Rosinboller {{forumTopicSubject}}
Ingredienser:
50 gr gær
50 gr smør/margarine
½ l mælk eller vand (jeg bruger ½ af hvert)
1 tsk salt
2 spsk sukker
1 dl rosiner
ca 850 gr hvedemel
æg til pensling
Smelt fedtstoffet i en gryde, hæld væsken i og varm op til 37 grader.
Opløs gæren i den lune væske.
Tilsæt salt, sukker og rosiner. Kom melet i lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Ælt den blank og smidig.
Lad dejen hæve i ca 15 min.
Del dejen i 24 boller og læg disse på en smurt bageplade (eller bagepapir). Skær et kryds i hver af bollerne med en skarp kniv og lad dem hæve godt (jeg plejer nu bare at trille dem runde).
Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 225 grader i 10 - 15 min.
Rosinerne kan undlades (her hjemme spiser kæresten ikke rosiner så har faktisk aldrig lavet dem med) og de smager fantastisk!
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Rosinboller
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside