{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
977 visninger | Oprettet:

Giardia :(! {{forumTopicSubject}}

Øv øv, efter 2 negative tests ved dyrlægen , valgte jeg alligevel at få lavet en fuld afførings profil i Tyskland.

Svaret var at nones var positiv for giardia. Sådan noget lort.

Han har temmelig sikkert haft det længe, dog er det eneste symptom at han har vekslede afføring, så han er heldigvis nok ikke så ødelagt pga de klamme parasitter.

Jeg har vasket alt ned i Rodalon, vasket med Rodalon og badet ham i klorhexidin shampoo samt skoldet alle hans ting. Nu mangler jeg kun at få gjort bilen ren. Sikke et arbejde!

Han bliver behandlet med metrobactin i 5 dage, og så skulle det var det. Jeg har dog set flere steder at mange behandler 2x5 dage med 14 dags mellemrum. Hvad er jeres erfaring ? Han skal testes igen om 4 uger.

Vi går tur hverdag med min søster og hendes hund, så den er jo temmelig sikkert også smittet. Aflevere prøver på den på mandag. Så håber jeg vi kan få bugt med det lort. Øv!
Kommentarer på:  Giardia :(!
 • #1   6. feb Velkommen til klubben med hønserøve, der skal det igennem.

  Vi bor i Tyskland, og hernede har man en anden protokol.

  Der gives først metronidazol (for anaerobe bakterier, hvis hunden har tegn på tarminflammation), ligesom du har fået.

  Så snart den kur er overstået gives der Procox, som er godkendt til behandling af rundorm og cocchidia, men som dyrlægerne hernede har rigtig god erfaring med når det kommer til giardia. Tal evt. med din dyrlæge om at prøve det. Evt. kan din dyrlæge udstede en recept og så kan jeg købe det hernede og sende op til jer, hvis det ikke fås i DK.

  Det tog det hele hos Balder, da han havde det i (det må have været vinteren 2018?). Balder var så heldig at han fik en overvækst af e.coli bagefter, så han fik en ekstra kur med noget andet.

  Giardia er noget lort (ha ha) fordi det er små cyster, som sætter sig i tarmvæggen. Afhængigt af hvor lang tid hunden har haft dem boende, kan der være noget arvæv. De gode nyheder er, at tarmvæggen også fornyer. De dårlige nyheder er, at der godt kan gå lidt tid efter afsluttet behandling, hvor giardiaen er væk, men hvor din hund stadig har lidt følsom mave.

  Du behøver nok ikke springe ud i hvad jeg gjorde, og i stedet se tiden an, men nu skriver jeg det bare ned, fordi Balder netop var lidt tid om at stabiliseres fordi han havde slæbt rundt på giardiaen diffust i lang tid (=arvæv).

  Det første var, at jeg i en periode kogte søde kartofler/yams/græskar til ham, og kom et par gode skefuld i foderet. Det samler afføringen, så den bliver lidt mere fast. Man kan også give Husk og den slags, men min erfaring er, at det fungerer meget bedre, når det kommer i mere "organisk" form. Rådet kom i øvrigt fra min amerikanske svigermor, og derovre er det et gammelkendt trick.

  Jeg begyndte samtidigt med metronidazolen at give probiotika, og her brugte jeg lidt forskellige mærker, men fælles for dem alle var, at der var mellem 5-10 bakteriestammer i. Det fortsatte jeg med et par måneder efter endt behandling.

  Til sidst opdagede jeg, at afføringen nok genvandt den gamle form (fin, formet, ikke softice), men den føltes lige som chokolademousse. Når man samlede den op, splattede den ud. Så jeg gav en overgang (2 mdr ved fuld dosis, 1 måned ved halv dosis, ½ måned ved tilfældig dosis) indtil kræet selv sagde nej tak, enzymer i maden. Det samlede lige det sidste.

  Vi er ikke helt med på hvad mekanikken har været, men min dyrlæge har postuleret, at giardiacysterne havde dannet arvæv på tarmene, og at han derfor ikke optag al den nødvendige næring fra maden. Og at det til gengæld betød, at bugspytkirtlen producerede mindre enzym, som så igen påvirkede næringsoptaget negativt, så tarmene heller ikke fik den næring, de skulle bruge, til at kunne få bugt med arvævet. Og så skulle den samlede pakke med probiotika, enzymer og fibre have været det, der ligesom fik gang i hele systemet igen.

  Han har i øvrigt fin funktionel mave nu, ohne tilsætninger.

  Pøj pøj med vovsen, det vigtigste er rengøringen og den har du jo godt styr på


 • #2   6. feb I øvrigt: Den snude! Sikke et snudeskaft! Eminent kysbart!

  Kys ham fra mig

  Og her er et potedask fra én hønserøv til en anden


 • #3   6. feb Han er fandme en lorte unge ! Lige nu kan han tydeligvis ikke være alene hjemme mens jeg er på arbejde. Han havde slæbt min store kaktus ind i stuen, splittet den ad med jord ud over det hele ! Nå, kedeligt kedeligt, mon mor har spændene ting i køkkenet !? Hey , er det tomater !? Og ormepiller !? Nææh. Så jeg havde en blanding af kaktus, jord, tomat og ormepiller rundt i hele lejligheden. Jeg var seriøst ved at græde ! Alt den rengøring igår, og i dag kunne jeg så starte forfra.

  Det lyder til jeg må høre hende med det Procox ! Hvad gør det, som den første kur ikke kan ? Jeg tror ærlig talt ikke den dyrlæge ved såååh meget om det.

  Jeg har DR. Mercola complete probiotics ( som han dog fik det sidste af igår)

  Og så DR. Mercola i digestive enzymes

  Hans afføring har været fin i dag ! Så måske har det allerede hjulpet lidt ! At han så satte sig anden gang, mens jeg samlede den anden op, og kom til at træde i den, er så en anden sag! Hold kæft et klamt dyr jeg har ! Glæder mig til vi kan teste positiv 20 gange i træk !


 • #4   6. feb Åh smukke balder ! Sikke øjne

 • #5   6. feb Åh den dejlige dreng! Han sørger da for aktivering til dig! "Mor kan godt lide det der rengøring-noget. Værsgo'!" :-D

  Procox er en oral opløsning, man giver som enkeltdosis. Det skulle efter sigende dræbe rundorm og cocchidier, og så har dyrlægerne hernede god erfaring med at det også dræber giardia. Og så er det noget mere skånsomt for maven end diverse former for antibiotika eller ormekure i spandevis (hernede er giardiaen f.eks. ikke særlig følsom over for traditionelle ormekure, man i f.eks. DK giver mod giardia).


 • #6   6. feb Og som sagt, jeg tror Procox'en fås i DK, men ellers sender jeg gerne. Din dyrlæge vil nok ikke være glad for at få lektier for ved at skulle slå medicinen op, men det kan være en god ide, især hvis der er giardia i omløb i området

 • #7   6. feb Åh så det bare en engangs ? Det kunne hun da godt udskrive til mig ! Ellers kan det være jeg gerne vil benytte mig af dit fint tilbud

  Ja det skal jeg love for. Der var han altså billigt til salg.

  Jeg tør ikke længere regne med dyrlægens egen test for giardia, så jeg sender dem til Tyskland fra nu af, jeg er spændt på hvad det koster. Håber ikke det er lige så dyrt som profilen.


 • #8   6. feb Hun har slået op et par gange i løbet af de her 2 dage tror hun er ved at være ret træt af mig. Men det ikke noget at gøre ved !

 • #9   6. feb Det burde ikek være dyrt. Når det så er sagt, er jeg forvent med de tyske priser, og jeg har aldrig betalt mere end 45 euro for en fuld afføringsprofil hernede. Jeg afregner direkte med laboratoriet.

  Hernede er de i hvert fald glade for Procox'en


 • #10   6. feb 1800 kr gav jeg ! Men nu ved jeg i det mindste hvad han fejler. Jeg må lige spørge hende. Skal den gives lige efter 5 dags kuren ?

 • #11   6. feb Det sagde min dyrlæge. Jeg gav det 6 timers mellemrum mellem sidste dosis metro og så procox. Fordi jeg er paranoid

 • #12   6. feb Okay. Tak for hjælpen ! Jeg må lige spørge hende !

 • #13   6. feb Pøj pøj med det og med skægdyret

 • #14   6. feb Til din dyrlæge: https://vetxed.com/da/p/Procox/5/

  Og hov, er den ruhårede race bærer af MDR1-genet? Hvor man ikke kan tåle visse ormekure? For der er Procox kontraindikeret


 • #15   6. feb Tusind tak ! Der må jeg være der svar skyldig. Jeg kan ikke finde noget på det. Jeg må sprøge opdrætter om han kende til det.

 • #16   6. feb vi gav 2*5 kur med fjorten dage i mellem. der blev suppleret med zoolac og skånekost og 30 dage efter endt behandling var alt normalt. vi testede en gang hver måned i tre måneder for at sikre vi ikke ramte en gensmitte.

  jeg havde passet min venindes golden og de to har været i meget tæt kontakt men han gik fri af alle tests og det samme gjorde hele jagtholdet plus lydighed

  bare for at fortælle at det kan gå nemt og overskueligt men rengøringen er op af bakke. årh hvor vi vaskede gulve og skoldede kurve og legetøj igen og igen og igen for at være helt sikre på alt var dødt og brugte mange mængder rodalon og hospitalssprit for at slå alle bakterier ihjel.


 • #17   6. feb Det er alligevel ret vildt med de rengøringsrutiner, I begge har beskrevet. Jeg vaskede alting i vaskemaskinen på højeste temperatur og tørretumblede det hele. Dumpede de ting af Balders, der ikke kunne vaskes ved høj nok temperatur eller tørre helt i bund. Så vaskede jeg gulvene i vand og sæbe og lod alting tørre (Balder blev sendt ud af huset med manden), og det gjorde jeg kun på noget med 2-dagen for behandling og 5-dagen. That's it, indendørs. Udendørs trimmede jeg buskene i haven helt ned, så solen kunne ramme de skyggelagte pletter og udtørre jorden (huset er bygget ovenpå en opstammet bakke, så jorden er i forvejen ret tør fordi vandet løber væk).

 • #18   6. feb Ziva, var det samme kur som nones får ? Eller en anden type ? Min dyrlæge vil ikke at give 2 omgange ! Hmm.
  Jeg håber at min søsters er gået fri, jeg kan høre at man kan være heldig så.

  Batbog. Jeg har desværre ikke tørretumbler, så jeg tænkte jeg måtte lige tilsætte lidt kemikalier. Jeg har ikke rigtig kunne gøre så meget udenfor, jeg bor i rækkehus hvor ude arealerne er fælles. Jeg har dog altid samlet op efter ham, men nogle gange har han jo haft spalt mave, det fortryder jeg så nu, at jeg ikke lige kogte noget vand og smed over. Jeg håber frosten og solen den anden dag har fixet det. Kom du balder i bad ? Og hvor ofte ?


 • #19   6. feb Balder? Bad?

 • #20   6. feb Haha nå for Søren. Det er han ikke så begejstret for

 • #21   6. feb Balder.hader.bad.

  Hader.hader.hader.

  "Jeg melder dig til PETA, dame".

  Han kom i bad én gang, vist nok på andendagen. Det tog jeg ikke så tungt, men mit kræ er jo også korthåret og rengøring klares normalt med en opvredet klud. Der var ikke så meget pels de cyster kunne sidde fast i.

  Kemikalier er en fin tanke, jeg måtte også pakke dyner og puder og tæpper og alting ind i en taxa og tage hen til en veninde og hendes to tørretumblere i vaskerummet. JEBUS! Hårdt arbejde. Så vidt jeg forstår er det vigtigste med giardia at man punkterer cysterne, som enten sker kemisk eller ved udtørring, så en af delene er vel fint.

  Og ja, man kan godt blive helt syg af bekymring over alle de ting, man ikke få kontrol over og gøre rent, men koldt vand i blodet. Det går nok. Og sig "det går nok" indtil det modsatte er bevist, først da holder du op.


 • #22   6. feb Okay, ja nones har lidt mere pels. Jeg har overvejet om jeg skal hen til en tumbler. Jeg tørrer tingene rigtig godt i varme rum, og så får han først sit vaskede legetøj når han er færdig behandlet, så burde det være knas tørt. Jeg har dækket alle møbler og kurve til med lagen, så det nemt at tage af at vaske. Det et for stort et arbejde at skulle rengøre sofaen i Rodalon flere gange end nødvendig.
  Ja jeg er sikker på man nemt kommer til at blive fanatisk, men det kan jo ikke hjælpe noget. Sørger for at holde seng og kurve godt rene, det må være der smitten mest er.


 • #23   6. feb Lige præcist. Jeg har sidenhen bestilt en damper til tøj fra Amazon. For at have den til rengøring af f.eks. sofa og betræk der ikke kan tages af. Godt trick med lagnerne, der vil jeg huske. Jeg brugte billige tæpper fra jysk men de kunne ikke kogevaskes

 • #24   6. feb Åh ja sådan en damper er smart ! Måske man kan låne en i byggemarked. Det kunne jeg godt gøre på sidste behandlings dag. Ja det i hvert falde nemt !

 • #25   6. feb God ide. Man kan også bruge dem til at rette krøllet tøj ud efterfølgende:-)

 • #26   6. feb Det smart ! Må lige kigge på nettet. Det ser ikke ud til de faktisk er så pebret igen

 • #27   6. feb Tror jeg gav 20 euro for min dengang

 • #28   7. feb Sidst vi havde det skidt inde, kørte vi hårdt på for at få det væk. Dvs. to forskellige piller i 7 dage. pause i 7 dage og 7 dage mere på piller. Inden da havde vi kørt med en slags medicin - uden held.

  Det vil sige at sidste omgang kun blev på 5 dage, da den ene af vores katte begyndte at kaste blod op pga. pillerne.

  God bedring med ham, jeg håber, at i slipper nemt.


 • #29   7. feb jeg kan ikke huske hvad kuren hed. jeg bad ikke om dobbelt - det blev bare ordineret.

  jeg tror jeg var så hysterisk med rengøring fordi man han har læst alle de her skrækhistorier men Zivas gik så nemt!

  jeg har ingen tørretumbler men jeg skruede vanvittigt op for gulvvarmen og lukkede døren så alt fik 48 timer med høj gulvvarme - det burde udtørre hvad som helst.

  Ziva var jævnligt i bad i noget shampoo dyrlægen gav. kan ikke huske navnet men har stadig flasken når jeg kommer hjem. er noget standard shampoo for vi brugte det også da hun var slemt ramt af urinvejsinfektion, men det har en skarp lugt af noget desinfektion.


 • #30   7. feb Nej okay, jeg håber de har styr på medicin, og så vil jeg foreslå den ormekur som BATDOG henviser til.

  Ja, det er helt sikkert alle de skræk historier som virkelig har påvirket min rengøring ! Tænk sig at skulle døje med det i flere måneder ! Puha!. Jeg tror jeg må hjem og skrue godt op for radiatorerne, så alt lige kan blive godt tørt. Har desværre ikke gulvvarme. • #31   7. feb BATDOG. Du skulle vel aldrig have et link til din eller noget nær model af damper :D?

 • #32   7. feb LP, prøv at se denne, den skulle være testvinder;

  https://www.whiteaway.com/hus-have/strygning/dampstation/product/philips-gc524-60/?utm_source=adtraction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=Content&utm_campaign=1149071901&at_gd=66643DB4C64D075233CF4AF13AD58F58F3A83913&sessionid=a259ee1f-8fb1-4065-a480-829d3208260d

  Anton har haft Giardia, heldigvis uden langvarige bivirkninger, men han var ret hårdt ramt, endte faktisk med blod i afføringen.

  Han fik 2 x behandlinger, og jeg kogte alle hans tæpper m.v., og så købte jeg en damprenser til gulve, som jeg rengjorde gulve og møbler med. Det skulle være langt mere effektivt end Rodalon m.v.

  God bedring med smuksakken.


 • #33   7. feb Tak for link ! Det må jeg lige overveje. Jeg må indrømme at 800 også er en slags penge oveni dyrlæge regningerne. Men det jo ikke noget at gøre ved. Det kan være de er godt givet ud når det kommer til stykket.

  Nones har heldigvis ikke været synderligt påvirket, andet end vekslende afføring. Så jeg håber det bliver minimalt med eftervirkninger.


 • #34   7. feb Nu kan det godt være jeg spørg dumt. Men er alle rensere gode nok ? Altså kommer de alle sammen op på de temp der slår bakterien ihjel ? For det ville fandme være nemt at tage sofaen med den! Og kurven

 • #35   7. feb Ja, temperaturen skulle vist være den samme, men der er forskel på, hvor meget damp de afgiver pr. "skud", og den, jeg linker til skulle være den kraftigste.

 • #36   7. feb Vi fik to forskellige slags medicin på en gang (dobbelt).

 • #37   7. feb Ja okay. Den er vist håndholdt. Du siger du også dampede gulvet, er det så sådan en som en støvsuger ? Og den brugte du også til møblerne ? Måske det var mere smart sådan for at få den brug på længere sigt.

  Okay Susanne. Var det ved første behandling ? Min dyrlæge sagde at det var rimelig nyt de var begyndt med den her behandling. Men jeg ved det ikke rigtig.


 • #38   7. feb Nej, den støvsuger ikke, den damper kun og har udstyr, så den kan dampe både tæpper (møbler) og hårde gulve.

  Jeg købte den i enten Aldi eller Lidl, så den var ikke dyr, men både driftsstabil og effektiv.


 • #39   7. feb Den minder meget om denne;

  https://satana.dk/products/steam-mop-h2o-steam-mop-x5


 • #40   7. feb Nej jeg tænke også mere på hovedet var somme udform som en støvsuger jeg kommer nok til at dampe gulvene også, så det ville være lidt smart hvis den havde sådan et støvsuger hovede i brede og længde. Tak for link

 • #41   7. feb Jeg købte denne her fætter, som er lavet mest til tøj, men kan bruges til møbler. Den er så noget bøvlet at ordne gulve med, så det gør jeg ikke. https://www.amazon.de/Aicok-Dampfgl%C3%A4tter-Handgehaltener-Reiseb%C3%BCgeleisen-Aufheizender/dp/B079HRVDVD/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1549535258&sr=8-15&keywords=clothes+steamer&refinements=p_72%3A419117031

  Jeg gik altså mest efter billigt skrald, som je kan udskifte nemt og billigt, og overraskende nok har jeg den stadig og bruger den. Nu mest til mandens skjorter og Balders kurv


 • #42   7. feb Arrh javel. Så skal man selv tørre af bagefter. Det er egentlig også meget smart! Jeg lige lige hjem og kigge. De er lidt pebret hvis man skal have en til det hele

 • #43   7. feb Jeg er sikker på, at det er en god investering, og vi har da også en på ønskelisten. Den vi har kan ikke komme helt tæt på gulve, fordi man i så tilfælde skal tippe den meget fremover, så vandet løber ud af den. Den kan det, vi skulle bruge den til, nemlig de ting vi ikke let kan tage af og komme i en maskine. Dine gulve er jeg ret sikker på bliver rene nok med mekanisk rensning (vand, sæbe, tørring).

 • #44   7. feb Den har sådan et "trekantet" hoved, så den kan komme ind i hjørner, og selve vaskefladen er større end på et støvsugerhoved, det er ret smart.

 • #45   7. feb Vi kom først giardia til livs da vi købte en damp renser , så fik alt en tur..
  Tæpper madrasser hundekurv osv..det er et helvede at komme igennem..
  Nova havde det 2 gange..


 • #46   7. feb Jeg har lige bestilt en damprenser ! Men den kommer først når behandlingen er slutter
  Jeg syntes seriøst ikke jeg laver andet end at gå med Rodalon. Både indenfor og udenfor. Med i lommen og så hælde på når han har lavet. Håber godt nok vi slipper for mere bøvl med den snylter !


 • #47   7. feb Er der nogle af jer der har læst eller hørt om en vaccine mod giardia ? Jeg kan se flere steder at de har en i udlandet. Hvorfor mon ikke vi kan få den hjem så

 • #48   7. feb Fordi vaccinen ikke blev udviklet til at forhindre infektioner (det kan man nemlig ikke medmindre man udrydder skidtet helt) men til behandling af hunde med giardiasis; og det bestod mest i at forhindre at hunden kunne udskille cyster via fæces, så man dermed nedsatte smitterisikoen for andre hunde.

  Noget i den dur. Sagde dyrlægen 2 år siden.


 • #49   7. feb Åh ja okay. Det giver mening. Jeg kan se det præparat han er blevet givet, det skriver de flere steder, at det er mindre virksomt end Fenbendazol. Hmmm

 • #50   7. feb Det kommer meget an på regionen! Jeg ved, de danske sider snakker om fenbendazol over metronidazol, men hernede er metronidazol mere virkningsfuld over for giardia end fenbendazol.

 • #51   7. feb Jeg må nok stole på dyrlægen. De må vide hvad der er det bedste. Men det jo altid godt at stille sig lidt kritisk. Nu har jeg bestil damper også, så håber jeg vi er godt kørende

 • #52   7. feb De har nok bedre chance for at vide hvad der fungerer lokalt end vi gør

  Men jeg forstår dig godt, jeg spurgte også dybt og længe ind til om vi ikke skulle give fenbendazol, når nu de danske sider mente det var så godt.

  Jeg tror, du har styr på det, og 7-9-13 så vil det her være et ukompliceret forløb


 • #53   9. feb Skulle man kunne se en bedre når 5 dags kuren er overstået ? Jeg syntes overhovedet ikke det er blevet bedre, tvært imod. Der er slå bitte hvide ting i hans afføring, og en smule blod nu, sådan små klister stykker.

 • #54   9. feb Øh! Balders afføring blev bedre nærmest dagen efter og blev fortsat bedre indtil han så fik den sekundære overvækst af e.coli, men det var på 9-10 dagen. Vi nåede lige at sige hurra og pyh få vi så skulle afsted igen med afføringsprøve.

  De hvide ting kunne jo tyde på noget orm. Blod synes jeg straks lyder værre


 • #55   9. feb Jeg ved ikke om du kan ringe og spørge en professionel, men så længe hans almentilstand ikke er påvirket kan du nok godt vente og kontakte jeres egen dyrlæge på mandag.

  Metronidazol kan godt give irritation men det plejer at vide sig som opkast eller diarré.

  Jeg kan ikke finde noget på nettet med at metronidazol skulle kunne dræbe orm.


 • #56   9. feb Altså jeg går da ud fra at de ville have sagt hvis de også havde fundet orm. Det var 5 gang han satte sig, det var en smule slim med lidt blod i, lidt som når man pudser næse og der så er blod i. Jeg må ringe til hende på mandag. Dagen efter kuren, var hans afføring så fin ! Men det er det altid ikke nu.

 • #57   9. feb Det lyder godt nok mystisk! Men hvor længe skal han tage kuren endnu?

 • #58   9. feb Den slutter i dag. Har lige givet ham sidste omgang. Det er som om han har en lille smule mavepine måske ? Han lægger sig i sofaen, når jeg laver mad feks, hvilket han aldrig har gjort før. Sådan lige tager et hvil. Men han er ellers frisk og spiser og drikker som normalt. Måske de giver lidt ubehag de piller.

 • #59   10. feb Altså, nu var Anton jo virkelig hårdt ramt, men han havde blod i afføringen inden start, det stoppede stort set med det samme, han startede behandling. Men han måtte have 2 x behandlinger, fordi 1 ikke var nok, det var dog Milbemax, han fik.

  Jeg synes ikke, at det lydr helt normalt, at han har blod i afføringen, selvom frisk blod jo kan skyldes irritation af slimhinderne pga. diarré, men de hvide pletter er da bekymrende.

  Jeg synes bestemt, du skal kontakte dyrlægen i morgen og eventuelt spørge ind til en anden behandling?

  Fortsat god bedring med ham.


 • #60   10. feb Halvdelen af pøllen til morgen, var meget fast, og resten kunne også samles op.

  Det var en lille bitte plet blod som var i nr 4 afføring han havde igår, inden for 1 time, så hans tarme er jo helt sikkert meget irriteret. Men han har dog ikke haft det før, heller ikke inden start på behandlingen. Jeg må ringe til hende. Hvordan vidste du en ikke var nok? Nones skal jo først testes igen om 4 uger. Måske jeg skal holde ved at teste i næste uge også så.


 • #61   10. feb OK, det tyder da på en (lille) bedring, trods alt. Men der er noget med, at du ikke har fået Milbemax til ham?

  Jamen, igen; det er lidt speget med Anton, for han har også IBD og nedsat funktion med bugspytkirtlen, så jeg/vi (dyrlægen og jeg) er vant til blød afføring hos ham, og kan efterhånden se forskel på "IBD-mave" og så noget andet, fx Giardia. Hans afføring blev ved med at være tynd/blød, klistret og virkelig ildelugtende, hvor IBD/bugspytkirtel giver mere lys/gul og kornet blød afføring. Meget detaljeret her fra morgenstunden, I know.

  Anton var iøvrigt heller ikke påvirket af den møgparasit, han var frisk og glad som altid - så det er lidt et skud i tågen, og iøvrigt lidt tilfældigt, at Antons blev opdaget.


 • #62   10. feb Ja det skulle man jo tro. Nej Metronidazol.

  Nogen gange har han jo den flotteste afføring og andre dage så går det galt. Nu skal vi snart ud, så må vi se. Men vil godt vædde med, at det også er noget grød.

  Hm gul afføring, det har nones sommetider, men det troede jeg også kunne være fra giardiaen ?? Det håber jeg søreme! Vi har en blodprøve til gode, det kan godt være det ville være en god idé at få den taget.


 • #63   10. feb Når jeg læser med bugspytkirtlen, så er det eneste symptom han ikke har, det er kedelig og træls pels ! Åhhh !!

 • #64   10. feb Hvis du ikke har købt det endnu, så prøv at købe søde kartofler og kog dem til mos. Men jeg ser efterhånden frem til at det bliver mandag og du kan snakke med dyrlægen.

  Så må I se om I prøver med fenbendazol eller procox eller noget tredje


 • #65   10. feb Jeg har læst dit indlæg et eller andet sted med sødekartoffel for noget tid siden, og der afprøvede jeg det med det samme. Det havde ingen effekt

  Men kan godt prøve det igen, måske hjælper det nu, hvor de parasitter gerne skulle være døde. Åhh, det så træls at stå her en søndag ! Det jo ikke fordi der noget nyt i hans tilstand, men man bliver bare urolig og vil gerne have gjort noget ! Jeg er bange for at dyrlægen bare siger at, det skal have tid, og at man ikke kan se en bedring så hurtigt


 • #66   10. feb Jeg kan godt forstå dine bekymringer. Men man kan jo, som Skrigehunden og Brumbassens mor jo godt se forskel på giardiamave og anden dårlig mave, især når man set effekten af medicin lige efter giardiamave. Hvis jeg var din dyrlæge, ville jeg under alle omstændigheder reagere på irritation fra tarmkanalen.

  Hvis hans dårlige mave tidligere skyldtes giardia, har de søde kartofler ikke kunne hjælpe, nej. Med Balder var det først, da vi endegyldigt havde fået smidt e.coli og giardia på porten, at det gjorde en forskel. Spørgsmålet er, om enzymerne, du har prøvet, har haft gjort en forskel? Hvis de ikke har, burde det ikke være bugspytkirtlen, der er problemet (selvom din dyrlæge selvfølgelig kan tage nogle tests for det).

  Årh hvor er det altså synd for jer


 • #67   10. feb Ja men hans afføring er gul og kornet, klæber og kan ikke holde form, i hvert falde ikke ret mange sek. Det er ikke dårlig mave , som når de har spist noget de ikke kan tåle. Jeg vil dog sige at lugten ikke længere er så slem som den har været. Jeg syntes ikke enzymerne har hjulpet. Der har ikke været noget blod i dag, og ingen hvide ting. Jeg prøver at købe sødekartoffel i dag. Og så ringe jeg til hende i morgen. Onsdag ber jeg om en blodprøve. Der har jeg nemlig fri, det lidt nemmere når han skal faste 12 timer.

 • #68   10. feb God plan

 • #69   10. feb Skrigehunden. Jeg ved godt det er klamt, men nu har vi trods alt snakket om det siden kl lort i morges ;). Var det noget lign Antons når det var nedsat bugspytkirtel der drillede ?

  Jeg syntes den er meget kornet og grødet, samt lys i farven.

  Advarsel : Lorte billede


 • #70   10. feb Konsistensen er den samme, men Antons plejer at være mere gul i det, men der kan jo sagtens være forskel.

  Jeg er sikker på, at jeg har et billede af en klat gult afføring, men jeg kan ikke finde det nu, øv!

  Til gengæld har jeg af hans afføring efter den første behandling for Giardia, derfor fortsatte vi; • #71   10. feb Hold da kæft ! Stakkels vovse ! Altså lugten er ikke så klam mere, som den var inden behandling mod giardia.
  Måske er hans tarme bare på overarbejde. Men jeg vil gerne være helt sikker !


 • #72   10. feb Mm... søndag...

 • #73   10. feb Haha ja det altid lækkert med sådan en søndags stemning her

 • #74   10. feb Haha, vi (eller vores hunde) får da udvekslet lidt...erfaringer.

  Umiddelbart tror jeg bare, at det er hans tarme, der er på overarbejde, Giardia er en hård omgang, men jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil være sikker. Det er jo nemt klaret med en blodprøve. • #75   10. feb Håber jeg ! Han har jo dage hvor afføringen har været fin og normal.
  Men det er som om at det kun er det nederste af tarmene som kan optage væske. Jeg må have ro i sindet. Tænk hvis man bliver ved at behandle for noget som måske er kureret. Vi har også en blodprøve til gode, den skal vi fandme have haha


 • #76   11. feb Dyrlægen var ikke synderlig bekymret, hun syntes maven lige skulle have et par dage mere. Hans aff var som fra billeder igår, og om morgen plejer den være Ok. Det var den så ikke i dag. Han fik ellers sødekartoffel, canikur og skånekost igår.
  Jeg får ikke ro før jeg ved om der er andet galt, så nones skal ind og have taget fuld blodprøve profil på onsdag. Har nogen af jer en idé om prisen på sådan en ? Den skulle også sendes til Tyskland. Jeg håber lidt på at forsikringen tager den. Ellers er der jo ikke noget at gøre ved det.

  Afførings prøven viste forresten ikke noget på orm, så hvad de små hvide ting var, er stadig en gåde.


 • #77   11. feb Har du prøvet at give ham HUSK? Det er ikke alle hunde/alle maver, sød kartoffel hjælper hos, det gør fx ikke hos Anton, bare så du ikke tror, at der er noget (mere) galt, fordi det ikke har hjulpet. Har du ofte givet Canikur til ham? Nu er Anton jo lidt speciel, men effekten på alt det pasta går simpelthen fløjten hos ham, hvis han får det i en længere periode. I øjeblikket bruger jeg Diarsanyl, og det virker OK.

  Har du hørt om Udo's Choice? Det fik Anton fast i en årrække, det er ret effektivt.

  https://helsekost-ekspres.dk/shop/udos-choice-super-adult-3649p.html?gclid=Cj0KCQiA14TjBRD_ARIsAOCmO9ZLHLZzh4GkrjhKQ9rvDUDhLng7RK7k5MignUxt4l4bP8irGIM8vdkaAjmEEALw_wcB

  Med hensyn til blodprøve plejer jeg at give lige omkring 1.800 kr. - 2.000 kr.for den, når det er fuld profil og analyseret i Tyskland.


 • #78   11. feb Nej ikke HUSK, men profibre uden virkning. Han har fået canikur i 4 dage. Og ellers kun en gang i mellem hvis han har ædt noget han ikke kan tåle. Men det har faktisk ingen virkning. Men nok pga giardiaen.
  Dem har jeg ikke set før, det må jeg prøve at kigge nærmere på!

  Hans afføring til middag var normal farvet og var en pølse ! Jubiii !! Hunden blev helt forskrækket fordi jeg kom til at rose ham haha. Men har jo før set normal afføring og så går det galt igen. Måske er det bare tiden der skal hele den Tarm. Men nu får han lige taget den blodprøve, det gør jo ingen skade til, og tror nones er ret ligeglad.


 • #79   11. feb Nej, det er ikke nemt med de maver der, især ikke, når de opfører sig, som man forventer.

  Anton skal selv have det store tjek i denne uge, eller hans afføring skal. Den har også drillet (mere end normalt) i noget tid, og jeg kan ikke få styr på den afføring. Så må vi se, om der viser sig noget.


 • #80   11. feb Nej det er godt nok ved at tage pippet fra mig.

  Åh nej. På en måde så håber man jo at man finder noget ! Så skal man ikke gå i uvished ! Men Anton har har da vist taget sin tørn med sygdomme og maveproblemer !


 • #81   11. feb Præcis, man er ved at blive skør.

  Ja, det har han, men har har jo kronisk mavebøvl, så indtil videre er jeg ikke sådan MEGA bekymret, egentlig mest forundret over, at jeg ikke kan få styr på den lille mave.

  Jeg er sikker på, at Nones-drengen nok skal komme ovenpå igen, men Giardia kan virkelig lave ballade også i lang tid efter.


 • #82   11. feb Ja det da også mærkeligt og frusterende ! Lille Anton ! Spændende om de finder noget, og i så fald hvad. Han kan vel godt have en overvækst af en eller anden bakterie ?.

  Det håber jeg godt nok han har jo åbenbart gået med det længe, begge de prøver jeg har afleveret ved dyrlægen har jo været negative. Jeg må nok indrømme at jeg ikke tør tro på deres test nu. Selvom jeg jo bare kunne have været mega uheldig og ramt de 3 dage hvor der ikke var kommet parasitter med ud. Jeg tror i hvert falde nok lige jeg vil teste 1 gang om mdr de næste 3 måneder.


 • #83   13. feb Nu er jeg også røget ind i problemer med Giardia, og der er jo mange gode råd her. Men når I snakker om at bruge damprenser på tæpper, er det så gulvtæppe I mener ? Eller hvad i alverden stiller man op med dem ?

 • #84   13. feb Åh øv Lene

  Ja dem der har gulvtæpper de damper dem, lige som sofa og hundekurv. Jeg har vasket ALT og så smidt lagner over, og så skiftet dem hver anden dag.


 • #85   13. feb Jeg har lædersofaer, de bliver vasket. Jeg kan ikke få lagener til at blive liggende på, det er forsøgt i andre sammenhænge, men det er til at have med at gøre, at de skal vaskes.

  Jeg har dog også et par sofaer med en eller anden form for kunststof hynder, de må kunne dampes.

  Men for h……, 4 store langhårede hunde, der skal vaskes og gerne føres ind i rene, tørre lokaler efterfølgende. Det virker helt umuligt, specielt da den ene er en hvalp, der ikke bare kan forholde sig i ro og slet ikke uden opsyn.


 • #86   13. feb Jeg må virkelig indrømme at jeg føler med dig ! Jeg har en, og syntes det var et helvede. Du har så flere plus en hvalp. Åhh fuck.
  Man bliver godt nok opmærksom på hvor mange ting de hunde har ! Og hvor mange steder de rent faktisk også er.


 • #87   13. feb Kan I evt. tage hundene ud af huset helt, mens de bliver ordnet og så få dem hjem til et rent hjem?

  Pyha jeg føler med jer!


 • #88   13. feb Problemet er, at der er ikke nogen jer, kun mig til at både gøre rent og vaske hunde.

  Jo jeg kan tage dem i stalden, mens jeg gør rent, men der kan de jo ikke være som våde og nyvaskede, så de er nødt til at komme en af gangen fra stalden ind og blive vasket og så videre til et ny rengjort hus. Den slags ville fungere lidt nemmere uden en hvalp imellem.


 • #89   13. feb Åha nej det kan jeg godt se. Sikke noget bøvl.

 • #90   14. feb Lene N ..jeg brugte damp renser til ALT ..simpelhen fordi giardia er utroligt svært at slippe af med..det eneste de små kryb ikke kan tåle er høje temp..og udtørring..
  Min Nova fik gensmitte altså måtte vi igennem det 2 gange..og 7000kr fattigere i dyrlæge regninger
  Føler virkelig med dig ,det er et helvede at gå igennem..


 • #91   14. feb Fuuuck, 7000 og gensmitning. Jebus! Ej, jeg håber I alle slipper uden om det!

  L.P., hvornår går det med Monsieur Nones?


 • #92   14. feb Nones røv har det heldigvis bedre. Hans mave er blevet noget bedre. Dyrlægen siger der godt kan gå noget tid inden tarmene er tilbage til det normale igen. Håber satme godt nok ikke at han bliver smittet igen ! Og 7000kr lyder jo helt vildt !

 • #93   14. feb Pia, det må du bare ikke sige. Jeg er langt nok nede over det i forvejen. Men 7000 kr. i dyrlægeregninger, hvordan kunne det dog løbe så højt op ?

  Det med udtørring er virkelig et problem, for hvordan skal man få huset til at være tørt, hvis man først skal vaske hundene ? Har du nogen ide om, hvor meget vand der er i bare en pyreneerhund, der er nyvasket ? På en eller anden måde de to behandlingsteorier bare ikke sammen.


 • #94   14. feb Stakkels lille hundemåse altså. Jeg ikke forestille mig andet end at man betaler nogen for at hente hundene og vaske og tørre dem, mens man gør rent. Eller alternativt, at man tager hen til en gør det selv-hundesalon (findes de?) mens man har rengøring på derhjemme. Fårk altså.

  Christ, hvor slap vi nemt fra det dengang


 • #95   14. feb Jeg bor på Lolland. Der er vist ikke nogen vask selv hundesalon her, og jeg kender heller ikke til nogen, der er villige til at hente og vaske dem.

  Men det er jo dog lykkedes andre mennesker at komme af med problemet, så det må jo kunne lade sig gøre, selv om det er bøvl.


 • #96   14. feb Jeg kan ikke huske om klor skulle være virksomt? Eller noget tri-nol/kol/noget andet noget, man også bruger mod lus. Det må jeg have kigget på

 • #97   14. feb Jeg læste at Rodalon var effektivt, så det har jeg investeret i.

 • #98   15. feb Regningen løb op fordi vi måtte afsted akut i weekend ..

 • #99   15. feb Åh nej dog ! Det jo så typisk.
  Hvor længe gik der ved jer, inden maven var okay igen ?


 • #100   15. feb Surt, Pia.

 • #101   15. feb Ja surt når man ingen forsikring havde, det har vi nu..
  Efterfølgende tests koster også
  Hvis du investerer i en damprenser så kom Rodalon i vandet..det gjorde jeg
  Der gik ca 6 mdr før novas mave var iorden igen..skånefoder er godt ..
  Og så læste jeg alle de gode råd fra batdog..med søde kartofler mm


 • #102   15. feb Jeg har bestilt damprenser og planlægger at komme Rodalon i vandet. Jeg har også noteret mig de gode råd vedr. f.eks. søde kartofler.

  Min situation er så lidt anderledes, for Ouna har ikke været syg, lidt vekslende afføring men ingen diarre. I hvert tilfælde ikke indtil videre. Hun brækkede sig lidt efter første gang panacur i går, men det er en af de mere udbredte bivirkninger ved produktet.

  Historien bag er, at jeg fik ny hvalp Ouna , 4 mdr. hjem fra Italien sidste mandag. En uge før hun kom kontaktede hendes opdrætter mig og fortalte, at hendes kuldsøster, som hun gik sammen med havde haft dårlig mave og havde fået konstateret giardia. Ouna og de to andre hvalpe fejlede ikke noget, men alle blev behandlet 5 dage med panacur. De 3 umiddelbart raske hvalpe skulle alle til Skandinavien, og den svenske opdrætter kørte i bil ned og hente både hans egne og min. De blev hentet 4 dage efter afsluttet kur.
  Problemet er at, deres soverum blev ikke desinficeret, før de tre hvalpe var hentet, fordi der er trægulv, og opdrætter turde ikke lukke hvalpene ind og sove i et ny desinficeret rum. Så de gik i de samme omgivelser.

  Derfor blev Ouna rutinemæssigt tjekket 10 efter 1. behandling og fundet positiv, så det er panacur kur nr. 2 hun starter på nu. Mine andre hunde får selvfølgelig så også behandlingen. Og rengøring, vask, desinfektion osv. skal gerne bare være så god, at det stopper her.

  Jeg har nogle udfordringer i og med, at jeg har 4 store langhårede hunde, et lille gammelt hus, der ikke er det nemmeste at rengøre totalt, lidt for meget ragelse her og der. Det havde været nemmere i denne situation, hvis jeg boede minimalistisk, men det ville ikke have følt hjemligt for mig.
  Til gengæld var jeg forberedt og har haft mulighed for at tage nogen forholdsregler. Så alt hvad der hedder vetbed, måtter, løse tæpper, der ikke lige er i brug m.m. blev pakket væk allerede inden Ouna kom, lige som jeg har været ekstrem ops på at samle op efter hende og hvis afføringen ikke var helt fast, har stedet fået en gang kogende vand. Den største del af haven er lukket fra i øjeblikket. Alt sådan noget ville jeg jo ikke have drømt om at gøre, hvis jeg ikke havde været forberedt. Man går jo normalt ikke i panik fordi en hvalp ind i mellem har lidt afføring, der er lidt blødere end ideelt når hvalpen ellers er fuld af energi og spiser med god appetit.

  Men det er da rigtig øv på alle måder. Det var ikke det, jeg skulle have brugt de første uger med ny hvalp på, og jeg har jo ikke rigtig kunne tage hende med ud, som alle hvalpe har brug for. I følge dyrlægen vil det dog være ok at gøre, når denne kur og rengøring er overstået.


 • #103   15. feb Ja rigtig øv for dig..vi bor også i et gammelt hus med tæpper overalt..
  Men Nova nåede at blive rigtig syg..
  Måske du er “heldig” at det ikke er så udbredt når hvalpen ikke var syg, altså den ikke
  Har nået at smitte de andre..og så er der ikke så mange til at sprede smitten..
  Nova legede dagen før hun blev rigtig skidt, med en hund i flere timer..den blev testet og var ikke smittet.
  Så jeg krydser fingre for at du kun skal igennem det denne gang..
  Selvom det er rigeligt..


 • #104   15. feb Tak, Pia

  Det håber jeg også på. Nu har hun så desværre noget diarre, men om det skyldes giardia eller panacur ved jeg ikke.

  Men rart at høre, at ikke alle andre hunde bliver smittet øjeblikkeligt.


Kommentér på:
Giardia :(!