{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.062 visninger | Oprettet:

Fik da lige en forskrækkelse.. {{forumTopicSubject}}

Jeg har min lille pasnings-hund på overnatning i weekenden, alt er godt, vejret er godt, det hele er skønt.

Indtil aftenturen... da hunden rykker ind mod marken, og det pludselig siger *pling* og så ryger den ring, der sidder i selen, af.
Jeg står nu med en line koblet på en ring der hænger i luften, og en hund som løber euforisk ud over marken.

Fuuuuck. Vi er 200 meter fra Grenåvej. Hunden kigger glad op på mig og løber så væk fra mig, da jeg går mod hende. Det hjælper heller ikke at sætte sig ned og lokke med godbid, så jeg prøver bare at følge efter hende mens jeg snakker og prøver at fange hendes opmærksomhed. Hold nu kæft hjertet sidder oppe i halsen på mig.

Til sidst får jeg endelig fat i selen og må så gå hjem lignende en idiot totalt foroverbøjet med hunden. Men puha, hvor fik jeg en KÆMPE forskrækkelse i øjeblikket, og jeg tror stadig adrenalinen kører rundt i min krop...
Heldigvis har ejer været enormt sød at tilbyde at køre ud med et halsbånd her i aften smiley

PS. mens vi er godt på vej hjemad kommer jeg i tanke om, at jeg i al panik har efterladt den fyldte pøllepose i vejkanten. Så som det gode hundemenneske jeg er, hoppede jeg da selvfølgelig op på cyklen derhjemme og cyklede ud for at hente den smiley Det var lige dagens skulderklap.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fik da lige en forskrækkelse..
  • #1   6. apr 2019 Puha.. godt der ikke skete noget smiley man bliver altid så forskrækket når sådan noget sker.

    Jeg var engang kommet til at sætte min karabinhage i navneskilt ringen! den rev sig pænt fra hinanden og jeg stod med en løs hund som har et MEGET stort jagt instinkt! heldigvis virkede stå kommandoen, så ingen frie hunde ture.


  • #2   6. apr 2019 Ja, adrenalinen kører virkelig for fuld knald! Hvor godt, at du havde en skarp kommando. Her var hunden fuldstændig lykkelig for fri musejagt på marken, så ørerne klappede helt i. Det er der, man netop gerne vil have en kommando, som bare sidder fast i alle tænkelige situationer smiley

  • #3   6. apr 2019 Pyha - sikke en forskrækkelse!
    Godt det lykkedes at få fat i hende smiley

    Heldigvis har jeg aldrig prøvet noget lignende. Men min mand har - med Viktor (som absolut IKKE skal slippes løs, da hans indkald er sådan lidt bob-bob). Heldigvis blev Viktor så paf, da karabinhagen sprang, at han stoppede op, vendte sig om og kiggede på min mand sådan "Øøøh, hvad sker der, makker???" smiley


  • #4   6. apr 2019 Jeg kan så fortælle dig, at var det gået op for hende, at hun var fri så var hun også løbet over stok og sten smiley
    heldigt for mig opdagede hun det ikke smiley
    Og ja det er rigtig godt med nogle simple, men effektive kommandoer smiley


  • #5   6. apr 2019 Puha det lyder lidt som det stunt Sam og jeg var ude for sidste fredag, på meget sen aften tur i skoven, hvor hans 10 meter biothane line pludseligt bare knækker midt over... Fuuuuck, løs Ridgeback I skoven som meget gerne vil opsøge vildt, heldigvis kom han på indkald, så det var satme heldigt, succes!!


  • #6   7. apr 2019 Godt det gik godt!
    Jeg kender alt til den slags. Med enormt jagtglade hunde er det et mareridt når linen knækker, og det sker jo altså bare engang i mellem.
    Jeg har haft en hanhund til pasning i nogle dage, og i dag får han åbnet døren i sin iver efter at finde mine hundepiger. Vi bor lige ved togbanen og alt er ikke indhegnet endnu. Alverdens grusomme tanker når at strejfe, men jeg fik ham fanget ved nærmeste rude, hvor han kunne se pigerne. Med denne viden om at han altså kan åbne døre, sætter jeg ham i snor bag en låst dør, mens jeg får flyttet pigerne til en indhegning udenfor. Et minut senere løber han rundt i haven udenfor med en halv line hængende efter sig smiley Han havde altså BÅDE bidt linen over OG låst døren op. Det er ikke for sjov at racen har det rygte at de kan bryde ud af alt hvis de vil... Og han VILLE have pigerne (som er i løbetid). Nu har jeg bragt ham hjem igen og alle kan sove trygt smiley
    Det var rigeligt adrenalin for i dag.


  • #7   7. apr 2019 Åh kan så godt følge dig, har selv stået i samme situation en gang med Mailo, og hans indkald virker aldrig ( derfor har han altid snor på) , han slukker ganske enkelt for ørene når han er udenfor og ikke har snor på smiley

    Det skete også med Ozzy da han var helt lille, eller det var fordi han bed hans snor over smiley Det skete faktisk to gange , men han var heldigvis nem at få til at stå stille så han kunne indfanges.

    Godt du fik fat i hunden igen, og der ikke skete noget smiley


  • #8   7. apr 2019 Det lyder jo til at I også kender indgående til det.. det er simpelthen så uhyggeligt, og ja, alle mulige tanker når at strejfe! Heldigvis var det blot en forskrækkelse.

    Og du har vist også haft en rigelig indholdsrig dag Malene - så er det dælme da også tæt på umuligt, hvis hunden VIL ud af alt smiley


  • #10   7. apr 2019 Malene: wow, det er en meget intelligent race. Vildt imponerende når man sidder som læser og ikke selv står i situationen.

    Ziva har to gange når vi trænede i skoven med sporline formået at trække så kraftigt at den knækkede. Et stk løs jagthund, der har spottet fasanen med en knækket sporline efter sig. Heldigvis virker indkaldet når fasanen flyver, men man får et enormt chok og er altid så panisk for de ikke når at flyve, for hun brækker nakken og apporterer dem hvis de er for langsomme. Det er en forfærdelig følelse når kræet pludselig uønsket er fri på egen pote


  • #11   7. apr 2019 Der er vel næppe nogen, der har haft hund i mange år, der helt er sluppet for en knækket snor på et uheldigt tidspunkt, en hund, der bryder ud, eller et eller andet dumt kiks. Heldigvis går det godt de fleste gange.

    Det mest skræmmende jeg har prøvet på det plan, var da jeg havde en belgisk tæve til parring og det trak ud, og ejeren måtte hjem og efterlod hunden hos mig. Jeg tog ellers aldrig tæver ind til at bo hos mig uden ejer, fordi jeg ikke havde faciliteterne til det. Men jeg gjorde en undtagelse.

    Tæven var en både sød og dejlig hund, men ikke særlig socialiseret, ikke vant til at komme ud fra kennelen, så en usikker hund på udebane, en hund man ikke lige kunne gå hen og tage fat i selv i min have, man var nødt til at kalde hende ind, og lige så snart hun var i køkkenet, så var det fint.
    Jeg havde på det tidspunkt 2 4 mdr. gamle hvalpe gående, som når jeg var på arbejde, gik i køkkenet og bryggerset med døren åben ud til haven. Nu var jeg nødt til at have tæven i køkkenet og de to hvalpe i bryggerset. Det gik også fint, indtil den dag jeg kom hjem og tæven havde fået åbnet døren trods ekstra krog osv. Hun var heldigvis i haven sammen med hvalpene, da jeg kom hjem, men hvis hun virkelig havde villet det, så havde der været muligheder for at bryde ud fra haven, og jeg havde næppe nogen sinde fået fingre i hende igen, hvis hun først var på fri fod og formentlig skræmt over alt det ukendte. Jeg nåede lige at få et chok, da jeg kom hjem og så et tomt køkken, og så kom alle tre hunde heldigvis ind. Hun havde mødt hvalpene før, så jeg vidste, at dem kunne hun godt med. Men bagefter kom jo alle tankerne om, hvad der kunne være sket, puha. Og det er bare ekstra ubehageligt, når det er en andens hund, man har ansvar for.


  • #12   7. apr 2019 Forsøren nogle skræmmende situationer I beskriver smiley
    Jeg tror aldrig, at jeg med Freja oplevede knækket snor/sele etc. på de 10 år vi havde hende. Men dumme kiks, helt sikkert! Og det er da virkelig den værste følelse.

    Som du skriver, Lene, er det også bare ekstra ubehageligt når man har ansvaret for en andens hund - selvom det jo ikke er ens egen fejl, men alligevel. Det tager lige noget tid at komme ned fra igen.
    Man kunne tjene mange penge på at lave brudsikre seler/liner smiley


  • Charlotte K
    Charlotte K Tilmeldt:
    maj 2018

    Følger: 1 Svar: 29
    #16   8. apr 2019 Pyha. Godt der ikke skete noget

Kommentér på:
Fik da lige en forskrækkelse..

Annonce