{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.653 visninger | Oprettet:

Hvad er Weight Pull? {{forumTopicSubject}}

det her er fra wejghtpull.dk

Weight Pull er en sport for alle hunde uanset race. Konkurrencereglerne er meget enkle, kort sagt skal din hund trække mest muligt vægt på kortest tid over en distance på 4,8 meter. Weight Pull som hundesport er ikke noget nyt fænomen, men har eksisteret i USA siden 1980'erne. I dag eksisterer der op til flere velorganiserede forbund b.la. IWPA, UKC, APA, som alle arrangerer Weight Pull stævner på enten hjul, skinner eller slæde. I Europa er det APA som er mest udbredt, og også det forbund vi i D.W.P.A. afholder stævner under.

Weight Pull er naturligvis en sport der kræver en del træning for at give hunden den rette teknik, men hundens muskulatur har også brug for, at blive opbygget stille og roligt. Alle hunde kan lære Weight Pull, men der er dog nogle racer det ligger mere naturligt for end andre.

Selvom WP måske kan lyder som en rigtig "MACHO" sport, så kommer hundens velfærd altid i første række. I DWPA vil vi være behjælpelige med råd og vejledning til hvordan lige netop din hund trænes korrekt op for således at undgå skader eller andet.

Til stævner afholdt af DWPA vil dommeren kunne udelukke enhver hund fra videre deltagelse på stævnedagen, hvis han/hun skønner, at hunden ikke er i form til at gennemføre trækket eller hvis der er fare for at hunden lider skade og/eller overlast.

Vi har i DWPA indtil videre 4 lokale trænings steder, hvor der er mulighed for at komme og afprøve om Weight Pull muligvis skulle være noget for dig og din hund. En vigtig del af træningen består i, at tilvænne hunden til det specielt syede Weight Pull Harness, samt at få lært hunden den rigtige teknik. Derfor kan du ikke altid forvente succes ved at have prøvet det en eller to gange. Træningen består også i at hunden skal vænne sig til det at have noget efter sig, det er ikke alle hunde der syntes det er det mest naturlige i verden at trække rundt med noget efter sig, og da slet ikke når der begynder at komme meget vægt på.

For at træne sin hund op i Weight Pull er det ikke nødvendigt at have en cart (vogn) stående i baghaven, den daglige træning kan uden nogen problemer klares ved dragweight. Carten kan bruges med jævne mellemrum for at evt. måle hundens fremskridt. Til stævner afholdt i DWPA trækkes der naturligvis på cart, så det er under alle omstændigheder en fordel at hunden har en vis erfaring fra carttræning. Det er vigtigt at få startet op på den rigtige måde, en forkert basis kan gøre uoprettelig skade på hundens udvikling som weight puller.

Som med alt anden hundetræning kan man med fordel starte hunden op i en tidlig alder for at lære den teknik og lydighed, men det er absolut ikke for sent at starte med en ældre hund!!

Konceptet med at den arbejdende hund fungere som transportmiddel af vægt over en distance er ikke et ukendt fænomen, det er blandt andet meget udbredt blandt slædehunde og i tidligere tider, lang tid før ideen om at gøre Weigh Pull til en sportsgren for hunde, benyttede man i flere europæiske lande den arbejdende hund som transporteringsmiddel. Weight Pull som en decideret sport er nok en anelse mere ekstrem for idet hundene skal trække langt mere vægt end man ville forvente af en slædehunde, dog på en kortere distance


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad er Weight Pull?
Kommentér på:
Hvad er Weight Pull?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce