 2018 ih hvor er de herlige smiley som stor fan af kattens sind er det egentlig sjovt jeg ikke har terrier

    elsker også pudler ts. de store er skønne og sjove. jeg kender et par stykker og de kan godt gå frit


  • #89   22. okt 2018 Nu ser jeg lige at Markiesje bliver nævnt.

    Er det overhovedet noget man kan få i Danmark?? Og skal man være bekymret over sindet?


  • #90   22. okt 2018 Tænker at den om ikke andet kan opdrives i hjemlandet, og Holland er da til at overskue. Ved dog, der i hvert fald er et par stykker herhjemme, de har nemlig været debatteret herinde før - måske gamle tråde kan afsløre noget om deres sind?

  • #91   23. okt 2018 Jeg ville være lidt varsom med de der meget sjældne racer (Markisje er vist også ret sjælden i sit hjemland). Udvalget er jo i sagens natur ret begrænset og når man har lidt krav til hunden - som du jeg har smiley - så risikere man lidt for let at ende med en hund, der ikke opfylder de krav man havde fordi man har 'låst' sig fast på at man vil have den race fordi beskrivelsen af den passer sådan ca. Jeg har set det gjort et par gange (alle gange hvor folk har villet bruge hunden til hundesport), hvor ejeren er endt slemt skuffet fordi de individer, der var til at opdrive overhovedet ikke passede til racebeskrivelsen.
    Mht portugisisk vandhund så ville jeg også kigge mig meget grundigt for; jeg har trænet sammen med 3 stk gennem tiden (LP). Alle 3 importeret fra udlandet - 1 fra portugal, 2 fra sverige. Ingen af dem var ligefrem superfede arbejdshunde og alle 3 var lidt vel nervøst anlagt.


  • #92   23. okt 2018 Mette - nu er det jo ikke portugisisk, men spansk vandhund jeg overvejer smiley

    Men du har ret, og som skrevet længere oppe er et af pudlen plusser og så ren og skær antal - udvalget af hvalpe er bare større.

    Hvad den spanske angår- og i det hele taget med racer jeg ikke kender - er min plan at møde så mange som muligt og også fra forskellige opdrættete, simpelthen for at få et lidt bedre indtryk, end hvad man får ved at møde et enkelt eller to eksemplarer, som så måske ikke engang er typiske for racen.

    Jeg er pt overhovedet ikke låst fast på en race. Hvis jeg skulle vælge her og nu, så blev det formentligt en aussie. Den kender jeg og kan lide og ville have en idé om, hvilke linjer og hunde jeg fandt interessante.
    Men eftersom hvalp lige nu ikke er en mulighed, så der er god tid til at kigge racer, så tænkte jeg, at hvis jeg, oveni i at få de egenskaber jeg ønsker, også kunne undgå hår alle vegne, ville det være ret fedt, så uanset hvad jeg vælger i denne kategori, er det helt nyt territorier, så der er ret meget forarbejde, der skal gøres.


  • #93   23. okt 2018 Spansk - portugisisk - lille detalje smiley smiley smiley

  • #94   23. okt 2018 same same but different smiley

  • #95   24. okt 2018 Ok, schnauzer (mellem) er der nogen der ved noget om dem?
    En hurtig Google-søgning siger de er lærenemme og aktive. Hvad selvstændighed og jagtinstinkt angår synes jeg oplysningerne er lidt modstridende, så nogen der kan gøre mig klogere, minder de på nogen måde om mine ønsker?


  • #96   24. okt 2018 Har gået til træning med en, den er super lækker, dejlig trænings hund med et supert sind, god tænd/sluk knap, meget afslappet omkring de andre hunde, dog en del jagt, kan ikke gå løs. Den fik et kuld hvalpe og beholdt selv en tæve, også en dejlig hund, lidt usikker, men om det er alderen eller om det er dens personlighed ved jeg ikke, men der ud over virkelig skøn.

  • #97   24. okt 2018 En mellemschnauzer kunne godt passe, de er dog nok mindre nemme at træne end en pudel, men dermed ikke sagt at de ikke gerne vil, det vil det:)

    De kan sagtens lære at gå løse.


  • #101   24. okt 2018 Er det generelt de er gøende, eller har det bare været en one off?



  • #103   24. okt 2018 Tak for tippet lenchick, skulle det blive relevant, vil jeg da måske kontakte hende med yderligere spørgsmål til racen smiley
    Min "bekymring" går nok mest på, om de er for selvstændige/hårdhudede eller hvad man nu skal sige til mig. Jeg er jo på mange punkter glad for (en del af) hyrdehundene, og tænker, om det her måske ligger lidt for meget i den anden grøft (samme tanker om irsk terrier - airedale læste jeg op på og fandt ud af er temmelig stor).
    - men det er nok sådan noget, man først rigtigt kan finde ud af, når man har mødt dem smiley


  • #104   24. okt 2018 De er slet ikke gøende, jo måske ift en border collie smiley

    De er blødere end terriere, men hårdere end pudler og andre "bløde hunde". Men de har jo faktisk været brugt til at hyrde får, nogle ganske få steder bliver de det stadig.


  • #106   24. okt 2018 A-S - lyder jo i første omgang ikke så tosset. Ang. Gøen, så forventer jeg ikke en lydløs hund (har boet med en IF i næsten 11 år, så min opfattelse af "ikke så gøende" er nok lidt anderledes end mange andres smiley ). Vov når der er folk ved døren o.l. er helt i orden. Vil bare gerne have lidt mindre unødvendigt vov og i øvrigt ikke at skulle træne intensivt for ikke at genere naboer smiley

    Tror simpelthen jeg skal bruge min ferie nu her på at tage på tur ud at møde nogen af de racer, hvor det kan lade sig gøre. Så får jeg nok et lidt bedre indtryk af, om en af de fældefri er en mulighed for mig, eller om jeg skal retur til tidligere planer om en aussie smiley


  • #107   24. okt 2018 Skal du slet ikke have islændere mere? smiley

  • #108   24. okt 2018 Anya - nej, islænderen er ikke i spil. Elskede reiki højt og inderligt og det kan sagtens ske, at der igen en dag kommet en IF i huset, kan jo godt lide racen. Men jeg bor i rækkehus og har jo dermed naboer tæt på, og selvom reiki fik lært, at herhjemme skal man være stille og må ikke gø af fugle i haven, gø når andre hunde i nabolaget gør osv, så krævede det ret massiv dæmpning af en IF's naturlige adfærd, og det vil jeg helst være fri for igen. Yderligere kender jeg ret få IF'er der sådan helt tilforladeligt kan gå løse overalt
    - kender en masse, der kan gå løse nogen steder og/eller som ejer siger kan gå løs overalt, men hvor det blot betyder at " den kommer jo altid hurtigt tilbage igen, når den smutter efter noget vildt". Sidstnævnte galt også for reiki - han var jo hurtigt retur og ikke så ihærdig i jagten, men medmindre man var lidt på nakken af ham og påpasselig med, hvor man slap ham, så smuttede ham altså gerne efter et rådyr eller en hare (hvorfor han jo også var i snor stort set alle steder).

    Og så vil jeg gerne have en hund der arbejder lidt mere fokuseret med tingene - det er så mit indtryk at tæverne er lidt bedre på det punkt end hannerne ved IF'erne, men selvom reiki var mega lærenem og elskede at lære og at lave noget, så var han ... lad os kalde det let afledelig smiley

    Og så er de jo ofte ret vokale når de er søndre, glade mm. Det harmonerer ikke så godt med at være med til kørestævner, hvor behovsudsættelse ift. ting som leg med de andre hunde på pladsen o.l. er hyppigt forekommende.

    - meget af det handler om træning og hvor meget man vil være på nakken af hunden, når man er ude, men jeg tror både vovse og jeg får det nemmere, hvis sådanne ting fælder den mere naturligt smiley

    Til sammenligning kunne jeg slippe Gaia hvor som helst og i princippet kunne jeg tage øjnene fra hende en time, hvis jeg ville, og hun ville stadig være lige i nærheden, hvis ikke ligefrem på plads ved siden af mig. Og havde jeg hende med til træning eller fotografering af heste, kunne hun dækkes af et sted og så behøvede jeg ikke bekymre mig om hende før jeg var færdig (naturligvis noget der var trænet, men uanset træning, var dette aldrig blevet muligt med reiki). Hun var, på trods af alle sine fejl og mangler, SÅ nem at have med ud i verden, og netop dette vil jeg gerne have igen.
    - nå ja, og så gad hun jo træne i det uendelige smiley


  • #109   24. okt 2018 Haha ja okay jeg forstår dig smiley

    Min farfar bor på vej med en der har 2 og de er dælme søde men nøj deres stemmebånd virker godt smiley

    Og alt det pels xD ikke mere pels til mig foreløbig xD


  • #110   24. okt 2018 Ååårj, jeg elskede pelsen. Den er så blød og lækker smiley men ja, man ved man har IF, når der er hår i alt, inkl. maden hehe...

    Reiki var faktisk meget stille herhjemme. Til gengæld gav han den fuld gas, når han var med i stalden. Han begyndte allerede at gø, når vi kørte de sidste meter op af grusvejen og stoppede stort set ikke, før vi skulle hjem igen - det var jo med at få afløb for set når nu man ikke måtte derhjemme smiley


  • #111   25. okt 2018 @108: Det lyder da somom du allerhelst vil have en 'Gaia' igen smiley Jeg har haft to irere der ikke af egen fri vilje var mere end et par meter fra mig, som ikke behøvede snor på og som ikke rendte afsted på jagt, når vi var 'i byen' (dog tog de på eget initiativ mus og rotter hjemme på ejendommen). Men man kan ikke være sikker på at de er sådan og fx den lille Clinton er lidt af en 'eventyrer'. Han fistre ikke afsted på jagt i tide og utide, men han har en temmelig stor radius for 'almindelig trissen rundt'. Fx. ude på vores nye sted og vi viste nogen rundt der ville se gården smiley Dvs. Clinton var jo så ikke i centrum for opmærksomhed = så kommer sådan en lille fyr jo til at kede sig. Og væk var han pludselig. Jeg gik hen til grusvejen, hvor vi endnu ikke havde fået sat en låge i og kaldte og klappede i hænderne. En lille prik kom til syne langt ude i det fjerne over markerne. Den kom ræsende nærmere og jo, det var sørme Clinton. Så altså han kom på første kald, meeeen han bliver ikke lige om benene på en, hvis man ikke har øjnene på ham - og det meget typisk en irer smiley Perle er særdeles samarbejdsvillig og man er ved at falde over hende nærmest hele tiden - med mindre hun lige ser en harer eller en cyklist. Men altså hun er hverken fældefri eller 45-50 cm høj smiley

  • #112   25. okt 2018 Mette - det vil jeg også gerne (Men måske med lidt mindre stress smiley ). Men kunne jeg nu få samme/meget lignende pakke uden fæld, så ville det være lidt fedt.
    Og hvis aussie, vil jeg ikke have udstillingsmodel, og så er jeg jo igen ude i at det ikke vrimler med dem og at jeg formentligt skal udenlands. Så tænker jeg, jeg lige så godt kan udvide søgefeltet, der er jo en rum tid til jeg rent faktisk kan få en hvalp, og måske man får øjnene op for racer jeg slet ikke havde tænkt på smiley
    Vil i hvert fald ud at se nogen andre racer (både med og uden fæld) inden jeg helt lægger mig fast.


  • #113   25. okt 2018 Synes det er spændende Michelle fordi vi leder lidt efter det samme smiley

    Du må lige give lyd når du har været ude og opleve lidt racer


Kommentér på:
Fældefri racer

Annonce