{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.613 visninger | Oprettet:

Træning ikke som forventet... {{forumTopicSubject}}

Var i går til introaften til et klikker- hvalpehold jeg har tilmeldt Sten og mig, som starter på onsdag og nu har jeg egentlig slet ikke lyst til at være med alligevel smiley

Det er det eneste klikkerhold jeg har kunnet finde i mit område og har googlet og tjekket FB osv inden jeg tilmeldte. Info var dog relativt sparsom, men ud fra video fra træningen tænkte jeg, at det ikke HELT var hvad jeg søgte, men så ok ud, og der skulle nok være noget brugbart at hente.

Har man ikke trænet der før, er introaftenen obligatorisk (og koster naturligvis yderligere 100 kr oveni prisen for holdet). Og betaling for hele skidtet falder inden intro, så fortrydelsesret er der jo ikke rigtigt noget af.

Nå, men aftenen indeholdt så præsentation af, hvad en klikker er (som man insisterer på at kalde clicker og clicktræning) og det er jo for så vidt ok.

Herefter bliver der snakket ulve og dæmpende signaler og hvorfor vi skal smaske, gabe mm til vores hunde... og ja kropssprog er da ikke uvæsentligt, men skal jeg smaske, gabe, slikke mig om munden mm for at hunden kan/Vil give kontakt, så gør jeg da noget galt... og er ret sikker på, min hund godt ved, jeg ikke er en hund...

Nå men vi nærmer os slut på aftenen, og træner fortæller så, at det her er et helt hold med crossover hunde... øøh nej, min vovse er klikket fra start og det jeg har tilmeldt mig er et HVALPEhold, så der er da næppe tale om crossover tænker jeg... Det viser sig så, at flere på holdet faktisk har voksne/næsten voksne hunde, som de har fået problemer med, og derfor har de så tilmeldt sig træning nu... Det synes jeg ikke helt er det hold, jeg har tilmeldt mig... Det blev altså udbudt som HVALPEhold.

Nå ja - belønningsmæssigt er legetøj forbudt, der må kun bruges godbidder på pladsen. Leg forstyrrer de andre hunde...

Og halsbånd er jo ikke forbudt på pladsen MEN... (og her kommer så listen med hvorfor du hader din hund og ønsker den død, hvis du bruger halsbånd).

Hjemmesider/FB-sider mm er åbenbart taknemmelige. Vedkommende får vældig ros hos dem jeg har snakket med, som træner der, så kan da håbe at blive positivt overrasket... ellers bliver det i hvert fald en dyr miljøtræning, hvis ikke der er noget brugbart med.

Men jeg gik faktisk hjem i går og følte mig ret snydt... en masse blev fortalt, som, hvis man havde været åben med dette på hjemmesiden, ville have afholdt mig fra at melde på holdet.

Andre steder jeg har trænet bliver intro også brugt til at træner hører lidt om hunde og hundeførere på holdet. Der var INGEN spørgsmål til os og ikke meget mulighed for, at man selv kunne stille spørgsmål.

Det blev da noget langt, men øv, jeg er vist bare lidt frustreret og træt af det...


Kommentarer på:  Træning ikke som forventet...
 • #1   21. maj Hvis jeg havde meldt mig til et hvalpehold, og det viste sig at bestå delvist af voksne/halvvoksne hunde, ville jeg kræve mine penge tilbage.

 • #2   21. maj Kan du ikke få pengene tilbage pga. falsk markedsføring? Hvis de har udbudt det som et hvalpehold, og de så selv præsentere det som værende netop ikke dét?

  Det er i hvert fald ikke i orden!


 • #3   21. maj Øv hvor ærgerligt smiley Det er rigtig svært at finde et træningssted der passer til en, synes jeg.. Ellers er jeg måske bare kræsen, det ved jeg ikke.

  Men jeg ville også kræve pengene tilbage, når nu du har tilmeldt dig et hvalpehold. smiley


 • #4   21. maj Æv, jeg var også blevet skuffet, hvis det havde været mig smiley . Der er nogle ting i den intro, som gør, at jeg ikke ville have lyst til at gå på holdet, men det at der pludselig er en del ældre hunde på en hvalpehold gør måske, at du kan være heldig at få dine penge igen. Det er jo slet ikke det hold, som du har tilmeldt dig.

 • #6   21. maj Jeg ville tage afsted og blive den ulidelige altid spørgende elev, der alligevel ikke bruger "ulvesprog" til hunden og gør tingene på min egen måde smiley

 • #7   21. maj Jeg gad i øvrigt godt se en samling mennesker stå og smaske og gabe til deres hunde for at få kontakt smiley smiley

 • #8   21. maj Altså jeg kan godt finde på at smaske til mine hunde hjemme i stuen, hvis jeg har en eller anden ting til dem og jeg vil lade som om den smager godt. Men altså... Det er også bare for sjov. Det har i øvrigt ikke den store effekt smiley

  Jeg vil klart tilråde kontaktøvelser i stedet, så ser man heller ikke lige så dum ud smiley :D


 • #9   21. maj Milla - hehe jeg kan også finde på det hvis min venindes boxer træt ligger og smasker ved siden af mig, at "sympati-smaske" smiley

 • #10   21. maj Det lyder meget som et sted, hvor jeg også har trænet .... for snart mange år siden.
  Var der en enkelt omgang og kom ikke igen.


 • #11   21. maj Der er ingen fortrydelsret af nogen art, så de penge er bare spildt.

  Jeg har dig tænkt mig at tage afsted og i det mindste få noget miljøtræning ud af det, og som Jensen siger, være den trælse elev, det fx kommer med vovse i et af de hersens dødshalsbånd, øver kontakt uden at smaske osv smiley

  Og så håber jeg i øvrigt bare, at det var en virkelig dårlig præsentation af noget træning der faktisk viser sig at være ok.


 • #12   21. maj Dorte - det er ganske sandsynligt samme sted ja, det er jo i hvert fald også i dit område. Skulle da bare have spurgt dig hvad du tænkte, du kender jo da en del hund i området smiley

 • #13   21. maj Har du spurgt til det med voksne hunde på et hvalpehold, Michelle?

 • #14   21. maj Ja du kan jo altid blive positiv overrasket.

  Jeg har klikkertrænet hund, kat og hest, og har altså ikke stået og smasket smiley

  når først dyret har fanget at klik = du er dygtig,der er godbid på vej så er det bare at holde øje med dyrets kropssprog smiley

  Dog er det ikke alle dyr (her tænker jeg individer) der fanger det smiley Har oplevet flere katte og heste ikke fangede det (eller bare ikke gad det trick-gøjl) og så må man jo finde på noget andet smiley

  held og lykke med det, om ikke andet så lærer du måske noget alligevel (fx hvad man IKKE skal gøre selvom træneren siger det modsatte :p)


 • #15   21. maj Isabelle - nej, det var stort set umuligt at komme med spørgsmål til træningen i går.
  Jeg fik sneget et måske lidt flabet spørgsmål til brug af halsbånd (vs sele) ind, men det måtte jeg også tage tilløb til flere gange, og jeg er da ellers ikke bleg for at afbryde, men der var simpelthen ikke lagt op til, at de ville have feedback eller spørgsmål, det var ren envejskommunikation.


 • #16   21. maj Jeg ville dog ikke tage legetøj med (mest fordi jeg ikke selv bruger det) (nu ved jeg ikke hvad du bruger), fordi jeg ikke vil ricikere pludselig at stå med en anden hund smiley

  I øvrigt hvordan kender hunden foreskel på om klikket kommer fordi den gjorde noget godt, eller naboen klikkede ved deres hund?

  Tænker især hvis de ikke er trænet i at klik = god hund "hjemmefra"

  (Jeg har ikke prøvet hold-klikkertræning)


 • #17   21. maj Jeg ville ringe eller skrive så. Men du kan selvfølgelig også håbe på, at træningen er en hel del bedre end introduktionen.

 • #18   21. maj Jensen - klikkeren er jo heller ikke ny for mig (selv om min 4 måneders hvalp altså åbenbart på onsdag bliver crossoverhund), så tænker at om nødvendigt må vi jo køre vores eget løb derude. Det er bare ærgerligt, fordi jeg faktisk håbede på lidt tips til forskellige udfordringer vi er stødt på, men har ikke indtryk af, det er noget, vi kan forvente hjælp til.

 • #19   21. maj Ah okay smiley Så misforstod jeg det lidt smiley

 • #20   21. maj Jeg har været på lidt klikkerkurser med reiki og oplevede ikke, at hundene havde problemer med at finde ud af, om klikket var til dem. Men hvordan det er, hvis hu den ikke kender klikker ved jeg ikke. Min kender det jo hjemmefra

 • #21   21. maj Bede pænt om at få pengene tilbage, ville nok være min første tanke.
  Jeg ville ikke træne et sted, med en hvalp, hvor legetøj som belønning var forbudt.
  Desuden bruger jeg aldrig sele så hvis hunden ikke må bære halsbånd så ville den komme uden snor smiley
  Hvordan hun/han udtaler klikker/clicker og ulveteorier ville jeg måske nok se stort på.
  Men hvorfor stå og udsende dæmpende signaler for kontakt?

  Jeg havde nok valgt et billigt dkk/dch hvalpehold og taget det jeg kunne bruge derfra samt nyde godt af miljøtræningen. Ellers afholder Canis grundfærdigheder for konkurrencehunde rundt omkring. Det tog jeg med Archie og det var fint nok.

  Jeg mener ellers generelt at man kan lære noget af alle. Om ikke andet så hvad man ikke vil gøre.
  Og træningen skader jo ikke smiley


 • #22   21. maj Hvad vil det egentlig sige at være "crossover"? smiley

 • #23   21. maj Okay smiley

  hvis du har lyst må du meget gerne skrive om det når du har været afsted (evt spørg lige træneren om det fra mig, hvis du har lyst :D)

  Det har nemlig undret mig en del smiley


 • #24   21. maj AG - vi er allerede på DCH-hold, dette var tænkt som supplement Så der var lidt hjælp til klikkeriet også.
  Og canis er jo fint og godt, men de har intet overhovedet i nogenlunde nærhed. Jeg bor ved Esbjerg og kan simpelthen ikke en gang om ugen køre til træning i Århus, Silkeborg, Holstebro e.l.

  Så jeg synes det er møg ærgerligt, men er jo så nok tilbage ved noget online og så må jeg jo skrabe samme til at kunne tage lidt weekendkurser indimellem


 • #25   21. maj Isabelle - hund der går fra at blive traditionelt trænet (med lokning osv) til at blive klikkertrænet.

 • #26   21. maj https://www.saxo.com/dk/klikkertraening-af-hunde_karen-pryor_indbundet_9788711165638

  jeg mener (men er ikke helt sikker) det er den bog jeg brugte til at lære om klikkertræning, og gik så selv over til kat og hest smiley


 • #27   21. maj Jeg er glad for at træne i Dch i Vejle. Men det er jo selvfølgelig ikke de samme trænere alle steder. Og det er da mærkeligt ikke at kunne få sine penge tilbage, når holdet er noget andet end det var lagt op til. ??

 • #28   21. maj Hvis jeg havde meldt mig til et hvalpehold, og det viste sig at bestå delvist af voksne/halvvoksne hunde, ville jeg kræve mine penge tilbage.

  Hvis du erstatter "det viste sig at bestå delvist af voksne/halvvoksne hunde ..." - med "det viste sig, at man ikke måtte bruge legetøj i træningen" - så er jeg helt enig.

  Hvorfor er det efterhånden kommet dertil, at vi for alt i verden ikke må lege med vores hunde under træning? Hvorfor forstår trænere ikke, hvor meget man får foræret, hvis man kører sin hund i den drift, den selv godt vil være i? Hvorfor er det et problem for mig, at andre på "mit" hold ikke har styr på deres hunde?

  Hvor er det trist for vores hunde ...


 • #29   21. maj Æv det lyder trælst. Det er rimelig dårlig stil hvis man ikke kan få sine penge igen, hvis det viser sig at man er kommet helt forkert.
  Jeg har da som kasserer i en DcH-klub en gang imellem betalt folk kontingtet retur, hvis de er kommet efter første eller anden gangs træning og har sagt at det slet ikke var dem. Det andet virker simpelthen for 'grådigt'.


 • #30   21. maj Martine, fordi det er nemmere at sige til én kursist at de ikke må lege med hunden, end det er at håndtere tre andre der bliver sure OG ikke har kontrol over deres hunde...


 • #31   21. maj #24
  Gud, jeg tror da også, at jeg kender stedet så. Har aldrig selv gået der, men jeg var til et foredrag med ejeren på et tidspunkt. Jeg husker det som ganske godt, men det er også maaange år siden, og den gang vidste jeg ikke selv særlig meget om at træne hund.

  Men så ved jeg da hvor jeg ikke skal gå til træning, hvis jeg skulle flytte tilbage til Esbjerg igen smiley .


 • #32   21. maj @28: Der heldigvis steder hvor leg med hvalpene på ingen måde er forbudt smiley Jeg gik på hvalpehold hos en privat med Clinton. Her var fokus belønning med leg og at kunne bevare fokus på fører selvom der var andre der legede med deres fører lige ved siden af osv. Det var virkelig et fedt hold. Bla. var det ikke møntet på et bestemt program for det var jo noget man kunne bruge uanset om man skulle gå DcH program, DKK LP, Agility eller jagt. På mit begynderhold (DcH) har jeg også introduceret leg som belønning; det er et hold, hvor de fleste 'bare' er familiehunde.

 • #33   21. maj Mette, fed tilgang! Ville sådan ønske at det var sådan man så på tingene flere steder, der er så mange steder hvor træningen måske er korrekt nok, men bare trist og demotiverende fordi man netop ikke får hundene op i drift...

 • #34   21. maj Jeg benyttede også en del leg med Easy på hans hvalpehold smiley

 • #35   21. maj Martine - det er også den del jeg er mest træt af. Sten er sådan ok madglad, men når der sker meget omkring han, så bliver han sådan lidt langsom og træt, hvis jeg kører 100% godbidder, hvorimod han kan holde motivationen og iveren, hvis der også bruges leg, og jeg har egentlig ikke så meget lyst til at træne og indlære ting, hvor han ikke er i nogenlunde rette stemning,hvis man kan sige det sådan.

  At det ikke er hvalpehold men mere hunde der skal trænes på ret kurs betyder dig også noget for udgangspunktet for træningen tænker jeg.

  Jeg synes i hvert fald ikke, jeg får, hvad jeg betaler for. Og netop leg synes jeg er underligt at forbyde i en trænibgsform, hvor man snakker så meget om motivation.


 • #36   21. maj Martine, fordi det er nemmere at sige til én kursist at de ikke må lege med hunden, end det er at håndtere tre andre der bliver sure OG ikke har kontrol over deres hunde...

  Så der er 4, der får lortetræning istedet for kun 3 - det gi´r mening smiley


 • #37   21. maj Præcis - men for træneren er det den nemmeste løsning (desværre min oplevelse flere steder smiley )

 • #38   21. maj På mit DC-hold er leg også velkommen. Vi blev allerede ved intro opfordret til at tage legetøj med. Nu har jeg kun været der to gange, så ved jo ikke helt, hvordan det kører endnu, men jeg mangler måske lidt mere input til brug af leg som belønning (fokus er helt klart på godbidder, men hvor leg som sagt på ingen måde er forbudt).

 • #39   21. maj "det gi´r mening" for træneren - desværre smiley

 • #40   21. maj Og det er i øvrigt helt sikkert besværet med andre førere, der gør udfaldet for brug af legetøj på klikkerholdet. Der var intet negativt sagt om fx stress osv som ofte er begrundelsen. Kun at det ville blive alt for kaotisk, hvis vi alle sammen kastede med bolde osv.
  Og så opdelte hun jo i primær forstærker (mad) vs sekundære forstærkere (leg) og fortalte en historie om en spækhugger, der ved hånden af sin træner, fordi han primært brugte sekundære forstærkere... jo jo... Så husk at bruge godbidder, er moralen vist?


 • #41   21. maj På det DKK hvalpehold vi startede på for 8 år siden lærte vi på første hold at lege med vores hund og hvor vigtigt det var i træningen smiley meget enig med Martine.

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 61 Følgere: 963 Emner: 189 Svar: 5.701
  #42   21. maj For det er jo et hold for træning af spækhuggere smiley

 • #43   21. maj - Og vi har hørt om MANGE hvalpe, der bed hænderne af deres ejere smiley

 • #44   21. maj Altså retfærdigvis skal siges, at hun også tilføjede, at helt så galt går det jo ikke med vores hunde smiley
  Men pointen var vist, at mad bare er bedst.
  Men det kommer dælme da an på hunden. Ja, reiki ville have været slemt skuffet, hvis han fik en bold i stedet for mad. Men sten synes legetøj er fantastisk, så hvorfor afskære sig selv fra en god belønning, der oveni købet er med til at holde både humør og motivation høj?


 • #45   21. maj Jeg vil også træne spækhugger!!!!

 • #46   21. maj Altså med hvalp (og dermed hvalpetænder) i huset synes jeg faktisk sammenligningen med spækhuggere er ganske passende smiley

  Nu er tandskifte heldigvis godt i gang smiley


 • #47   21. maj Kan du ikke tage noget trækkelegetøj med. Og så smide små legesessioner ind i træningspassene?
  Så belønner du jo stadig med godbidder. Og får mulighed for at køre lidt mere drift på.
  Ved trækkeleg er hunden jo ved dig og dermed ikke så forstyrrende som ved boldkast.
  Hvalpene bider ikke så hårdt som spækhuggere så bare medbring plaster, så kører det. smiley


 • #48   21. maj AG - jo det var også sådan noget jeg havde tænkt. Og så laver vi faktisk også lidt "jagtleg" med godbidderne af og til - det giver ikke det samme som legetøj, men mere end bare at hælde dem i gabet på ham. Han ER bare ikke så motiveret for en kedeligt præsenteret godbid som for en fest med leg og spas.

  Og så sagde de jo kun ingen legetøj. Der blev ikke sagt et ord om afstandsbelønninger (dåsemad, nam nam) smiley

  Jeg har en hel kasse med forbindingsmateriale fra hesten, så det kan ikke gå helt galt smiley


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 9 Emner: 10 Svar: 3.470
  #49   21. maj Uanset hvilken begrundelse man har er den ikke god nok. Det er jo en manglende forståelse for det at træne hund. Hvordan kan man så tage penge for samme. • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 61 Følgere: 963 Emner: 189 Svar: 5.701
  #50   21. maj Afstandsbelønning? Det kender jeg ikke.

  Hvad med en dummy? Det er jo sådan set ikke legetøj smiley men den kan sagtens ruskes, og trækkes i


 • #51   21. maj Jeg sånen IPO-dommer lave et lille trick efter hun havde været til sporprøve - hun trak en handske op af lommen.... (man må ikke belønne hunden før efter dommerkommentarer)
  Fin legebelønning, tydeligvis, men legetøj var det jo ikke.

  Så kør noget krudt på en handske og brug den i træning, den kan man både lave jagt- og trækkeleg med smiley

  Ærligt, så ville jeg ikke bruge min tid der, men ærgerligt med spildte penge. De bondefanger lidt.


 • #52   21. maj Salla - canis kalder det doggie-zen og der findes flere andre navne for det, så prøv at søge, det er faktisk et god et redskab (og kan være meget andet end mad)

 • #53   21. maj CH - jeg tænker det vel altid kan give lidt mulighed for at sidde og kigge på andre hunde eller noget.

  Men ja, da jeg tilmeldte mig talte jeg jo lidt med træneren, og jeg synes det er lidt frækt, at hun, når jeg fortæller lidt om mig selv, hunden og vores træning ikke lige nævner, at vi faktisk ikke må bruge legetøj, at det faktisk ikke er et hvalpehold (som jo er det jeg tilmeldte og det hun på mail har bekræftet, at jeg har tilmeldt) osv.
  Noget af det kan man sige, at det er selvfølgelig ikke åbenlyst for dem, at det ikke vil være et hit for mig, men der er godt nok noget af det, hvor jeg synes de burde have sagt noget FØR man skal lægge pengene. Jeg er ikke millionær, så synes 800 for 6 gange træning er meget bare at have smidt ud af vinduet...

  Og handsken vil jeg da lige bruge tid på. Han stjæler allerede min fars arbejdshansker at spasse rundt med hver gang chancen byder sig, så det burde ikke være svært lige at implementere i træningen også.


 • #54   21. maj Salla, jeg tænker afstands belønning, er en udlagt belønning, som først må tages efter udførsel af en eller flere øvelser.
  Her bruger jeg det også i vores træning, det er super til når vi går hele rally baner op til 20 skilte, uden at have belønning på sig, så det minder mere om en rigtig prøve situation, plus det er super til at skabe fart og motivation for Sam, når han får lov til at løbe ud efter sin belønning smiley


 • #55   21. maj Altså, hvis du har på skrift at holdet er solgt som et hvalpehold, så ville jeg bare ta' den mail og be' om pengene tilbage - jeg ville ikke gå på et hold hvor jeg nærmest på forhånd var skuffet...

 • #56   21. maj Trine - har modtaget mailkvittering for betaling og det er tykt understreget, at beløbet ikke refunderes (Der er sågar nævnt forskellige eksempler), så tænker ikke, jeg får noget som helst ud af at prøve. • #57   21. maj Hvis du har købt én vare og fået leveret en anden, så kan de sige herfra og til månen at beløbet ikke refunderes - de skal levere den vare der er købt, alt andet er ulovligt iht købeloven...

 • #59   21. maj en dårlig reklame er langt dyrere end at betale pengene tilbage smiley

  Ville også bede om at få pengene tilbage med det samme.

  Som træner forstår jeg slet ikke de trænere der ikke vil bruge leg som belønning. man får jo en helt masser foræret ved at bruge det.


 • #60   21. maj Måske kan træneren fastholde, at det ER et hvalpehold - som et par unghunde bare lige har fået lov til at deltage på smiley

  Har du tjekket Trustpilot, Michelle?


 • #61   21. maj Men når det så er sagt, du kan ikke reklamere over at de ikke belønner med legetøj, det er dit eget ansvar at spørge ind til detaljer der har betydning for dig - men du KAN reklamere over at have tilmeldt dig et hvalpehold når du er endt på et hold hvor der også er voksne hunde (medmindre hvalpe i træners øjne er alle hunde under eks 10 måneder...)

 • #62   21. maj Jeg fatter godt nok heller ikke alle de trænings pladser der ikke vil have leg som belønning?

  Damn... Det ville være kedeligt at lave lydighed med Sam uden brug af trække leg i et lækkert skind.. Gaaab. • #63   21. maj Det må ganske enkelt handle om at belønning med godbidder er det nemmeste for træneren at administrerer: Det er så nemt at forklare og så nemt for folk at forstå. Det kræver nok lidt mere af træneren at skulle lære 6 kursister at lege med lige præcis deres hund. Og hvis man hører til den stressforskrækkede del af trænersegmentet så er leg jo unægteligt lidt svært at have med at gøre smiley
  Hvad har de tænkt sig at gøre hvis de står med en hund, der ikke er madglad ? Kan man mon så overhovedet forvente at de kan hjælpe en videre ?


 • #64   21. maj Ja, eller en træner der insisterer på at det eneste legetøj der må bruges er en bold i snor som IKKE må kastes - og man har en hund som ikke kunne være mere ligeglade med bolde medmindre hun får lov at løbe efter den ??

  (Eksempel taget fra det virkelige liv smiley )


 • #65   21. maj Jeg vil kontakte dem og sige holde ikke leve op til hvad du har meld dig til, da du regnede med det var en hvalpehold. Vil helt klart klage.

 • #66   21. maj Isabelle - der har jeg så ikke, men det er jo også nemt for en virksomhed at få slettetvfårlige anmeldelser, så tænker ikke den er så retvisende. Men har læst erfaringerandre steder, har snakket med dem jeg nu er rendt på, der har trænet der osv. Har så åbenlyst ikke fået spurgt om derigtigecting, for det var fx slet ikke faldet mig ind ag spørge, om man måtte bruge legetøj - den slags tager jeg jo som en selvfølge.
  Men jeg har jo nævnt netop belønning for træneren, som jo så havde kunnet sige, at den slags belønning bruger de ikke, når nu hun kunne høre, at det gør jeg.

  Jeg tænker, at selve træningsmetode, belønning mm kan der ikke klages over, eftersom det jo er en smagssag og at jeg bare ikke lige er så begejstret giver jo ikke ret til penge retur.

  Og Jeg vedjobikke, hvordan holdet fordeler sig på hvalpe og unghunde/voksne, blot havde de kursister jeg talte med i går ikke hvalpe. De havde alle unghunde, der var kommet lidt skævt fra start. Men der kan jo være hvalpe med også...

  Og at gå videre med evt klage er trods alt måske lydt overkill for 800 kr


 • #67   21. maj Jeg synes faktisk at flere ting er problematiske, OGSÅ den med ulve og smaske/gabe mm. Hvis en træner tror på, at det er sådan vi skal kommunikere til vores hunde, og sådan der skabes kontakt, hvordan læser vedkommende så samspillet mellem hund og ejer?

  Ikke sagt, at en træner skal have svar på alt i universet og fundet verdens 8. vidunder, men jeg forventer som det mindste, at denne med nogenlunde kompetence kan observere samspillet mellem hund og ejer - og give feedback på dette.
  Hvis træneren mener at slikken om munden, smasken osv er essentielt for kommunikationen, så VIL der et eller andet sted gå noget helt grundlæggende galt.

  Hvordan man udtaler klikker/clicker ja, det er ligemeget, men alt det andet vil unægteligt påvirke de råd man giver og den træning man tilbyder.
  Jeg synes det er super ærgerligt for dig, Michelle, og det viser bare at man kan blive overrasket uanset hvor meget forarbejde man prøver at gøre.


 • #68   21. maj Funke- selvfølgelig er det ikke vigtigt for kvaliteten af træningen, hvordan man skriver klikker... Det gik bare hen og blev et irritationsmoment, sikkert fordi der kom så meget vrøvl.

  I øvrigt er det ikke smasken mm for at opnå kontakt, men for at gøre det rarere for hunden at holde den.

  Yderligere blev nævnt bla at bruge lyde (Altså sådan nogen klikkede med tungen o.l.) for at "lokke" hunden til længere kontakt. Og her står jeg så (også) lidt af - er pointen med klikkertræning ikke netop, at man ikke skal lokke, snakke mm hele tiden fir at holde kræet fokus på opgaven?

  Jeg er på ingen måde fanatisk klikker. Jeg lokker når det giver mening for mig, sjaler når det virker osv.
  Men noget så basalt som kontakt skal da helt ikke kræve en hel lydstrøm for at holde, så fungerer kriterier og belønningsfrekvens da ikke helt optimalt.

  Nå, men alt i alt, så var jeg vist bare ikke imponeret.


 • #69   21. maj øv jeg ville bede om pengene igen...

  Jeg undrer mig over stedets politik om ikke at betale retur. Det er dårlig stil


 • #70   21. maj Øv, hvor træls.
  Jeg ville nok alligevel prøve at ringe eller skreve og høre om det er muligt at få penge retur. Jeg har selv hundeskole og har nedskrevet nogle "skrappe" retningslinjer om at tilmelding er økonomisk bindende og den slags. Men hvis der er en der skriver og siger at det der SLET ikke er noget for dem, deres hund er blevet syg eller de troede det var noget andet, så betaler jeg som regel pengene retur (afhængigt af situationen).

  Jeg har oplevet alt muligt med i forhold til betaling. Fx at melde sig til og dukke op uden at have betalt, love at de betaler så snart de kommer hjem, for at "glemme" det og dukke op og lave samme nummer ugen efter. Eller at de vil have rabat eller ikke betaler hele beløbet, fordi de ikke kan komme to gange. Eller at de har betalt og dagen inden holdet starter vil de gerne melde fra og have pengene retur. Meget er dog blevet bedre med kortbetaling og mobile pay.
  Derfor har jeg formuleret ret strenge retningslinjer i for betaling. Men jeg bryder dem gerne, hvis jeg synes det er rimeligt.


 • #71   21. maj TS, har du snakket med dem om problematikken og om muligheden for at få penge tilbage?

 • #72   21. maj Trine - nej, som nævnt var der ikke ligefrem lagt op til samtale hverken før eller efter introen, og med måden der er skrevet på i mailen, tænker jeg ikke umiddelbart, man får noget retur uanset årsag.
  Men ud fra hvad Randi skriver, kan det jo være at det bare er sådan en standardtekst, så tror jeg vil prøve at spørge alligevel.


 • #73   21. maj Jeg havde af princip kørt sagen - også for 800 kr.
  Hvis de er betalt via banken, kan du underskrive en tro og love erklæring på at dit købte HVALPEkursus ikke er udleveret, og så kan de føre pengene tilbage på din konto.

  Held og lykke.


 • #74   22. maj Nå, men update herfra. Jeg endte med at tage afsted og det er jeg faktisk glad for - jeg er ikke sådan "Yay fedeste hold ever", men de har dælme ikke været gode til at præsentere holdet i mandags.

  Det viste sig at være rent hvalpehold - har åbenbart siddet sammen med samtlige folk fra et andet hold til intro.

  Ang legetøj, så slæbte jeg en gid gammel sur som med - sådan en er mega hit her i huset. Og jeg blev ikke lynchet for at bruge den hist og pist. Og som kæmpe overraskelse, så var der faktisk et lille segment om leg med hunden, hvordan, hvorfor osv og så ud at lege i praksis. Jeg ærgrer mig stadig over, at det ikke er implementeret som belønning ynder træning, men det er i hvert fald ikke fy fy at lege sådan generelt, og måske vi så fint kan fortsætte lidt trækkelege mm (selvom boldkast vist næppe kommer på menuen smiley )

  Og der var ingen smasketvang smiley faktisk blev det slet ikke nævnt... måske de regner med man husker det fra intro smiley

  Der var øvelser der ikke gav mening i nogen lydighedssammengæng jeg kan se, så dem sprang vi over. Der var advarsel om at det der sit og dæk er slidsomt, så faktisk bør man (næsten) slet ikke bruge det før vovse er udvokset mm. (Træners hund skal åbenbart først lære dæk, når den er to år) Så ja, nogen ting er vist barekommet i ignorerkassen, men der var også lidt brugbart med... og ikke mindst er det få hunde på en stor plads (hvalpeholdet ved DCH er lidt trangt, særligt når man har vovse med ikke verdens største fokus), så man kan lidt selv bestemme, hvor udfordret man vil være... god mellemting mellem "hjemme uden forstyrrelser" og "DCH, hvor der trænes 4-5 hold + agility lige ved siden af.

  Så helt spildt er det ikke tænker jeg. Jeg tror ikke jeg får helt de ting ud af det, jeg håbede, men jeg tror der kommer noget brugbart alligevel.

  Så lidt forsigtigt erklærer jeg mig (lidt) positivt overrasket.


 • #75   22. maj hvor dejligt smiley

 • #76   22. maj Ja for dælen.

  Altså, det er jo ikke sådan, at jeg nu går fundet mig min nye guru eller noget smiley

  Men i det mindste føler jeg ikke, at pengene lige så godt kunne skylles ud i toilettet. Et eller andet skal vi nok få med derfra, hvis ikke andet, så en bedre evne til at fokusere på arbejdet.


 • #77   22. maj Det lyder da positivt i forhold til dine forventninger tidligere, tænker jeg smiley

 • #78   22. maj Ja for pokker - de bør virkeligt arbejde på den intro der. Det var jo totalt dræbende for enhver motivation.

  Jeg ærgrer mig noget over, at leg er så nedprioriteret og nævnte faktisk muligheden fir mere leg i dag uden at blive helt afvist, så hvem ved... måske jeg får ændret reglerne inden vi er færdige smiley

  Indtil da hygger Sten og jeg med sokken, når vi tror ingen kigger smiley


 • #79   22. maj sådan smiley det var godt nyt

  jeg synes du skal sige det til dem så de kan ændre deres intro


 • #80   23. maj Godt det var meget bedre end forventet. Det kunne næsten heller ikke gå den anden vej. Dejligt at føle man får et eller andet for sine penge.

  Det er første gang jeg hører at det er opslidende at sitte og dække. ; )


 • #81   23. maj Diva - ja så er det da ikke helt spildt. Tænker pengene kunne være brugt bedre, men i hvert fald får vi nu noget for dem.

  Ja den var også ny for mig. Det ser dælme skidt ud for landets lydigjedshunde...


 • #82   23. maj Opslidende at træne sit/dæk?
  Hvor længe træner de da????
  Øvelserne skal ikke overdrives men de er da muskelopbyggende.


 • #83   23. maj Ja den udmelding er lidt mystisk men heldigvis men at sortere fra smiley

 • #84   23. maj Sit og dæk er da noget hvalpene gør helt af sig selv smiley

 • #85   23. maj I grunden sjovt, så kloge hundemennesker er - især hvis de laver en træningsplads og tager penge for at undervise andre mennesker ....
  Jeg så igår på facebook, et klip fra ZOO om pandaerne - hvordan de trænede dem til forskellige ting, for at gøre det nemmere ved dyrlægetjek, blodprøvetagning, tandundersøgelser etc.
  Og, så trænede de hannen i at stille sig op på bagbenene og sætte sig ned igen - og igen op på bagbenene og ned igen ..
  Dette fordi en pandaparring iflg hende træneren, er ret lang og anstrengende og pandaer fra naturens side ikke har de mest stærke bagpartier - så derfor trænede man ham, så han blev stærkere og nemmere ville kunne gennemføre en parring, når den tid kom.

  Det er godt, at hun ikke har hørt om den hundeskole du går på, Michelle .. for så var det jo gået helt galt smiley


 • #86   23. maj #85 jeg dør af grin, kan se den træning for mig af en panda... ?????? Hvordan mon de kan holde til at parre sig i det fri???????

 • #87   23. maj Michelle - de er ikke ret gode til det og det er derfor, man er så opmærksom på at lave avlsprogrammer til dem, da de åbenbart er ret vigtige at holde liv i.

  Hvorfor synes du det er til at dø af grin af, at man træner en panda til at præsentere sin pote igennem et gitter feks?
  Eller til at gabe højt op, og sætte munden op til tremmerne, så man kan kigge den ind i munden?
  Eller til at lægge sit forben ud igennem tremmerne, og ind i sådan en anordning, hvor den så holder fast i en lille stang med forpoten, så man kan tappe blod af den?

  Er det bedre, at sedere den hver gang den skal undersøges?


 • #88   23. maj Martine - er du sikker på pandaen var ordentligt udvokset inden træningen begyndte, ellers holder den jo ikke længe smiley

  Michelle - tænker pandaen i det fri bevæger sig mere og dermed er naturligt styrket?


 • #89   23. maj Jeg har også fornyligt hørt det med at sit og dæk skulle slide på hundene og undre mig virkelig meget over det. Man kan jo bruge stillingskift som styrkelse af bagparten; det er sågar noget jeg har hørt en dyrlæge sige.
  ... der er altså bare nogen der ynder at pakke hunde ind i vat smiley


 • #90   23. maj Michelle - det ved jeg faktisk ikke, men den så da OK stor ud smiley

  De bevæger sig ikke ret meget i naturen faktisk, da de bruger omkring 15 timer om dagen på at æde ... imo en latterlig bamse, der kun kan æde ting, der ikke giver ret meget næring og derfor skal indtages i enorme mængder - og derudover, er ræserdårlig til at formere sig .. så hvis det ikke var fordi den var "kær", så tror jeg faktisk ikke, der havde været den store interesse i at gøre så meget ud af at hjælpe den til at overleve smiley


 • #91   23. maj Martine, jeg synes det er genialt når de træner dyrene til den slags og netop derfor kan undgå at bedøve dem. Det var angående træningen af bagben jeg grinede af, kunne bare se det for mig, og Michelle har nok ret i at det muligvis skyldes manglende naturlig motion at man gør det.

  Når alt kommer til alt er jeg jo ikke ekspert i pandaer:D


 • #92   23. maj Michelle - fair nok, jeg misforstod dit indlæg bare, sorry.
  Det var ret sejt at se, hvor meget de kunne få dem til. Især den der med at de lagde "armen" og holdt fast i en anordning, så de kunne tappe blod fra dem smiley


 • #93   23. maj Det er fint nok så må man udtrykke sig lidt bedre, det er svært altid at få med hvor seriøs eller useriøs, sjov man er:D Jeg tænkte egentlig også de er sindsygt dygtige og jeg burde gøre det lidt mere i det så min hund fx gad få kigget øje uden at slå kolbøtter hos dyrlægen ?? Men tænk engang hvor mange ting man høre om vores hunde ikke kan lide, som muligvis kunne trænes på denne måde. Bare det at få klippet negle er jo en udfordring for mange.

 • #94   23. maj Børstning, tandtjek og negleklipning var en udfordring på reiki, så her jeg jeg gået alle ind ned Sten med det resultat, at sidder jeg i "måske skal vi kigge tænder nu position" i køkkenet, så kommer han susende og puffer til mine hænder ala "hiv nu fat i gebisset så jeg kan få kiks" smiley

 • #95   23. maj Michelle: Jeg har ikke rigtigt skulle bruge dæk, for bruger kun sit til jagttræning og i det daglige. Derfor har jeg for nyligt opdaget at hun er elendig og har husket mig selv på at træne det lidt hver dag, hvilket nu betyder at Ziva tror at hvis vi får øjenkontakt og hun smider sig ned så kommer der godbid smiley Det er ret komisk og viser at jeg troede vi trænede det på håndtegn, og Ziva var ikke i tvivl om at det trænede vi på øjenkontakt.

  Men dygtige Sten smiley


 • #96   23. maj #94

  Fedt !!! Min han æder hovede og .øv af alt, der ikke er mig, så han er iført mundkurv når han er hos dyrlæge desværre smiley
  Min lille tæve er ekstremt menneskeglad men "du skal IKKE røre mig i munden" - så jeg tror da lige jeg vil lave en Sten på hende smiley
  Det andet er noget sjusk imo.


 • #97   23. maj Martine - de første år jeg havde reiki måtte jeg lægge ham ned og sidde overskrævs på ham, mens han skreg og skreg, når jeg klippede klør. Han fik lært at affinde sig med det, men glad for det blev han aldrig. Han kunne også kun børstes uden Gaia i rummet, for var det træls for ham, så skulle det fandme også være det for andre, og eftersom man ikke bed eller "råbte" af mennesker, måtte det jo gå ud over hende.

  Det cirkus gider jeg ikke igen, så Sten har lært at lægge dig på først den ene side og blive børstet, så op og kiks og så ligge på den anden side og blive børstet.
  Neglene sidder man til, og så springer man op efter kiks efter hver pote. Ville egentlig gerne gøre det liggende, men det kommer nok på et tidspunkt.
  Tænderne kommer han på signal og lægger hovedet i hånden, så kigger vi og så kastes der godbidder i gabet (og så ryger hovedet i hånden igen, det KUNNE jo være, det virkede mere end engang smiley )

  Så er det sig nemt at ordne hund - skønt smiley


 • #98   23. maj Så godt du får trænet håndtering med Sten helt fra begyndelsen, det var en af de fejl jeg ikke fik gjort med Sam fra starten af, han har aldrig kunne lide at blive rørt ved og håndteret på forskellig vis, det har vist sig at være en kæmpe fejl ikke at arbejde på netop det.

  Så jeg har brugt mange måneder på at træne frivillig håndtering og mange forskellige håndterings scenarier med Sam nu, inklusiv en masse frivillige personer, for at lærer ham at fremmede også kan rører ved ham, samt mange dyrlæge besøg der kun er stået på ro på, nus, godbidder og frivillig håndtering.
  Det har seriøst givet pote nu, vi er ikke i mål endnu, for han skal stadig iføres mundkurv hos dyrlægen, men vi er godt på vej smiley


 • #99   23. maj Jeg har aldrig været på hold hvor man ikke måtte belønne med legetøj. Lucky me smiley

Kommentér på:
Træning ikke som forventet...