{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.391 visninger | Oprettet:

DAMP/ADHD I {{forumTopicSubject}}





DAMP/ADHD er ikke et kulturelt eller socialt problem, der kan løses med pædagogiske midler. Ligesom det heller ikke kan løses medicinsk. Problemerne er en naturlig reaktion på barnets neurologiske problemer. Mange børn med DAMP eller ADHD får det amfetaminlignende stof Ritalin, som er et præparat, der kastes i nakken på børn som måske bare har ernærings- og sociale problemer.

AF LARZ THIELEMANN

For at sige det rent ud, så anerkender jeg ikke disse "labels" eller bogstavskombinationer DAMP/ADHD, som den endelige forklaring på barnets reelle problemer, endsige betragter det som en reel diagnose. Den fremsynede læge dr. Karl A. Menninger sagde det meget præcist for mange år siden:
– Når vi mennesker står over for en mystisk sygdom, er vi tilbøjelige til at hæfte en betegnelse på den, fordi vi så på den måde føler, at vi har opnået en vis grad af kontrol over den. Dette bidrager sjældent til en afklaring, men i stedet til forvirring.
Sagt på godt dansk, så hjælper det ikke ét eneste barn, at han eller hun har fået klistret et mærkat på ryggen, hvorpå der står nogle medicinske betegnelser, som muligvis tilfredsstiller den lægelige verden, for vi forældre er jo ligevidt.

DAMP/ADHD kræver behandling
Børn og unge med DAMP/ADHD har det utrolig svært, bliver misforstået og lider meget. De er urolige og har svært ved at indgå i sociale relationer og går en usikker fremtid i møde. Ubevidst kommer mange af dem til at bryde samfundets love, og mange af dem ender i fængsel. I stedet for behandling tilbydes de vand og brød og en sikker vej til en kriminel løbebane.
Børn og unge med DAMP/ADHD har en uorganiseret hjerne. Langt de fleste af disse børn og unge har store problemer med hørelse, følesans og helt elementære motoriske færdigheder såsom at krybe og kravle. Mange har ikke gennemgået en tilstrækkelig krybe- og kravlefase og kan simpelhen ikke krybe eller kravle i korrekt krydsmønster, hvis man beder dem om det. Dette afslører manglende neurologisk udvikling i de underliggende og helt basale lag i hjernen. Sådanne mangler vil føre til problemer i adfærd på den ene eller den anden måde.

Ritalin
Som før nævnt er samfundets svar på problemet medicinpræparatet Ritalin. Vi vil på det kraftigste advare mod at putte nervemedicin i vores børn, også selvom mange psykologer mener noget andet. Det er vores børn og det er os der kæmper og lever med dem. De skal ikke ende som forsøgskaniner for forfængelige amatører, der kalder sig professionelle.
Disse børns neurologiske problemer har retfærdiggjort at millioner af børn verden over pludselig er blevet medicinske og psykiatriske patienter. Alene i USA får 4 ud af 50 millioner skolebørn Ritalin.
Det er en ulykkelig udvikling, som desværre deler skæbne med millioner af børn og unge med epilepsi.
En undersøgelse offentliggjort i den britiske avis The Guardian har vist, at Ritalin virker kraftigere på hjernen end kokain! Forskerne var chokeret over denne opdagelse.
– Data viser tydeligt, at opfattelsen af, at Ritalin er en mild stimulant er fuldstændig forkert, udtalte Dr. Nora Volkow, som ledede undersøgelsen og sagde videre:
– Som psykiater føler jeg mig nogen gange flov (over mangel på viden om Ritalin), fordi dette er langt den mest ordinerede medicin til børn.
Læs hele artiklen om Ritalin via link til højre.

Rigtig ernæring er vigtig
Danske erfaringer i Foreningen Hjerneaktiv sætter i udpræget grad disse børns problemer i forbindelse med kosten eller ingredienser i kosten. Det er især forarbejdet sukker, gluten, mælkeprodukter og så især de såkaldte forarbejdede kulhydrater, der indeholder kemiske tilsætningsstoffer.
Mange børn med DAMP/ADHD udsættes for en skødesløs ernæring og lever af forarbejdet sukker, forarbejdede kulhydrater, gluten og mælkeprodukter. Altså masser af hvidt brød, mælk, pizza, pasta, slik, chokolade og sodavand i lange baner. Blodsukkeret hos disse børn er konstant helt oppe i det røde felt til stor skade for hjernens funktioner. De mangler blandt helt vitale vitaminer og mineraler og på grund af den mangelfulde kost får de det man kalder en utæt tarm, der optager småstykker af ikke helt nedbrudt protein i form af af peptider med morfinlignende virkning på hjernen også kaldet protein-intolerens.
Kosten er derfor ikke bare vigtig – den er altafgørende og virker som et godt fundament til yderligere behandling, faktisk er der tale om afgiftning når børnenes kost lægges om til sund og uforarbejdet mad med høj kvalitet, rotation, indtagelse af essentielle fedtsyrer, garneret med et fysiologisk program, der tilfører hjernen mere ilt og optimerer søvnkvaliteten.

En eksplosiv cocktail
En nylig afviklet engelsk undersøgelse, hvor 300 børns spise- og drikkevaner blev undersøgt, viste at farvestoffer og konserveringsmidler i blandt andet sodavand, juice og syltetøj er med til at fremme hyperaktiviteten hos børn. Forklaringen er, at farvestofferne påvirker kroppen til at udsende mere histamin, som blandt andet kan give allergiske reaktioner.
DAMP/ADHD børn bliver altså mere aggressive og asociale, som det forarbejdede sukker og de hurtige kulhydrater, gluten og mælkeprodukter smutter indenfor. Sukkerdepoterne bliver fyldte til bristepunktet og tingene bliver ukontrolerbare.
På en sommerlejr sidste soimmer oplevede jeg under en morgensamling at en herlig lille gut på 6 år bedyrende, at sukker var hans livret, at han ikke kunne undvære det. Et eller andet sted var han ganske bevidst om sit misbrug. Drengen havde naturligvis diagnosen DAMP og fik som modvægt til den dårlige ernæring Ritalin – hvilken cocktail. Ikke noget at sige til, at drengen har problemer. Tænk at give denne dejlige 6-årige dreng en medicin, der kan bedøve en voksen hjerne, så let som ingenting. Jeg væmmes.

Familien er svaret
Det kræver imidlertid ikke nødvendigvis en doktorgrad eller et langt psykologi-studium for at behandle disse børn. I langt de fleste forhold er mor og far de bedste til dette. Kontakten med velfunderede kærlige voksne kan være et forløsende fristed, i forhold til samvær med andre børn med andre kaotiske hjerner.
Små enheder er altid det bedste sociale rum for børn med problemer. Den mindste enhed samfundet har er hjemmet og familien. Derfor er hjemmet og familien et godt sted at være, hvis man har en uorganiseret hjerne og især når man har ADHD eller DAMP.
Dertil kommer at vi som forældre kan tage de nødvendige foranstaltninger i forhold til en meningsfuld opdragelse, samt udfordre deres ofte høje begavelse intellektuelt. Intellektuel stimulation og indlæring generelt er en helt afgørende nødvendighed for at behandle børn og unge med denne slags problemer.
Sociale programmer kan hjælpe med at strukturere og organisere hverdagen og give barnet en naturlig plads i familien, hvor alle hjælper og respekterer hinanden. Det kunne for eksempel være et system af belønninger og sanktioner for god og dårlig opførsel.
Ofte er barnets problemer og irrationelle adfærd en naturlig reaktion på de neurologiske problemer. Det er sjældent et kulturelt eller socialt problem, der kan løses med pædagogiske midler.
Det er derfor vigtigt at være bevidst om dette, når det ?umulige barn? er i fuld gang med at gøre ellers gode forældre til dårlige forældre.
Dertil kommer, at forældrene kan tage de nødvendige foranstaltninger til meningsfuld opdragelse, samt udfordre deres ofte høje begavelse intellektuelt. Ligesom, der kan igangsættes et socialt program, der kan hjælpe med at strukturere og organisere hverdagen og give barnet en naturlig plads i familien.
Behandling af DAMP/ADHD er muligt, hvis målet for behandlingen er at eliminere de overordnede problemer i hjernen, og ikke blot afhjælpe de værste symptomer med terapi og nervemedicin.

Kontakt Foreningen Hjerneaktiv, hvis du vil vide mere.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
DAMP/ADHD I

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce