{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
514 visninger | Oprettet:

Tandskifte - er det helt skævt? {{forumTopicSubject}}

Ja jeg har jo ikke haft hvalp før og dermed heller ikke oplevet tandskifte, så ved ikke om man fluks skal begynde at trække tænder ud, eller om det retter sig.

Sten har en kindtand, der er begyndt at komme frem, men synes den kommer temmeligt højt oppe mod ganen.
Hans fortænder er også kommet noget bag, hvor de skulle ende, men er jo så endt på rette sted, efterhånden som de er vokset helt ud, derfor er jeg i tvivl, om kindtanden mon gør det samme.

Jeg har forsøgt at tage billeder, men det er dælme ikke nemt at holde gabet åbent, mens man forsøger at fotografere, men håber det er til at se trods alt.

Hvad siger i, afsted til tandlægen, eller vente og se om den lander på rette sted?


Kommentarer på:  Tandskifte - er det helt skævt?
 • #1   9. jun 2019 Og lige et til

  profilbillede
 • #2   9. jun 2019 Nones kindtænder sat også så langt inde, de rettede sig altså fint. Hvor gammel er det sten er nu?

 • #3   9. jun 2019 Ok, så kan jeg nok godt tage det med ro smiley

  Han er 5 mdr


 • #4   9. jun 2019 Ja, jeg vil mene det er tidligt endnu at gøre noget. En uge så jeg sikker på du kan se en forskel.

 • #5   9. jun 2019 Det kan sagtens nå at ordne sig. Jeg har set parallelle k9, hvor den alligevel blev skubbet ud naturligt.
  Kødben og tålmodighed smiley
 • #6   9. jun 2019 Super, så venter vi lige.
  Vi bøvler jo lidt med bisserne. Han er ved at have sig et ret gedigen overbid (ca 1 cm), så for ikke då længe siden fik vi pillet de underste hjørnetænder ud, dels fordi de gik op i ganen og dels fordi tandlægen sagde, at det kunne give plads/mulighed for underkæben til at vokse, så ud kom de.
  Så blev lige helt bekymret for, om vi nu skulle til at bøvle mere med bisserne... forventer jo allerede en omgang mere, når hjørnetænderne er kommet frem engang (uanset hvad man hører, så tvivler jeg på, biddet retter sig i løbet af tandskiftet).


 • #7   9. jun 2019 Åh lort. Siger hende der er 17.000 fattigere pga to hjørnetænder ! Håber stens tænder bliver fine og helt normale !

 • #8   9. jun 2019 Altså ud over dyrlægeregningerne er det jo ligemeget - han er ikke købt til avl.
  Han havde korrekt bid, da han var 9 uger, men allerede efter et par uger var der et lille overbid og pt er det på knap 1 cm... så jeg bliver overrasket, hvis han ender ud med korrekt bid.

  Men hold da kæft hvor er det dyrt at få hevet sådan et par hvalpetænder ud smiley
  Man skulle tro det var billigere, når nu de ikke har samme rødder som voksentænder, men nej nej, det var sgu lige så dyrt, som da reiki måtte have fjernet efter et uheld smiley


 • #9   9. jun 2019 Ja helt sikkert. Det ville være en træls fejl, hvis man ønsker at udstille! Ja, det er bare rigtig dyrt ! Og mange forsikringer tager ikke tænder .

 • #10   9. jun 2019 Jeg har dyrekassen og de tager den ikke. Er så heller ikke stødt på andre, der dækker ved tandstillingsfejl, da jeg søgte forsikring.

  Jeg tror i øvrigt dommeren ville grine lidt af os, hvis vi mødte op på en udstilling,uanset overbid eller ej smiley


 • #11   9. jun 2019 Nej agria har en tillægs forsikring til tænder, fandt jeg ud af. Men der havde jeg valgt dyrekassen hele svineriet med fuld dækning og tillæg for hd ovs. Men ikke tænder. Det manglede da bare.

  Hvorfor tror du dog det smiley er han ikke udstillings værdi da


 • #12   9. jun 2019 Altså han render jo stadig rundt med røven bar, fordi han åbenbart ikke finder det nødvendigt at få rigtig pels på de sorte områder smiley
  Halen har dog langt om længe fået antydningen af lidt fane.

  Og så tror jeg ikke, han bliver ret stor (men det er selvfølgelig ikke så vigtigt i hvalpeklasse). Han tager ikke længere så meget på uge for uge og er nu lige under 13 kg, så en lille fyr er han. Tænker ikke han når meget over 20 kg som voksen. Hvis han da når over smiley

  Men altså, han er jo heller ikke lavet med udstilling for øje. Hans søster blev dog BIR hvalp på en mindre udstilling i sidste uge - hun er så også noget kønnere, sådan ift pels, farve mm smiley


 • #13   9. jun 2019 Åh på den måde ! Han er da så charmerede smiley 13 kg, det vejede Nones som 12 ugers smiley

 • #14   9. jun 2019 Jeg synes Han er vældig fin, men tvivler på en udstillingsdommer er enig smiley
  Jamen næsten alle hans søskende er og så lidt større, men tvivler på nogen af dem når op på samme størrelse som den typiske udstillingsaussie (Og det er jeg da også helst fri for).

  Hvor stor er nones nu?


 • #15   9. jun 2019 Skidt med udstillings dommerne ! Jeg kan godt forstå du er fint tilfreds !

  Nones er omkring de 37 kg nu.


 • #16   9. jun 2019 Der skulle være noget af en aussie for at nå derop smiley smiley

  Opdrætter spåede kuldet til at ende omkring 24-26 kg. Jeg tror ikke Sten når helt der op, men flere af hans søskende kunne godt tror jeg. Han følges vægtmæssigt ret fint med to andre i kuldet, resten er et par kg større (De er 11 i alt)


 • #17   10. jun 2019 Det er da også en rimelig vægt 26 kg, hvad er standarden ? Troede ikke de blev så tunge faktisk. Men det er svært, lige pludselig så kan de tage et ordentlig ryk opad. Det er alligevel en forskel et par kilo, er det hanner som gerne vejer det mere ? Eller blandet.

 • #18   10. jun 2019 Det svinger MEGET. Har set dem helt ned til 14 kg og helt op til 35.
  Gaia vejede 20 på en god dag og hun var noget mere spinkel end dem vi ellers mødte.

  Nu er det jo ikke så ofte jeg spørger folk hvad hunden vejer, men ud fra tråde i en FB- gruppe tror jeg 28-32 kg er ret almindeligt.
  Og ja, hannerne er typisk tungere. De er oftest både kraftigere og langt mere pelsede.


 • #19   10. jun 2019 Hold da op, der var søreme noget forskel. Der skal virkelig kigges linjer for at finde ud af hvad man ønsker. Men en flot hund og nok også til det bedre, at vægt og udseende er så forskelligt

Kommentér på:
Tandskifte - er det helt skævt?

x