{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.194 visninger | Oprettet:

Amstaff avl uden stamtavle? {{forumTopicSubject}}

Med de mange medie omtaler om netop denne race, mener jeg virkelig dette er et emne vi bør berøre.
I lande som Sverige er amstaff blevet ulovlige og det er min overbevisning at dette også sker i DK inden alt for længe.
Hvad kan man så gøre for at forebygge at det sker?
Jeg mener helt bestemt at ulovliggøre avl på tavleløse amstaff vil afhælpe problemet. Ikke med det samme, da der jo stadig er mange uden tavler i dk, hvor man ik kender deres ophav og derfor INTET kan sige om deres psykiske arvelige sundhed. Men det vil med tiden komme mange af problemerne til livs.
Der er flere rigtig gode amstaff kenneler i dk, som gør et fantastisk arbejde indenfor avl med amstaffen og for at komme racen til gode er min klare holdning at man bør lade DKK avlerne om at få racen tilbage på rette køl.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Amstaff avl uden stamtavle?
  • #1   15. maj 2007 På den måde kender man hundenes ophav, de er ik pitt-blandinger og hundene er mental testet. Jeg tør godt æde min gamle hat på at de hunde der skaber problemer er uden tavler de aller aller fleste af dem. For man aner simpelthen ik hva sidder i den anden ende af snoren.


  • #2   15. maj 2007 Altså, jeg er enig med dig i at tavlepåbud er en god idé (og før folk kommer for godt i gang er der altså ingen der har sagt at alle uden tavle skal aflives), men jeg mener ikke at Amstaff er ulovligt i sverige.. Norge måske, men jeg ved det ikke

  • #3   15. maj 2007 De ska neutraliseres de amstaffs uden tavler, så man er sikker på den onde cirkel ik fortsætter.

    Altså kastereres og steriliseres *S*


  • #4   15. maj 2007 Øhhhh jeg bor så i Sverige - amstaffen er bestemt ikke ulovlig der og det er pittbullen faktisk heller ikke.
    De har lavet forslag om at give ejeren en advarsel første gang der sker en skade, 2. gang snor og mundkurv, 3. gang fjerne de hunden, anskaffer ejeren sig en ny hund og det gentager sig mister han retten til at holde hund.

    Enig i at alt avl uden papirer på bl.a. amstaff skulle forbydes ved lov og det skulle koste rigtig mange penge i bøde hvis man havde en.
    Så syntes jeg også at forsikringsselskaberne skal hæve deres præmier helt vildt på blandingshunde af visse racer, ligesom unge under 25 år næsten ikke har råd til at forsikre deres biler.


  • #5   15. maj 2007 når blev amstaff ulovlig i sverige???
    pitbull er jo lovlig der henne...


  • #6   15. maj 2007 Jeg går ind for man slet ikke skal avle på tavleløse hunde.

    Jeg synes alt for mange hunde hvert år må lade livet, sunde og raske til, det er nødvendigt med alle de kuld der er fuldstændig uden nogen form for kontrol. Det gælder alle racer og blandinger.

    Jeg ønsker ikke at støde nogle herinde, har selv blanding, men det er altså min holdning.


  • #7   15. maj 2007 Lars M

    Ja.. det var egentlig også en god idé.. Problemet er bare at mange ikke tænker på forsikring før de står med hvalpen i armene, og så er der i forvejen en del der ikke forsikrer.. Flere af den slags ville nok ikke være en fordel.. smiley


  • #8   15. maj 2007 Jeg er så nok en af dem som mener at avl uden tavle ikke er ensbetydende med dårlig avl og agressive hunde. En hund med tavle kan være lige så sindsyg som en uden. det er jo oftes hundeejerene der er uduelige og ikke ved hvad de har købt og derfor ikke kan tage problemerne i opkøbet.

  • #9   15. maj 2007 enig med Linda A....

    ved af mange tavlehunde som er skøre ...


  • #10   15. maj 2007 Lars: Jamen er det så i Norge det er ulovligt? Jeg kiggede engang kenneler i Sverige og Norge og jeg mener nemli en masse amstaff kenneler måtte lukke pga af dette forbud...

    Maria: Dejligt at høre du er ansvarlig i dit hvalpekøb! Kennel mærke i sig selv er ik nogen garanti ofr godt alv, men det er avlrestriktionerne som kennelerne ska overholde og den eneste måde de kan få stamtavle hvalpene:-)

    Mao: Du må bar være kvikkere;-)


  • #11   15. maj 2007 Linda: Nej der er jo aldrig nogen 100 % garanti når man har med levende væsner at gøre, men det er da påfaldnende at så mange tavleløse amstaff ender i medierne? Jeg tror netop det er fordi man mere henvender sig til seriøse hund ejere ved kun at sælge hvalpe med tavle for de er jo dyrene og der er næsten altid en købsaftale der fastslår at man ikke må sælge hunden videre, så det sorte marked med amstaffen vil jo også blir utrolig meget reduceret. Ik så mange der blir solgt på et værtshus mere

  • #12   15. maj 2007 Trine. ja det er en mulighed med hundekørekort. Men opdrætterne skal måske også være lidt mere kritiske med deres købere end nogle er. Tror desværre mange bare tænker at nu skal de af med hvalpene, når de er ved at blive for store, og pyt med hvem der får dem. Desværre

  • #13   15. maj 2007 Linda A

    Som hundeejer BØR man sætte sig ind i hvad det er man vil anskaffe sig.
    Og hvor mange gør så lige det?
    Hvad siger tallet lige om alle de der "søger" nyt hjem i omkring 1. års alderen?


  • #15   15. maj 2007 Miss Pet. det lyder nu meget rosenrødt men sagen /virkeligheden er en anden. Mange vil gerne smide mellem 6-10000 for en hund og især i denne her tid hvor nogle racer er på mode., for det er jo smart at gå på strøget med X hund. Jeg mener helt klart at uvidenhed og useriøse købere er problemet og ikke hunden. Hvis hundene kom de rigtige steder hen fra starten og fik den rigtige træning og opdragelse var sagen en helt anden.

  • #16   15. maj 2007 Lars A: Ja forsikrings mæssigt.. Det er en god ide. Og dette burde være lovpligtigt at opdrætterne oplyste om dette inden køb af hvalpen

  • #17   15. maj 2007 amstaff er ulovilg i Norge... med de som er her er "fredet"

    http://www.amstaff.no/


  • #19   15. maj 2007 Ja det er i Norge - der er nogle af de gamle kenneler der er flyttet til Sverige.

    Linda: Grunden til jeg mener at det skal være forbudt ihvertfald med amstaff er jo at alle de gange der har været noget i avisen så har der stået at det er en blanding af amstaff og??. Amstaffen får et dunk i hovedet hver eneste gang. Hos de fleste amstaff kenneler er de jo ret gode til at vælge de fleste folk fra der ikke er ansvarlige nok til at eje sådan en hund - har du nogensinde set at ekstrabladet har haft en stambogsført amstaff på forsiden som har bidt nogen - det tror jeg ikke.


  • #20   15. maj 2007 Karin. Helt klart. Man ikke bare BØR Men SKAL sætte sig ind i den race man køber ellers kan man komme så galt afsted og ja det ender med at hundene på 1-2 år skal genplaceres eller aflives. men så starter de useriøse købere bare forfra og det var da ikke dem der var noget galt med - nej det var hunden og så kører den igen igen og igen.

  • #21   15. maj 2007 Linda A: Og hvis forældrene er brugt til kamp? Og taget fra moderen ved 5 ugers alderen?
    Det ved man jo vitterligt ik når hunden evt er fra Polen og hentet af en eller anden rocker?
    Kan man så stadig resocialisere den?

    Den tror jeg simpelthen ik på.
    Og hvordan vil man ellers sætte en stopper for at unge "smarte" drenge får amstaff? Jo, ved at sælge dem med tavler fra godkendte kenneler. Hvor opdrætteren siger NEJ til alle under 20 f.eks


  • #22   15. maj 2007 Lars. Hvad tror du så min race får? den var gal så sent som i går i ekstrablandet. Rottweilerblandning går amok og slår får ihjel og bider flere. Vores hunderacer er bare i søgelyset og det bliver sikkert aldrig anderledes.

  • #23   15. maj 2007 Jeg tror netop ik at de unge drenge har sat sig ind i racen inden de får en potensforlænger

  • #24   15. maj 2007 Morten....jeps... og jeg tror på det kan lade sig gøre at forlange tavle på disse hunde uden de store sværdslag.

    For min egen races vedkommende var det ikke muligt at skaffe sig sådan en med mindre man var aktiv jæger og havde været det gennem 5 år. Før dette var opfyldt kunne du ikke komme i betraktning til en hvalp!


  • #25   15. maj 2007 Nej det gør det nok ikke. Men sandsynligheden for at en rottweiler eller labrador blanding bliver forbudt er nok heller ikke så stor.
    Jeg tror nu heller ikke amstaffen bliver forbudt i Danmark foreløbig - så fornuftig er Justits Lene da


  • #26   15. maj 2007 Lars: jeg håber du har ret, men noget ska der gøres, det kan jo ik fortsætte som det gør nu!
    Modehunde, vorherre bevares, hva er det for en udvikling med levende væsner?


  • #27   15. maj 2007 Miss. Pet. Vi er enig om at hundehandel er noget lort og især når hvalpene ikke er vokset op under de rigtige forhold og fået den omsorg de skal have fra starten. Men som jeg skriver så er den også opdrætters ansvar at finde nogle gode købere hvad enten der er under eller over 20 år. Tror ikke man kan sætte nogen egentlig alder på hvor seriøs folk er. Selv var jeg da kun 23 da vi fik Tyson og han har været en af dem som man skulle holde nede. Ville våge at påstå at hvis han var kommet ud til nogen som ikke havde sat sig ind i hvad de havde købt så levde han ikke mere. For vi har sgu haft mange opgør i hans unge dage.

  • #28   15. maj 2007 Hmmmm - Der er ko folk der avler på alt hvad de kan komme i nærhenden af - om det er godt eller skidt.

    Det er den slags personer man skal begynde med - der findes jo folk som prøver at avle det rigtige matriale, så man får det bedste af det bedste.

    Men desværre oplever man at det er flertalet som ødlægger det hele, og som blæser på almindelig respekt både for mennesker og dyr..


  • #30   15. maj 2007 logger af her. God debat :O)

  • #31   15. maj 2007 Linda A: Det lyder til du har gjort et stort stykke arbejde for at få en dejlig sund ud af Tyson og det er jo det man gør som hundeejer.
    Nej du har måske ret i det med alderen, men hva ska man så gøre? Tavleløst avl ska efter min mening stoppes med den race.. (og mange andre race, men det er jo en anden historie *S*)

    Babett: Helt enig


  • #32   15. maj 2007 jeg er i dette tilfælde lidt delt, da jeg godt kan se at det kan være en fordel at amstaffen kun bliver avlet med tavle, men hva så med de andrer "aggrasive" racer ex. Rottweiler der har lige været en sag fra næstved og sidste år var der også sager hvor det var rottweileren der var indblandet... jeg tror lige meget hva så vil det kunne ske hva enten der er tavle på eller ej... og det med pitten i amstaffen og hva så... der er jo også pitt´s der fungere fuldstændig normalet og som super familie hunde rundt omkring... Så tror lige meget hva vil problemet aldrig blive uångåligt...

  • #34   15. maj 2007 Jeg har lige mødt den mest elskelige Pit...men som ejeren sagde - "Den er dødsens farlig over for andre hunde"..

  • #35   15. maj 2007 Tavlepåbud ville ikke hjælpe en s.....

    http://www.hundegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?MSG_ID=99424

    Især mange af de danske kenneler har mange brådne kar. Der er feks en kuld til slag nu, med en mega agrressiv mor og en far der har allergi, er det proff???

    Nej jeg synes det er grådigt!


  • #37   15. maj 2007 Ja pit er ulovlig det er vi enige om. Men desværre er det svært at se forskel på racerne...

  • #39   15. maj 2007 Jeg tror bare man rykker fokus fra en race til en anden...
    Ex. siste år var der i en periode stor fokus på aggrasive rotweilere, nu er det Amstaffen der står for skud, så gør vi den ulovlig og hvem skal så overtage pladsen som den Aggrasive hunderace? Rotweileren eller måske den lille søde Lab?


  • #41   15. maj 2007 Selvom der er tavle på en amstaff så bunder racen i pitt og jeg ved at flere pitt ejere i usa dobbelt registrer deres pitt som amstaff...Så det med at der skal være tavle på en amstaff er noget fis....

  • #42   15. maj 2007 C og J enig =)
    Jeg vil sige jeg godt kan se jeres pointe men jeg ar en amstaff uden tavle og han er så god som dagen er lang så ville da være trist hvis jeg ikke måtte have fået ham pga af det =)


  • #43   15. maj 2007 C & J: Ja i USA kan man registrere sin amstaff i UKC men man kan altså ikke registrere sin pittbull fra UKC til den amerikanske kennel klub (AKC)

  • #44   15. maj 2007 Jeg er helt enig i at avl på tavleløse amstaffs burde ulovliggøres: Der er så meget fokus på disse hunde i øjeblikket og det er ikke ligefrem det positive. Jeg ser det ikke som hundens skyld hvis noget går galt men ejerens, og derfor synes jeg det er vigtigt at al avl på disse hunde, kommer fra anerkendte og profesionelle kenneler, som ikke bare skal af med deres hvalpe men derimod, sætter en masse krav til køber, og har en god købsaftale med oveni. Hvis det blev sværere og dyrere for de "unge" at skaffe sig en amstaff ville problemet også blive mindre.


  • #46   15. maj 2007 Da jeg skulle have min kriton snakkede jeg også med min opdrætter gennem lang tid før jeg blev godkendt. Jeg ville først have en tæve men da det ikke kunne lade sig gøre og jeg havde stået på venteliste i over 1 år, tog vi det op om jeg måtte anskaffe mig en han. Havde det ikke været fordi jeg er flyttet hjem til min mor igen som har haft hund hele hendes liv, ville jeg ikke have fået lov til at købe en hanhund, netop fordi jeg er førstegangsejer af min egen hund.

  • #47   15. maj 2007 Alias: Jeg kunne ikke være mere enig...

  • #49   15. maj 2007 Lars. Din pitt er regi i ukc kan godt blive regi i akc som amstaff. Hvis du ikke tror må jeg vise dig et fint eksempel fra 2004.

  • loppen g
    loppen g Tilmeldt:
    maj 2007

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 81
    #52   15. maj 2007 hvem ska bestemme om en avl er uansvarlig og hvem ska kontrollere det!!! det er da fuldstændig utopisk, at tro det kan lade sig gøre. Med eller uden tavle, det må folk i mine øjne sgi fuldstændig selvom. Hunden er da ligeglad, men mht de såkaldte "problem/kamphunde lyder det helt fornuftigt, at der kun må opdrættes tavlehunde. Mit indtryk af amstaff avlere er, at de gør et kæmpe arbejde med at få de dårlige gener ud af racen, men det tar jo noget tid.
    Hvem har fortalt, at allergi ikk er arveligt??? det er det i højeste grad, oss selvom forældredyrene ikk har allergi, kan de være bærere af genet og så gi det videre til afkommet.
    Kriteriet for hundeavl, er det, at en hund ser sød ud. I så fald takker jeg for kaffen


  • loppen g
    loppen g Tilmeldt:
    maj 2007

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 81
    #53   15. maj 2007 jeg kender og har kendt mange virkelig søde dejlige blandinger. Problemet er bare, at du tit ikk ved, hva det er for forældredyr, der ligger tilbage og hvad for nogen spændende ting der gemmer sig og som først dukker op senere.

  • #55   15. maj 2007 Alias. I min familie har vi desværre kun haft problemer med hunde med tavler... Derfor køber jeg aldrig hund med tavle jeg skal simpelthen ikke nyde noget... Jeg har det også sådan at selvom man kan se flere genrationer tilbage er det ikke ensbetydende med ens hund er rask.

  • #58   15. maj 2007 Tag nu for H..... at læse Lars M' indlæg igen - han skriver jo netop at A.S er LOVLIG i Sverige !!!!

  • #59   15. maj 2007 Sorry - troede selv at de der tror at A.S. er ulovlig i sverige selv kunne finde ud af det - men OK....

    Bl.A. Marianne R og Runa Sandra L


  • #60   15. maj 2007 Det er nok ikke så meget om det er med eller uden tavle. Jeg tror nu også, at alle de der skrækkelige historier vi hører om i medierne, pisker en stemning op - er udløb af, at de "NO BRAINere" der har de hunde, for det første ikke har sat sig ind i hvad fanden det er de har med at gøre, og for det andet ikke har evnen til at læse deres hunde.
    Jeg er ikke tvivl om, at hvis man VED hvad man har med at gøre, så er det gode hunde - men man skal vide hvad der er på linierne, og gøre en STOR indsats for at lære at læse sin hund.



  • #61   15. maj 2007 Amstaffs kan ikke registeres i ukc det er kun pitts....
    www.ukcdogs.com/RegistrationBreeds.htm
    Amstaffs står slet ikke på ukc race liste...


  • #62   15. maj 2007 C&J: Det kan man da ihvertfald - man kan da også udstille amstaffs i UKC


Kommentér på:
Amstaff avl uden stamtavle?

Annonce